Mugabe

Mugabe

Son dakika mugabe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mugabe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mugabe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mugabe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mugabe gelişmeleri de dahil olmak üzere 62 mugabe haberi bulunmuştur. Tüm mugabe haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mugabe'nin ölüm nedeni açıklandı
Mugabe'nin ölüm nedeni açıklandı Zimbabve'nin eski Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin "ilerlemiş kanser" nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.
23.09.2019 Dünya
Devrik lider Mugabe öldü!
Devrik lider Mugabe öldü! Zimbabve'yi bağımsızlığın kazanıldığı 1980'den itibaren 37 yıl yöneten devrik lider, 95 yaşında hayatını kaybetti.
6.09.2019 Dünya
Zimbabve'de seçimi Mnangagwa kazandı
Zimbabve'de seçimi Mnangagwa kazandı Zimbabve'de Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa 5 yıl daha görevine devam edecek.
3.08.2018 Dünya
Zimbabve'de ordu sokağa indi
Zimbabve'de ordu sokağa indi Zimbabve askeri güçleri, pazartesi günü yapılan seçim sonuçlarını protesto eden göstericileri dağıtmak için başkent Harare'ye indi.
1.08.2018 Dünya
Zimbabve'de 38 yıl sonra Mugabe'siz ilk başkanlık seçimi
Zimbabve'de 38 yıl sonra Mugabe'siz ilk başkanlık seçimi Dünyanın merakla izlediği seçimlerde, darbe ile Mugabe'yi deviren Mnangagwa yabancı yatırımcıları ülkeye çekme sözü verdi. Muhalefet ittifakının adayına devrik lider de destek veriyor.
30.07.2018 Dünya
'2018'de öleceklerin listesi!'
'2018'de öleceklerin listesi!' ABD merkezli 'The DeathList' internet sitesi bu yıl da geleneği bozmayarak yıl içerisinde ölecek isimlere dair tahminlerini paylaştı. Listede bu yıl da 50 ünlü isim yer aldı.
8.01.2018 Dünya
10 milyon dolarlık istifa
10 milyon dolarlık istifa Zimbabve’de ordu müdahalesinin ardından görevinden istifa eden eski Devlet Başkanı Mugabe’nin koltuğunu 10 milyon dolar tazminat karşılığında bıraktığı ortaya çıktı
26.11.2017 Dünya
Darbeyi yasal ilan ettiler
Darbeyi yasal ilan ettiler Zimbabve’de Yüksek Mahkeme, 37 yıllık Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin (93) eşi Grace’i başkan yardımcısı olarak atamak istemesine tepki olarak yönetime el koyan ordunun müdahalesini meşru ilan etti.
25.11.2017 Dünya
Yaşasın yeni başkan
Yaşasın yeni başkan Zimbabve’nin eski Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin görevden aldığı yardımcısı Emmerson Mnangagwa, başkanlık koltuğuna oturmak için ülkesine döndü
22.11.2017 Dünya
Zimbabve Devlet Başkanı Mugabe istifa etti!
Zimbabve Devlet Başkanı Mugabe istifa etti! Reuters, Zimbabve Devlet Başkanı Mugabe'nin istifa ettiği haberini geçti.
21.11.2017 Dünya
Devlet Başkanına seslendi!  'Ya istifa et ya da rezil ol'
Devlet Başkanına seslendi! 'Ya istifa et ya da rezil ol' Zimbabve'de eski Devlet Başkanı Yardımcısı Emmerson Mnangagwa, ordunun yönetime el koymasının ardından hala istifasını açıklamamış olan Devlet Daşkanı Robert Mugabe'ye, 'İnsanların çağrısını dinle ve istifa et ya da rezil ol' dedi.
21.11.2017 Dünya
Son dakika... Zimbabve Cumhurbaşkanı istifayı kabul etti
Son dakika... Zimbabve Cumhurbaşkanı istifayı kabul etti Zimbabve'de geçen hafta salı günüden bu yana askeri darbeyle başlayan belirsizlikte, Cumhurbaşkanı Mugabe istifa etmeyi kabul etti. Ülkeyi 37 yıldır yöneten Mugabe ve eşine dokunulmazlık verildi.
20.11.2017 Dünya
İstifa etmesi bekleniyordu... Herkesi ters köşe yaptı!
İstifa etmesi bekleniyordu... Herkesi ters köşe yaptı! Kendi partisinin başkanlıktan aldığı Zimbabve Devlet Başkanı Mugabe ulusa seslendi. İstifa etmesi beklenen Mugabe, birkaç hafta içinde yapılacak parti kongresine başkanlık edeceğini açıkladı
19.11.2017 Dünya
Son dakika... Zimbabve Devlet Başkanı partisindeki görevinden alındı
Son dakika... Zimbabve Devlet Başkanı partisindeki görevinden alındı Zimbabwe Devlet Başkanı ve iktidardaki Zanu-PF partisinin kurucusu ve lideri Mugabe görevden alındı. Mugabe'nin yerine eski Başkan yardımcısı Mnangagwa atandı.
19.11.2017 Dünya
Askeri darbeye destek için sokağa çıktılar!
Askeri darbeye destek için sokağa çıktılar! Zimbabve’de, 37 yıldır ülkeyi yöneten Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin istifasını isteyen ve askeri müdahaleyi destekleyen binlerce kişi yürüdü
18.11.2017 Dünya
Son dakika haberleri geliyor! Binlerce kişi sokakta! Bugün büyük gün!
Son dakika haberleri geliyor! Binlerce kişi sokakta! Bugün büyük gün! Zimbabve'de, Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin istifasını isteyen ve askeri müdahaleyi destekleyen binlerce kişi yürüyüş gerçekleştiriyor.
18.11.2017 Dünya
Zimbabve'de ordu iktidarı ‘Timsah’a veriyor
Zimbabve'de ordu iktidarı ‘Timsah’a veriyor Ordunun yönetime el koyduğu Zimbabve’de, Devlet Başkanı Mugabe’nin karısını başkan yardımcısı yapmak için görevden aldığı ‘Timsah’ lakaplı eski Başkan Yardımcısı iktidarı askerlerden devralacak
16.11.2017 Dünya
Zimbabve için Afrika'da acil toplantı yapıldı
Zimbabve için Afrika'da acil toplantı yapıldı Güney Afrika Ülkeleri Kalkınma Topluluğu (SADC), Zimbabve'deki askeri müdahale ve güvenlik konularını ele almak üzere Bostvana Cumhuriyeti'nde acil toplantı düzenledi.
16.11.2017 Dünya
'Endişeyle takip ediyoruz! Derhal...'
'Endişeyle takip ediyoruz! Derhal...' Afrika Birliği Başkanı ve Gine Devlet Başkanı Alpha Conde, askeri müdahalenin yapıldığı Zimbabve'de anayasal düzenin tesis edilmesi gerektiğini belirtti.
16.11.2017 Dünya
Ordu First Lady’ye karşı darbe yaptı!
Ordu First Lady’ye karşı darbe yaptı! Ülke açlıktan kırılırken lüks harcamaları ile halkın nefretini kazanan ‘Gucci Grace’ lakaplı Zimbabve First Lady’si Grace Mugabe, eşi tarafından başkan yardımcısı atanacakken ordu devreye girdi. Darbe ile 37 yıllık Mugabe iktidarına son verdi
15.11.2017 Dünya
Son dakika... Askerler yolları kesti! Darbe haberleri geliyor! Ülkede...
Son dakika... Askerler yolları kesti! Darbe haberleri geliyor! Ülkede... Zimbabve'de dünden bu yana hareketli saatler yaşanıyor. Bu sabah askerler hükümet binası, meclis ve yüksek mahkemeye giden yolları kesti. Ordu 'darbe yapmıyoruz' dedi ama saatler sonra Cumhurbaşkanı Mugabe'nin gözaltına alındığı duyuruldu.
15.11.2017 Dünya
Zimbabve ordusundan açıklama: Darbe yapmıyoruz
Zimbabve ordusundan açıklama: Darbe yapmıyoruz Zimbabve’de devlet televizyonunu ele geçirerek bir açıklama yapan ordu, ‘askeri darbe gerçekleşiyor’ iddialarını reddederek “Amacımız Cumhurbaşkanı Robert Mugabe’yi iktidardan indirmek değil, çevresindeki suç şebekesini çökertmek” dedi.
15.11.2017 Dünya
Son dakika...  Tanklar ilerliyor! Ülkede darbe!
Son dakika... Tanklar ilerliyor! Ülkede darbe! Zimbabve'de Robert Mugabe'nın yardımcısını görevden almasının ardından ordudan hamle geldi. Tankların başkente doğru yola çıktığı söylendi.
15.11.2017 Dünya
Zimbabve'de Mugabe yardımcısını kovdu, eşine yol açtı
Zimbabve'de Mugabe yardımcısını kovdu, eşine yol açtı Zimbabve Devlet Başkanı Mugabe'yi devirmeye çalışmakla suçlanan Başkan Yardımcısı Mnangagwa görevden alındı. Koltuğa, 93 yaşındaki Mugabe'nin eşinin oturması bekleniyor
6.11.2017 Dünya
'First Lady beni kabloyla dövdü'
'First Lady beni kabloyla dövdü' Zimbabve first lady’si Grace Mugabe’nin (52) Güney Afrika’da 20’li yaşlarındaki iki oğluyla parti yapan bir modeli otel odasında dövdüğü iddia edildi.
17.08.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mugabe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mugabe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.