Mogadişu

Mogadişu

Son dakika mogadişu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mogadişu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mogadişu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mogadişu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mogadişu gelişmeleri de dahil olmak üzere 378 mogadişu haberi bulunmuştur. Tüm mogadişu haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
THY uçağında yolcu kabin memuruna saldırdı
THY uçağında yolcu kabin memuruna saldırdı   İstanbul-Mogadişu seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında bulunan ve alkollü olduğu öne sürülen Somali uyruklu bir yolcu kabin memuruna saldırdı. Saldıran yolcuya plastik kelepçe takılırken, olay nedeniyle THY uçağı Antalya Havalimanı'na acil iniş yaptı.
28.04.2023 Ekonomi
Türk lirasını yırtarak paylaşımda bulunan 2 Finlandiyalıya gözaltı
Türk lirasını yırtarak paylaşımda bulunan 2 Finlandiyalıya gözaltı Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya platformunda Türk lirasını yırtarak paylaşımda bulunan Mogadişu doğumlu Finlandiya vatandaşı 2 şahsın gözaltına alındığını duyurdu.
29.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Mogadişu’da 29 Ekim’de meydana gelen terör saldırısını kınadığını ve lanetlediğini ifade etti.
31.10.2022 Siyaset
Türkiye’den Somali’ye başsağlığı mesajı
Türkiye’den Somali’ye başsağlığı mesajı   Dışişleri Bakanlığı, Somali’nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.  
29.10.2022 Dünya
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi)
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi) 2022 yılı büyükelçiler atamaları belli oldu. Tel Aviv'e 4 yıl sonra büyükelçi atanırken, Faruk Kaymakçı AB Daimi Temsilcisi, Sedat Önal BM Daimi Temsilcisi, Levent Gümrükçü NATO Daimi Temsilcisi, Selçuk Ünal Lahey Büyükelçisi, Murat Karagöz Lizbon Büyükelçisi oluyor.
6.10.2022 Gündem
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararnameyle, yeni büyükelçiler belli oldu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi. Buna göre Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. Ayrıca, Tel Aviv Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar ve Londra Büyükelçiliği'ne Bakan Çavuşoğlu'nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş görevlendirildi.
6.10.2022 Gündem
Somali Cumhurbaşkanı Ankara'da! Erdoğan: Somali'ye yaptığımız yardımların tutarı 1 milyar doları aştı
Somali Cumhurbaşkanı Ankara'da! Erdoğan: Somali'ye yaptığımız yardımların tutarı 1 milyar doları aştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 10 yılda Somali'ye yaptığımız yardımların tutarı 1 milyar doları aştı. Bugün Somali'nin birçok alanda gelişme gösterdiğini görmekten memnuniyet duyuyorum" dedi.
6.07.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanlığı’ndan Somali’ye başsağlığı mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan Somali’ye başsağlığı mesajı Dışişleri Bakanlığı, Somali’nin Mogadişu kentinde bir restorana iftar saatinde yapılan terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.
23.04.2022 Gündem
Türkiye'den Somali'deki terör saldırılarına kınama
Türkiye'den Somali'deki terör saldırılarına kınama Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu ile Barawe ve Bosaso şehirlerinde düzenlenen terör saldırılarını şiddetle kınadı.
10.02.2022 Gündem
Somali'de intihar saldırısı: Hükümet sözcüsü yaralandı!
Somali'de intihar saldırısı: Hükümet sözcüsü yaralandı! Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen intihar saldırısında hükümet sözcüsü Mohamed İbrahim Moalimuu yaralandı.
16.01.2022 Dünya
Dışişleri Bakanlığı, Somali’de düzenlenen terör saldırısını kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Somali’de düzenlenen terör saldırısını kınadı Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin Mogadişu şehrinde 8 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.
12.01.2022 Gündem
Somali'de şiddetli patlama!
Somali'de şiddetli patlama! Somali'nin başkentini sarsan patlamanın ardından gökyüzüne siyah dumanlar yükseldi, görgü tanıkları silah sesleri duyduklarını söylüyor. Patlamada en az 5 can kaybı var.
25.11.2021 Dünya
'Mavi Marmara' gemisi icradan satışa çıkarıldı
'Mavi Marmara' gemisi icradan satışa çıkarıldı Filistin'e insanı yardım götürülürken İsrail askerlerince 2010 yılında saldırıya uğrayan, o dönem 'Mavi Marmara' ismindeki gemi, 3 milyon 888 bin liradan Anadolu 3'üncü İcra Dairesi'nce satışa çıkarıldı. Gemi, ağustos ayında da Somali'de korsanların hedefi olmuştu. Somali'nin Başkenti Mogadişu Limanı'nda bulunan gemiyi, Türkiye'ye getirme masrafının ise 320 bin 222 dolar olduğu belirtildi.
20.11.2021 Gündem
Afrika’ya SİHA satışı Fransa’yı panikletti: ‘Savaşlarda hayal edilen silah’
Afrika’ya SİHA satışı Fransa’yı panikletti: ‘Savaşlarda hayal edilen silah’ Fransız basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretini yakından takip ediyor. Le Figaro gazetesi haberinde "SİHA'lar dünyadaki savaşlarda hayal edilen silahtır” ifadelerine yer verirken, Fransız devlet radyosu RFI, SİHA’ların Batılı emsallerinden daha ucuz ve Çinlilerinkinden daha kaliteli olduğunu belirtti. Le Monde gazetesi de Türkiye'nin 20 yılda Afrika'daki büyükelçilik sayısının 9'dan 43'e çıkardığını ve ticaret hacmini 4 milyar dolardan 26 milyar dolara yükseltildiğini yazdı.
19.10.2021 Gündem
Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla saldırı: Çok sayıda ölü var...
Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla saldırı: Çok sayıda ölü var... Son dakika haberine göre; Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.
25.09.2021 Dünya
Dışişleri'nden Somali'deki terör saldırısına kınama
Dışişleri'nden Somali'deki terör saldırısına kınama Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin Mogadişu şehrinin Vadajir bölgesinde, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.
15.09.2021 Dünya
Türkiye, Somali'deki terör saldırılarını kınadı
Türkiye, Somali'deki terör saldırılarını kınadı Dışişleri Bakanlığı, Somali’de çok sayıda asker ve sivilin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırılarını kınadı.
3.04.2021 Gündem
Dışişleri Bakanlığı, Mogadişu’daki terör saldırısını kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Mogadişu’daki terör saldırısını kınadı Dışişleri Bakanlığı, Somali’nin başkenti Mogadişu’da 20’den fazla kişinin ölümüne neden olan bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısını kınadı.
5.03.2021 Gündem
Somali'de şiddetli patlama!
Somali'de şiddetli patlama! Somali'nin başkenti Mogadişu'da büyük bir patlama sesi duyuldu.
23.02.2021 Gündem
Somali'de şiddetli patlama!
Somali'de şiddetli patlama! Somali'de parlamento binasının girişindeki güvenlik kontrol noktasında şiddetli bir patlama meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.
13.02.2021 Gündem
Somali’nin başkenti Mogadişu'da patlama!
Somali’nin başkenti Mogadişu'da patlama! Somali’nin başkenti Mogadişu'nun en işlek caddelerinden birinde büyük bir patlama meydana geldi
31.01.2021 Dünya
Eski milletvekiline bombalı saldırı! 5 kişi hayatını kaybetti
Eski milletvekiline bombalı saldırı! 5 kişi hayatını kaybetti Somali'nin başkenti Mogadişu’da eski Milletvekili Afrah'ın aracına düzenlenen bombalı saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi.
23.01.2021 Dünya
Somali'de şiddetli patlama!
Somali'de şiddetli patlama! Somali'nin başkenti Mogadişu'da büyük bir patlama gerçekleşti. Geçen hafta düzenlenen terör saldırısında da ikisi Türk, beş kişinin yaşamını yitirmişti.
5.01.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mogadişu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mogadişu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.