Mobisad

Mobisad

Son dakika MOBİSAD haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MOBİSAD ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MOBİSAD haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mobisad

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mobisad gelişmeleri de dahil olmak üzere 92 mobisad haberi bulunmuştur. Tüm mobisad haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı Cep telefonu almayı düşünen herkes ilgilendiren gelişme! Yılın son aylarında üst segment akıllı telefon turizmi patlama yaptı. Kayıt dışı cep telefonlarını kayıt altına almak isteyenler, IMEI alabilmek için sınırlara akın etti. Konuyla ilgili ise uzmanlardan önemli uyarılar geldi.
27.12.2022 Ekonomi
Telefonda yeni dönem başlıyor! Kapatılacak
Telefonda yeni dönem başlıyor! Kapatılacak Cep telefonunda kayıt dışılıkla mücadelede yeni bir döneme giriliyor. Cihazların kimlik numaraları olan IMEI’lerin kopyalanmasını sona erdirmek için kanun teklifi sunuldu. Bir iki gün içinde yasalaşması beklenen teklife göre bir yıl sinyal vermeyen telefonlar kapatılacak.
20.10.2022 Gündem
Fiyatlar 999 TL’den başlıyor! İkinci el cep telefonunda satış patlaması...
Fiyatlar 999 TL’den başlıyor! İkinci el cep telefonunda satış patlaması... İkinci el cep telefonu pazarı yeniden şekilleniyor. İkinci el cep telefonu ve tabletler bilgilendirme etiketiyle satılırken, KDV oranları da yüzde 18’den yüzde 1’e düşürüldü.
15.10.2021 Ekonomi
Cep telefonu fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Düşüyor
Cep telefonu fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Düşüyor Cep telefonu fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Yenilenmiş ikinci el telefon satışlarında KDV yüzde 18’den yüzde 1’e indi. MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, “Devletin buradan yılda en az 1 milyar liralık kazancı olacak. Kayıtdışı bitecek” dedi. KDV indiriminin tüketiciye de yansıması bekleniyor.
1.10.2021 Ekonomi
Telefonda KDV indirimi yüzde kaç? Cep telefonunda KDV indirimi var mı?
Telefonda KDV indirimi yüzde kaç? Cep telefonunda KDV indirimi var mı? Cep telefonlarının yenilenmiş ürün olarak satılmasına yönelik altyapı ve mevzuatın tamamlanarak uygulamaya başlamasının ardından, bu ürünlerin satışına yönelik KDV indirimi geldi. Peki, Telefonda KDV indirimi yüzde kaç? Cep telefonunda KDV indirimi var mı?
30.09.2021 Gündem
Sıcaklıklar arttı! Uzmanlardan cep telefonu uyarısı
Sıcaklıklar arttı! Uzmanlardan cep telefonu uyarısı Diyarbakır'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, cep telefonlarını da olumsuz etkiledi. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahman Atlı, sıcaklık nedeniyle çok sayıda cep telefonun arızalandığı ve patladığı haberlerini aldıklarını belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.
6.08.2021 Gündem
Türkiye telefon üretim üssü haline geliyor!
Türkiye telefon üretim üssü haline geliyor! Dünyanın önde gelen cep telefonu üreticilerinin yatırımları ile Türkiye'nin, bölgenin önemli akıllı telefon üretim üslerinden biri haline gelmesi bekleniyor. Yaklaşık 10 yıl önce Huawei'nin AR-GE merkezi ile başlayan dijital teknoloji şirketlerinin Türkiye'ye yatırım yolculuğu, son dönemde Xiaomi, OPPO, Samsung, TECNO Mobile ve TCL ile devam ederken, Realme ve Vivo da Türkiye'ye yatırım kararı alan şirketler oldu.
22.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonlarında indirim! KDV oranı yüzde...
Cep telefonlarında indirim! KDV oranı yüzde... Cep telefonlarıyla ilgili son dakika indirim açıklaması! KDV oranı yüzde 1'e indirilecek. Detaylar belli oluyor. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, ikinci el cep telefonu ve tabletlerin yenilenerek garantili satışına yönelik ticaretin, Türkiye'de verimli ve etkili işleyebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ikinci el cep telefonu ve tabletlerde KDV oranlarının yüzde 1'e indirilmesi yönünde görüştüklerini belirterek, "Bu yönde de yakın zamanda olumlu haberler alacağımızı düşünüyoruz." dedi.
19.06.2021 Ekonomi
Cep telefonu fiyatları düştü! 1.300 TL...
Cep telefonu fiyatları düştü! 1.300 TL... Cep telefonu alacaklara iyi haber. fiyatlar düştü. Giriş seviyesi cep telefonu fiyatlarında yerli üretimin avantajı görülmeye başladı. Vergi nedeniyle 3.000 TL bandına çıkan fiyatlar, Samsung’un ilk yerli üretim modellerini piyasaya sunmasıyla 1.300 - 1.500 TL’ye düştü.
11.03.2021 Ekonomi
Cep telefonu fiyatlarıyla ilgili flaş karar! 1000 lira indirim
Cep telefonu fiyatlarıyla ilgili flaş karar! 1000 lira indirim Cep telefonları fiyatlarıyla ilgili fiyat müjdesi. Cepte yerli üretim hamlesi giriş seviyesi modellerin fiyatını düşürecek. 2.500-3.000 TL bandında yer alan bu ceplerin fiyatının 1.000-1.750 TL bandına inmesi bekleniyor. Xiaomi, Oppo, Tecno Mobile Türkiye’de üretim planlarını açıklarken, Samsung, Huawei, Honor, Vivo, TCL de üretim planları yapıyor.
12.02.2021 Ekonomi
İkinci el cep telefonu satışları ile ilgili yeni düzenleme! Türkiye'de ilk kez uygulanacak...
İkinci el cep telefonu satışları ile ilgili yeni düzenleme! Türkiye'de ilk kez uygulanacak... Mobil cihazlarda artan fiyatlardan sonra ikinci ele olan talep patladı. İkinci el cep telefonu satışına ilişkin düzenlemede sona gelindi. Türk Standart Enstitüsü, standartları belirleyerek hazırladığı raporu sektörün görüşüne açtı. Yetkilendirme martta başlayacak, ilk satış için hedeflenen tarih ise haziran.
29.01.2021 Ekonomi
2020'de cep telefonlarına 3 bin 600 TL harcadık
2020'de cep telefonlarına 3 bin 600 TL harcadık MOBİSAD Başkanı Turnacı,"Geçen yıllarda sıfır ve 2. el cep telefonlarına harcanan toplam ücret 2 bin 400 TL civarında olurken, bu rakam 2020'de 3 bin 600 TL bandına çıkış yaptı." dedi.
4.01.2021 Bilim ve Teknoloji
E-Devlet'ten sorgulatın! Para cezası var
E-Devlet'ten sorgulatın! Para cezası var Cep telefonlarında ‘klon patlaması’ var! Yurtdışından getirilerek kimlikleri (IMEI) değiştirilen telefonların sayısı katlandı. Bir ayda satılan 1 milyon telefondan 200 bini kaçak yolla getiriliyor.
16.10.2020 Gündem
Akıllı telefon satışları tepetaklak
Akıllı telefon satışları tepetaklak Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, akıllı telefon pazarında daralma yaşandığını söyledi. Turnacı, stok eritme hızının 5-6 haftadan 13-15 hafta civarına çıktığını belirtti.
2.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Bilişim STK'ları, kişisel verileri koruma konusunu masaya yatırdı
Bilişim STK'ları, kişisel verileri koruma konusunu masaya yatırdı Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Ocak 2017'de göreve başladıklarını anımsatarak, "O günden bugüne kadar hem yurt içi hem yurt dışı olmak üzere bize toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu yapıldı, bu başvuruların 3 bin 769 tanesini sonuçlandırdık. Bu kapsamda yaklaşık 30 milyon TL idari yaptırım uyguladık. Bugüne dek bize 282 veri ihlal bildirimi yapıldı, bu bildirimlerin 55'ini ilan ettik." dedi.
23.07.2020 Bilim ve Teknoloji
İkinci el telefona ‘tramer’ geliyor
İkinci el telefona ‘tramer’ geliyor İkinci el telefona otomobilde uygulanan Tramer kaydı sistemi geliyor. Kullanıcılar ikinci el telefon alırken, hangi parçanın değişip değişmediğini, hasar durumunu, IMEI kaydını bir tıkla öğrenebilecek.
4.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medya kullanım süresi, TV izleme süresini geçti
Sosyal medya kullanım süresi, TV izleme süresini geçti MOBİSAD Başkanı Turnacı,"İnternete bağlantı süremiz 7 saat 9 dakika, sosyal medya kullanım süresi 2 saat 48 dakika, TV izleme süremiz 2 saat 44 dakika. Sosyal medya kullanımı, TV izleme süresini geçti." dedi.
3.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonu kullananlar dikkat! Sahte hat...
Cep telefonu kullananlar dikkat! Sahte hat... Sahte kimlikle açılan hatlardan herkes mağdur. MOBİSAD Başkanı Turnacı, “Sahte hatta dosya sayısı geçen yıllarda 700 bindi, bu yıl ise 300 bine düştü. Ancak halen hem vatandaş hem biz mağduruz” dedi
5.11.2019 Bilim ve Teknoloji
İki yıl sinyal almayan cep telefonlarının kapatılması isteği
İki yıl sinyal almayan cep telefonlarının kapatılması isteği Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, yasal düzenlemeyle 7 yıl sinyal almayan cihazların kapatılması, IMEI havuzundan çıkartılmasının klonlanan cihaz sayısını azaltacağını belirterek, "Bunun yeterli olmadığını, 7 yılın 2 yıla düşürülmesinin yaşanan mağduriyetleri azaltacağını düşünüyoruz." dedi.
15.10.2019 Ekonomi
En ‘akıllı’ hamle olur
En ‘akıllı’ hamle olur Türkiye sadece geçen yıl ithal cep telefonuna 2.8 milyar dolar ödedi. Son 10 yılda ithal cep telefonuna ödenen fatura 23.7 milyar doları buldu. Bütün dünyanın gıpta ile izlediği ve 29 Ekim’de açılması beklenen 3. Havalimanının toplam maliyeti 10.5 milyar euro. Yani 10 yılda cebe giden para ile 2 tane yapılabilirdi. Yine aynı şekilde 10.3 milyar dolara malolan Osmangazi Köprüsü’nden de 2 tane yapılabilirdi.
14.08.2018 Ekonomi
Akıllı telefonlara yüzde 20 zam geliyor
Akıllı telefonlara yüzde 20 zam geliyor Dövizdeki artışın ardından teknoloji sektörü de kur zammını gündeme aldı. MOBİSAD Başkanı Mustafa Turnacı yüzde 20'lik bir zam yapılacağını açıkladı.
28.05.2018 Bilim ve Teknoloji
‘Cep’e kur zammı
‘Cep’e kur zammı Dolar yılbaşından itibaren yüzde 25.2 değer kazanınca teknoloji sektörü de kur zammını gündeme aldı. Akıllı telefonlara önümüzdeki ay yüzde 20 zam yapmaya hazırlanan sektör, benzinde uygulanan ÖTV modelini kendileri için de istiyor
25.05.2018 Ekonomi
Kadının gücü zirvede!
Kadının gücü zirvede! MOBİSAD Kadının Gücü Zirvesi, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Ünlü isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı zirvede ‘Kadın ve erkek fırsat eşitliği’, ‘Sektörde kadın istihdamının önemi’ gibi başlıklar ele alındı.
17.05.2018 Magazin
Cihaz borcunu ödemeyen yandı!
Cihaz borcunu ödemeyen yandı! Akıllı cep satışında cihaz tefeciliği yapılması, telefonun borç ödenmediğinde bloke edilmesini gündeme getirdi.
28.02.2018 Ekonomi
‘Cep’ için 12 milyar harcadık
‘Cep’ için 12 milyar harcadık Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, 2017’nin ilk yarısında satılan telefonların ortalama satış fiyatının bin 620 lira, toplam 6 aylık cironun ise 12 milyar 117 milyon lira olduğunu söyledi.
10.07.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mobisad ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mobisad haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.