Milli Füze

Milli Füze

Son dakika milli füze haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli füze ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli füze haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Füze

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli füze gelişmeleri de dahil olmak üzere 783 milli füze haberi bulunmuştur. Tüm milli füze haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Varank, Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'ne katıldı
Bakan Varank, Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'ne katıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK) planlanan değişikliğe ilişkin "MKEK özelleştiriliyor" şeklinde dezenformasyon yürütüldüğünü belirterek, "Mecliste görüşülecek kanun teklifine göre, MKEK özelleştirilmeyecek, aksine kamu hüviyetini kanunla korumaya devam edecek. MKEK, sermayesi Hazinede, yönetimi, hak ve yetkileri Milli Savunma Bakanlığında olan özel hukuk hükümlerine tabi bir kamu şirketine dönüşecek." dedi.
24.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli Turbojet Motoru test edildi! Bakan Varank bilgi verdi
Milli Turbojet Motoru test edildi! Bakan Varank bilgi verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kale Grubu'nun savunma ve havacılık şirketlerinden Kale Ar-Ge'nin geliştirdiği Milli Turbojet Motoru'nu test ederek, proje hakkında bilgi aldı.
22.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli füzelere 300 kilometrelik menzil kısıtlamasına yerli çözüm!
Milli füzelere 300 kilometrelik menzil kısıtlamasına yerli çözüm! Türkiye’nin yerli ve milli ilk motor füzesi KTJ-3200’de sona gelindi. Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi sözleşmesine imza atan Türkiye’nin menzil kısıtlamalarıyla karşılaştığını anlatan uzmanlar, KTJ-3200 ile bu konuda büyük mesafe alınacağı görüşünde.
13.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar'dan Erdoğan-Putin zirvesi ile ilgili flaş açıklama!
Bakan Akar'dan Erdoğan-Putin zirvesi ile ilgili flaş açıklama! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yarın Moskova'da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin, "Taleplerimiz en üst düzeyde iletilecek, çözüm bulunması için çalışılacak. Dileğimiz sorunun görüşmelerle, barışçıl şekilde çözülmesi" dedi.
4.03.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasıyla ilgili konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasıyla ilgili konuştu Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasıyla ilgili konuşarak, "Şimdi biz de bu iddianın neresini düzeltelim bilemiyoruz. Her şeyden önce böyle bir görüşmemiz olmadı. Bu Külliye'ye giren araç da bellidir, çıkan araç da bellidir. Hiçbir CHP’liye Genel Başkan olması gerektiği yönünde telkinde bulunmadık. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz. CHP’nin başında kimin olduğundan bize ne?" ifadelerini kullandı. İstanbul'da yaşanan kuraklık hakkında da konuşan Erdoğan, "İstanbul ile ilgili gelen haberler hiç hayra alamet değil. İstanbul’da 3 ay gibi bir süre sonra havalar böyle giderse İstanbul susuzluğa doğru yürüyor" dedi.
26.11.2019 Siyaset
Milli gemi, milli füzeyi ateşledi
Milli gemi, milli füzeyi ateşledi Türkiye'nin ilk milli deniz seyir füzesi Atmaca, TCG Kınalıada gemisinden başarıyla fırlatıldı. 200 kilometrenin üzerinde menzile sahip Atmaca'nın, 2020 yılının ikinci yarısında envantere girmesi hedefleniyor.
4.11.2019 Gündem
Türkiye'nin tank avcısı milli füzeyle vurdu
Türkiye'nin tank avcısı milli füzeyle vurdu Türkiye'nin "yeni nesil tank avcıları" emin adımlarla göreve hazırlanıyor.
17.02.2019 Gündem
Milli Füze Bora hedefi böyle vurdu!
Milli Füze Bora hedefi böyle vurdu! Milli Füze Bora'nın test atışı görüntüleri yayınlandı. Görüntüleri Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir paylaştı. Demir açıklamasında "Bora füzemiz 280 km uzaklıktaki hedefini noktasal hassasiyetle vurdu" ifadelerini kullandı.
20.12.2018 Haber
Milli Füze Bora hedefi böyle vurdu!
Milli Füze Bora hedefi böyle vurdu! Milli Füze Bora'nın test atışı görüntüleri yayınlandı. Görüntüleri Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir paylaştı. Demir açıklamasında "Bora füzemiz 280 km uzaklıktaki hedefini noktasal hassasiyetle vurdu" ifadelerini kullandı.
20.12.2018 Gündem
Milli füze SOM-B1 Azerbaycan Ordusu’nun geçit töreninde
Milli füze SOM-B1 Azerbaycan Ordusu’nun geçit töreninde Azerbaycan ordusunun 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bakü'de askeri geçit töreni düzenlendi. Törende Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar temsil etti Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinden ROKETSAN’ın ürettiği SOM-B1, Azerbaycan Ordusu’nun 100. yıldönümü kutlamaları sebebiyle düzenlenen geçit töreninde sergilendi.
26.06.2018 Dünya
Milli olarak yapılacak! Türkiye 150 kişinin peşinde...
Milli olarak yapılacak! Türkiye 150 kişinin peşinde... 'Milli ilaç' projesinde Türk araştırmacıların çalışmalarını finanse edecek ve buluşlarını patentleyecek bir fon kurulacak. 5 Türk şirketi fona katılmayı kabul etti. Yol haritası çıkarıldı. ABD’de tıp alanında çalışan 150 civarında araştırmacıya ulaşılacak.
27.03.2018 Ekonomi
ASELSAN Eurosam'la anlaşma imzaladı
ASELSAN Eurosam'la anlaşma imzaladı Füze savunma sistemi konusunda Fransız-İtalyan ortaklığı Eurosam ve ASELSAN ile anlaşma imzalandı.
5.01.2018 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa'ya gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa'ya gidiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un davetlisi olarak 5 Ocak’ta Fransa’yı ziyaret edecek
29.09.2021 Gündem
Savunmada proje sayısı 600'e ulaştı
Savunmada proje sayısı 600'e ulaştı Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Müsteşarlık bünyesinde yürütülen proje sayısının 600'e ulaştığını bildirdi. Projelerden 50'sinin 2017'de başladığını kaydeden Demir, yaklaşık 40 projenin de imza aşamasında olduğunu söyledi. Uzun menzilli karadan karaya füze teslimatları sürerken, Bora ve Kasırga füzelerinin imalatları da devam ediyor
29.09.2021 Gündem
Rusya S-400'lerin satışını kredili yapacak
Rusya S-400'lerin satışını kredili yapacak Rusya ve Türkiye arasındaki S-400 anlaşmasının detayları belli oldu. Buna göre toplam maliyeti 2.5 milyar dolar olan sistemin satışı kredili olarak yapılacak.
29.09.2021 Gündem
Milli füze savunma sisteminde ikinci aşamaya geçiliyor
Milli füze savunma sisteminde ikinci aşamaya geçiliyor Başbakan Yıldırım’ın başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK), toplam maliyeti 5 milyar doları bulan 22 projeyle ilgili kararlara imza attı. Milli füze savunma sisteminin geliştirilmesine yönelik olarak Fransa ve İtalya ile fizibilite sözleşmesi imzalanacak.
3.11.2017 Ekonomi
Milli füzeler için stratejik adım
Milli füzeler için stratejik adım Hava savunma sistemi için Rusya ile S-400 konusunda önemli bir anlaşma yapan Türkiye, füzeler konusunda stratejik projelerin yönetimi ve doğru kararların alınması için bir kurul oluşturdu.
5.09.2017 Ekonomi
Son dakika... Uzmanlar açıkladı: S-400 sayesinde...
Son dakika... Uzmanlar açıkladı: S-400 sayesinde... Türkiye, milli uzun menzilli füze ve hava savunma sistemini geliştirmeye yönelik çabalarını sürdürüyor. Uzmanlar, Rusya'dan tedarik edilmesi beklenen S-400'lerin bu süreçte Türkiye'nin ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacağını ve caydırıcılığını artıracağını belirtiyor.
29.09.2021 Gündem
Müthiş haberler geldi, 2018'den sonra ihtiyaç kalmayacak
Müthiş haberler geldi, 2018'den sonra ihtiyaç kalmayacak Türkiye milli savunma alanında gösterdiği başarılarla örnek teşkil etmeye devam ediyor. Yerli silahların yanında milli mühimmatlar da üretiliyor. Mühimmatların 2017 sonunda Hava Kuvvetleri’nde raflardaki yerini alacağını söyleniyor. Güzel haber ise 2018'den sonra Hava Kuvvetlerinin batılı ülkelerin silahlarına ihtiyacının kalmayacak olması.
16.05.2017 Ekonomi
Haberler ROKETSAN'dan! Ve geliyor...
Haberler ROKETSAN'dan! Ve geliyor... ROKETSAN'ın ürettiği yerli füze Kaplan kendini kanıtladı. 30 kilometreden 120 kilometreye kadar yüksek hedefleri vurabiliyor.
29.09.2021 Gündem
Milli silahlar İHA, Atak, Cirit PKK’lı teröristleri 12’den vurdu
Milli silahlar İHA, Atak, Cirit PKK’lı teröristleri 12’den vurdu Milli İHA Bayraktar, Bestler Dereler’de ilk kez ATAK helikopteri için lazerle işaretleme yaptı. Teröristleri ise yerli üretim olan Cirit füzesi vurdu. Bölgede gün boyunca süren operasyonda 26 terörist etkisiz hale getirildi...
29.09.2021 Gündem
Milli füze geliyor! Dünya hayran kalacak...
Milli füze geliyor! Dünya hayran kalacak... Yerli ve Milli imkanlarla geliştirilen 200+ km menzilli ATMACA Gemisavar Füzesi dünyanın en iyisi olacak...
29.09.2021 Gündem
İlk F-35 2019'da geliyor
İlk F-35 2019'da geliyor Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir: “Milli jet iddialı bir proje, biz de iddialı olmayı seviyoruz”
29.09.2021 Gündem
Milli helikoptere milli füze
Milli helikoptere milli füze Taarruz ve taktik keşif görevleri için tasarlanan ATAK helikopterine, yerli tanksavar füze sistemi UMTAS entegre edilecek
29.09.2021 Gündem
Yeni nesil füzeye ortaklık daveti
Yeni nesil füzeye ortaklık daveti Türkiye’nin Çin ile uzun menzilli hava savunma sistemi ihalesini iptal etmesinin ardından yerli sistem için Aselsan ve Roketsan çalışıyor. Uzun menzilli füze ve hava savunma sistemlerinde yeni nesil proje geliştirme çalışması yürüten tüm ülkelere ortak çalışma önerisi götürüldü.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milli Füze ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli füze haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.