Mide Balonu

Mide Balonu

Son dakika mide balonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mide balonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mide balonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mide Balonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mide balonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 35 mide balonu haberi bulunmuştur. Tüm mide balonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kuşum Aydın  sosyal medyadan isyan etti: param bitti
Kuşum Aydın sosyal medyadan isyan etti: param bitti Bir dönem ekranların aranan yüzlerinden olan Kuşum Aydın, aldığı 'mucize krem' yüzünden hayal kırıklığı yaşadı ve sosyal medya hesabından isyan etti.
28.03.2024 Magazin
Obeziteden kurtulmanın yolu açıklandı! Dikkat çeken 50 kuralı
Obeziteden kurtulmanın yolu açıklandı! Dikkat çeken 50 kuralı Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Nazmi Özer, mide balonu yönteminin obezite tedavisinde kullanılan cerrahi dışı, etkin yöntemlerden biri olduğunu söyledi.
23.06.2023 Sağlık
Mide balonları ölüm saçıyor!
Mide balonları ölüm saçıyor! Zayıf bir vücut için her geçen gün artan ‘mide balonu taktırma’ ameliyatları konusunda uzmanlar uyardı. Ölümle sonuçlanan vakalar yaşandığına dikkati çeken Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, özellikle ucuz ‘Çin malı’ balonlardaki tehlikeyi işaret etti.
2.06.2023 Gündem
Obeziteden korunmanın yolları!
Obeziteden korunmanın yolları! Dünya genelinde yaklaşık 800 milyon kişi diyabet, kalp hastalıkları, kanser gibi pek çok sağlık sorununa davetiye çıkaran obezite ile yaşıyor. Obeziteye farkındalık oluşturmak ve dikkati çekmek için belirlenmiş olan 4 Mart, “Dünya Obezite Günü” pek çok sağlık kurumunda bilinçlendirme etkinlikleri ile halka farkındalık sağlıyor. Peki, Obezite tanısı nasıl konuluyor? Obezitenin nedenleri ne? Obezite tedavisi nasıl yapılır? Diyetisyen Şeyma Türköner obeziteden korunmanın yollarını anlattı.
4.03.2022 Sağlık
Obezite problemi ameliyatsız tedavi edilebilir mi?
Obezite problemi ameliyatsız tedavi edilebilir mi? Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Salih Boğa, obezite tedavisinde kullanılan ameliyatsız tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
9.02.2022 Sağlık
Yutulabilir mide balonu nedir, avantajları nelerdir?
Yutulabilir mide balonu nedir, avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, obezite tedavisinde kullanılan yutulabilir mide balonu tedavisini ve avantajlarını sizler için anlattı.
20.01.2022 Sağlık
Obezite tedavisinde balon yöntemi
Obezite tedavisinde balon yöntemi Obezitenin günümüzde tüm dünya üzerinde en önemli sağlık problemlerinden biri olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, obezitede tedavisinde kullanılan endoskopi gerektirmeyen bir yöntem olan mide balonuna ilişkin bilgi verdi.
20.09.2021 Sağlık
'Ameliyatsız mide küçültmede hedef yüzde 30'luk kilo kaybı'
'Ameliyatsız mide küçültmede hedef yüzde 30'luk kilo kaybı' Obezitenin günümüzde en önemli sağlık problemlerinden olduğunu anlatan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Çolak, “Ameliyatsız mide küçültme olarak da bilinen endoskopik yöntemle beklenen yüzde 30’luk bir kilo kaybı” dedi.
10.09.2021 Sağlık
Mide balonunun avantajları nelerdir?
Mide balonunun avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide balonunun avantajlarını sizler için anlattı.
1.09.2021 Sağlık
Obeziteden kurtulmak birçok hastalığın önüne geçiyor
Obeziteden kurtulmak birçok hastalığın önüne geçiyor Obezitenin birçok hayati tehlikeye sahip hastalığa yol açtığını ve obezite tedavisiyle bu hastalıkların yüzde 90’ının tedavi edilebildiğini ifade eden Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Ekici, “Cerrahi tedaviyle obezitenin sebebiyet verdiği hastalıklar büyük oranda ortadan kalkmaktadır” dedi.
30.06.2021 Sağlık
10 soruda mide balonu yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler!
10 soruda mide balonu yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler! Fazla kiloları nedeniyle zayıflaması gereken ancak ameliyat olmaktan çekinenler için “mide balonu”, en etkili yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor. Endoskopla mideye girilerek sıvıyla şişirilmiş balonun yerleştirildiği yöntem, altı ayda 15 - 20 kilo verilmesini sağlıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erol Avşar mide balonuyla ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.
24.03.2021 Sağlık
Yıllardır veremedikleri kilolarından Obezite Merkezi sayesinde kurtuluyorlar
Yıllardır veremedikleri kilolarından Obezite Merkezi sayesinde kurtuluyorlar SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Obezite Merkezi, yıllardır kilolarından kurtulamayanlara umut oldu.
15.12.2020 Sağlık
“Kilo vermek için kullanılan yöntemlere dikkat”
“Kilo vermek için kullanılan yöntemlere dikkat” Kilo vermek için kullanılan cerrahi müdahaleler hakkında konuşan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Indrani Kalkan, sağlıklı zayıflamanın nasıl olabileceğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Kalkan, “Kişiler sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanabildiği ve bu alışkanlığı hayat boyu uygulamaya gayret ettiği sürece sağlıklı zayıflamak kaçınılmaz olacaktır” dedi.
21.10.2020 Sağlık
'Dünyada 800 milyon insan obez'
'Dünyada 800 milyon insan obez' Obezite ve Metabolik Cerrahi uzmanı Opr. Dr. Doğan Erkal, dünyada 800 milyondan fazla insanın obezite sorunu olduğunu vurgulayarak, obezitenin, önlenebilir ölüm nedenleri arasında 2’nci sırada olduğunu söyledi.
23.09.2020 Sağlık
'Obezite ciddi bir sağlık sorunudur'
'Obezite ciddi bir sağlık sorunudur' Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halil Mert Bahadır, ciddi bir sağlık sorunu olan obezitenin ideal tedavisinin diyet ve egzersiz olduğunu, fakat bunu başaramayan kişilerde en etkili yöntemin obezite cerrahisi olacağını ifade etti.
24.08.2020 Sağlık
Mide balonu ile kilolarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz
Mide balonu ile kilolarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz Mide balonunun kolayca uygulanabilen bir tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Keskin, bu sayede kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.
15.01.2020 Sağlık
Mide balonu takılması sonrası beslenmeye dikkat
Mide balonu takılması sonrası beslenmeye dikkat Op.Dr. Mehmet Yalım Uçtum mide balonu ameliyatından sonra beslenmenin çok önemli olduğunu söyledi.
18.11.2019 Sağlık
Mide Balonu nedir?
Mide Balonu nedir? Son yıllarda Mide Balonu obezite tedavisinde uygulanan etkili yöntemlerdendir. Teknik özellikle morbid obezlerde ameliyat risklerini düşürmek için de kullanılıyor. Peki Mide Balonu nedir, kimlere uygulanabilir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?
17.07.2019 Sağlık
Kilolarınızdan kurtulmak için...
Kilolarınızdan kurtulmak için... Obezite tedavisinde uygulanan endoskopik mide içi balonu uygulaması hakkında bilinmesi gerekenleri Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar anlattı.
29.06.2019 Sağlık
Safiye Soyman'ın pantolonu düştü
Safiye Soyman'ın pantolonu düştü Şarkıcı Safiye Soyman, mide botoksu oldu, uygulamayla iki ayda 7 kilo verdi.
30.03.2019 Magazin
Kış aylarında kilo almamak için dikkat!
Kış aylarında kilo almamak için dikkat! Kışın metabolizma yavaşlıyor, kalori yakımı düşüyor ve kilo alımı kolaylaşıyor. Diyet yapanlar kilo almıyor fakat diyet yapmakta zorlananlar, kışın kilo almamak için ne yapmaları gerektiği sorusunun cevabını arıyor.
20.11.2018 Sağlık
Mide balonu obezitede ameliyat riskini düşürüyor
Mide balonu obezitede ameliyat riskini düşürüyor Son yıllarda obezite alanında sık kullanılan ameliyatsız yöntemlerden biri olan Mide Balonu özellikle morbid obezlerde ameliyat risklerini düşürmek için kullanılıyor.
29.06.2018 Sağlık
Obezite Cerrahisi hakkında bilinmesi gerekenler!
Obezite Cerrahisi hakkında bilinmesi gerekenler! Obezite Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Servet Tali, obezite cerrahisi hakkında merak edilen soruları sizler için cevapladı.
10.11.2017 Sağlık
Obezite cerrahisinde hangi ameliyat yöntemlerinden faydalanılır?
Obezite cerrahisinde hangi ameliyat yöntemlerinden faydalanılır? Obezite sorunu olan kişilerde kiloya uygun çözümler söz konusudur. Vücut kitle indeksinin 25’in üzerinde olması, fazla kilolu olma durumudur. Bu kişilerde mide balonu ve mide katlama yöntemi önerilebilir.
7.09.2017 Sağlık
Obezite, kısırlık nedeni!
Obezite, kısırlık nedeni! Kısırlığın birçok sebebi olmakla birlikte en yaygın risk faktörlerinden biri obezite. Obezite cerrahisi alanında deneyimli bir isim olan Doç. Dr. Halil Coşkun, bir erkeğin kilosundaki 10 kilogramlık artışın, kısırlık olasılığını yüzde 10 artırabileceğini söylüyor.
13.06.2016 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mide Balonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mide balonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.