Memurlar

Memurlar

Son dakika memurlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan memurlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını memurlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Memurlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan memurlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.035 memurlar haberi bulunmuştur. Tüm memurlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maaşlar ne zaman yatacak, bayram öncesi yatar mı? 2024 Nisan maaşları erken yatacak mı 2024, bayramdan önce ödenecek mi?
Maaşlar ne zaman yatacak, bayram öncesi yatar mı? 2024 Nisan maaşları erken yatacak mı 2024, bayramdan önce ödenecek mi? Ramazan Bayramı yaklaşırken, maaşların erken yatıp yatmayacağı konusu gündeme geldi. Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlıyor. Kamu çalışanları, memurlar ve emekliler maaşlarının ödeme tarihine ilişkin araştırmalarını hızlandırdı. Kamu kurumlarında çalışan memurların aylıkları normal şartlarda her ayın 15’inden itibaren yatırılırken emeklilerin ödemeleri ise tahsis numarasına göre yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşları bayramdan önce hesaplara yatırıldı. Peki, bu yıl maaşlar erken yatacak mı, memur maaşları bayramdan önce ödenecek mi? Maaşlar ne zaman yatacak?
4.04.2024 Ekonomi
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi?
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi? Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla tatil öncesinde banka işlerini halledecekler 8 Nisan Pazartesi ile 9 Nisan Salı günü bankaların açık olup olmadığını sorguluyor. 8 Nisan resmi tatil takviminde yer almıyor, ancak kamu çalışanları için tatil ilan edildi. Peki, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar açık mı, bayram tatilinde banaklar kaç gün kapalı, 9 günlük bayram tatilinde bankalar çalışacak mı?
4.04.2024 Yaşam
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı?
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı? Bayram tatilinde bankaların çalışma durumu için araştırmalar hızlandı. Bu yıl Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan tarihine denk geliyor. Dini bayramlar kategorisine yer alan Ramazan Bayramı'nda kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığına duyurunca kargo firmalarının çalışma günleri merak ediliyor. Peki, kargolar bayramda çalışıyor mu, bayramda kargo firmaları açık mı kapalı mı, PTT, MNG, Yurtiçi, ARAS, Sürat kargo kaç gün kapalı?
4.04.2024 Gündem
Memura 3600 ek gösterge ve erken emeklilik fırsatı! Ekonomide yeni reformlar yolda
Memura 3600 ek gösterge ve erken emeklilik fırsatı! Ekonomide yeni reformlar yolda Memur ve emekli olmak istenler ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin önünde 4 yıldan fazla seçimsiz bir dönem var. Orta Vadeli Program devam ederken bu dönemde ekonomide çok önemli reformlar da gündeme gelecek. Bunun yanında milyonları ilgilendiren konularda çalışma hayatı ile ilgili de değişiklikler yapılacak. Birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesine yönelik düzenleme ile ilgili hazırlıklar da sürüyor. Bu kapsamda memurlar 1. Dereceye geldiklerinde otomatik olarak 3600 ek göstergeye kavuşmuş olacak. 2024 yılını emekliler yılı ilan eden hükümet bu konuda çok önemli adımları da atmaya hazırlanıyor. Bu yıl emeklileri destekleyecek, gelirlerini artıracak adımlar atılacak. İşte milyonlarca vatandaşın merak ettiği detaylar...
2.04.2024 Çalışma Hayatı
Memur maaşları erken yatacak mı, emekli memur maaşı ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce yatar mı, bayramdan önce nisan ayı maaşları verilecek mi?
Memur maaşları erken yatacak mı, emekli memur maaşı ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce yatar mı, bayramdan önce nisan ayı maaşları verilecek mi? Ramazan ayının bitmesiyle vatandaşlar bayramı karşılayacak. Her ayın 15’inde maaşlarını alan memurlar ise bayram öncesinde maaşlarının yatıp yatmayacağına yönelik sorgulamalarını arttırdı. Bayram öncesi alışveriş yapacaklar ya da bayram tatilini değerlendirecek memurlar 10-12 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek bayram öncesi “Memur maaşları bayramdan önce yatar mı?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, nisan ayı memur maaşları erken yatacak mı, memurlar nisan maaşlarını ne zaman alacak, bayram öncesi memur maaşları yatar mı?
29.03.2024 Çalışma Hayatı
1 Nisan memurlara idari izin var mı? 1 Nisan Pazartesi resmi tatil mi? Seçimlerde görevli memurlar idari izinli sayılacak mı?
1 Nisan memurlara idari izin var mı? 1 Nisan Pazartesi resmi tatil mi? Seçimlerde görevli memurlar idari izinli sayılacak mı? Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimlere gidiyor. Milyonlar seçmen oy kullanmak için sandık başına gidecek. Sandık kurullarında görevli olan memurlar ise ertesi günü yani 1 Nisan'ı düşünüyor olacak. Son dakika bilgisine göre 1 Nisan 2024 Pazartesi günü seçimlerde, sandıkta görevli memurlara idari izin kararı çıkarıldı. Peki seçimlerde görevli memurlar idari izinli sayılacak mı?
26.03.2024 Gündem
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Bakan Fidan, Irak'ın terör örgütünün Süleymaniye'de lojistik olarak desteklenmesine tepki göstererek, "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye ile dostluklarını tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe beraber hareket etmemiz gerekli. Ben bunu yapacağım ve bunu yaparken de sana hile kurmuyorum, tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil, hiç kimsenin lehine değil" ifadelerini kullandı.
18.03.2024 Gündem
Memur maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşı bayramdan önce yatar mı 2024?
Memur maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşı bayramdan önce yatar mı 2024? Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 29,79 oranında enflasyon farkına hak kazandı. Memur ve memur emeklilerine yüzde 15 de toplu sözleşme zammı verildi. Yeni yılla birlikte toplan 49,25 zam oranı olan memurlar Ramazan ayıyla birlikte maaşlarının bayram öncesi yatıp yatmayacağını sorguluyor. Peki, memur maaşı bayramdan önce yatacak mı, memur ve emekli maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşları 8 Nisan’da mı yatacak?
16.03.2024 Çalışma Hayatı
MEB GYS tercihleri ne zaman başlayacak 2024? MEB GYS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2024, MEB Görevde Yükselme tercihleri belli oldu mu?
MEB GYS tercihleri ne zaman başlayacak 2024? MEB GYS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2024, MEB Görevde Yükselme tercihleri belli oldu mu? Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 9 Temmuz'da gerçekleştirilen "Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Görevde Yükselme Yazılı Sınavı" sonuçlarına göre, mevzuat gereği yapılacak sözlü sınav 6 Ocak'ta memur ve sayman grubu, 7 Ocak'ta şef ünvanlı kadrolar ve 8-12 Ocak'ta şube müdürlüğü kadroları için yapıldı. Peki, MEB Görevde Yükselme tercihleri ne zaman 2024? MEB GYS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2024?
14.03.2024 Çalışma Hayatı
1 Nisan üniversiteler tatil mi 2024? Seçimden sonraki gün üniversiteler tatil mi olacak, seçim sonrası üniversiteler açık mı?
1 Nisan üniversiteler tatil mi 2024? Seçimden sonraki gün üniversiteler tatil mi olacak, seçim sonrası üniversiteler açık mı? 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde, milyonlarca seçmen sandık başına gitmeye hazırlanırken, birçok öğrenci ve veli ise 31 Mart’ın ardından okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yıllarda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2019 yerel seçimleri sonrasında bir sonraki gün okullar tatil edilmişti. Peki, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar tatil mi olacak, üniversiteler seçimden sonraki gün tatil mi?
13.03.2024 Gündem
Seçim görevi devredilebilir mi 2024? Seçim görevi nasıl iptal edilir 2024, seçim görevi iptal dilekçesi nereye verilir?
Seçim görevi devredilebilir mi 2024? Seçim görevi nasıl iptal edilir 2024, seçim görevi iptal dilekçesi nereye verilir? Seçimlerde sandık görevlendirmeleri başladı. Sandık görevlileri genellikle parti üyeleri ve memurlar arasından seçiliyor. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde sandık başında görev almak istemeyenler ise 'seçim görevi iptal edilir mi?' sorusuna yanıt ararken seçim görevinin devredilip devredilmediği de merak ediliyor.
8.03.2024 Gündem
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu?
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu? 1. dereceye düşen memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, 1. dereceye 3600 ek gösterge torba yasada var mı? 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan birinci dereceye yükselen memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini bildirmişti. Gözler torba yasaya çevrilmişken, 1. dereceye 3600 ne oldu sorusunun yanıtı araştırılıyor.
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Ramazanda okullar tatil mi 2024? Okullarda ramazan bayramı tatili kaç gün 2024?
Ramazanda okullar tatil mi 2024? Okullarda ramazan bayramı tatili kaç gün 2024? Okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılında, öğrencilerin merakla beklediği 2. ara tatil, Ramazan ayına denk geliyor. İkinci ara tatil 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında olacak. Ramazan Bayramı ise 10 Nisan ile 12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak.
7.03.2024 Gündem
Sağlık Bakanlığı eş durumu tayininde ayrılış süresi! Tayini çıkan memurun ayrılışını ne kadar süre ile bekletebilir? Eş durumu tayininde ayrılış süresi ne kadar?
Sağlık Bakanlığı eş durumu tayininde ayrılış süresi! Tayini çıkan memurun ayrılışını ne kadar süre ile bekletebilir? Eş durumu tayininde ayrılış süresi ne kadar? Tayin olduktan ne kadar süre sonra ayrılış yapılması gerektiği merak ediliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı eş durumu tayininde ayrılış süresi ne kadar?
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Memurlar için de geçerli! Dışardan prim ödeyerek emekli olabilirsiniz, işte şartlar...
Memurlar için de geçerli! Dışardan prim ödeyerek emekli olabilirsiniz, işte şartlar... Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor. Dışarıdan primle memur emekliliğine hak kazanabilirsiniz. Prim ödeme gün sayısı ve bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Dışarıdan prim ödeyerek emekli olduğunuzda emeklilik ikramiyesi bile alınabiliyor. İşte detaylar...
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik reformu: Erken ve 2. emeklilik imkanı! SSK'lı, Bağ-Kurlu, ev kadını milyonları kapsıyor!
Emeklilik reformu: Erken ve 2. emeklilik imkanı! SSK'lı, Bağ-Kurlu, ev kadını milyonları kapsıyor! Yeni emeklilik sistemi geliyor. Milyonlarca çalışan yakından takip ediyor. Detaylar netleşmeye başladı. Prim desteği, ek gösterge, uzaktan çalışma ayrıntısı ortaya çıktı. Erken emeklilik ve 2. emeklilik imkanı doğuyor. Yeni emeklilik sistemi başta olmak üzere çalışma hayatında birçok düzenlemenin yapılacağı dönem başladı. Bağ-Kur'lular, ev kadınları, anneler, çalışanlar, işçiler, memurlar gibi toplumun hemen her kesimini ilgilendiren değişiklikler belli bir takvim çerçevesinde hayata geçecek. Peki neler değişecek? Kimler nasıl yararlanacak? İşte detaylar...
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Küçükçekmece'deki AK Parti programına saldırı! 'Bu bir terör girişimidir, planlı eylemdir'
Küçükçekmece'deki AK Parti programına saldırı! 'Bu bir terör girişimidir, planlı eylemdir' AK Parti programına yönelik saldırıya ilişkin konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, "Bu bir terör girişimi ve bize yönelik. Bu bir siyasi kimliğe karşı yapılmış bir terör girişimidir, planlı eylemdir." dedi.
15.02.2024 Gündem
Murat Kurum: 7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız
Murat Kurum: 7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eğitim Bir-Sen 12.Bölge 7. Dönem 1.Teşkilat Eğitim Programı’nda açıklamalarda bulundu.
11.02.2024 Gündem
Memura tazminat müjdesi! Büyükşehirlerde yaşayanları kapsıyor, işte detaylar...
Memura tazminat müjdesi! Büyükşehirlerde yaşayanları kapsıyor, işte detaylar... Büyükşehirlerde yaşayan memurları yakından ilgilendiriyor. Yaşam şartları büyük kentlerde diğer şehirlere göre daha zorlu. Ev kiralarından temel gıda maddelerine, ulaşımdan yeme - içmeye kadar pek çok kalemde daha fazla ödeme yapılması gerekiyor. Uzun süredir büyükşehirlerde yaşam mücadelesi veren çalışanlar maaşlarında farklılık olmasını istiyordu. Ak Parti Büyükşehirlerde yaşayan memurlar için harekete geçiyor ve büyükşehir tazminatını gündeme getiriyor.. AK Parti yerel seçim beyannamesini 30 Ocak tarihinde açıklayacak. Beyannamede yer alan maddelerden düzenlemelerden 'memurlara büyükşehir tazminatı' maddesi dikkat çekti. Bu konudaki düzenlemeyle memurların büyükşehirlerde yaşayan memurların şartlarının geliştirilmesi hedefleniyor.
22.01.2024 Memur
Devlet memurları için yemek bedelleri belli oldu
Devlet memurları için yemek bedelleri belli oldu Devlet memurlarına yiyecek yardımı yönetmeliği uygulama tebliği Resmi Gazete'de yer aldı.
9.01.2024 Memur
Memura seyyanen zam müjdesi! 12 bin 147 lira oldu
Memura seyyanen zam müjdesi! 12 bin 147 lira oldu Memura seyyanen zam müjdesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Temmuz ayında yapılan seyyanen zam tutarı brüt 8 bin 139 lira olup bu tutardan 62 lira damga vergisi kesilerek 8 bin 77 lira ödeme yapılıyor. Ocak ayı itibariyle seyyanen zam tutarı brüt 12 bin 147 lira olurken bundan 92 lira damga vergisi kesilecek. Net olarak 12 bin 55 lira ödenecek. Memurlar emekli oluncaya kadar her 6 ayda bir artırılan seyyanen zammı almaya devam edecek. Bu ilave ödeme emekli aylıklarına yansımayacak.
5.01.2024 Memur
Futbolcu Hulk öldü mü? Brezilyalı futbolcu yaşıyor mu?
Futbolcu Hulk öldü mü? Brezilyalı futbolcu yaşıyor mu? Brezilyalı Futbolcu Hulk ile ilgili sosyal medyada öldü haberleri dolaşıma sokuldu. Futbolcu Hulk’un ölümüyle yapılan paylaşımların ardından bir dönem Porto ve Zenit’te oynayan dünya çapında adını duyuran Givanildo Vieira de Souza, lakabıyla Hulk’ın son durumu sorgulanıyor.
4.01.2024 Şampiy10
Cumhurbaşkanı açıklama yapacak mı? 3 Ocak Cumhurbaşkanı programı: Emekli maaş zammı Cumhurbaşkanı açıklaması olacak mı?
Cumhurbaşkanı açıklama yapacak mı? 3 Ocak Cumhurbaşkanı programı: Emekli maaş zammı Cumhurbaşkanı açıklaması olacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapıp yapmayacağı sorgulanıyor. Son 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Memur ve emeklisinin alacağı zam oranı yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Bu rakamlara refah payı dahil değil. Memurlar ve emekliler bu orana refah payı ve seyyanen zammın dahil edilip edilmeyeceğini sorgularken Cumhurbaşkanı’nın söz konusu zamlara yönelik bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu oldu. Peki, Cumhurbaşkanı açıklama yapacak mı? Emekli maaş zammı Cumhurbaşkanı açıklaması olacak mı?
3.01.2024 Gündem
Seyyanen zam artacak mı? 2024'te seyyanen zamma zam gelir mi, seyyanen zam 2024'te devam edecek mi, seyyanen zam enflasyon oranında artacak mı?
Seyyanen zam artacak mı? 2024'te seyyanen zamma zam gelir mi, seyyanen zam 2024'te devam edecek mi, seyyanen zam enflasyon oranında artacak mı? Asgari ücret zammından sonra gözler memur ve memur emeklisi maaşlarına çevrildi. 3 Ocak tarihinde enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte zamlı maaşlar netlik kazanacak. Memurlar 15 Ocak'ta, işçiler 31 Ocak'ta, SSK emeklileri 17-26 Ocak'ta, Bağ-Kur emeklileri de 25-28 Ocak'ta zamlı aylıklarını alacak. Memurlara temmuz ayında yüzde 17.55+8 bin 77 lira seyyanen zam yapıldı. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya, ortalama maaş da 25 bin liraya çıkmıştı. Peki, seyyanen zam ocakta artacak mı, seyyanen zamda enflasyon farkı gelecek mi, seyyanen zamma zam gelir mi? Seyyanen zam 2024’te devam edecek mi?
2.01.2024 Çalışma Hayatı
Ankara'da hareketli saatler! İçişleri Bakanlığı önünde 'dur' ihtarına uymayan şahıs vuruldu
Ankara'da hareketli saatler! İçişleri Bakanlığı önünde 'dur' ihtarına uymayan şahıs vuruldu Ankara'da, İçişleri Bakanlığı önündeki kulübede nöbet tutan polis memurları, 'dur' ihtarına uymayan sırt çantalı şüpheli Y.E.Ş.'yi (29), tabanca ile bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Olayın ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı İçişleri Bakanlığı çevresindeki cadde ve sokaklar, yaya ve araç trafiğine kapatılırken, yaralı şüpheli polis nezaretinde hastanede tedavi altına alındı.
1.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Memurlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki memurlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.