Gazete Vatan Logo

Memur maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşı bayramdan önce yatar mı 2024?

Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 29,79 oranında enflasyon farkına hak kazandı. Memur ve memur emeklilerine yüzde 15 de toplu sözleşme zammı verildi. Yeni yılla birlikte toplan 49,25 zam oranı olan memurlar Ramazan ayıyla birlikte maaşlarının bayram öncesi yatıp yatmayacağını sorguluyor. Peki, memur maaşı bayramdan önce yatacak mı, memur ve emekli maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşları 8 Nisan’da mı yatacak?

Memur maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşı bayramdan önce yatar mı 2024?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memurların maaşlarının Ramazan Bayramından önce yatması için talimat verdiği iddiaları sosyal medyada yayıldı. Söz konusu iddiaları gören memur ve emeklileri maaşlarının bayram öncesi yatıp yatmayacağını merak ediyor. Peki, Memur maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşı bayramdan önce yatar mı 2024?

Memur maaşları bayramdan önce mi yatacak?

15 Nisan'da maaşlarını alacak olan memurların maaşlarının bayramdan önce, yani 8 Nisan'da yatırılıp yatırılmayacağı iddiaları gündem oldu. Memur maaşlarının bayram öncesi yatacağına dair resmi bir bilgi paylaşılmadı.

2024 yılıyla beraber en düşük memur maaşı 22 bin 17 liradan 32 bin 861 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 9 bin 876 liradan 14 bin 741 liraya yükseldi.