Mekke

Mekke

Son dakika mekke haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mekke ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mekke haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mekke

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mekke gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.120 mekke haberi bulunmuştur. Tüm mekke haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trabzon-Suudi Arabistan arası direkt uçuşlar başlıyor
Trabzon-Suudi Arabistan arası direkt uçuşlar başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ve Suudi Arabistan arasında direkt uçuşların 4 Haziran’da başlayacağını belirterek, “Yaz dönemi boyunca gerçekleşecek uçuşlarda Trabzon’dan direkt uçuşla hem Cidde’ye hem de Riyad’a seyahat mümkün olacak. Bu seferler ile hem Trabzon turizmi ve ekonomisi gelişecek hem de ülke ekonomisini canlanacak. Hac ibadeti ve Umre seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlarımız için de büyük bir kolaylık olacak” dedi.
9.04.2024 Ekonomi
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024?
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024? Regaip Kandili, 11 Ocak'ta, Miraç Kandili ise 6 Şubat'ta idrak edildi. Berat Kandili'nin 24 Şubat'ta idrak edilmesiyle birlikte, Ramazan ayının kapıları 11 Mart'ta açıldı. Müslümanlar, bu kutsal zaman dilimlerinde ibadetlerine devam ederken Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geliyor, sorusuna da yanıt arıyor.  Peki, Kadir gecesi hangi gün 2024, Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın kaçıncı günü, kadir gecesi 2024 kaç gün kaldı?
13.03.2024 Ramazan
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası Allah Resulü (sav)’in büyük zaferinden biri olan Hudeybiye anlaşmasının müjdelendiği bu ilk ayet nedeni ile sure bu ismi alır. Fetih suresi 29 ayetten oluşmuştur. Kuran-ı Kerim’de yer alma sırasına göre 48, nüzul olma sırasına göre ise 109. Sırada yer almaktadır. Peki, Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak ile ramazan hilali duası
9.03.2024 Gündem
Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur?
Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur? Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. Milyonlarca müslüman heyecanla oruç ibadetini yerine getirmeye hazırlanıyor. Ancak bu mübarek ayın geldiği gün okunacak bazı dua ve sureler yer alıyor. Kuran-ı Kerim'deki bazı sureler her durum ve mekanda okunmayabiliyor. Ancak bir sure var ki Ramazan'ın ilk gün ve gecesi okuması faziletlidir. Allah'ın kişiyi himayesine alacağı müjdesini veren Fetih Suresi de bunlardan birisidir. İşte 11 Mart 2024 Pazartesi Ramazan'ın ilk günü okunacak dua...
7.03.2024 Gündem
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Berat Kandili idrak edilirken Duhan suresi merak konusu oldu. Mekke döneminde inen ve 59 ayetten oluşan Duhan suresi, adını onuncu ayette geçen duhan kelimesinden almıştır. Peki, Berat Kandili Duhan suresinde geçiyor mu? İşte Berat gecesi Duhan suresi okumanın fazileti ve Duhan suresi meali
24.02.2024 Gündem
Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur? 2024 Miraç Kandili orucu kaç gün?
Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur? 2024 Miraç Kandili orucu kaç gün? "İsra ve Miraç mucizesi" ismiyle anılan bu olay, Kur'an-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde ifade ediliyor. "İsra olayı", Hazreti Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e, "Miraç olayı" ise gökler ötesine yaptığı yolculuğa deniliyor. Peki, Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu?
5.02.2024 Gündem
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Hz. Adem (As) 'in Boyu Ne Kadardır? Hz. Adem Kaç Yıl Yaşamıştır?
Hz. Adem (As) 'in Boyu Ne Kadardır? Hz. Adem Kaç Yıl Yaşamıştır? Hz. Âdem (a.s), yaratılan ilk insan ve ilk peygamberdir. Hz. Âdem (a.s.) ‘in hayatı ve yaşantısı tüm kutsal kitaplarda anlatılmaktadır. Hz. Âdem (a.s.) ’den sonra yaratılan ikinci insan Hz. Havva ile cennetten sürülerek dünyaya gelmişlerdir. Bu emsal hikâye hem şeytanla insanın nefs mücadelesi hem de Hz. Âdem (a.s.) ve ailesinin dünya yaşantısı bakımından çok önemlidir. Birçok ilahiyatçı ve din adamı Hz. Âdem (a.s.) ile başlayan yaratılış anlatılarını bu emsalden yola çıkarak zikrederler. 
29.01.2024 Dini Bilgiler
Murat Kurum'dan adaylık sonrası ilk açıklama: 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz
Murat Kurum'dan adaylık sonrası ilk açıklama: 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, adaylığının açıklanmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Kurum, "Yarın sabahtan itibaren vatandaşımıza sevdamız İstanbul’u, heyecanımızı, hayallerimiz hep birlikte anlatacağız. Hep birlikte düşüneceğiz, beraber çalışacağız. Hep birlikte İstanbul’un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz." ifadelerini kullandı.
7.01.2024 Gündem
Hadislisi var, ayetlisi var: 31 Aralık Mekke'nin Fethi resimli mesajları, sözleri! (2024)
Hadislisi var, ayetlisi var: 31 Aralık Mekke'nin Fethi resimli mesajları, sözleri! (2024) Hz. Muhammed'in (as) komutasındaki binlerce kişilik İslam ordusu, 1393 yıl önce Mekke'yi fethetti. Müslümanlar ve Kureyşliler arasında 8 yıl süren savaş sonrası İslam ordusu kazandı ve yayılış daha da hızlandı. Uzun yıllar Miladi takvime göre kutlanan fetih, sonrasında 10 gün geriye çekildi. İslam alemi için son derece önemli olan Mekke'nin Fetih, bugün de aynı heyecanla kutlanıyor. İşte 31 Aralık Mekke'nin Fetih mesajları, sözleri...
31.12.2023 Gündem
Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu
Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu MSB, Irak'ın kuzeyinde yaşanan saldırı ve sonrasında sağlanan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin ise yaralandığını açıkladı.
23.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı Diyanet? Yılbaşında ağaç süsleme geleneği nereden geliyor, Türk geleneği'nde var mı?
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı Diyanet? Yılbaşında ağaç süsleme geleneği nereden geliyor, Türk geleneği'nde var mı? Yeni yılın yaklaşmasına az bir süre kala evde ve iş yerlerinde yeni yıla özel yılbaşı ağacı süsleme süreci de başladı. Yılbaşı süsleme her yılbaşında tartışma konusu oluyor, ağaç süslemenin günah olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Yılbaşı ağacı süslemek günah mı, haram mı, Yılbaşı ağacı süslemek nereden gelir, Türk geleneği mi, hangi dinden gelir?
4.12.2023 Gündem
Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi!
Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi! İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı. Peki, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında, nereli? Selman Öğüt’ün babası kimdir?
1.12.2023 Gündem
Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 hac kuraları ne zaman açıklanacak? Diyanet Hac kura tarihi ve Hac kura sonuçları sorgulama
Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 hac kuraları ne zaman açıklanacak? Diyanet Hac kura tarihi ve Hac kura sonuçları sorgulama Hac kuraları için geri sayım başladı. Ön kayıt süreci, 15 Ekim tarihinde sona erdi ve şimdi birçok hacı adayı kura tarihi için beklemeye başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hac kuralarına yönelik detayları paylaştı. Peki, Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 hac kuraları ne zaman açıklanacak? Diyanet Hac kura tarihi ve Hac kura sonuçları sorgulama
19.10.2023 Gündem
Umreye gideceklere müjde: Elektronik vize imkanı geliyor
Umreye gideceklere müjde: Elektronik vize imkanı geliyor Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Suudi Arabistan'a gidecek Türk vatandaşların, özellikle de umre ibadetini gerçekleştireceklerin sürecini hızlandırmak amacıyla elektronik vize kullanımına geçileceğini, bu çerçevede bir yıl içerisinde 90 gün ikamet alınabileceğini bildirdi.
17.10.2023 Yaşam
Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum günü 2023: Peygamberimizin doğum günü olan kandil nedir, hangisidir? Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2023?
Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum günü 2023: Peygamberimizin doğum günü olan kandil nedir, hangisidir? Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2023? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğumu ve doğduğunda gerçekleşen mucizevi hadiseler günün anlam ve önemine istinaden aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarına göre Hz. Muhammed (s.a.v.) ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum tarihi nedir, doğum günü ne zaman? Peygamberimizin doğum günü oruç tutulur mu? Sorularının cevabını derledik. İşte Hz. Muhammed doğum günü 2023…
26.09.2023 Gündem
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suudi Arabistan Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Ürdün, Yemen ve Umman ile komşudur. 
15.09.2023 Eğitim
Hudeybiye Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hudeybiye Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Hudeybiye Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hudeybiye Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Hudeybiye antlaşması aynı zamanda Hudeybiye barışı olarak da bilinmektedir. Bu antlaşma 628 yılında Mart ayında Medineli Müslümanlar ile Mekkeli putperestler arasında yapılan bir barış antlaşmasıdır. Yapılan bu antlaşma ile beraber Mekkeliler İslam devletini hukuken tanımıştır. O yüzden Müslümanların bir zaferi olması ile beraber, dönem açısından tarihin en önemli antlaşmaları içerisinde gelir.
8.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili temaslar kapsamında görüşmeler gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan’a gitti.
17.07.2023 Gündem
Zilhicce ayı ilk 10 gün namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Zilhicce namazı ne zaman kılınır, 4 rekat mı, Zilhicce ayı namazından sonra okunacak dua!
Zilhicce ayı ilk 10 gün namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Zilhicce namazı ne zaman kılınır, 4 rekat mı, Zilhicce ayı namazından sonra okunacak dua! Müslümanların kutsal toprak Mekke’ye gidip hac ibadetini yerine getirdikleri Zilhicce ayı geldi. Hicri takvime göre yılın son ayı olan Zilhicce ayında hacılar Kabe'yi ziyaret etmek için Mekke'de toplanır ve ibadetlerini yerine getirir. Peki, Zilhicce ayı ilk 10 gün namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, 4 rekat mı?
19.06.2023 Gündem
Rum suresi meali, Türkçe okunuşu, mucizesi! Rum suresi ne zaman indi, kaçıncı sayfa, kaç ayet? Rum suresi 21. 47. 141. 12. 30. ayet
Rum suresi meali, Türkçe okunuşu, mucizesi! Rum suresi ne zaman indi, kaçıncı sayfa, kaç ayet? Rum suresi 21. 47. 141. 12. 30. ayet Rum Suresi 60 ayetten oluşur. Mekke döneminde inen, Mushaf'taki sıralamada otuzuncu, iniş sırasına göre seksen dördüncü sure olan Rum Suresi meali, Türkçe okunuşu merak ediliyor. Kureyş kabilesinin İslâm'a karşı olumsuz tutumunu anlatan Rum Suresi okunması faziletli sureler arasında yer alır. İşte Rum Suresi okunuşu, anlamı…
14.05.2023 Gündem
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Mekke döneminde inen Taha Suresi 135 ayettir. Adını birinci ayette yer alan harflerden alan Taha Suresinde, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişi de Taha Suresi faziletlerini, anlamını ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Ramazan ayında Taha Suresi okumanın faziletleri ve yararları nelerdir? İşte Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
11.05.2023 Sureler

Benzer Haber Etiketleri

Mekke ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mekke haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.