Meditasyon

Meditasyon

Son dakika meditasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meditasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meditasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meditasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meditasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 434 meditasyon haberi bulunmuştur. Tüm meditasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Siyah Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Siyah Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları...
Siyah Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Siyah Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları... Taşlardan yapılan takılar çoğu zaman insanlar için aksesuar olmaktan öte anlamlar taşımaktadır. Siyah turmalin gibi taşlar benzersiz özellikleri nedeniyle farklı bir değere sahiptir. Benzersiz renk tonlarından iyileştirici özelliklerine kadar siyah turmalin taşlarından yüzyıllardır yararlanılmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Reality Shifting Nedir, Nasıl Yapılır? Shifting Metodları Nelerdir?
Reality Shifting Nedir, Nasıl Yapılır? Shifting Metodları Nelerdir? Son dönemlerde sosyal medya hesaplarında öne çıkan popüler akımlar içerisinde reality shifting gelmektedir. Özellikle z kuşağına etkisi altına alan bu popüler akım, meditasyon ya da hipnoz yoluyla astral seyahat gerçekleştirme ritüel olarak anlatılabilir.
1.02.2024 Gündem
Obsidyen Taşı Özellikleri Nelerdir? Obsidyen Taşının En Bilinen Faydaları...
Obsidyen Taşı Özellikleri Nelerdir? Obsidyen Taşının En Bilinen Faydaları... Obsidyen taşı parlak bir görünüme sahip volkanik taşlardan biridir. Obsidyen taşı genellikle kişilerin rahatlamasına yardım eden bir taştır. 
30.01.2024 Yaşam
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları...
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları... Selenit taşı, alçı taşının şeffaf olan bir çeşidi olarak bilinir. Yumuşak bir yapıda olan selenit taşının içinde su bulunur.
23.01.2024 Yaşam
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları...
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları... Ay taşı dünyanın her yerinde bulunan bir taştır. Ay taşı ay ışığına benzer bir parlaklık olan maviden beyaza renkleri nedeniyle oldukça değerlidir. Ay taşı yaygın olarak takı yapımında kullanılmaktadır.
17.01.2024 Yaşam
Elon Musk, Tesla'nın insansı robotun tişört katladığı anları paylaştı
Elon Musk, Tesla'nın insansı robotun tişört katladığı anları paylaştı Elon Musk, CEO'su olduğu Tesla şirketinin geliştirdiği Optimus isimli insansı robotun tişört katladığı anları paylaştı.
15.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Pembe Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Pembe Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Pembe Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Pembe Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Doğal taşlar, özellikle son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Kendi kendine oluşan ve çeşitli özellikleri ile dikkat çeken doğal taşlar, birçok yerde kullanılmakta ve faydalarından yararlanılmaktadır. Çeşitli doğa olayları ile oluşan ve bir araya gelen bu taşlar, son derece faydalıdır.
12.01.2024 Yaşam
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Ametist Taşı Özellikleri Nelerdir? Ametist Taşının En Bilinen Faydaları...
Ametist Taşı Özellikleri Nelerdir? Ametist Taşının En Bilinen Faydaları... Ametist, kuvars grubunda yer alan bir taştır. Etki olarak da en güçlü doğal taşlardan biri olan ametist taşının kullanım alanları genelde aksesuarlardır.
5.01.2024 Yaşam
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı Pandeminin ardından artan doğa, yoga ve nefes etkinliklerine şimdi de ‘kişisel inziva’ kampları eklendi. Kiminde günlük 1750 lira ödeyen kendi evinde ‘kamp’ kuruyor, kiminde niyet bohçaları hazırlanıyor. Prof. Dr. Arif Verimli ise “İnsanlar kandırılıyor” diyor.
28.08.2023 Yaşam
Usta tenisçi Ali Göreç: Kalbinin sesini dinle ve o konuda olabileceğinin en iyisi ol
Usta tenisçi Ali Göreç: Kalbinin sesini dinle ve o konuda olabileceğinin en iyisi ol Türkiye Davis ve Fed Cup eski kaptanı Ali Göreç, Serena ve Venus Williams kardeşleri kastederek "Günahlarını almayayım ama, denediğim için söylüyorum, 120 saati normal şartlarda oynamak bir insan için mümkün değil. O zamanlar mümkün değildi belki şu an süper atletler yapabilirler" ifadelerini kullandı.
14.06.2023 Diğer Sporlar
2023 YKS başvurularında rekor artış! 'Daha önce çıkmış soruları tekrar gözden geçirin'
2023 YKS başvurularında rekor artış! 'Daha önce çıkmış soruları tekrar gözden geçirin' 17-18 Haziran'da yapılacak YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı'na (TYT) 3 milyon 527 bin 463 aday, ikinci oturum Alan Yeterlilik Sınavı'na (AYT) 2 milyon 573 bin 136 aday, üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testine (YDT) 338 bin 014 aday başvurdu. TYT sınavına geçen yıla göre 293.054 başvuru artışı olurken, AYT için başvuran sayısında 516.136 artış olduğu görülüyor. Bu yıl başvurularda oran olarak en çok artışı YDT alırken, başvuru sayısında ise 169 bin 584 artış yaşandı.
8.06.2023 Eğitim
Şevval Şahin lüks otelleri bırakıp çadır kampına geçti!
Şevval Şahin lüks otelleri bırakıp çadır kampına geçti! 2018 Türkiye Güzeli Şevval Şahin ve sevgilisi Murat Kazancıoğlu, arkadaşları 2016 Türkiye Güzeli Buse İskenderoğlu’nu da alarak Marmaris’e tatile gitti. Şevval Şahin ve Buse İskenderoğlu gündüzleri resim çizip yoga yapıyor. Ünlü isimler lüks otelleri bırakıp çadır kampı yaptılar.
30.04.2023 Magazin
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Anksiyete, kaygı bozukluğu olarak tıp literatürüne geçmiş psikolojik ir rahatsızlıktır. Anksiyete atakları, günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen kaygı nöbetleri yaşanmasına sebebiyet verir. Tedavi edilmesi mümkün olan anksiyete, önlem alınmazsa yerini farklı psikolojik rahatsızlıklara bırakabilir.
24.03.2023 Sağlık
Müjde Uzman üç haftadır uyuyamıyor! Hastalığını açıkladı
Müjde Uzman üç haftadır uyuyamıyor! Hastalığını açıkladı 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde Alev Karakteriyle adından söz ettiren oyuncu Müjde Uzman uykusuzluk çektiğini belirterek üç hafta uyumadığını söyledi. Oyuncu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Meditasyon, nefes teknikleri, lavanta, papatya, pasiflora, erken kalkma, çalışma, yorulma..." yazarak hiçbir şeyin işe yaramadığını ifade etti.
19.03.2023 Magazin
Ay tutulması ne zaman? Ay tutulması hangi burçları, nasıl etkileyecek?
Ay tutulması ne zaman? Ay tutulması hangi burçları, nasıl etkileyecek? Yılın son ay tutulmasına kısa bir süre kaldı. 2022 yılının ikinci ay tutulması kasım ayında gerçekleşecek. 2022’nin son tutulmasının burçlara etkisi araştırılıyor. Peki, Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Ay tutulması hangi burçları etkileyecek? İşte detaylar…
7.11.2022 Astroloji
'Gelinim Mutfakta’ sunucusu Nursel Ergin: Beşinci sezona fırtına gibi başladık
'Gelinim Mutfakta’ sunucusu Nursel Ergin: Beşinci sezona fırtına gibi başladık Sunuculuğunu Nursel Ergin’in yaptığı, Kanal D’nin fenomen yarışması 'Gelinim Mutfakta', 5’inci sezonu ile ekrana geliyor. Ergin, yeni sezon hakkında samimi açıklamalarda bulundu.
3.09.2022 Televizyon
Sirius Güneş kavuşumu 2022 saat kaçta olacak, Sirius Yıldızı kavuşumu ne zaman görülecek? Sirius güneş kavuşumunda ne yapılır?
Sirius Güneş kavuşumu 2022 saat kaçta olacak, Sirius Yıldızı kavuşumu ne zaman görülecek? Sirius güneş kavuşumunda ne yapılır? Sirius - Güneş kavuşumu, senenin en önemli gök olaylarından biri olarak bugün yaşanacak. Gökyüzünün en parlak yıldızı Sirius ile Güneş kavuşumunda kaderin yeniden yazıldığına inanılır. Peki, Sirius Güneş kavuşumunda ne yapılır? 6 Temmuz Sirius Güneş kavuşumu saat kaçta, Sirius Yıldızı ne zaman görülür?
6.07.2022 Astroloji
Sirius ne demek? Sirius yıldızı nedir, anlamı ne, Kuran’da hangi ayette ve nasıl geçiyor?
Sirius ne demek? Sirius yıldızı nedir, anlamı ne, Kuran’da hangi ayette ve nasıl geçiyor? 6 Temmuz'da gerçekleşecek Sirius Güneş Kavuşumu nedeniyle Sirius yıldızı hakkında merak edilenler arttı. Bir yıllık kaderin baştan yazıldığı, kadersel etkilerin ortaya çıktığı gün olan bugünde dualar edilir, meditasyon yapılır, dilekler dilenir. Peki, Sirius ne demek? Sirius yıldızı nedir, anlamı ne, Kuran’da hangi ayette ve nasıl geçiyor?
5.07.2022 Astroloji
Sirius kavuşumu nedir? Sirius Güneş kavuşumu 2022 saat kaçta, ne zaman, Sirius Güneş kavuşumunda ne yapılır?
Sirius kavuşumu nedir? Sirius Güneş kavuşumu 2022 saat kaçta, ne zaman, Sirius Güneş kavuşumunda ne yapılır? Sirius kavuşumu ne zaman 2022, Sirius kavuşumu ne yapmalı? Sorularına yanıt aranırken Güneş Sirius kavuşumunun burçlara etkisi, sirius güneş kavuşumunda nelerin yapılacağı da araştırılıyor. Bir yıllık kaderin baştan yazıldığı gün olarak bilinen Sirius Güneş kavuşumu Necm Suresinin 49. ayetinde de geçer. Ve Şi'ranın Rabbi de O'dur." denilerek, evrenin bir parçası olarak kabul edilen sirius güneş kavuşumu ne zaman, sirius güneş kavuşumunda ne yapmalıyım?
5.07.2022 Astroloji
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden!
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden! Yediğiniz her şeye dikkat etmenize rağmen kilo vermekte güçlük mü çekiyorsunuz? Sürekli yaptığınız diyetler artık bir işe yaramıyor mu? Hızla kilo vermek için aşırı egzersiz yapıyor, ancak bir türlü istediğiniz kiloya ulaşamıyor musunuz? Yanıtınız ‘evet’ ise tartı ibresinin bir türlü düşmemesinin nedeni, hatalı bazı alışkanlıklarınızdan ve beslenme tarzınızdan kaynaklanıyor olabilir!
1.06.2022 Sağlık
Gülçin Ergül'den duygusal mesaj: Hep benimle olacak
Gülçin Ergül'den duygusal mesaj: Hep benimle olacak Trafik kazası geçiren Gülçin Ergül ile sevgilisi Erdal Şeyda Lafçı, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda TIR ile çarpışmıştı. Otomobilden Ergül yaralı olarak çıkmış, Lafçı ise hayatını kaybetmişti. Ergül, sevgilisinin doğum gününde sosyal medya hesabından duygusal ifadeler kullandı.
30.05.2022 Magazin
Yoganın sağlığa faydaları anlatıldı
Yoganın sağlığa faydaları anlatıldı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Berber, "Yoganın, hareketsizliğe bağlı fiziksel sorunlarda, yoğun zihinsel aktivitenin getireceği stres kaynaklı problemleri ve bunlarla bağlantılı ruhsal ve davranışsal sorunlarda, durumu düzeltmeye yardımcı olacak çok etkili çözüm önerileri sunabiliyor" dedi.
21.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Meditasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meditasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.