Masaüstü

Masaüstü

Son dakika masaüstü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan masaüstü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını masaüstü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Masaüstü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan masaüstü gelişmeleri de dahil olmak üzere 630 masaüstü haberi bulunmuştur. Tüm masaüstü haberleri aşağıda listelenmiştir.
M60T tankları TSK'ya teslim edildi
M60T tankları TSK'ya teslim edildi Geçmişte İsrail'in modernize edip, çeşitli sorunlarla gündeme gelen M60T tanklarının ilk partisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında modernize edilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Proje ile M60T tanklarının beyni olarak tanımlanan 'atış kontrol sistemi' yerlileştirilirken, bütün elektronik sistemler milli imkanlar ile üretilebilir hale getirilerek, güç grubu dışında dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı.
10.02.2024 Ekonomi
Soğuk cüzdan nedir? Soğuk cüzdan nasıl kullanılır?
Soğuk cüzdan nedir? Soğuk cüzdan nasıl kullanılır? Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token'i halka arz eden Barış Turgut'la yaptığı protokol sonucu 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakçı Holding'de iddiaya göre; holdingin sahibi Sedat Ocakçı'nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han, kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtı. Söz konusu haberlerin ardından soğuk cüzdan ile ilgili aramalar arttı.
7.02.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurdu! Havalimanlarında yeni dönem
Bakan Uraloğlu duyurdu! Havalimanlarında yeni dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Akıllı Siber İstihbarat ve Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kapsamında 54 havalimanı kampüsü, kampüs içerisinde yer alan elektronik cihaz istasyonları, hizmet binaları, ticari alanlar, müştemilat yapıları, Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi Başmüdürlüğü kampüs ve binaları ile havalimanı sınırları dışında yer alan 108 elektronik cihaz istasyonunda kullanılmaya başlandı” dedi.
10.11.2023 Gündem
Instagram ve Facebook artık reklamsız! Ücretler açıklandı
Instagram ve Facebook artık reklamsız! Ücretler açıklandı Meta Platforms META.O, Avrupalı ​​kullanıcılar için Instagram veya Facebook'a reklamsız aboneliklerden ayda 10 euro talep edecek. Mobilden yapılan ödemelerde 13 euro alınacak. Her bir ek hesap için ise 6 euro alınması planlanıyor.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Photoshop'un mucidiydi, eşi için geliştirdi! John Warnock hayatını kaybetti
Photoshop'un mucidiydi, eşi için geliştirdi! John Warnock hayatını kaybetti Dünya çapında milyonlarca kullanıcının bilgisayarında yer alan PDF dosyasının babası John Warnock hayata veda etti. Teknoloji endüstrisini dönüştüren Adobe şirketinin kurucularından biri olan Warnock 82 yaşındaydı.
23.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Böyle vicdansızlık görülmedi! Depremzedenin eşyalarını çaldılar
Böyle vicdansızlık görülmedi! Depremzedenin eşyalarını çaldılar Adana’da depremde evi hasar gören Rıfat A.’nın (28) eşyalarını taşıdığı daireye hırsızlar dadandı. Farklı tarihlerde daireye girip eşyaları seyyar satış arabasına yükleyerek çalan 2 kişiden Uğur Bek (27) güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilip, yakalandı.
17.08.2023 Yaşam
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi Metaverse’ün e-ticaret, perakende, turizm, kültür-sanat eğitim, oyun ve e-spor başta olmak üzere farklı sektörler aracılığıyla Türkiye'ye potansiyel ekonomik katkısının 2035 yılına kadar 37,5 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.
13.06.2023 Ekonomi
WhatsApp kullananlar dikkat! Adım adım anlatıldı
WhatsApp kullananlar dikkat! Adım adım anlatıldı WhatsApp'a telefon ekranınızdan bakmaktan sıkıldınız mı? Artık bunun bir çözümü var!
28.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız 1 yılda 319 bin konutu teslim etmek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız 1 yılda 319 bin konutu teslim etmek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak desteğinize talibiz. Cumhuriyetimizin ilk asrı, acısıyla, tatlısıyla bizleri bu noktaya kadar getirdi. Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısıyla önceki dönemlerin eksiğini önemli ölçüde telafi ettik. Artık asıl büyük şahlanışın eşiğindeyiz. Allah'ın izniyle önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. Kazasız belasız bir şekilde bu seçimi de atlattıktan sonra tüm vaktimizi ve enerjimizi Türkiye Yüzyılının inşasına vereceğiz" dedi.
31.03.2023 Gündem
Instagram çöktü mü, Instagram akış yenilenmiyor neden? Instagram 9 Mart erişim problemi nedir, Instagram neden açılmıyor?
Instagram çöktü mü, Instagram akış yenilenmiyor neden? Instagram 9 Mart erişim problemi nedir, Instagram neden açılmıyor? Instagram uygulamasına erişim sıkıntısı yaşanıyor. “Akış yenilemedi” problemi ile karşılaşan kullanıcılar sorunun çözümü için arama motorlarına yöneldi. Peki Instagram çöktü mü, neden açılmıyor? 9 Mart Instagram'daki sorun ne, Instagram akış yenilenmiyor neden?
9.03.2023 Bilim ve Teknoloji
En Çok Kullanılan Ofis Programları Nelerdir? En Bilinen Bilgisayar Programları...
En Çok Kullanılan Ofis Programları Nelerdir? En Bilinen Bilgisayar Programları... Microsoft Office programları 1989 yılında tanıtılmış ve masaüstü uygulamalarla ilgili hizmetler sunan bir programdır. Uygulama ve hizmetleri arasında farklı programlar bulunmaktadır. Bu programlarda birbirinden farklı işlemler yapılmaktadır. Gerek iş dünyasında gerekse kişilerin bireysel dünyalarında sıklıkla kullandığı programlar arasında yer almaktadır. 
9.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Nakit kullanımı 3 yıl içinde yüzde 10’un altına düşecek
Nakit kullanımı 3 yıl içinde yüzde 10’un altına düşecek Geçtiğimiz üç yılda mobil cihazların küresel e-ticaret içindeki payı artarken, bu değişim ödeme sistemlerini de etkiledi. Küresel Ödeme Trendleri 2022 raporunda, küresel e-ticaretin yüzde 48,6’sında dijital cüzdanların kullanıldığı belirtildi. Ayrıca raporda, nakit kullanımının 2025’e kadar yüzde 9,8’e gerileyeceği öngörüldü.
25.10.2022 Ekonomi
Whatsapp çöktü mü? Mesajlar gönderilmiyordu, bakanlıktan açıklama geldi
Whatsapp çöktü mü? Mesajlar gönderilmiyordu, bakanlıktan açıklama geldi Milyonlarca kullanıcısı bulunan Whatsapp'ta bu sabah itibariyle erişim engeli yaşandı. Uygulamada mesajların gitmediği görülürken sorun hakkında sosyal medyada kullanıcılar sıklıkla Whatsapp çöktü mü, mesajlar neden gitmiyor araması gerçekleştirdi. Şikayetler ve açıklamalar peş peşe gelirken uygulama saat 11:52 itibari ile kademeli olarak düzelmeye başladı. Peki, Whatsapp çöktü mü? Whatsapp’ta sorun mu var? Whatsapp mesajları neden gitmiyor? İşte Whatsapp'ta erişim sorununun nedeni…
25.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Borsa İstanbul'da manipülasyon iddialarına 4 ilde operasyon
Borsa İstanbul'da manipülasyon iddialarına 4 ilde operasyon Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 8 şüpheli, 4 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı.
2.10.2022 Gündem
Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? Twitter'da sorun mu var, neden girilmiyor? Twitter hata uyarısı ne?
Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? Twitter'da sorun mu var, neden girilmiyor? Twitter hata uyarısı ne? Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Twitter’da erişim sorunu yaşanıyor. Türkiye’de milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya devi, hata uyarısı veriyor. Kullanıcılar Twitter’a erişim sağlamakta güçlük çekiyor. Peki, Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? Twitter'da sorun mu var, neden girilmiyor? Twitter hata uyarısı ne? İşte detaylar…
14.07.2022 Bilim ve Teknoloji
MEB güzel haberi duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor, 522 bin 691...
MEB güzel haberi duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor, 522 bin 691... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapıldı. MEB milyonlarca öğrenciyi ilgiliendiren gelişmeyi paylaştı. Son rakamlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenme süreçlerinin teknolojik altyapıyla desteklendiğini belirterek “FATİH Projesi kapsamında, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde 47 bin etkileşimli tahta kurulumu tamamlanarak okullardaki etkileşimli tahta sayısı, 522 bin 691'e ulaştı.” dedi.
11.07.2022 Eğitim
WhatsApp'ta yeni dönem! Tüm kullanıcılar için geçerli! Seçenekli olacak, son değişiklik ile artık...
WhatsApp'ta yeni dönem! Tüm kullanıcılar için geçerli! Seçenekli olacak, son değişiklik ile artık... WhatsApp'ta yeni dönem! Tamamen değişiyor. Resmen duyuruldu. Tüm kullanıcıları ilgilendiriyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uzun süredir test ettiği “Topluluklar” altyapısını resmi olarak tanıttı. Bu kapsamda sesli aramalardaki katılımcı sayısı artırıldı. Şirket ayrıca son görülme özelliğini seçenekli hale getiriyor. Son ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp gruplarından kimseye çaktırmadan çıkmak mümkün olacak. İşte tüm yeni özellikler...
18.05.2022 Bilim ve Teknoloji
13 ilde eş zamanlı DEAŞ operasyonunda 7 tutuklama
13 ilde eş zamanlı DEAŞ operasyonunda 7 tutuklama Ardahan merkezli 13 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 şüpheliden 7'si tutuklandı.
28.04.2022 Gündem
Faruk Fatih Özer en yakınlarını da dolandırmış! Thodex vurgununda flaş detaylar
Faruk Fatih Özer en yakınlarını da dolandırmış! Thodex vurgununda flaş detaylar Thodex dolandırıcılığında son dakika! THODEX markası altında kripto para dolandırıcılığına ait tamamlanan soruşturmada kritik şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Şirketin firari kurucusu Faruk Fatih Özer'in kardeşi Serap Özer, ağabeyinin kendisine, "İşler yolunda değil. Ya ortak bulacağım ya da şirketi satacağım" dediğini aktardı. Faruk Fatih Özer'in ağabeyi şüpheli Güven Özer ise kardeşinin şirketin yarısını belki de tamamını vereceğini söyledi.
4.04.2022 Yaşam
Telefondan milli piyango sorgulama 2022! Telefondan Milli Piyango bileti nasıl sorgulanır? Milli Piyango yılbaşı bileti sorgulama!
Telefondan milli piyango sorgulama 2022! Telefondan Milli Piyango bileti nasıl sorgulanır? Milli Piyango yılbaşı bileti sorgulama! Milli Piyango sorgulama 2022 aramaları yıl başına saatler kala yoğunluk kazandı. Telefondan Milli Piyango bileti nasıl sorgulanır? Sorusuna yanıt arayan vatandalar arama motorlarına yönelerek, Milli Piyango yılbaşı biletinin nasıl sorgulanacağını, büyük ikramiyenin kendilerine çıkıp çıkmayacağını araştırıyor. İşte telefondan milli piyango bilet sorgulama süreci...
31.12.2021 Gündem
Kiralamada ekonomik araç tercih sebebi
Kiralamada ekonomik araç tercih sebebi Araştırmaya göre ortalama günlük araç fiyatı 245 TL olduğu belirlendi.
10.12.2021 Otomobil
Aygün Aydın'ın masa üstündeki pozlarına kimse anlam veremedi!
Aygün Aydın'ın masa üstündeki pozlarına kimse anlam veremedi! Hakan Sabancı ifşasıyla sık sık gündeme gelen son olarak maddi olarak zor günler yaşadığını açıklayan Aygün Aydın "Avukatların parasını ödemek için ne yazık ki eskortluk yapmak zorunda kalacağım bu gidişle" açıklamasıyla olay olmuştu. Aygün Aydın şimdi de masa üstünde verdiği pozlarla gündemde.
29.11.2021 Magazin
AÖL sınav tarihleri! AÖL1. dönem online sınavlar ne zaman başlıyor, sınavlar nasıl olacak?
AÖL sınav tarihleri! AÖL1. dönem online sınavlar ne zaman başlıyor, sınavlar nasıl olacak? AÖL 1. dönem online sınavları tarihi duyurusu yapıldı. Açık Öğretim Kurumları (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. dönem Online (Çevrim İçi) Sınavları Açık öğretim kurumları 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı 1. dönem sınavları için online sınav sistemi 04.12.2021 (saat 09.30’dan) - 10.12.2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında açılacak.
25.11.2021 Eğitim
Mobil oyuna ayrılan vakit yüzde 40 arttı!
Mobil oyuna ayrılan vakit yüzde 40 arttı! Akıllı telefonlarda geçirilen vakitler arttıkça, sosyal medya mecralarının yanı sıra mobil oyunların da önemi günden güne artıyor. Mobil uygulama pazarına ilişkin hazırlanan 2021 yılı raporunun önemli veriler sağladığını belirten uzmanlar, yatırımların yüzde 75’inin oyun sektörüne yapıldığına ve yatırım tutarının da 100 milyar doları bulduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, Türkiye’nin mobil oyun uygulamalarında harcadığı vaktin yüzde 40 oranında artış gösterdiği ve tüm dünya genelinde üçüncü sırada yer aldığı bilgisinin de aynı raporda yer aldığını ifade ediyor.
25.10.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Masaüstü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki masaüstü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.