Leylek

Leylek

Son dakika leylek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan leylek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını leylek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Leylek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan leylek gelişmeleri de dahil olmak üzere 149 leylek haberi bulunmuştur. Tüm leylek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mahallenin maskotu haline geldi! Kurulan kamera sayesinde saniye saniye izlenecek
Mahallenin maskotu haline geldi! Kurulan kamera sayesinde saniye saniye izlenecek Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Mahallesi'nin kırsal Naip Mahallesi'ndeki elektrik direğini 20 yıldır mesken tutan ve yapılan yuvaya yerleşen 'Gelendost' adı verilen leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) tarafından kurulan kamera sistemi ile 24 saat izlenmeye başlanacağı belirtildi.
3.05.2024 Gündem
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
"Portakal" leylek 4 yıldır çok sevildiği mahalleye geliyor! "Onları çok seviyoruz"
"Portakal" leylek 4 yıldır çok sevildiği mahalleye geliyor! "Onları çok seviyoruz" Adana'nın Kozan ilçesinde "Portakal" ismi verilen ve mahalleli tarafından çok sevilen leylek, 4 yıldır aynı mahalleye gelip, aynı noktaya yuva yapıyor.
17.04.2024 Adana
Bayram şekeri diyerek balıklara seslendi! O anlar saniye saniye kaydedildi
Bayram şekeri diyerek balıklara seslendi! O anlar saniye saniye kaydedildi Bursa'da dostlukları filme konu olan ve 'Eskikarağaç Leylek Köyü'ne bu yıl 13'üncü kez gelen Yaren leyleği, balıklarını besleyen balıkçı Adem Yılmaz, göle açılmadığı zamanlarda evinin bahçesine gelen Yaren için alana balıklar koydu ve 'İyi bayramlar Yaren, sana bayram şekeri' diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.
10.04.2024 Vatan TV
Bayram şekeri diyerek balıklara seslendi! O anlar saniye saniye kaydedildi
Bayram şekeri diyerek balıklara seslendi! O anlar saniye saniye kaydedildi Bursa'da dostlukları filme konu olan ve 'Eskikarağaç Leylek Köyü'ne bu yıl 13'üncü kez gelen Yaren leyleği, balıklarını besleyen balıkçı Adem Yılmaz, göle açılmadığı zamanlarda evinin bahçesine gelen Yaren için alana balıklar koydu ve 'İyi bayramlar Yaren, sana bayram şekeri' diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.
10.04.2024 Gündem
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi Edirne'de baharın gelişinin müjdeleyicisi olduğuna inanılan ve her yıl 1 Mart'ta tüm Balkanlar'da kutlanılan 'Baba Marta' etkinliği yapıldı.
1.03.2024 Gündem
Falda Leylek Görmek Ne Demek? Kahve Falında Leylek Nasıl Yorumlanır?
Falda Leylek Görmek Ne Demek? Kahve Falında Leylek Nasıl Yorumlanır? Fal kültürü oldukça uzun zamandan beri var olan bir olgudur. Karşılaşılan simgelerin ya da şekillerin hem geçmiş hem de gelecek ile ilgili anlattığı pek çok mesaj barındırır. Falda çıkan leylek ise, endişelerinizin, bir ilişkinin veya hayatınızdaki bir bölümün sonunu sembolize eder. Falda görülen leylek, hanenizde veya diğer aile bireyleri ile acilen çözülmesi gereken zor durumların ortasında kalacağınıza işaret eder. Bir nevi sorunların çözümlenmesi ve bitmesidir.
10.06.2023 Gündem
Marteniçka nedir, marteniçka bilekliği ne zaman çıkarılır? Marteniçka bilekliği hangi ağaca bağlanır, hikayesi nedir?
Marteniçka nedir, marteniçka bilekliği ne zaman çıkarılır? Marteniçka bilekliği hangi ağaca bağlanır, hikayesi nedir? Marteniçka, mart ayının sonu gelince yeniden gündeme geldi. Martın başında başlayarak, sonuna kadar takılan, beyaz ve kırmızı yünden yapılan marteniçkaların ne zaman çıkarılacağı sorgulanıyor. Peki, marteniçka nedir, ne zaman çıkarılır? İşte Marteniçka hikayesinin ayrıntıları.
1.04.2023 Gündem
Gökhan Çıra baba oldu! Deniz Akkaya'dan zehir zemberek sözler
Gökhan Çıra baba oldu! Deniz Akkaya'dan zehir zemberek sözler 2022 yılında Selin Ciğerci ile iki kez boşanan ve geçtiğimiz günlerde sevgilisine evlilik teklifi eden Gökhan Çıra, baba olduğunu duyurdu. Instagram'dan yaptığı paylaşım sonrası Deniz Akkaya'dan zehir zemberek açıklamalar geldi. İşte detaylar...
27.01.2023 Magazin
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı! İstanbul’un pek çok ilçesinde elektrik kesintisi! BEDAŞ ilçe ilçe duyurdu! İstanbul'da 6 Eylül Salı ve 7 Eylül Çarşamba günü farklı yer ve saatlerde elektrik kesintileri uygulanacak. 21 ilçede uygulanacak planlı kesintiler 2 ile 10 saat sürecek. Peki, Elektrik kesintisi nerelerde olacak? Elektrik kesintisi ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
6.09.2022 Gündem
Şiddetli rüzgar leyleklere de engel oldu! Köye sığındılar...
Şiddetli rüzgar leyleklere de engel oldu! Köye sığındılar... Tekirdağ'da göç halindeyken kuvvetli rüzgara yakalanan yaklaşık 300'e yakın leylek, Saray ilçesine bağlı Karapürçek Mahallesi'ne indi. Karapürçek Mahallesi Muhtarı Fikret Özer, "Leylekler rüzgarda uçamayınca köyümüze sığındılar. Burada 1 gece kaldıktan sonra sabah uçup gittiler. Yaklaşık 300 leylek olduğunu söyleyebilirim. Köyümüzde ilk defa bu kadar leylek gördük" diye konuştu.
22.03.2022 Yaşam
Elazığ'ın neyi meşhur? Elazığ'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Elazığ'ın neyi meşhur? Elazığ'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye'nin doğusunda yer alan kendine has özellikleri ile ön plana çıkan şehirlerden biri de Elazığ olarak ifade edilmektedir. Elazığ gerek yemek kültürü gerekse de tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin odağı haline gelmektedir. Mutfak kültürünün oldukça gelişmiş olduğu Elazığ'da normal öğünler dışında kuşluk ve yatsılık adı verilen öğünler de bulunmaktadır.
1.02.2022 Yaşam
Pantograf nedir? Pantograf kırılması ne demek, tren, metro ve tramvaylarda pantograf ne işe yarar?
Pantograf nedir? Pantograf kırılması ne demek, tren, metro ve tramvaylarda pantograf ne işe yarar? İstanbul'da Marmaray'da meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferler geçici olarak durduruldu. TCDD, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suadiye istasyonunda pantograf kırılması nedeni ile bir trendeki yolcular 300 m yürüyerek istasyona alınmışlardır." dedi. Söz konusu gelişmenin ardından pantograf hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Pantograf nedir, trende bulunan pantograf ne işe yarar?
26.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Doç. Dr. Kaya'dan korkutan yaban hayat açıklaması: Maalesef tehlike çanları çalıyor!
Doç. Dr. Kaya'dan korkutan yaban hayat açıklaması: Maalesef tehlike çanları çalıyor! Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alaettin Kaya, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaban hayatının tehlikede olduğunu söyledi. Kötü avcılık ve habitat bozulmaları nedeniyle bazı yaban hayvanlarını artık doğada göremediklerini belirten Doç. Dr. Kaya "Maalesef tehlike çanları çalıyor. Bizim bunları korumamız gerekiyor, aksi halde artık tarım da yapamayacağız. Ürünlerimizi ve doğamızı daha çok kaybedeceğiz" dedi.
5.01.2022 Gündem
PTT'den "Leylekler" konulu anma pulu
PTT'den "Leylekler" konulu anma pulu Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) AŞ, "Leylekler" konulu üç değerli anma pulu ve ilk gün zarfını tedavüle sundu.
20.08.2020 Ekonomi
İstanbul'un birçok ilçesinde elektrik kesintileri yaşanacak
İstanbul'un birçok ilçesinde elektrik kesintileri yaşanacak İstanbul'un çoğu ilçesinde 20 Mart Cuma ve 21 Mart Cumartesi günleri 9 saate varan elektrik kesintileri yaşanacak. BEDAŞ, planlı elektik kesintilerinin listesini vatandaşlarla paylaştı.
19.03.2020 Gündem
Mafya lideri Yakup Süt yakalandı!
Mafya lideri Yakup Süt yakalandı! İstanbul'da silahlı suç örgütüne Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı bir operasyon düzenlendi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.
14.02.2020 Yaşam
Elektrik kesintisi listesi (BEDAŞ 21 ocak elektrik kesintisi programı) İstanbul’da elektrik ne zaman gelecek?
Elektrik kesintisi listesi (BEDAŞ 21 ocak elektrik kesintisi programı) İstanbul’da elektrik ne zaman gelecek? BEDAŞ, İstanbul'da düzenlenen bakım onarım çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde planlı elektrik kesintisi yaşanacağı duyuruldu. BEDAŞ aynı zamanda elektriklerin tahmini olarak saat kaçta geleceğini de açıkladı.
21.01.2020 Gündem
'Kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek 2 milyon lira dolandırdılar
'Kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek 2 milyon lira dolandırdılar Antalya'nın Manavgat ilçesinde eşiyle boşanma aşamasında olan Nazan E.'yi 'Sende büyü var, kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek dini duygularını istismar etmek suretiyle yaklaşık 2 milyon lira dolandırdığı öne sürülen 4 kişinin, 16,5 yıldan 50 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Nazan E., sanık Erol Ç.'nin kendisinden aldığı paranın 600 bin lirasıyla leylek bağırsağı ve ceylan derisi aldığını söylediğini anlattı.
27.12.2019 Yaşam
'Kuş Cenneti' Tödürge Gölü'nde sonbahar
'Kuş Cenneti' Tödürge Gölü'nde sonbahar Sivas'ın Zara ilçesinde bulunan ve 'kuş cenneti' olarak bilinen Tödürge Gölü, sonbaharda da doyumsuz manzaralar ortaya çıkarıyor.
28.11.2019 Yaşam
Ölüm telleri Meclis’te! 'Kanuni yaptırım olursa iyi olur'
Ölüm telleri Meclis’te! 'Kanuni yaptırım olursa iyi olur' Doğa Derneği Başkanı Dicle Tuba Kılıç, TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu’nda özellikle leylek, kartal, akbaba gibi göç eden çok sayıda kuşun elektrik tellerine çarparak öldüklerini belirterek “Tehlikeli noktaları belirleyip oraları izole etmek için elektrik şirketleriyle görüşüyoruz. Ancak bu konuyla ilgili bir kanuni yaptırım olursa iyi olur” değerlendirmesinde bulundu.
29.05.2019 Gündem
İstanbul'un kanatlı misafirleri!
İstanbul'un kanatlı misafirleri! İlkbaharın habercisi leyleklerin, Afrika'dan Avrupa ve Kuzey ülkelerine İstanbul üzerinden gerçekleştirdiği göç yolculuğu başladı.
7.04.2019 Gündem
Atatürk Havalimanı'nda 'leylek' alarmı! Pilotlar birbirini uyarıyor
Atatürk Havalimanı'nda 'leylek' alarmı! Pilotlar birbirini uyarıyor Havaların ısınmasıyla birlikte leyleklerin göç hattı üzerinde bulunan Atatürk Havalimanı’nda alarm verildi. Pilotlar, leylek sürüleriyle ilgili birbirlerini uyarmaya başladı.
21.03.2019 Gündem
Türkiye'nin ilk ve tek Tarım AVM’si kuruluyor
Türkiye'nin ilk ve tek Tarım AVM’si kuruluyor Bursa'da Karacabey Belediyesi tarafından, Karacabey-Bandırma yolu üzerinde 200 dönümlük alan üzerinde kurulacak Türkiye’nin ilk ve tek Tarım AVM'si ilçeyi cazibe merkezi haline getirecek. Türkiye’nin ilk Tarım Alışveriş Merkezi fuarlara ev sahipliği yapacağı gibi üretici ile tüketiciyi de ilk elden buluşturacak.
14.12.2018 Ekonomi
Kalkış yapacak uçağın pilotu: "Yayılmış durumdalar"
Kalkış yapacak uçağın pilotu: "Yayılmış durumdalar" İstanbul'dan havalanacak olan yolcu uçağının pilotu, "Pist üzerinde kuş sürüsü var. Bayağı büyük bir sürü yerde. Kalkış anında sorun olabilir arkadaşlara.Yayılmış durumdalar şu anda" anonsunda bulundu.
4.12.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Leylek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki leylek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.