Lahana

Lahana

Son dakika lahana haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lahana ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lahana haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lahana

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lahana gelişmeleri de dahil olmak üzere 784 lahana haberi bulunmuştur. Tüm lahana haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarlada kalan lahanayı ücretsiz dağıtıyor! "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor"
Tarlada kalan lahanayı ücretsiz dağıtıyor! "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor" Kozan’ın Hacıbeyli Mahallesi'nde bu yıl 10 dönüm araziye 27 bin 500 lahana fidesi eken üretici Haşim Taşkın tarlada kilosu 8 TL’den 1 TL’ye düşen lahanayı satamayınca kendi toplayıp köyüne dağıtma kararı aldı. 10 gündür tarladan topladığı lahanaları dağıtan Taşkın, "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor" dedi.
8.04.2024 Adana
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Kimine göre nimet kimine göre baş belası: Unutkanlığın tek doğal ilacı evinizde var!
Kimine göre nimet kimine göre baş belası: Unutkanlığın tek doğal ilacı evinizde var! Unutkanlığın en büyük sebeplerinden birisi de B12 eksikliğidir. Bunun yanısıra anksiyete, kullanılan antidepresanlar da neden olabilir. Diğer yandan ilerleyen yaş da bunda etkilidir. Ancak molada konuştuğunuzu ofiste hatırlamayacak kadar unutkansanız kırmızı lahana tam da size göre. Uzmanlar kırmızı lahana tüketenlerin zehir gibi bir hafızaya sahip olabileceğni söylüyor.
21.03.2024 Yaşam
Çiğ ya da pişmiş fark etmiyor! Bağırsakları tertemiz yapan lahanayı sofradan eksik etmeyin
Çiğ ya da pişmiş fark etmiyor! Bağırsakları tertemiz yapan lahanayı sofradan eksik etmeyin Günümüzde sağlıksız beslenmenin çıkardığı en büyük sorun hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemleridir. Pek çok kişi bu rahatsızlıklar için şifa arıyor. İşin en doğal çaresi lahanadan geliyor.
19.02.2024 Yaşam
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi...
Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi... Östrojen vücutta bulunan bir hormon olarak bilinmektedir. Temel cinsiyet hormonlarından birisi olarak bilinen östrojen aynı zamanda kadınlık hormonu olarak da bilinmektedir. Ancak hem erkek vücudunda hem de kadın vücudunda östrojen üretimi bulunmaktadır. Ancak kadın vücudunda erkek vücudunda olduğundan daha yüksek oranda östrojen üretildiği ifade edilebilir. 
30.01.2024 Sağlık
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Gelinim Mutfakta Laz Kızı Böreği nasıl yapılır? Laz Kızı Böreği tarifi ve malzemeleri: 15 Ocak Gelinim Mutfakta Laz Kızı Böreği Yapımı
Gelinim Mutfakta Laz Kızı Böreği nasıl yapılır? Laz Kızı Böreği tarifi ve malzemeleri: 15 Ocak Gelinim Mutfakta Laz Kızı Böreği Yapımı Gelinim Mutfakta Laz Kızı Böreği tarihi ile ilgili aramalar arttı. Yeni haftanın ilk gününde Gelinim Mutfakta’da Laz Kızı Böreği yapılıyor. Lezzetiyle şapka çıkaran Laz Kızı Böreği nasıl yapılır, sorusuna yanıt arıyor. Kanal D canlı yayında izlenen Gelinim Mutfakta Laz Kızı Böreği tarifi ve yapımını derledik. Peki, Laz Kızı Böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Laz Kızı Böreği tarifi…
15.01.2024 Televizyon
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... E vitamini yağda çözünen bir vitamindir ve birçok gıdada da bulunur. E vitamini en çok kırmızı et, ceviz, fındık, ton balığı, somon, yumurta ve tahıllarda bulunmaktadır.
5.01.2024 Sağlık
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi...
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi... Bakır, vücut sağlığını korumak için ihtiyaç duyulan bir mineraldir. Kemik, bağ dokusu, kırmızı kan hücreleri ve önemli enzimlerin oluşması için vücut tarafından bakıra ihtiyaç duyulur.
5.01.2024 Sağlık
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Keratin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Keratin Barındıran Gıdalar Listesi...
Keratin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Keratin Barındıran Gıdalar Listesi... Yapısal bir protein türü olan keratin her zaman ilgi çekmeyi başarmaktadır. Özellikle keratin denildiği zaman akla yumurta, soğan ve somon olmak üzere birçok gıda gelir. Tabi bu gıdaların alınırken yeterli seviyede olmasına dikkat edilmelidir. Yani ihtiyaca göre keratin almak daha mantıklı görülür. Ayrıca cilt, tırnak ve saç için keratin oldukça önem arz etmektedir.
4.01.2024 Sağlık
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İshal, insan yaşamı boyunca birçok kez karşılaştığı rahatsızlıktır. Aslında bağırsak sorunu olarak ortaya çıkan ishalin birçok sebebi olabilir. Zehirlenme ve üşütme en yaygın görülen sebebidir. Aynı zamanda kişiye özel dokunan gıdalar da ishale sebep olabilir. İshal özellikle kişilerin günlük yaşamlarında huzursuzluk veren ve rahatsız eden bir durumdur.
3.01.2024 Sağlık
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Gaz sancısının geçmesi için papatya ya da nane çayı tüketebilirsiniz. Lifli gıdaların tüketiminden uzak durarak ve gaz yapmayan besinleri tüketerek uzun vadede gaz sancısına da engel olmak mümkündür. 
2.01.2024 Sağlık
Dünyanın en kötü yemekleri listesine girmişti fiyatı 2 katına çıktı!
Dünyanın en kötü yemekleri listesine girmişti fiyatı 2 katına çıktı! Dünyaca ünlü TasteAtlas tarafından 'Dünyanın en kötü 100 yemeği' arasında gösterilen kara lahana çorbası ile ilgili haberlerin basında çıkmasının ardından kara lahana çorbasını tanıtmak ve sahip çıkmak adına birçok şehirde etkinlik düzenlenirken, köylü kadınlar gelen aşırı talepleri fırsata çevirdi. Pazarda bağı çıkan haberlere kadar 5 liradan satılan kara lahananın fiyatı satışların da artması ile 2 katına çıkarak 10 liradan satılmaya başlandı.
21.12.2023 Gündem
Karaciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karaciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Karaciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karaciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Karaciğer vücudunuzdaki en büyük organlardan biridir. Temel işlevi yerine getirmek ve vücudunuzdaki toksinleri kolayca atmak için günün her saati çalışır. Bu da sağlık açısından çeşitli faydalar sağlar.
17.12.2023 Sağlık
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var"
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var" Haftanın her günü kentin farklı bölgelerinde kurulan semt pazarlarında zam şampiyonu üzüm oldu. Geçen hafta 35 TL’ye satılan üzüm, bu hafta 40 TL’den tezgahlardaki yerini aldı.
12.11.2023 Ekonomi
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar!
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar! 40 yaşından sonra beyin sağlığı, yaşlanmayla birlikte azalma eğilimindedir. Bu azalma, hafıza, öğrenme ve düşünme gibi bilişsel fonksiyonları etkileyebilir. Beyin sağlığını korumak ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkabilecek bilişsel gerilemeyi önlemek için sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı önemlidir. İşte 40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar...
27.10.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Lahana ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lahana haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.