Kürt Bölgesi

Kürt Bölgesi

Son dakika kürt bölgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kürt bölgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kürt bölgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kürt Bölgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kürt bölgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.452 kürt bölgesi haberi bulunmuştur. Tüm kürt bölgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
Terör örgütü PKK Berlin'e yutturamadı! Almanya’da serbestlik peşindeler...
Terör örgütü PKK Berlin'e yutturamadı! Almanya’da serbestlik peşindeler... Terör örgütü PKK, Almanya’da faaliyet yasağının kaldırılması için harekete geçti. Alman avukatlar, İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunarak terör örgütü PKK’ya yasağın kaldırılmasını istedi. İçişleri, yasağın kaldırılmasını düşünmediklerini açıkladı.
12.05.2022 Dünya
Tarihi Papa ziyaretinde büyük skandal! Puldaki rezalet: Büyük Kürdistan haritası...
Tarihi Papa ziyaretinde büyük skandal! Puldaki rezalet: Büyük Kürdistan haritası... Son dakika haberine göre; Papa Françesko’nun tarihi Irak ziyaretinin Erbil ayağında büyük bir skandalın yaşandığı ortaya çıktı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Papa şerefine bastırdığı pullardan birinde yer alan haritada Türkiye’nin doğusunun da Irak Kürt Bölgesi topraklarına dahil edildiği görülüyor.
10.03.2021 Dünya
Alman devlet kanalı ZDF'de rezalet! Skandal haritayı gösterdiler...
Alman devlet kanalı ZDF'de rezalet! Skandal haritayı gösterdiler... Alman devlet televizyonu ZDF skandal bir belgesel yayınladı. Milyonlarca izleyicisine terör örgütü PKK propagandası yapan kanal, Almanya'da terörist elbisesi giydirilmiş çocuklara Kürtçe eğitim verildiği anlara ait görüntüleri yayınladı. Belgeselde ayrıca topraklarımızın sözde Kürt bölgesi haritasına dahil edilmesi de yer aldı.
18.12.2020 Dünya
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020)
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında, 82 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartılmasının ardından 7 ilde operasyon başlatıldı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi. Peki, Kobani olayları nedir, neden oldu? 6-7 Ekim olayları ve Kobani olayları operasyonu…
25.09.2020 Gündem
ABD ile YPG/PKK ilişkisine 'saatli bomba' benzetmesi!
ABD ile YPG/PKK ilişkisine 'saatli bomba' benzetmesi! Brooking Enstitüsü Araştırmacılarından Amanda Sloat, "YPG/PKK-ABD ilişkisi"ne dair, "2014'te Barack Obama döneminde başladığından bu yana Suriyeli Kürtlerin bir grubu olan YPG'ye yardım etme politikası, bir saatli bomba gibi." değerlendirmesinde bulundu.
10.10.2019 Siyaset
Anne babalarının cezasını onlar çekiyor!
Anne babalarının cezasını onlar çekiyor! DEAŞ’a katılan eşlerinin peşinden Irak’a giden 328 kadın Türkiye’de yargılanmak istiyor. Kadınların yanında yaşları 1 ile 12 arasında değişen çoğu yetim 458 Türk çocuk, zor şartlar altında cezaevinde yaşam savaşı veriyor
16.06.2018 Gündem
Sınırlar 4 yıl önce çizilmiş
Sınırlar 4 yıl önce çizilmiş ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın 4 yıl önce yayımladığı haberde Ortadoğu’nun alacağı şekil gösteriliyor.
10.11.2017 Dünya
Son dakika haberleri... Ve emir geldi! 'Kapatın!'
Son dakika haberleri... Ve emir geldi! 'Kapatın!' Irak merkez bankası, dolar ticaretinin yasaklanmasını önlemek için bir hafta içinde özel bankalara Kuzey Irak'taki şubelerini kapatmalarını emretti.
9.11.2017 Dünya
Son dakika... Bankalara yazı gönderildi! 'Kapatın' emri!
Son dakika... Bankalara yazı gönderildi! 'Kapatın' emri! Irak Merkez Bankası, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) şubesi bulunan bankalara 'kapatın' yazısı gönderdi.
8.11.2017 Dünya
İran itirafı geldi!
İran itirafı geldi! Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, İran'ın Irak'ta belirleyici merci olduğunu söyledi.
8.11.2017 Dünya
Son dakika haberler: 'Karşılığı sert olacak!'
Son dakika haberler: 'Karşılığı sert olacak!' Kuzey Irak'tan son dakika haberleri geliyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi parlamentosunda dün silah sesleri duyulmuş. Bir grup protestocunun parlamento binasına girmeye çalıştığı bildirilmişti. Duhok'un Zaho ilçesinde bulunan KYB ve Goran partilerine ait binalar saldırıya uğradı. Irak Kürt Bölgesi Bakanlar Kurulu, bölgede dün gece yaşanan şiddet olaylarına karşı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Olaylara karışan herkese sert şekilde yasal karşılık verilecek" dendi.
30.10.2017 Dünya
Son dakika... Erbil hazırlanıyor! Bugün...
Son dakika... Erbil hazırlanıyor! Bugün... Erbil yönetimi, Bağdat'ın gayrimeşru bağımsızlık referandumuna misilleme olarak dün aldığı kararlara yanıt vermek için bir dizi toplantı düzenleyecek. Bakanlar Kurulu Sekreteri Amanc Rahim, hava sahasının kapatılmasının Irak anayasasına aykırı olduğunu ileri sürdü.
28.09.2017 Dünya
'İkinci bir İsrail'e izin vermeyeceğiz! Türkiye ile...'
'İkinci bir İsrail'e izin vermeyeceğiz! Türkiye ile...' İran'ın IKBY'de önceki gün düzenlenen bağımsızlık referandumunun sonucuna, Bağdat ve Ankara ile birlikte karşı duracağını açıklayan Velayeti'den çok konuşulacak İsrail açıklamaları geldi.
27.09.2017 Dünya
Bu fotoğraf Kerkük'te çekildi
Bu fotoğraf Kerkük'te çekildi Kerkük'te birçok Türkmen referandum nedeniyle Bağdat'a gitmiş. Evlerinde stok yapan Türkmenler toplu halde kalmaya özen gösteriyor. En büyük Türkmen partisi ITC'nin genel merkezi önünde silahlı görevlilerinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri var. Yüzleri kapalı silahlı korumalar bozkurt işareti yapıyor.
29.09.2021 Gündem
Barzani referandum için gün sayıyor!
Barzani referandum için gün sayıyor! 1991’de Irak’ı işgal edip kuzeyini özerkleştiren ABD, aynısını 25 yıl sonra Suriye’de yaptı. Barzani, ‘Bağımsız Kürdistan’ için 25 Eylül’de referanduma gidiyor. PKK/PYD ise kantonları devletleştirme amacıyla 28 Eylül’de sandık kuracak. Bir sonraki adım, iki bölgeyi de tek çatıda birleştirmek.
11.09.2017 Dünya
Mattis 'kırmızı dosya' ile geliyor
Mattis 'kırmızı dosya' ile geliyor İran ve Kuveyt Genelkurmay Başkanlarının Ankara'ya ziyaretinin ardından ABD Savunma Bakanı Mattis de Türkiye'ye geliyor. Mattis'in elindeki kırmızı dosyada 4 ana gündem maddesi olduğu belirtiliyor.
21.08.2017 Dünya
Suriye'de büyük oyun
Suriye'de büyük oyun Suriye’yi rekabet sahası haline çeviren Amerika, Rusya ve İran farklı ajandalarla hareket ediyor. Amerika, PKK devleti için uğraşırken, Rusya Akdeniz’deki gaz havzalarına hakim olmak istiyor. İran da Lübnan’dan Hizbullah’a giden yardım yolunun güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.
5.08.2017 Dünya
Sır cinayetteki ‘ajan’ kadın ortaya çıktı!
Sır cinayetteki ‘ajan’ kadın ortaya çıktı! İstanbul’da öldürülen İranlı iş adamı ve Kuveytli ortağının cinayetiyle ilgili ‘ajan’ olmakla suçlanan şirketin eski satın alma müdürü Sarah Rahbari, Dubai’de ortaya çıktı. Rahbari, yazdığı mektupta çarpıcı iddialar ortaya attı
29.09.2021 Gündem
IKBY'den terör örgütü PKK'nın "savaş ilanı" tehdidine tepki
IKBY'den terör örgütü PKK'nın "savaş ilanı" tehdidine tepki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Konseyi üyesi Ali Avni, terör örgütü PKK'nın "kiralık katil" gibi hareket ettiğini belirterek, örgütün savaş tehdidiyle gerçek yüzünü ortaya çıkardığını ifade etti.
5.05.2017 Dünya
"İhtiyaç duyarsak operasyon yapacağız"
"İhtiyaç duyarsak operasyon yapacağız" Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 24 Ankara temsilcisi Melik Yiğitel'e önemli açıklamalarda bulundu.
29.09.2021 Gündem
Kriz çıktı çıkacak! Türkiye uyarıları sıraladı
Kriz çıktı çıkacak! Türkiye uyarıları sıraladı Ankara'dan uyarı geldi. Bölgeden yapılan son açıklamada "referandum talebimizi Irak merkezi hükümetine iletiyoruz. Kerkük halkının artık bekleyecek gücü kalmadı." denildi. Güncel haberler bu yıl içinde Kürtlerin hareket edeceğini söylüyor. Türkiye ise 6 ana başlıkta uyarıyor. İşte peş peşe gelen haberler...
29.09.2021 Gündem
Yıldırım'dan "bağımsızlık referandumu" açıklaması: Soydaşlarımızın...
Yıldırım'dan "bağımsızlık referandumu" açıklaması: Soydaşlarımızın... Başbakan Yıldırım, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi'yi kabulünde, IKBY'nin yaptığı "bağımsızlık referandumu" açıklamasıyla ilgili "Bölgedeki soydaşlarımızın yanındayız" mesajını verdi.
29.09.2021 Gündem
Sinsi plan! Ankara'yı devre dışı bırakıp...
Sinsi plan! Ankara'yı devre dışı bırakıp... Irak ve Türkiye 1973’de varılan anlaşma ile 500 bin varil civarında ham petrolü Deniz Terminali'ne ulaştırılıyor. İran'ın hedefi ise Ankara'yı devre dışı bırakmak.
27.03.2017 Dünya
El Kiki: PKK bölge istikrarını tehdit ediyor
El Kiki: PKK bölge istikrarını tehdit ediyor Musul İl Meclis Başkanı Beşşar El Kiki, PKK'nın Musul'a bağlı Sincar ilçesinde bulunmasının bölge istikrarını tehdit ettiğini söyledi. El Kiki, "Durum öyle bir hal aldı ki, Sincar'da bir kişi bir kişiyi öldürse yasalardan kaçmak için PKK'ya sığınmaya başladı" dedi.
10.03.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kürt Bölgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kürt bölgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.