Kurdeşen

Kurdeşen

Son dakika kurdeşen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kurdeşen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kurdeşen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kurdeşen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kurdeşen gelişmeleri de dahil olmak üzere 79 kurdeşen haberi bulunmuştur. Tüm kurdeşen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kurdeşen aynı zamanda ürtiker olarak da bilinmektedir. Farklı nedenlere bağlı olarak ciltte görülebilen bir rahatsızlık olarak ifade edilmesi mümkün olmaktadır. Ciltte görülen kızarıklık, kaşıntılı ve kabarık lekeler olarak bilinmekte olan bir rahatsızlıktır. Kurdeşen bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak kronik olarak görülen kurdeşen oldukça rahatsız edici olabilmektedir. 
4.01.2024 Sağlık
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir?
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir? Kedi otu, sakinleştirici olarak kullanılan bir bitkidir. Uykusuzluğa ve strese de iyi gelir.
10.07.2023 Sağlık
Yatak odasındaki bilinmeyen tehlike: Toz akarları
Yatak odasındaki bilinmeyen tehlike: Toz akarları Deride aniden baş gösteren kızarıklıklar nedeniyle oluşan kaşıntılar ile ilgili bilinmeyen gerçek ortaya çıktı. Pek çok kişi, sinek ısırığı sanıyor ya da yediği yemeğin alerji yaptığını düşünüyor. Fakat bu kaşıntıların asıl sebebinin gözle görülmeyen canlılar olduğu açıklandı.
25.03.2023 Sağlık
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa...
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa... Yaz mevsiminde görülen böcek, deniz, havuz, güneş ve gıda alerjilerine dikkat çeken Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can bu alerjilerden korunma yöntemlerini sıraladı.
4.07.2022 Sağlık
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi?
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi? Her yıl 16 Mayıs tarihi “Dünya Herediter Anjiyoödem Günü” olarak kabul ediliyor. Herediter Anjiyoödem, nadir görülen ve hayatı tehdit eden genetik bir hastalıktır. Türkiye’de henüz tanı konulmamış ancak bu hastalıkla mücadele eden, yaklaşık 6 bin - 10 bin kişi bulunduğu düşünülüyor. Peki, Herediter Anjiyoödem nedir? Herediter Anjiyoödem belirtileri ne? Herediter Anjiyoödem tedavisi ne? Herediter Anjiyoödem kalıtsal mı? İşte detaylar…
13.05.2022 Sağlık
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra...
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra... Ayçiçek yağı ve zeytinyağı ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Birçok üründe görülen hileler, zeytinyağı ve ayçiçek yağında da yapılıyor. Vatandaşların, gıda sahtekarlarının yeni gözdesi olan bu hileleri anlaması çok zor. Hileler sadece insanları kandırmakla kalmıyor, sağlıkla da oynuyor. Ayçiçek ve zeytinyağına, düşük kalite kanola, mısır, fıstık, pamuk, soya vb. yağlar karıştırılıyor veya daha önce kullanılmış yağlar piyasaya sürülüyor. Alerjisi olan insanlar için ciddi sağlık sorunları yaratabiliyor. Fiyatlarda artış olunca gramajlarda da oynamalar yapılıyor. 500 gram yazan bir paketten 450 gram ürün çıkıyor. Peki zeytinyağı ve ayçiçek yağı alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Hileli yağlar ayırt edilebilir mi? İşte detaylar...
18.04.2022 Ekonomi
Omicron belirtileri neler? Omicron semptomları diğer varyantlardan farklı mı? Omicron nasıl bulaşır?
Omicron belirtileri neler? Omicron semptomları diğer varyantlardan farklı mı? Omicron nasıl bulaşır? Omicron varyantı tüm dünyada etkili olmaya devam ediyor. Vaka sayılarının hızla artmasına sebep olan yeni varyant omicronda bilimsel araştırmalar sürüyor. Omicron varyantı tespit edilen hastalarda ortaya çıkan belirtiler ise merak konusu. Peki, Omicron belirtileri neler? Omicron semptomları diğer varyantlardan farklı mı? Omicron nasıl bulaşur? İşte Omicron varyantının semptomları...
7.01.2022 Sağlık
Omicron varyantı ile ilgili yeni belirtiler ortaya çıktı
Omicron varyantı ile ilgili yeni belirtiler ortaya çıktı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Kartal, "'Omicron' varyantı görülen kişilerde diz, dirsek ve ayak bölümlerinde kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık ya da morumsu isilik veya kurdeşen benzeri deri döküntüleri meydana geliyor" dedi.
7.01.2022 Sağlık
Ekzema okulda akran zorbalığı yaşatıyor!
Ekzema okulda akran zorbalığı yaşatıyor! Kaşıntılı ve kronik bir hastalık olan, en sık bebeklik ve çocukluk döneminde ortaya çıkmakla birlikte erişkin dönemde de görülebilen atopik dermatit (ekzema), çoğu zaman genetik yatkınlığı olan bireylerde gözlemleniyor. Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkan Yardımcısı, Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Başak Yalçın, “14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü” vesilesiyle önemli bilgiler paylaştı. “Atopik dermatit asla bulaşıcı bir hastalık değildir” diyen Prof. Yalçın, orta ve şiddetli hastalarda gelişmiş tedavi seçeneklerinin kullanılmaya başlandığını, bu şekilde hastalığın daha etkin ve güvenli olarak tedavi edilebilir hale geldiğini belirtiyor.
9.10.2021 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat!
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat! Böcekler, keneler, arılar, sivrisinekler... Yaz mevsiminde doğada daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Türleri, zehirli olup olmadıkları ve bireyde alerjik reaksiyon gelişip gelişmediği, böcek sokması sonrasında ortaya çıkan semptomların türü ile şiddetini belirliyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor.
28.08.2021 Sağlık
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın Sivrisinek alerjisi olan kişilerde ve çocuklarda sinek kovucu ürünler kullanılırken dikkatli olunması gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Doruk, “Çocuklar ellerini ağızlarına ve gözlerine sık götürdüklerinden dolayı bu ürünlerde dikkatli olunması gerekmektedir. Sinek kovucunun etiketinde çocuklara uygulanabilir olduğu yazmalı ve mutlaka EPA (Çevre Koruma Ajansı) onaylı olmalı. 3 yaşın altındaki çocuklara Limon okaliptüs yağı çeşitleri kullanılmamalı” dedi.
25.08.2021 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir!
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir! Yaz aylarında böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Veysel Balcı, yaz aylarında en sık görülen böcek sokmalarını anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
10.08.2021 Sağlık
Arı sokması ölüme neden olur mu?
Arı sokması ölüme neden olur mu? Ankara’daki Tıp Fakültesi öğrencisinin ölüm nedeni olarak arı sokmasının gösterilmesi akıllara arı alerjisi ölüme neden olmadığını getiriyor. Uzmanlar arı sokmalarının alerjik şok olarak bilinen alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Ahmet Akçay arı alerjisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
29.07.2021 Sağlık
Yaz aylarının korkulu rüyası: Güneş alerjisi
Yaz aylarının korkulu rüyası: Güneş alerjisi Güneş ürtikeri veya solar ürtiker olarak da bilinen güneş alerjisinin cildin güneş ışınlarına maruz kalması dolayısıyla kurdeşen oluşturarak kaşıntı, kızarıklık gibi lezyonlar oluşturması şeklinde geliştiği belirtildi. Yaz mevsiminin gelmesi ile güneş alerjisi olanlar için zorlu günler başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, güneş alerjisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
13.07.2021 Sağlık
'Koronavirüs hastalarında saç dökülmesi görülüyor'
'Koronavirüs hastalarında saç dökülmesi görülüyor' Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Ataseven, bazı koronavirüs hastalarında saç dökülmesi görüldüğünü belirterek, "Özellikle son zamanlarda hızlı artış var bu konuda. Her iki cinste de saç dökülmeleri mevcut ama erkeklerde daha yoğun" dedi.
1.05.2021 Sağlık
Bahar aylarındaki kaşıntının sebebi kurdeşen olabilir
Bahar aylarındaki kaşıntının sebebi kurdeşen olabilir Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin, göz kapakları ve dudaklardaki şişliklerle beraber görülebileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Salih özellikle bahar aylarında dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Stresin kurdeşeni kötüleştirebileceğini anlatan Uzm. Dr. Salih, depresyon belirtileri yaşayan hastaların mutlaka bir hekime başvurması gerektiğini söyledi.
18.03.2021 Sağlık
Soğuk hava kurdeşeni tetikliyor
Soğuk hava kurdeşeni tetikliyor Toplumun yüzde 20'sinin hayatlarının herhangi bir döneminde halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtiker atağı geçirdiğine dikkati çeken Dermatolog Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, hastalığın bulaşıcı olmadığını söyledi. Demir, "Etkilenen kişinin yaşam kalitesinde, okul veya iş performansında belirgin düşmeye neden olan önemli bir hastalık. Soğuğa maruziyet sonucu kurdeşen tetiklenebilir” dedi.
10.03.2021 Sağlık
Dirençli uyuz vakalarında patlama! 15 dakika yetiyor...
Dirençli uyuz vakalarında patlama! 15 dakika yetiyor... Uyuz vakalarında bugünlerde hızlı bir artış gözlendiğine dikkat çeken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl "dirençli uyuz vakalarında" patlama yaşandığını söyledi. Evde uzun süre kapanmaya bağlı olarak da aile içi bulaşların arttığını söyleyen Doç. Dr. Kutlubay, "Hastalar artık ailece polikliniklerimize başvuruyor" dedi.
26.02.2021 Yaşam
Nemli maske virüse karşı korumuyor!
Nemli maske virüse karşı korumuyor! Koronavirüsten korunmanın en kolay yolu doğru maske seçimi ve kullanımından geçiyor. Uzmanlara göre doğru kullanılmayan ve güvenliği onaylanmamış maskeler virüse karşı hem koruculuk sağlamıyor hem de alerjiye neden oluyor. Peki, Doğru maske seçiminde nelere dikkat edilmeli? Maske alerjisinin nedenleri nedir? Kış aylarında maske koruyuculuğu nasıl sağlanır? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
16.02.2021 Sağlık
Yetersiz anne sütü alımı, alerjiyi tetikleyebiliyor
Yetersiz anne sütü alımı, alerjiyi tetikleyebiliyor Genetik yatkınlığı olan (atopik) kişilerde, alerjen olarak adlandırılan maddelerin vücuda girerek bağışıklık sistemini uyarması ve abartılı bir yanıt oluşturması sonucunda ortaya çıkan alerjik hastalıkların ülkemizde görülme sıklığı giderek artıyor. Bu artışın özellikle çocukluk yaş grubunda daha belirgin olduğuna vurgu yapan Çocuk Alerji, Astım ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Şule Çağlayan Sözmen, birden fazla sistem veya organın etkilenmesi durumunda anafilaktik şok olarak adlandırılan ve ölümcül olabilen klinik tablonun ortaya çıktığına dikkat çekerek, genetik faktörler kadar, yetersiz anne sütümü alımı gibi çevresel faktörlerin alerjiyi tetiklediğini söyledi.
13.02.2021 Sağlık
"Covid dili" olarak adlandırılan belirtilere dikkat!
"Covid dili" olarak adlandırılan belirtilere dikkat! Yeni araştırmaya göre, şişmiş veya lekeli dil, koronavirüs enfeksiyonunun bir işareti olabilir. "Covid dili" olarak adlandırılan semptomlar corona virüsüm yeni belirtileri arasında gösteriliyor.
31.01.2021 Sağlık
Çin Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir?
Çin Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir? Türkiye'de aşılama çalışmaları geçen hafta başladı. Aşılamanın 1. aşamasında Çin’den ithal edilen Coronavac aşısı sağlık çalışanlarına uygulanıyor. Aşılama ile birlikte aşının yan etkileri, alerji riski ve etkinliği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Çin Coronavac aşısının alerji riski var mı? Çin aşısı olan Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay Coronavac aşısı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
20.01.2021 Sağlık
Hızlı kilo vermek için kullanılan açlık otuna dikkat!
Hızlı kilo vermek için kullanılan açlık otuna dikkat! Hızlı kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilen açlık otu ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Beslenme ve Diyet uzmanı Öznur Akgöz, asıl etkisini müsilden alan açlık otu için, “Hızlı kilo vermek çok sağlıklı değil ancak yeterli ve dengeli beslenmenin yanında isteyenler tarafından tüketilebilir. Günlük tüketim miktarı çok önemli. Kaşıntı, kurdeşen, spazm, karın ağrısı gibi yan etkilere neden olabilir. Müsil etkisi bağırsakların bir anda boşalmasına neden olacağı için sıvı kaybı yaşanabilir” dedi.
17.01.2021 Sağlık
Çocuğunuz nezle değil, soğuk alerjisi olabilir
Çocuğunuz nezle değil, soğuk alerjisi olabilir Kış aylarında birçok çocuk grip, nezle olabiliyor. Çocuklarda soğuk alerjisine karşı uyaran Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Soğuk alerjisi sıklıkla soğuk suyla temas sonrası ellerde şişlik ve kızarıklık bulgusu verir. Hapşırma, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı gibi üst solunum yolu ile astım gibi alt solunum yolu şikayetlerine neden olabilir” dedi.
23.12.2020 Sağlık
Sahte deterjan tehlike saçıyor!
Sahte deterjan tehlike saçıyor! Online alışveriş platformundan oldukça bilinen bir markanın deterjanını alan fotoğraf sanatçısı D.K. ürünün kokusundan ve çamaşırları temiz yıkamamasından şüphelenip üretici firmaya ulaştı. Firmanın laboratuvarında test edilen deterjanın sahte olduğu ortaya çıkınca üretici firma ürünü gerçeği ile değiştirdi. İndirimli olduğu için 40 kilo aldığını söyleyen D.K. ambalajın orijinaliyle aynı olduğunu hatta seri numarasının bile basıldığını söyleyerek, deterjandan ağır kimyasal kokusu geldiğini ve yapışkan bir dokusu olduğunu anlattı.
19.12.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kurdeşen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kurdeşen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.