Arı Sokması

Arı Sokması

Son dakika arı sokması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arı sokması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arı sokması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arı Sokması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arı sokması gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 arı sokması haberi bulunmuştur. Tüm arı sokması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yıllarca hizmetçi olarak çalıştığı evin kızı olduğunu öğrendi: Dünyası başına yıkıldı
Yıllarca hizmetçi olarak çalıştığı evin kızı olduğunu öğrendi: Dünyası başına yıkıldı Kalbiye Sağlam, bir buçuk yıl önce iş insanı Niyazi Sağlam'ın kızı olduğunu öğrendi. Evinde yıllarca hizmetçilik yaptığını ve olayları öğrenince büyük bir şok yaşadığını anlatan Kadriye Sağlam, yıllarca çektiği eziyetlerin sorumlusu olarak onları görüyor...
20.08.2023 Yaşam
Ünlü iş insanı arı sokması sonucu hayatını kaybetti
Ünlü iş insanı arı sokması sonucu hayatını kaybetti Muğla'nın Bodrum ilçesinde, teknede arı sokup fenalaşan iş insanı Aydın Berkman (61), yaşamını yitirdi.
19.08.2023 Yaşam
MSB: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 1 asker şehit oldu
MSB: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 1 asker şehit oldu  Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde Piyade Uzman Çavuş Mehmet Burak Keçe arı sokması sonucu geçirdiği Akut-Alerji krizi sebebiyle şehit olmuştur" denildi.
31.07.2022 Gündem
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa...
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa... Yaz mevsiminde görülen böcek, deniz, havuz, güneş ve gıda alerjilerine dikkat çeken Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can bu alerjilerden korunma yöntemlerini sıraladı.
4.07.2022 Sağlık
Kaçan kurbanlığın peşinden giderek hayatını kaybetmişti! Flaş rapor
Kaçan kurbanlığın peşinden giderek hayatını kaybetmişti! Flaş rapor Ankara’da, Kurban Bayramı'nın ilk günü kaçan kurbanlığın peşinden giderek kaybolduktan 2 gün sonra cesedi çalılık alanda dere yatağında bulunan tıp fakültesi öğrencisi Onur Eker'in (20) ölüm nedeni belirlenemedi. Soruşturma kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda, Onur Eker'in mevcut verilerle ölüm sebebi ve mekanizmasının bilinemediği belirtildi.
20.11.2021 Yaşam
Rüyada arı görmek ne anlama gelir? Rüyadaki arı sokması nasıl yorumlanır?
Rüyada arı görmek ne anlama gelir? Rüyadaki arı sokması nasıl yorumlanır? Rüya tabirleri rüyada görülen bazı olayların gerçek yaşamda neye işaret ettiğini öğrenmek için yapılmaktadır. Rüyada tabirleri rüyayı yorumlayan rüya tabircileri tarafından yapılmaktadır.
7.06.2022 Rüya Tabirleri
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat!
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat! Böcekler, keneler, arılar, sivrisinekler... Yaz mevsiminde doğada daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Türleri, zehirli olup olmadıkları ve bireyde alerjik reaksiyon gelişip gelişmediği, böcek sokması sonrasında ortaya çıkan semptomların türü ile şiddetini belirliyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor.
28.08.2021 Sağlık
Böcek ısırması sonrası görülüyor! Hayati risklere neden oluyor!
Böcek ısırması sonrası görülüyor! Hayati risklere neden oluyor! Anafilaksinin hayati risklere neden olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Taner Has, yaşanabilecek tehlikeli durumlara karşı zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi.
22.08.2021 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir!
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir! Yaz aylarında böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Veysel Balcı, yaz aylarında en sık görülen böcek sokmalarını anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
10.08.2021 Sağlık
Arı sokması ölüme neden olur mu?
Arı sokması ölüme neden olur mu? Ankara’daki Tıp Fakültesi öğrencisinin ölüm nedeni olarak arı sokmasının gösterilmesi akıllara arı alerjisi ölüme neden olmadığını getiriyor. Uzmanlar arı sokmalarının alerjik şok olarak bilinen alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Ahmet Akçay arı alerjisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
29.07.2021 Sağlık
Onur Eker neden öldü, otopsisi raporu çıktı mı? Onur Alp Eker’in ölüm nedeni belli oldu mu?
Onur Eker neden öldü, otopsisi raporu çıktı mı? Onur Alp Eker’in ölüm nedeni belli oldu mu? Onur Alp Eker neden öldü, otopsisi çıktı mı? Ankara'da kaçan kurbanlık koyunu yakalamak isterken kaybolan ve arama çalışmaları sonucu cansız bedenine ulaşılan 19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Onur Eker'in ölümüyle ilgili ön otopsi raporu ortaya çıktı.
26.07.2021 Gündem
Yukarı bakan kaçmaya başladı! İstanbul'da tramvay durağında panik...
Yukarı bakan kaçmaya başladı! İstanbul'da tramvay durağında panik... İstanbul Eyüpsultan Demirkapı Tramvay Durağı tavanına yuva yapan arıları gören yolcular korku ve panikle kaçıştı. Güvenlik görevlileri şerit çekerek önlem alırken, çevredeki bir esnaf kondukları yerden arıları alıp, bir koliye koydu. Yolcuların kaçıştığı anlar DHA kamerasına yansıdı.
25.06.2021 Yaşam
“Yeni nesil testlerle 300’e yakın alerjik madde saptanabilir”
“Yeni nesil testlerle 300’e yakın alerjik madde saptanabilir” Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilen alerjiler, yaz aylarında güneş, çimen, polen, küf mantarı ve arı sokması gibi sebeplerle daha da arttı. Dr. Fedakar Günsili konuyla ilgili, “Kandaki yaklaşık 300 alerjik madde ve bileşene bakılan moleküler alerji testi, standart testlerden farklı olarak yalancı reaksiyonları ortadan kaldırarak gerçek alerjileri saptıyor” dedi.
9.06.2021 Sağlık
Rize'de taş ocağı karşıtları, arı kovanları ile yolu kesti
Rize'de taş ocağı karşıtları, arı kovanları ile yolu kesti Rize’de Lojistik Merkez ve Liman projesinin inşa edileceği deniz üzerindeki alanın dolgusu için 16 milyon tona yakın taş alınması kararlaştırılan İkizdere ilçesi Gürdere ve Cevizlik köyünde taş ocağı açılacak olmasına yöre halkının tepkisi sürüyor. Bölge halkı jandarma eşliğinde alana sokulmak istenen iş makinelerinin önünü arı kovanları yerleştirerek kesti. Arı sokması tehlikesi nedeniyle kovanlara müdahale edemeyen ekiplerin giremediği alanda bekleyenlere sokağa kısıtlamasını ihlalden ceza kesildi.
25.04.2021 Gündem
Zonguldak'ta arı sokan kişi hayatını kaybetti
Zonguldak'ta arı sokan kişi hayatını kaybetti Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde arı sokması nedeniyle fenalaşan kişi yaşamını yitirdi.
18.04.2021 Yaşam
Tükürük yutmak orucu bozar mı? Balgam ve istemeden biriken tükürüğü yutunca oruç bozulur mu?
Tükürük yutmak orucu bozar mı? Balgam ve istemeden biriken tükürüğü yutunca oruç bozulur mu? İstemeden balgam, tükürük yutmak orucu bozar mı? Ağızda biriken tükürük ve balgam istenmeden yutulabiliyor. Ramazan ayı gelince, merak edilen sorulardan birisi de balgam ve tükürük ile ilgili oluyor. Diyanet resmi sitesi üzerinden vatandaşlarla paylaştığı orucu bozan ve bozmayan durumlarla ilgili açıklamasında “Balgam ve tükürük yutmak orucu bozar mı?” sorularına ait cevaplar da var. Peki, tükürük yutmak orucu bozar mı?
13.04.2021 Ramazan
Sanal dünyanın koronavirüs hurafeleri; en çok bunlar arandı
Sanal dünyanın koronavirüs hurafeleri; en çok bunlar arandı PANDEMİ döneminde internet arama motorlarında en çok 'koronavirüse iyi gelen tedaviler' ya da 'koronavirüse iyi gelen bitkisel kürler' aramalarının yapıldığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Mikrobiyolog İpek Ada Alver uyardı.
10.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüs için yapılan bal arısı yönteminde ölüm riski!
Koronavirüs için yapılan bal arısı yönteminde ölüm riski! Koronavirüse karşı iyi geldiği düşüncesiyle kullanılan bal arısı yöntemi ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Uzmanlar, uygulamaya yönelik bilimsel bir çalışma olmadığını, alerjisi olan kişilerde arı sokmasının ölümlere neden olabileceğini söyledi.
23.01.2021 Sağlık
Eski milletvekilinin mezarı babalık davası için açıldı
Eski milletvekilinin mezarı babalık davası için açıldı Muğla’nın Milas ilçesinde 3 kız kardeşin açtığı babalık davası kapsamında, fiziksel benzerliklerinin olduğunu öne sürdükleri eski milletvekili Rifat Adnan Akarca’nın mezarı DNA testi için açıldı.
14.08.2020 Yaşam
Aman dikkat! Tatiliniz kabusa dönmesin
Aman dikkat! Tatiliniz kabusa dönmesin İzmir'de yaşayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, tatilde park ve bahçelerde vakit geçiren çocukların çeşitli böcekler tarafından sokulmalarının yaratabileceği sorunlardan bahsetti. Uzman Dr. Astarcıoğlu, "Alerjisi olan çocuklarda reaksiyon çok daha abartılı oluyor. Bu durum yaygın cilt enfeksiyonlarına da dönüşebiliyor. Bu durum da sistemik ilaçlar kullanmamız gerekebiliyor. Alerjiyi geri çevirebilmek için aşı uygulamalarımız da olabiliyor. Bu yüzden alerjisi olanların uzman hekime başvurması gerekiyor" dedi.
1.08.2020 Sağlık
Astım hastaları için kritik uyarı: Kesmeyin!
Astım hastaları için kritik uyarı: Kesmeyin! Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pediatrik İmmünoloji ve Alerji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sürecinde astım hastalarının ilaçlarını kesmemeleri ve kullanımlarını aksatmamaları gerektiğini bildirdi.
20.05.2020 Sağlık
Alerjiye karşı “Yatağı da süpürün” uyarısı
Alerjiye karşı “Yatağı da süpürün” uyarısı Prof. Dr. Suat Turgut, “Alerjik hastalıklar son yıllarda ciddi bir artış gösterdi. Alerji görülme sıklığı toplumumuzda yüzde 40’a kadar ulaştı. Türkiye’de daha çok polen ve ev tozu akarı alerjisi görülüyor. Çocuğunuzun yatağını da haftada bir kez temizlik robotu ile süpürerek ev tozu akarlarını suya hapsedin” dedi.
9.12.2019 Sağlık
Kestane topluyordu... Saniyeler içinde bu hale getirdi!
Kestane topluyordu... Saniyeler içinde bu hale getirdi! Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, kestane toplamak için ormanlık alana giden Emine Yiğit (50), arı sokması sonucu fenalaşarak bayıldı. Yaklaşık 1 kilometre yürüyerek bölgeye ulaşan sağlık ve itfaiye ekipleri, Yiğit'i sedyeyle ambulansa taşıdı.
20.09.2019 Yaşam
Eşek arısının soktuğu kadın 5 gün sonra öldü!
Eşek arısının soktuğu kadın 5 gün sonra öldü! Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 4 gün önce arı sokması nedeniyle hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
19.09.2019 Sağlık
Kovan çalarken arı sokması sonucu öldü
Kovan çalarken arı sokması sonucu öldü Adana'da 3 çocuk babası Eyyüp D.(28), çok sayıda arının sokması sonucu hayatını kaybetti. Eyyüp D.'nin kovan çalmak isterken arıların saldırısına uğradığı öne sürüldü.
4.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Arı Sokması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arı sokması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.