Kuantum

Kuantum

Son dakika kuantum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuantum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuantum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuantum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuantum gelişmeleri de dahil olmak üzere 206 kuantum haberi bulunmuştur. Tüm kuantum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor Türkiye’nin Turkcell’i 30 yaşında. Şirketin gelecek stratejisinin ana ekseninde ‘yenilikçi teknolojiler’ olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Nasıl ki 30 yıl önce ‘İnsan İçin Teknoloji’ vizyonuyla ülkemizde yeni bir çağ başlattıysak ve döneminin ötesinde bir strateji ortaya koyduysak; 30’uncu yılımızda da yine bugünün ötesinde bir vizyonla, yeni bir stratejiyle ülkemizin toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağız. ‘Uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ pozisyonumuzu daha da büyüteceğiz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir?
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir? Fiziğin tam olarak keşfedilmemiş en önemli dallarından biri kuantum fiziğidir. Bilimin hala anlaşılamayan en önemli bölümleri içerisinde yer alır. Genel çerçevede ise atom altı parçacıkları inceleyen temel fizik bölümü olarak ifade etmek mümkündür. Çoğu durumda fizik kanunlarının dahi işlemediği ve kendi içerisinde bambaşka kanunları olan bir alandır.
30.01.2024 Gündem
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein’ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.
28.01.2024 Gündem
Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor?
Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor? Çift yarık deneyi, aynı zamanda Young deneyi olarak da bilinmektedir. Işığın dalga özelliğine sahip olduğunu gösteren bir deney olduğunun söylenmesi de mümkün olmaktadır. Çift yarık deneyinin uygulanmasıyla parçacıklara dair yapılan yorumlarda ciddi değişiklikler olduğunu söylemekte mümkündür. Elektron ve proton gibi parçacıkların bazen dalga bazen ise madde olarak davrandığı bilinmektedir. Bu durum ise maddenin ikili doğası olarak adlandırılabilmektedir. 
24.01.2024 Bilim ve Teknoloji
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
10.12.2023 Dünya
2023 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu
2023 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu 2023 Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri "kuantum noktalarının keşfi ve sentezi" dolayısıyla Moungi G. Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov oldu.
4.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Avusturya Konsolosluğu’ndan depremzede akademisyene skandal vize reddi! 'Ret gerekçesi çok ayıp'
Avusturya Konsolosluğu’ndan depremzede akademisyene skandal vize reddi! 'Ret gerekçesi çok ayıp' Depremde ailesinden yedi kişiyi kaybeden akademisyen Yusuf Karlı, annesine vize alamadı. Avusturya Innsbruck Üniversitesi’nde kuantum fiziği üzerine doktora çalışmasını ve araştırmalarını sürdüren Yusuf Karlı, gerekçe olarak, “Dul kalmışsın, evini kaybetmişsin, geri dönmeyebilirsin” dediklerini iddia ettti.
24.08.2023 Gündem
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi Cillian Murphy, Robert Downey Jr, Matt Damon gibi ünlü isimlerin rol aldığı Oppenheimer, 21 Temmuz’da gösterime girdi. Film gündemdeki yerini korurken ünlü fizikçinin bilim dünyasının önemli isimlerinden biri olan Feza Gürsey'e yazdığı mektup ortaya çıktı. 'İlk atom bombasının babası' olarak bilinen Oppenheimer hayatıyla da dikkat çekiyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, neden, ne zaman ve kaç yaşında öldü? J. Robert Oppenheimer hayatı, boyu ve biyografisi…
21.07.2023 Dünya
Nobel Fizik Ödülü'nün sahipleri belli oldu
Nobel Fizik Ödülü'nün sahipleri belli oldu 2022 Nobel Fizik Ödülü'nü kuantum mekaniği ile ilgili çalışmalarıyla Alain Aspect, John F. Clauser ve Anton Zeilinger kazandı.
4.10.2022 Dünya
Biden, 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasasını imzaladı
Biden, 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasasını imzaladı ABD Başkanı Joe Biden, çip üretimi için daha önce ABD Kongresi tarafından onaylanan 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasası'nı imzaladı.
9.08.2022 Dünya
Rus bilim insanı hayatını kaybetti! Çin'e bilgi sızdırdığı için gözaltına alınmıştı
Rus bilim insanı hayatını kaybetti! Çin'e bilgi sızdırdığı için gözaltına alınmıştı Çin'e devlet sırlarını içeren verileri sağladığı gerekçesiyle kanser tedavisi gördüğü hastanede gözaltına alınan Rus bilim insanı Dmitry Kolker hayatını kaybetti.
3.07.2022 Dünya
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yolları! Elektronik kitaplar tercih edilmeli mi?
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yolları! Elektronik kitaplar tercih edilmeli mi? Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yaz tatili en önemli zaman dilimlerinden. Dijitalleşme ile birlikte kitap okuma alışkanlıkları da değişti. Uzmanlar elektronik ortamda yer alan kitapların yeni bir okuma alışkanlığı formunun ilk adımları olduğunu söylüyor. Peki, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ne yapmalıyız? Ebeveynler, çocuklarının kitap okuma şeklinde ne gibi değişiklikler yapmalı? Eğitimci Zerbeliz Esra Avgören anlattı.
20.06.2022 Eğitim
Hayal satarak, milyonlar kazanıyor! 'Şarlatanlığın dibidir'
Hayal satarak, milyonlar kazanıyor! 'Şarlatanlığın dibidir' Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Kemal Sayar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son günlerde 'bilinçaltı temizliği', 'bilinçaltı yıkama' gibi sözler çokça duyulur oldu. Bu fiyakalı ifadelerin psikiyatri ve psikoterapide yeri yok. Aman dikkat. Size çabuk, şipşak çözümler vaat edenler aslında hayal satıyor olabilir" ifadelerini kullandı.
14.04.2022 Yaşam
Eylem Altunkaynak kimdir, kaç yaşında nereli? Eylem Altunkaynak’ın eşi ve çocukları var mı, kim?
Eylem Altunkaynak kimdir, kaç yaşında nereli? Eylem Altunkaynak’ın eşi ve çocukları var mı, kim? Lüks aracı ile gittiği lüks restoranlarda 'Miraç hakikatiyle bilinçaltı temizliği', 'Kuantum eğitimi', 'Beden şifası' gibi çeşitli konularda eğitimler veren eğitmenin görüntüleri Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi. Ayetlerle kuantum, bilinçaltı gibi konularda kadınlara seminer veren Eylem Amine Altunkaynak’ın görüntüleri sosyal medyada gündem olunca Eylem Altunkaynak, eşi ve çocukları hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki, Eylem Altunkaynak kimdir? Eylem Altunkaynak’ın eşi kimdir, çocukları var mı?
11.04.2022 Gündem
Avrupa Birliği, Rusya'ya yeni yaptırımları duyurdu! Hepsine yasak geliyor...
Avrupa Birliği, Rusya'ya yeni yaptırımları duyurdu! Hepsine yasak geliyor... Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Layen, bugün Rusya’ya karşı uygulanması planlanan 5’inci yaptırım paketinin içeriğini açıkladı. AB tarafından açıklanan 4 yaptırım paketinin siyasi ve ekonomik sonuçlarının Rusya’yı sert biçimde etkilediğini vurgulayan Von der Leyen, “Olaylar karşısında baskımızı daha da artırmamız gerektiği açık. Bugün, yaptırımlarımızı bir adım daha ileri götürmeyi teklif ediyoruz” dedi.
5.04.2022 Dünya
Fuat Oktay: Milli teknoloji hamlemizi güçlendiriyoruz
Fuat Oktay: Milli teknoloji hamlemizi güçlendiriyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye artık yeni teknolojilerin pazarı değil; bunları geliştiren, üreten ve tüm dünyaya ihraç eden bir ülke haline gelecek' hedefiyle başlattığımız milli teknoloji hamlemizi, her geçen gün daha da güçlendiriyoruz" dedi.
22.03.2022 Siyaset
BEÜ Teknopark’ta büyük başarı
BEÜ Teknopark’ta büyük başarı BEÜ Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Kuantum Siber Güvenlik AŞ çalışanı tamamı Zonguldaklı mühendisler tarafından geliştirilen “İnternet Altyapılarını Saldırılardan Koruyan Siber Güvenlik Sistemi” adlı proje “Buluş Patent Tescil Belgesi” aldı.
15.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yüz yüze eğitim açıklaması: Kesinlikle düşünmüyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yüz yüze eğitim açıklaması: Kesinlikle düşünmüyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesi elbette önemlidir ancak bunun yüz yüze eğitim tecrübesinin yerini tutmayacağı açıktır. Her türlü tedbiri aldık, eylül ayı başından itibaren okulları açtık. Şu ana kadar sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir. Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz." dedi.
5.10.2021 Siyaset
Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir?
Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararlara göre Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.
20.08.2021 Gündem
Boğaziçi ve Marmara üniversitelerine yeni rektör atandı!
Boğaziçi ve Marmara üniversitelerine yeni rektör atandı! Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.
21.08.2021 Gündem
Şok iddia! Yıldızlar uzaylıların iletişim aracı
Şok iddia! Yıldızlar uzaylıların iletişim aracı Bir kuantum fizikçisi, uzaylıların yıldızlarla iletişim kurduğunu iddia etti. İddiaya göre, gelişmiş medeniyetler bu yıldızların ışığını kullanıyor.
3.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak görevlendirilen Prof Dr. Naci İnci kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak görevlendirilen Prof Dr. Naci İnci kimdir? Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Boğaziçi Rektörlüğü’ne Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’yi görevlendirdiği bildirildi. Peki, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Naci İnci kimdir? Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kaç yaşında ve nereli?
15.07.2021 Gündem
Yapay zeka denilince akla ilk 'robot' geliyor
Yapay zeka denilince akla ilk 'robot' geliyor Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, toplumda yapay zekanın tanımının yapılmasına verilen cevaplara yönelik olarak, "Yapay zekâ denilince akla ‘robot’ geliyor." dedi.
11.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar: TSK operasyonel üstünlüğe ulaştı
Bakan Akar: TSK operasyonel üstünlüğe ulaştı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, artık dünyada çok az sayıda ordunun elde edebileceği yüksek teknolojinin sağladığı avantajlara ve operasyonel üstünlüğe ulaşmıştır." dedi.
9.06.2021 Gündem
'1239 adet Ar-Ge merkezi ve 79 Teknopark kurduk'
'1239 adet Ar-Ge merkezi ve 79 Teknopark kurduk' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Verimlilik ve Teknoloji Fuarı"nda konuştu. Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde 1239 adet Ar-Ge merkezi ve 79 Teknopark kurulduğunu, yeni çalışmaların da yapıldığını bildirdi.
9.06.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kuantum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuantum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.