Kötü Beslenme

Kötü Beslenme

Son dakika Kötü beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kötü beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kötü beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kötü Beslenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kötü beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 998 kötü beslenme haberi bulunmuştur. Tüm kötü beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı! Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
12.02.2024 Sağlık
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
İshal ve karın ağrısı bu iki hastalığın habercisi olabilir
İshal ve karın ağrısı bu iki hastalığın habercisi olabilir Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fatma Seçil Kırdök, ülseratif kolit ve Crohn hastalıklarının semptomlarının birbirine çok benzediğine dikkat çekerek, karın ağrısı ve ishale yol açan bu hastalıkların stres ve kötü beslenmeyle tetiklendiğini söyledi.
4.12.2022 Sağlık
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor Nöroloji Uzmanı Dr. Elif Sarıönder Gencer, inmenin tüm ölümlerin nedenleri arasında 3. sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Türkiye’de yaşlanan nüfus ve değişen demografik veriyle birlikte, yılda 50 binin üzerinde, 100 bine yakın inme vakası bekleniyor” dedi. Gencer, yüzde ani kayma, aynı taraf kol ya da bacakta güçsüzlük, konuşma veya konuşulanı anlam sorunlarına yol açabildiğini belirterek, tedavide ilk 4 saatin büyük önemli olduğunu vurguladı.
22.07.2022 Sağlık
Ağız sağlığının ihmal edilmesi diş kaybına neden olabilir!
Ağız sağlığının ihmal edilmesi diş kaybına neden olabilir! Diş Hekimi Şahin Durmuş, diş kaybına neden olan ağız sağlığı ihtimali ve dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
11.05.2022 Sağlık
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok Başta akciğer olmak üzere birçok kanser türünün başlıca etkeni olan sigaraya karşı Sigara Bırakma Poliklinikleri’nde önemli başarılar elde ediliyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda konuşan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Sadece akciğer kanseri değil, diğer kanser türleri için de sigara sebep olan birinci etken. Kanser Haftası’nda umarım sigarayı bırakan vatandaşlarımızın sayısı artar. Vatandaşlarımız eğer sigarayı bırakmak istiyorlarsa 'bırakamam' demesinler, sigara bırakma polikliniklerini bir denesinler” dedi.
1.04.2022 Sağlık
Şeker hastalığına, inme riskine, kalp rahatsızlıklarına neden oluyor! Birçok kişi bilmiyor, acilen...
Şeker hastalığına, inme riskine, kalp rahatsızlıklarına neden oluyor! Birçok kişi bilmiyor, acilen... Sadece 6 kişiden sadece 1'i biliyor. Ancak çok sayıda kişi benzer durumda. Önlem almayanlar sağlık sorunları yaşıyor. Şeker hastalı, kalp rahatsızlıkları, inme riski gibi pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Bu sağlık problemleri ile karşılaşmak için uzun yıllar geçmesine gerek kalmıyor. Acil önlem alınması gereken bir durum. Sigara kullanımı, kötü beslenme ve hatta bazı genetik faktörler etkili oluyor. Diş eti hastalıkları diş kayıplarına kadar varan kötü sonuçlar ortaya çıkarıyor. Ancak sadece diş ile ilgili değil aynı zamanda vücudun bütününü ilgilendiren sağlık soruları da yaratıyor.
14.03.2022 Sağlık
Kışın sofranızda olması gereken 7 besin!
Kışın sofranızda olması gereken 7 besin! Vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendirmenin en kolay yolu, beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinden geçiyor. Vücudun doğal savunmasını güçlendirecek doğal yollar hakkında bilgi veren Diyetisyen Yasin Ayyıldız kışın sofranızdan eksik etmemeniz gereken 7 besini anlattı.
9.03.2022 Sağlık
Kolon kanserinde 10 risk faktörüne dikkat!
Kolon kanserinde 10 risk faktörüne dikkat! Dünyada her yıl 2 milyon, ülkemizde de yaklaşık 20 bin kişi kolon kanseri tanısı alıyor. En sık görülen kanserler arasında yer alan kolon kanseri, hatalı beslenme alışkanlıklarının ve obezitenin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte 50 yaş altındaki kişilerde giderek artıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Oğuz Önder kolon kanseri riskini artıran 10 etkeni anlattı.
1.03.2022 Sağlık
Türkiye’de her 4 çocuktan 1’inde gözüküyor! Tehlike büyük
Türkiye’de her 4 çocuktan 1’inde gözüküyor! Tehlike büyük Uzmanlar tarafından sık sık dile getirilen ve tüm dünyanın en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezite ile ilgili Diyetisyen Dilem İrkin Koçan artık Türkiye’de her 4 çocuktan birinin obezite olduğunu söyleyerek, “Bu sebeple erken ergenlik oranları da arttı” uyarısında bulundu.
28.01.2022 Sağlık
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi Polikistik over sendromunda hastalığın zeminini oluşturan nedenlere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Beslenme Uzmanı Uzm. Diyetisyen Yasemin Bekmezci, polikistik over sendromu tedavisinde uygulanan bağırsak terapisi hakkında merak edilenleri sizin için anlattı.
13.01.2022 Sağlık
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya Korona virüsün ortaya çıkmasıyla uygulanan sosyal yaşam kısıtlamaları çocukların hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Özellikle beslenme alışkanlıklarında olumsuz değişimler meydana geldiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özçelik Ersü, “Okulların kapatılması, belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasakları çocuklarda hareketsizlik, asosyallik, daha fazla yeme eğilimiyle sonuçlandı” dedi.
21.12.2021 Sağlık
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi Türk Hematoloji Derneği (THD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, hematolojik kanser ve kök hücre nakli hastalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmasının sakıncalı olmadığını ve mutlaka aşılanmaların önerildiğini söyledi.
7.11.2021 Sağlık
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi Türk Hematoloji Derneği (THD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, hematolojik kanser ve kök hücre nakli hastalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmasının sakıncalı olmadığını ve mutlaka aşılanmaların önerildiğini söyledi.
7.11.2021 Sağlık
Cildi yaşlandıran 12 faktöre dikkat!
Cildi yaşlandıran 12 faktöre dikkat! Günlük yaşam alışkanlıkları ve çevresel faktörler cildin yaşlanmasına neden oluyor. Ancak, pek çok cilt sorunununda görünümü tersine çevirmek mümkün. Ciltteki yaşlılık belirtilerini yavaşlatmak için alabileceğiniz bazı önemler ve yaşam tarzı değişiklikleri var. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar cildi yaşlandıran faktörler hakkında bilgi verdi.
27.09.2021 Sağlık
Gençlerde varis görülme sıklığı artıyor!
Gençlerde varis görülme sıklığı artıyor! Yapılan araştırmalara göre son yıllarda gençlerde varis görülme sıklığı artıyor. Varis görülme yaşının yirmili yaşlara kadar düştüğünü dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahı Prof Dr Semih Barlas, bunların önemli bir bölümünün yaşam şekli bağlantılı olduğunu söyledi. Prof Dr Semih Barlas, varise karşı alınabilecek önlemleri anlattı.
13.09.2021 Sağlık
Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer?
Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer? Milyonlarca insan gerek yaşam alışkanlıkları gerek kötü beslenme nedeniyle mide sorunları yaşıyor. Bunun en çok görüleni ise mide yanması. Sadece beslenme alışkanlıklarınızı veya uyku şeklinizi değiştirmek, mide yanması ve asit reflü semptomlarınızı önemli ölçüde azaltabilir, yaşam kalitenizi daha da iyileştirebilirsiniz. Peki, Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer? İşte mide yanması çözümü için öneriler…
16.02.2022 Sağlık
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021 Sağlık
Kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmeli
Kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmeli Probiyotiklerin bağırsaklarda yaşayan dost bakteriler olduğunu belirten Diyetisyen Eda Balcı, düzensiz bağırsak hareketleri ve kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmesi gerektiğini söyledi.
12.07.2021 Sağlık
İnsülin direncinin önüne geçmek için 7 önlem
İnsülin direncinin önüne geçmek için 7 önlem İnsülin, birçok bedensel süreci kontrol eden önemli bir hormondur. İnsülin direnci tablosunda, vücutta fazlası depolanan ve kullanılamayan glukoz, kilo alımını ve iç organlardaki yağlanmayı hızlandırırken; bir yandan da yüksek düzeylerde salgılanarak pankreası yoruyor ve diyabet gelişimine zemin hazırlıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu , insülin direnci ile ilgili merak edilenleri anlattı.
11.07.2021 Sağlık
Anne sütünün mucizevi 10 etkisi
Anne sütünün mucizevi 10 etkisi Anne sütünün yeni doğan bebekler için en mucizevi besin olduğu biliniyor. Anne sütü bebeklik döneminde yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı büyüme ve gelişme için esaslar arasında yer alıyor. Uzmanlar anne sütünün önemini her ne kadar vurgulasa da Türkiye’de bebeklerin ilk ayda sadece anne sütü ile beslenme oranı maalesef %14 oranında kalıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Mehmet Güneş, yeni doğan bebekler için anne sütünün önemi hakkında bilgi verdi.
12.06.2021 Sağlık
Koronavirüste kilo artışı, obezite ve diyabet sınırları aşıldı!
Koronavirüste kilo artışı, obezite ve diyabet sınırları aşıldı! Pandemi döneminde obezite sınırlarının aşıldığını ve bununla birlikte tip-2 diyabet hastalığı başta olmak üzere obeziteye bağlı hastalıkların arttığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Babek Tabandeh, “Obezite ve diyabet, diğer enfeksiyonlara yakalanma oranını arttırdığı gibi Covid-19 enfeksiyonuna yakalanma ve ölüm riskini de arttırmaktadır. Yoğun bakıma alınan obezite sorunu bulunan Covid-19 hastalarında ölüm oranları daha yüksek” dedi.
23.05.2021 Sağlık
Koronavirüse yakalanma riskini artırıyor!
Koronavirüse yakalanma riskini artırıyor! Pandemi döneminde obezite oranlarının yükseldiğini ve bunula birlikte tip-2 diyabet hastalığı başta olmak üzere obeziteye bağlı hastalıkların arttığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Babek Tabandeh, “Obezite ve diyabet, diğer enfeksiyonlara yakalanma oranını artırdığı gibi, Kovid-19 enfeksiyonuna yakalanma ve ölüm riskini de artırmaktadır. Yoğun bakıma alınan obezite sorunu bulunan Kovid-19 hastalarında ölüm oranları daha yüksek” dedi.
22.05.2021 Sağlık
Korona beslenme alışkanlıklarını bozdu, diyabetli sayısı artacak!
Korona beslenme alışkanlıklarını bozdu, diyabetli sayısı artacak! Koronavirüs nedeniyle kısıtlamalar birçok kişinin yaşam tarzını etkiledi. Özellikle uzun süre hareketsizlik ve beslenme alışkanlıklarındaki değişiklik geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir. Bu değişikliklerin sağlığa pek çok açıdan olumsuz yansıyacağını belirten uzmanlar diyabetin koronavirüsün etkisiyle daha da artacağına dikkat çekiyor. Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Alper Çelik koronavirüs kapanmalarının diyabete etkilerini anlattı.
19.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kötü Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kötü beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.