Kore Savaşı

Kore Savaşı

Son dakika kore savaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kore savaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kore savaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kore Savaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kore savaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 483 kore savaşı haberi bulunmuştur. Tüm kore savaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli aylığı ile ilgili bakanlıktan flaş açıklama! Hesaplara yatıyor
Emekli aylığı ile ilgili bakanlıktan flaş açıklama! Hesaplara yatıyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli aylığı ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın 1 Nisan 2023'ten itibaren geçerli aylık farkları 7 Nisan 2023 tarihi itibarıyla hesaplara yatırılacak" denildi.
6.04.2023 Gündem
Güney Koreli çizerden anlamlı Türkiye paylaşımı
Güney Koreli çizerden anlamlı Türkiye paylaşımı Güney Koreli çizer Myeong Minho, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrasında taziye mesajını anlamlı bir çizim yaparak Türkiye ile Güney Kore arasında 73 yıl öncesine uzanan kardeşlik bağlarıyla tasvir etti. Minho, Kore Savaşları’nda Türk askerinin desteğini ve depremler sonrası Türkiye’ye gelen Güney Kore kurtartıcılarının desteğini iki ayrı çizimle vurguladı.
11.02.2023 Dünya
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
Türk çift, Türk bayrağını Kore Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı'na teslim etti
Türk çift, Türk bayrağını Kore Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı'na teslim etti Türkiye’den yola çıkıp altı aydır bisikletleriyle dünyayı dolaşan, 'Dünyaperestiz' adıyla bilinen Yasemin ve Murat çifti, 6 bin kilometre boyunca taşıdıkları Türk bayrağını, Kore Savaşı’nda hayatlarını kaybeden Türk askerleri anısına Kore Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı’na teslim etti.
18.11.2022 Dünya
Kuzey Kore'den itiraf gibi bir adım geldi! Kim Jong-un acil durum ilan etti....
Kuzey Kore'den itiraf gibi bir adım geldi! Kim Jong-un acil durum ilan etti.... Kim Jong-un diktatörlüğünde yönetilen ve dünyanın en dışa kapalı ülkelerinden biri olan Kuzey Kore'den itiraf gibi bir adım geldi. Pandeminin başından beri ülkede koronavirüs (Kovid-19) vakası görülmediğini iddia eden Kuzey Kore ilk vakayı açıkladı. Devletin resmi haber ajansı ulusal acil durum ilan edildiğini duyurdu.
12.05.2022 Dünya
1915 Çanakkale Köprüsü iki kıtayı altıncı kez birleştirdi! Bakan Karaismailoğlu duyurdu
1915 Çanakkale Köprüsü iki kıtayı altıncı kez birleştirdi! Bakan Karaismailoğlu duyurdu Dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü unvanına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Asya ile Avrupa yakalarını birbirine bağlayan boğaz köprüsünde karşıdan karşıya geçiş süresi 6 dakikaya indi.
18.03.2022 Ekonomi
1915 Çanakkale Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçiş ücretini açıkladı: Bir hafta ücretsiz olacak...
1915 Çanakkale Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçiş ücretini açıkladı: Bir hafta ücretsiz olacak... 1915 Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. 6 dakikada köprüden geçişin tamamlanacağını belirten Erdoğan, 'Ülkemizin bu yatırımla sadece zamandan akaryakıt tüketiminden ve karbon salınımızı azalımından kazancı yıllık 415 milyon euro.' dedi. Öte yandan köprüden geçişlerin bir hafta ücretsiz olacağını paylaşan Erdoğan, geçiş ücretini de açıkladı.
18.03.2022 Siyaset
İletişim Başkanı Altun: Türkiye, NATO'nun jeopolitik geleceğinin merkezindeki bir ülkedir
İletişim Başkanı Altun: Türkiye, NATO'nun jeopolitik geleceğinin merkezindeki bir ülkedir İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye, NATO'nun jeopolitik geleceğinin merkezindeki bir ülkedir. Türkiye, iki kutuplu veya çok kutuplu bir dünyanın gereklilikleri için değil, uluslararası sistemde güvenlik ve istikrarın sembolü olması gerektiği için NATO'nun parçasıdır" dedi.
17.02.2022 Siyaset
Güney Kore dilinde “Nuri” ne demek? Rokete Nuri ismi verildi!
Güney Kore dilinde “Nuri” ne demek? Rokete Nuri ismi verildi! Nuri ismi verilen roket, Güney Kore'nin başkenti Seul'ün yaklaşık 500 kilometre güneyinde bulunan Goheung bölgesindeki uzay merkezinden yerel saatle 17.00'da fırlatıldı. Bu gelişmenin ardından Nuri isminin Türkçe olması vatandaşlar Güney Kore dilinde “Nuri” ne demek? Sorusunun yanıtının araştırılmasına neden oldu.
21.10.2021 Gündem
Büyükelçinin eşinden mağazada skandal!
Büyükelçinin eşinden mağazada skandal! Belçika'nın Güney Kore Büyükelçisi kariyerinin en zor dönemlerini yaşıyor. Kısa süre öncesine kadar dost bir ülkede başarıyla görev yapmakta olan Büyükelçi'nin başı eşinin vukuatlarıyla dertte.
9.07.2021 Dünya
Kuzey Kore lideri Kim'den talimat! Kovid-19 tedbirleri...
Kuzey Kore lideri Kim'den talimat! Kovid-19 tedbirleri... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin sıkılaştırılması talimatı verdi.
16.11.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli BM mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli BM mesajı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "BM teşkilatının daha temsili, demokratik, hesap verebilir, etkin, şeffaf, adil ve insan odaklı bir yapıya kavuşturulması, Covid-19 salgınının da teyit ettiği üzere, mecburiyet arz etmektedir." dedi.
24.10.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kore Savaşı'nın 70. yılı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kore Savaşı'nın 70. yılı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kore Savaşı'nın 70. yılı dolayısıyla Güney Kore'de düzenlenen törene gönderdiği video mesajda, "Kore Savaşı'nın 70. yıl dönümünü andığımız bu tarihi günde aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum." ifadesini kullandı.
25.06.2020 Siyaset
Kuzey Kore nasıl yönetiliyor? Kuzey Kore nüfusu kaç? İşte nüfusu ve Kuzey Kore yönetim şekli…
Kuzey Kore nasıl yönetiliyor? Kuzey Kore nüfusu kaç? İşte nüfusu ve Kuzey Kore yönetim şekli… Çin'de yayın yapan HKSTV Hong Kong Televizyonu'nun müdür yardımcısı, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un geçirdiği kalp ameliyatı sonrası öldüğünü iddia etti. Pyongyang'dan iddialara ilişkin herhangi bir yanıt verilemezken, sağlık durumunun kötü olduğuna yönelik iddialar ise birkaç gün önce reddedilmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkındaki ölüm iddiaları büyük yankı uyandırırken, Kuzey Kore hakkında yapılan araştırmalar da arttı. Peki, Kuzey Kore nasıl yönetiliyor? Kuzey Kore nüfusu kaç? İşte nüfusu ve Kuzey Kore yönetim şekli…
25.04.2020 Gündem
Savaş kahramanı emekli Kıdemli Yüzbaşı Kamil Celkan hayatını kaybetti
Savaş kahramanı emekli Kıdemli Yüzbaşı Kamil Celkan hayatını kaybetti Kore Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklar dolayısıyla Cumhurbaşkanlığınca takdirname verilen emekli Kıdemli Yüzbaşı Kamil Celkan, İzmir'de kaldığı huzurevinde 97 yaşında vefat etti.
13.04.2020 Gündem
ABD'de polislerde corona virüs salgını hızla yayılıyor
ABD'de polislerde corona virüs salgını hızla yayılıyor ABD'de yeni tip coronavirüs (covid-19) salgınına ilişkin vaka ve ölü sayısı hızla artarken, ülke genelinde hizmet veren emniyet birimlerinin de salgından ciddi şekilde etkilendiği belirtiliyor.
29.03.2020 Dünya
ABD hükümet planına göre, salgın 18 ay veya daha uzun  sürecek
ABD hükümet planına göre, salgın 18 ay veya daha uzun sürecek Ülkede federal hükümet tarafından "sadece resmi kullanım için" hazırlanan "ABD Hükümeti Kovid-19 Müdahale Planı"nda virüs salgınının birçok dalga halinde 18 ay veya daha fazla süreceği ifade edildi
18.03.2020 Dünya
Trump resti çekti: Ben varken imkansız
Trump resti çekti: Ben varken imkansız ABD Başkanı Trump, Kovid-19 için ısrarla 'Çin virüsü' terimini kullanarak, 'Bu ırkçı bir söylem değil. Ben sadece virüsün nereden geldiğini söylüyorum. Çin haksız yere ABD ordusunu virüsü oraya götürmekle suçluyor. Ben başkan olduğum müddetçe böyle bir şey olamaz. Virüsün kaynağı Çin'dir.' diye konuştu.
18.03.2020 Dünya
Suriye NATO üyesi mi? NATO üyeleri kimler?
Suriye NATO üyesi mi? NATO üyeleri kimler? NATO, İdlib'teki saldırının ardından Türkiye'nin talebi üzerine bugün olağanüstü toplandı. En çok merak edilen konulardan bir tanesi de Suriye’nin NATO üyesi olup olmadığı. Peki NATO ne zaman kurulmuştur? NATO üyeleri kimler? İşte detaylar…
28.02.2020 Gündem
NATO ne zaman kuruldu? Türkiye NATO'ya ne zaman üye oldu? Kuzey Atlantik Paktı üyeleri kimler?
NATO ne zaman kuruldu? Türkiye NATO'ya ne zaman üye oldu? Kuzey Atlantik Paktı üyeleri kimler? NATO, İdlib'teki saldırının ardından Türkiye'nin talebi üzerine bugün olağanüstü toplanacak. Bu kararın ardından internette NATO hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki NATO ne zaman kurulmuştur? Türkiye NATO'ya ne zaman üye oldu? Kuzey Atlantik Paktı üyeleri kimler? İşte detaylar…
28.02.2020 Gündem
ABD'den Suriye açıklaması! '500-600 askerimiz...'
ABD'den Suriye açıklaması! '500-600 askerimiz...' ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Asya turu çerçevesinde Güney Kore'ye giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD askerlerini Suriye'nin kuzeydoğusundan çıkarma sürecinin devam ettiğini belirterek, "Günün sonunda orada 500-600 askerimiz olacak." dedi.
14.11.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'nin 74. kuruluş yıl dönümü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'nin 74. kuruluş yıl dönümü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için BM teşkilatının daha adil, etkin, şeffaf ve verimli hale getirilmesi şarttır. Beş daimi üyenin iradesine bağlı bir şekilde çalışan BM Güvenlik Konseyi'nin reforma tabi tutulması bir ihtiyaçtan öte artık bir zorunluluktur. Üye devletlerin tamamının eşit şekilde temsil edildiği BM Genel Kurulu muhakkak güçlendirilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.
24.10.2019 Gündem
"Türkiye-ABD ilişkileri NATO ittifakı için çok önemli"
"Türkiye-ABD ilişkileri NATO ittifakı için çok önemli" ABD'nin eski NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Oramiral James Stavridis, Türkiye ile ABD arasındaki stratejik iş birliğinin devam ettiğini ancak bazı "taktiksel rahatsızlıkların" söz konusu olduğunu söyledi.
31.01.2019 Dünya
Şeref aylığı nedir, kimlere, hangi oranda bağlanmaktadır?
Şeref aylığı nedir, kimlere, hangi oranda bağlanmaktadır? Şeref aylığı, İstiklal Madalyası sahibi Türk vatandaşları ile Kore Savaşı'na katılmış Türk vatandaşlarına verilen ve miktarı kanun ile belirlenmiş maaştır. Şeref aylığının ne kadar olduğu, kimlere hangi şartlar altında bağlandığı ve şeref aylığı ile ilgili diğer tüm detaylar haberimizde...
14.01.2019 Uzmana Sor
Çin'in Güney Kore hava sahasına yönelik ihlalleri arttı
Çin'in Güney Kore hava sahasına yönelik ihlalleri arttı Çin uçaklarının Kore Hava Savunma Tanımlama Sahasına (KADIZ) yönelik ihlalleri son 1 yılda belirgin şekilde arttı.
5.12.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kore Savaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kore savaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.