Kişisel Verilerin Korunması

Kişisel Verilerin Korunması

Son dakika Kişisel verilerin korunması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kişisel verilerin korunması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kişisel verilerin korunması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kişisel Verilerin Korunması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kişisel verilerin korunması gelişmeleri de dahil olmak üzere 374 kişisel verilerin korunması haberi bulunmuştur. Tüm kişisel verilerin korunması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Patronlara önemli uyarı yapıldı! Kurala uymayana para cezası kesilecek
Patronlara önemli uyarı yapıldı! Kurala uymayana para cezası kesilecek Kişisel Verilerin Korunması Kurulu, 2023 yılı için veri sorumlularının VERBİS'e kayıt ve bildirim yükümlülüklerinde dikkat etmeleri gereken yeni kriterler ve mali sınırları belirledi. Yıllık çalışan sayısı 50'den fazla olan veya mali bilançosu 100 Milyon TL üzeri olan kurumlar, VERBİS kaydı yapmakla yükümlü. Öte yandan yükümlülüklerini yerine getirmeyene para cezası kesilecek.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Can Atalay kararına itirazlara ret kararları ile ilgili olarak, 'AYM'nin gerekçeli kararlarını görmek lazım. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Terör suçları dokunulmazlık kapsamında değil. Anayasa'nın 83. maddesi açık.' dedi.
23.02.2024 Gündem
Emekliye 3 bin liralık ikramiyesi! Komisyonda kabul edildi
Emekliye 3 bin liralık ikramiyesi! Komisyonda kabul edildi Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.
21.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinden Dijital Telif Yasası açıklaması: Zorlayıcı önlem gündemde olmalı
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinden Dijital Telif Yasası açıklaması: Zorlayıcı önlem gündemde olmalı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkilileri “Dijital platformların gönüllü anlaşmalar yapmaması durumunda zorlayıcı mekanizmaları barındıran mevzuatların uygulamaya konulması” gerektiğini vurguluyor.
24.12.2023 Gündem
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
Okullarda 'itiraf sayfası' tehlikesi! Gizli çekilen görüntüler de paylaşılıyor
Okullarda 'itiraf sayfası' tehlikesi! Gizli çekilen görüntüler de paylaşılıyor İlkokuldan liseye neredeyse her okulun sosyal medyada bir itiraf sayfası var. Çocukların korkulu rüyası olan bu sayfalarda kimi arkadaşının gizlice çekilen görüntülerini paylaşıyor, kimi sırlarını ifşa ediyor, kimi de iftira atıyor.
24.10.2023 Yaşam
Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlara uyarı! Kişisel verileriniz çalınıyor
Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlara uyarı! Kişisel verileriniz çalınıyor Sosyal medyadaki bir paylaşımın ardından, kargo paketleri üzerindeki etikette yer alan cep telefonu, TC kimlik numarası gibi kişisel verilerin, kargo teslim alındıktan sonra imha edilip edilmemesi tartışma konusu oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı "Çöpü karıştıran biri telefonumu buldu; rahatsız etti. Polise şikayet ettim, öyle kurtuldum. Mutlaka silin arkadaşlar" paylaşımı yaptı. Paylaşımın altına yorum yapanlar ise, sosyal medyada başlarına gelen benzer olayları anlattı. KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Uzmanı Avukat Elif Yaşaroğlu, "Kargo firmasının sorumluluğu eğer sizi önceden bilgilendirmişse aslına bakarsanız, kargoyu karşı tarafa ulaştırdıktan sonra biter. Eğer önceden bilgilendirmemişse sorumluluğu devam eder." dedi.
29.08.2023 Yaşam
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası AB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor. En kritik başlıklardan olan ‘terörle mücadele’ konusunda taviz verilmeden ifade özgürlüğü esnetilecek.
22.07.2023 Gündem
Çalışanlar dikkat! Mesai giriş ve çıkışlarıyla ilgili flaş karar
Çalışanlar dikkat! Mesai giriş ve çıkışlarıyla ilgili flaş karar Adalet Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), kişisel verileri amacı dışında kullananlara ceza yağdırıyor. Kurul, iş yerlerinde parmak izi alımı yaparak mesai takibini sürdüren işverene 300 bin TL para cezası uygulanmasına hükmetti.
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor Sosyal medya kullanımının yoğun şekilde artması, artık suçları oradan işlemeye doğru götürdü. Çalışanını işten çıkardıktan sonra ismini de yazıp Tweet atan firma için kötü haber geldi ve şirket aleyhine tazminat cezası kararı verildi. Vatandaşların kişisel bilgilerinin sosyal medya platformlarında başkaları tarafından paylaşımı suç unsuru oluşturuyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar nereye, ne kadar süre içinde şikayet edebilir? İşte detaylar...
26.05.2023 Gündem
Bakan Varank: Anayasa Mahkememiz karar vermiş değil
Bakan Varank: Anayasa Mahkememiz karar vermiş değil Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi kişisel hakkına yönelik yapılan hakaretlerle ilgili 'hak ihlali' başvurusu yaptığını hatırlatarak, "Ama Anayasa Mahkememiz halen bu hususla ilgili karar vermiş değil. Bu alanlarda gerçekten insanı önceleyen ve insanların haklarına saygı duyacak şekilde bizim de politikalarımızı güncellememiz; ama aynı zamanda yargı süreçlerinin de dünyadaki gelişmeleri daha sıkı şekilde takip etmesi lazım" dedi.
12.01.2023 Gündem
Site ve apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor! 'Yasaklanamaz'
Site ve apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor! 'Yasaklanamaz' Site ve 7/24 kamera ile izlenen apartmanlarda oturanların tercihlerini belirleyen en önemli etken güvenlik oluyor. Özellikle çocuklar site ve apartman bahçelerinde serbestçe oyun oynayabiliyor. Ancak kimi aileler çocuklarının izlenmesinden rahatsız olabiliyor. Peki site yöneticilerinin kameradan site sakinlerini ve çocuklarını izleme yetkisi var mı? Blok girişinde çocuklar oturup cips yedikleri ve etrafı kirlettikleri için suçlu gibi başlarını eğdirerek fotoğraflarını çekebilir mi? Bu fotoğrafları da ekleyip ailelerine uyarı yazısı gönderebilir mi? Ceza hukukçusu Prof. Dr. Devrim Güngör, “Yöneticinin insanları hizaya getirme yetkisi yoktur. Güvenlik kamera kayıtlarını kendi telefonu veya bilgisayarı üzerinden anlık olarak takip etmesi, kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal etmektir ve suçtur” uyarısında bulundu.
9.01.2023 Ekonomi
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Mahkemede itiraf etti: İzin verdiler, dikiş attım
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Mahkemede itiraf etti: İzin verdiler, dikiş attım Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz olayında yeni bir gelişme daha yaşandı. Sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan ve hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 20 yaşındaki Ayşe Özkiraz hakim karşısına çıktı. Sahte doktor Özkiraz duruşma salonunda yaptığı savunmada çarpıcı itiraflarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
4.01.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni detay! Ve ortaya çıktı, cezaevinde bakın ne istemiş
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni detay! Ve ortaya çıktı, cezaevinde bakın ne istemiş Sahte doktor olayında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Ayşe Özkiraz (20) hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Sahte doktor skandalı sonrası ülke gündemine oturan Çerkezköy Devlet Hastanesi ile ilgili sıcak bir gelişme daha yaşanırken Ayşe Özkiraz’ın son planı da ifşa oldu. Çerkezköy'den sonraki hedefinin Ankara Şehir Hastanesi olduğu belirlenen Özkiraz'ın cezaevi yönetiminden istekleri de ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
24.12.2022 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında son dakika gelişmesi! Son planı da ifşa oldu
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında son dakika gelişmesi! Son planı da ifşa oldu Sahte doktor olayında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Sahte doktor skandalı sonrası ülke gündemine oturan Çerkezköy Devlet Hastanesi ile ilgili sıcak bir gelişme daha yaşanırken Ayşe Özkiraz’ın son planı da ifşa oldu.
22.12.2022 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Bakanlık resmen açıkladı, 4 ay boyunca sürmüş
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni gelişme! Bakanlık resmen açıkladı, 4 ay boyunca sürmüş Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz olayında yeni bir gelişme daha yaşandı. Bakanlık son dakika açıkladı. Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı iddiası ile Türkiye'nin gündemine oturan 'sahte doktor' skandalı hakkında Sağlık Bakanlığı bir duyuru paylaştı. Yapılan açıklamada '4 ay' detayı dikkat çekerken doktor ve başhekim için de karar verildi. İşte haberin detayları...
19.12.2022 Gündem
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı Çalışanların büyük çoğunluğu işinden memnun değil. Kimileri istediği işte çalışmadığı için, kimileri hak ettiği ücreti almadığını düşündüğü için, kimileri de; işvereni tarafından kötü muameleye maruz kaldığı için işini değiştirmek istiyor. İşveren ya da yöneticiler tarafından uygulanan baskı ve yıldırma ise çalışan için işi çekilmez hale getiriyor. Böyle bir durumla karşılaşan çalışan ne yapmalı?
6.12.2022 Çalışma Hayatı
TFF, Rezerv Lig'i kaldırdı
TFF, Rezerv Lig'i kaldırdı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Rezerv Lig'in kalan haftalarının oynanmamasına karar verildiğini açıkladı.
1.09.2022 Süper Lig
Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Elinizde YSK'da olmayan hangi bilgi var?
Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Elinizde YSK'da olmayan hangi bilgi var? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin seçmen listeleri iddialarına ilişkin, "Adamın seçimden haberi yok, haberi olsa böyle bir açıklamayı yapmaz. Adalet bakanı olarak soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu'na; sizin elinizde YSK'nın elinde olmayan hangi bilgi var? Size bu bilgileri kim servis etti, nereden aldınız? Meşru bir yoldan almadığınız açık" dedi.
13.08.2022 Siyaset
Dokuz Eylül Üniversitesi personel alacak! İşte başvuru şartları!
Dokuz Eylül Üniversitesi personel alacak! İşte başvuru şartları! Dokuz Eylül Üniversitesi duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, üniversite birimlerinde istihdam edilmek üzere büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, sağlık teknikeri ve destek personeli alınacak. Başvurular 24 Ağustos’ta sona erecek. Peki, Dokuz Eylül Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 9 Eylül Üniversitesi personel alımı şartları!
10.08.2022 Personel Alımı
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda...
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda... Kamu personellerine ilişkin son dakika kararı! Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kamuya ilk defa atanacak kişilere güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Hakkında araştırma yapılacak kamu görevlileri; Genel Kurmaylığı Başkanlığında çalışacaklar, TSK bünyesinde çalışacak olanlar, Sahil Güvenlik ile Jandarma Genel Komutanlığında çalışacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT Başkanlığı ile kamuda çalışacak öğretmenler olarak belirlendi. Araştırma sırasında elde edilen kişisel veriler, iki yılın sonunda silinerek yok edilecek.
3.06.2022 Memur
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu! AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan Sosyal Medya teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Yanıltıcı haber yapanlara yaptırım geliyor.
26.05.2022 Gündem
Borç ödemelerinde yeni dönem! Kimlik numarasıyla yapılmayacak! Üyelik de gerekecek, milyonları kapsıyor...
Borç ödemelerinde yeni dönem! Kimlik numarasıyla yapılmayacak! Üyelik de gerekecek, milyonları kapsıyor... Borç ödemelerine ilişkin flaş açıklama! Yeni dönem başlıyor. Yapılan değişiklikle artık kimlik numarası ile sorgulama mümkün olmayacak. Yeni bir karar alındı, kararın uygulanmaması halinde eğer şikayet edilirse cezai yaptırım uygulanacak. Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), belediyelerin emlak vergisi ödeme, hızlı ödeme ve borç sorgulama hizmetlerinde yalnızca T.C. kimlik numarası ile işlem yapmasını yasaya aykırı buldu. Buna göre belediyeler artık vergi sorgulamalarında üyelik ve şifre ya da çift faktörlü doğrulama kullanacak. T.C. kimlik no, ad soyad, vergi no, sicil no gibi verilerle sorgulama yerine, SMS ya da e-postaya iletilen şifre gibi bir sistemle uygulama devreye alınacak. İşte kararın detayları...
24.05.2022 Ekonomi
İBB eğitim destek paketi başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ne zaman, nereden yapılır?
İBB eğitim destek paketi başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ne zaman, nereden yapılır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen üniversite öğrencilerine Eğitim Destek Paketi kapsamında nakdi destek sağlıyor. Öğrencilere sağlanan tek seferlik 250 TL tutarında nakdi destekten yararlanmak isteyenler başvuru süreci ile ilgili detayları merak ediyor. Peki, İBB eğitim destek paketi başvurusu nasıl yapılır? İBB eğitim destek paketi başvurusu için nereye başvuru yapılır? İşte detaylar…
18.04.2022 Eğitim
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İş akdi tazminatsız olarak  feshediliyor
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İş akdi tazminatsız olarak feshediliyor Tüm çalışanlar için geçerli. Pek çok kişi farkında olmadan yapıyor. İş akdinin sonlandırılmasına kadar gidiyor. Çalışan tazminat hakkını da kaybediyor. Çalışma hayatında uzaktan çalışma modeline geçilmesi ile daha da yaygınlaştı. Çalışanlar hem iş trafiği ile ilgili hem de çalışma arkadaşlarıyla sohbet için online platformları kullanıyor. Bu sohbetlerde kullanılan ifadeler ise çalışanın işini kaybetmesine yol açabiliyor. İşveren tarafından temin edilen bilgisayarlar üzerinden WhatsApp.gibi uygulamalar aracılığı ile yapılan mesajlaşmalar kayıt altına alınabiliyor. Bunun işçiye haber verilmeden yapılıyor olması yasalara uygun olmasa da çalışanların mesajlarında iftira ve hakaret içeren ifadeler kullandığı tespit edilirse işi akdi sonlandırılabiliyor. Anayasa Mahkemesi önemli bir karara imza attı. Karara konu olayda bir işçiden gerçeğe aykırı beyanla izin almaya çalıştığı ve WhatsApp üzerinden çalışma arkadaşlarıyla şirket yetkililerine iftira ve hakaret ettiği gerekçesiyle önce savunması istenmiş daha sonra iş sözleşmesi bu nedenle feshedilmiş. Anayasa Mahkemesi'nin kararının sonucu, işçi açısından yalnızca yeniden yargılama doğuruyor. Bu nedenle işçilerin özellikle işveren tarafından tahsis edilen bilgisayar ve telefonlar üzerinden kurdukları iletişime ve hatta iş arkadaşlarıyla olan WhatsApp gruplarındaki yazışmalara çok dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi taktirde çok uzun süren bir hukuk mücadelesine girişmeleri gerekecek ve sonucunda tazminatlı da olsa işlerini kaybedebilirler.
20.03.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kişisel verilerin korunması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.