Kırmızı Liste

Kırmızı Liste

Son dakika kırmızı liste haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kırmızı liste ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kırmızı liste haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kırmızı Liste

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kırmızı liste gelişmeleri de dahil olmak üzere 266 kırmızı liste haberi bulunmuştur. Tüm kırmızı liste haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyada nesli tehlike altında olan Arap tavşanı Tunceli’de görüntülendi!
Dünyada nesli tehlike altında olan Arap tavşanı Tunceli’de görüntülendi! Dünyada nesli tehlike altında olan ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde bulunan Arap tavşanı, Tunceli’nin Hozat ilçesinde görüntülendi. Arap tavşanı, kentte son zamanlarda sık sık görüntüleniyor.
23.08.2023 Yaşam
43 yıl sonra ilk kez görüntülendi! Nesli tükenmekte olduğu için kırmızı listede yer alıyor
43 yıl sonra ilk kez görüntülendi! Nesli tükenmekte olduğu için kırmızı listede yer alıyor Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde en son 1980’de görülen ve nesli tükenmekte olduğu için kırmızı listede yer alan çizgili sırtlan, 43 yıl sonra ilk kez kendini gösterdi.
7.08.2023 Yaşam
İğrenç anlar kameralara yansıdı! Vatandaşlar hemen yakalanmasını istiyor
İğrenç anlar kameralara yansıdı! Vatandaşlar hemen yakalanmasını istiyor Mardin'in Nusaybin ilçesinde ekmek almaya giden 13 yaşındaki kız çocuğunu takip ederek yolunu kesen, para karşılında ‘evcilik oyunu’ oynamayı teklif eden ve güvenlik kameralarına yansıyan taciz şüphelisi, polis tarafından aranıyor.
7.07.2023 Yaşam
Tehdit altındaki balıklara 'kırmızı liste' koruması
Tehdit altındaki balıklara 'kırmızı liste' koruması Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce, denizlerde ve iç sulardaki balıkların korunması amacıyla 'kırmızı liste' projesi başlatıldı. Çalışma kapsamında tüm balık türlerinin nesillerinin tehdit veya tehlike altında olup olmadığı belirlenerek, buna göre liste oluşturulacak. Popülasyonu azalan tehdit altındaki balık türleri kırmızı listeye alınacak ve koruma tedbirleri geliştirilecek.
7.07.2023 Yaşam
İçişleri Bakanlığı: Martta 80 teröristten 9’unun ölü, 9’unun teslim olarak ele geçirildi
İçişleri Bakanlığı: Martta 80 teröristten 9’unun ölü, 9’unun teslim olarak ele geçirildi İçişleri Bakanlığı, mart ayında icra edilen terör operasyonlarında etkisiz hale getirilen 80 teröristten 9’unun ölü, 9’unun teslim olarak ele geçirildiğini bildirdi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 1’inin kırmızı, 1’inin yeşil, 1’inin gri kategoride, 1'inin ise liste dışı kategoride olduğu belirtildi.
5.04.2023 Gündem
Türkiye kıyılarındaki balinalar tehlikede! Kaşalot ve uzun balina...
Türkiye kıyılarındaki balinalar tehlikede! Kaşalot ve uzun balina... Doğa gözlemcisi, zooloji ve taksonomi alanlarında araştırmalar yapan Dr. Pedram Türkoğlu, Akdeniz ve Ege'de yaşamını sürdüren 6 balina türü olduğunu belirterek, bunlardan kaşalot ve uzun balinanın 'nesli tehlikede' sınıfına girdiğini söyledi.
10.02.2022 Yaşam
İngiltere'den son dakika seyahat yasağı kararı! 11 ülkeyi listeden çıkardı
İngiltere'den son dakika seyahat yasağı kararı! 11 ülkeyi listeden çıkardı İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, kırmızı seyahat listesinden 11 ülkenin çıkarıldığını duyurdu.
14.12.2021 Dünya
İngiltere yasağı kaldırdı 200 bin İngiliz Türkiye'ye geliyor
İngiltere yasağı kaldırdı 200 bin İngiliz Türkiye'ye geliyor Son dakika haberine göre; Turizm sektörünün İngiltere'den uzun süredir beklediği haber geldi. İngiltere'nin, Türkiye'yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarması turizmcilerin yüzünü güldürdü.
22.09.2021 Ekonomi
İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı
İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı İngiltere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye'yi 22 Eylül itibarıyla seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı.
17.09.2021 Dünya
İngiltere kırmızı liste güncellemesi ne zaman? Türkiye kırmızı listeden ne zaman çıkar, İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkaracak mı?
İngiltere kırmızı liste güncellemesi ne zaman? Türkiye kırmızı listeden ne zaman çıkar, İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkaracak mı? İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkaracak mı, kırmızı liste ne zaman güncellenecek? Mayıs ayından bu yana 'yüksek riskli ülkeler' listesinde bulunan Türkiye kırmızı listeden çıkarılmayı bekliyor. Uygulanan kural kapsamında sadece İngiliz vatandaşları ve oturma izni olanlar, Türkiye'den İngiltere'ye seyahat edebiliyor.
17.09.2021 Gündem
İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkartacak
İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkartacak Son dakika haberine göre; İngiliz The Times gazetesinin haberine göre; İngiltere Kovid-19 seyahat kısıtlamalarında Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarmaya hazırlanıyor.
17.09.2021 Dünya
Balkanlar’da kırmızı liste turu! Çok sayıda Türk var
Balkanlar’da kırmızı liste turu! Çok sayıda Türk var Tatil için İngiltere'den Türkiye'ye gelen aile, geri dönüşte Kovid-19 tedbirleri kapsamında yaşanan zorlukları anlattı. Türkiye'nin kırmızı listede bulunması nedeniyle karantina süreci için Karadağ'a giden aile orada da kırmızı listeye alınınca ülkeden ülkeye dolaştı. İşte yaşananlar...
5.09.2021 Gündem
İngiltere kırmızı liste ne zaman kalkar, İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı mı? İngiltere Türkiye kırmızı liste son durum!
İngiltere kırmızı liste ne zaman kalkar, İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı mı? İngiltere Türkiye kırmızı liste son durum! İngiltere kırmızı liste güncellemesi ne zaman, sorusunun yanıtı merak ediliyordu. İngiltere uluslararası seyahatler için yeşil, sarı ve kırmızı listelerini güncelledi. Peki, İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı mı? İngiltere Türkiye kırmızı liste son durum…
28.08.2021 Gündem
Fransa'dan flaş karar! Türkiye'yi Kovid-19 salgınında seyahat kısıtlaması getirilen  "kırmızı ülkeler" listesinden çıkardı...
Fransa'dan flaş karar! Türkiye'yi Kovid-19 salgınında seyahat kısıtlaması getirilen "kırmızı ülkeler" listesinden çıkardı... Son dakika haberine göre; Fransa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği "kırmızı ülkeler" listesinden Türkiye'yi çıkardı.
17.06.2021 Dünya
İngiltere'den flaş Türkiye kararı! Kırmızı listeye alındı
İngiltere'den flaş Türkiye kararı! Kırmızı listeye alındı İngiltere Ulaştırma Bakanı Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan kırmızı listeye dahil etme kararı aldıklarını açıkladı.
7.05.2021 Dünya
Bakan Soylu duyurdu! 'Jandarmamız 'kırmızı Liste'ye bir çizgi çekti
Bakan Soylu duyurdu! 'Jandarmamız 'kırmızı Liste'ye bir çizgi çekti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından, Mardin'de Eren-5 Operasyonu kapsamında etkisiz hale getirilen 6 teröristten 2'sinin "kırmızı" ve "turuncu" listelerde yer aldığını belirtti.
30.03.2021 Gündem
Uzun yıllar hiç görülmemiş bir tür! Van'da tedavi altına alındı
Uzun yıllar hiç görülmemiş bir tür! Van'da tedavi altına alındı Nesli tükenmekte olan ve ülkemizde çok az görülen yakalı toy kuşu Bitlis'te yaralı olarak bulunup tedavisinin yapılması için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Nesli tükendiği için kırmızı listede olan yakalı toy kuşunun kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten merkez müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "Bize birçok hayvan türü geliyor ama bazı hayvanlar bizde heyecan yaratıyor. Nesli tükenmekte olan kırmızı listede yer alan ve ülkemizde uzun yıllardır hiç görülmemiş bir türün bizim bölgemizde görülüp, bizim hastanemizde misafir olması bizi heyecanlandırıyor" dedi.
5.01.2021 Yaşam
PKK'da çöküş başladı! Terörist Cemil Bayık...
PKK'da çöküş başladı! Terörist Cemil Bayık... Terör örgütünde çöküş sürerken örgütün elebaşlarından Cemil Bayık stratejik açıdan bittiklerini resmen itiraf etti. MİT ve TSK’nın başarılı operasyonları ile PKK’nın Kandil’deki elebaşıları için çember daralıyor. Örgüt elebaşılarından Bayık, “MİT içimize kadar sızmış. Kandil’e yönelik saldırılar bunu doğrulamaktadır” sözleriyle yaşadıkları korkuyu itiraf etti. Bayık'ın sözlerinin ardından PKK tepe kadrosunda bu itirafın yersiz olduğu gerekçesiyle kavga başladı.
1.12.2020 Gündem
Bakan Soylu duyurdu! 4 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Soylu duyurdu! 4 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Soylu, “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni”nde konuştu. Bakan Soylu, Lice'de biri kırmızı listede yer alan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Soylu, 'İkna çalışmalarımız, teslim çağrılarımız dağdaki her örgüt mensubu için köprüden önce son çıkıştır' dedi.
6.10.2020 Gündem
BAE Veliaht Prensi'nin danışmanı Muhammed Dahlan hakkında "kırmızı bülten" talebi
BAE Veliaht Prensi'nin danışmanı Muhammed Dahlan hakkında "kırmızı bülten" talebi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın danışmanı Muhammed Dahlan hakkında "kırmızı bülten" talebinde bulundu.
20.08.2020 Gündem
Eren Bülbül’ün ölüm sebebi ne? Eren Bülbül kimdir, nereli? (Eren Bülbül ölümü)
Eren Bülbül’ün ölüm sebebi ne? Eren Bülbül kimdir, nereli? (Eren Bülbül ölümü) 1 Ocak 2020 doğumlu Eren Bülbül ölümünün 3. yılında tüm Türkiye’de anılıyor. Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017’de bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında 15 yaşında şehit oldu. İşte Eren Bülbül ölümü ve merak edilenler…
11.08.2020 Gündem
Hollanda'dan flaş 'Türkiye' kararı!
Hollanda'dan flaş 'Türkiye' kararı! Hollanda hükumeti, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu "riskli ülkelerden" dönen kişiler için uygulanan 14 günlük karantina zorunluluğuna son verdi. Bunun yerine, "turuncu" ya da "kırmızı" listedeki ülkelerden dönenlerin belirli bir süre evde kalması istenecek.
2.08.2020 Dünya
Ardahan’da nesli tükenmekte olan alaca sansar görüldü
Ardahan’da nesli tükenmekte olan alaca sansar görüldü Ardahan merkeze bağlı Akyaka köyünde, nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerden olan alaca sansar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
14.07.2020 Yaşam
Kendi türünü yiyor! 'Görünce çok şaşırdık'
Kendi türünü yiyor! 'Görünce çok şaşırdık' Dünyada sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan tombul çekirge (Bradyporus) yumurtasını daha kaliteli hale getirmek için erkeğini yerken, sönmüş volkanik Karacadağ eteklerinde görüntülendi. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nce (IUCN) Kırmızı Liste'ye alınması için başvuru yapılan türle ilgili bilgi veren Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, "Tabii bu uzun antenli çekirgelerde görülen bir olay aslında, ama bu tür için hiç şahit olmamıştık. Bunu görüntülerde gördük ve çok şaşırdık hakikaten" dedi.
1.07.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kırmızı Liste ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kırmızı liste haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.