Kırım Tatar

Kırım Tatar

Son dakika kırım tatar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kırım tatar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kırım tatar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kırım Tatar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kırım tatar gelişmeleri de dahil olmak üzere 159 kırım tatar haberi bulunmuştur. Tüm kırım tatar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığını yineledi
Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığını yineledi Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya bağlı Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadıklarını ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verdikleri desteği teyit ettiklerini bildirdi.
16.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına sert tepki: Dünya sadece seyretti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına sert tepki: Dünya sadece seyretti Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'nde olan vahşeti hepimiz takip ettik. Medeni dünya bu hastane saldırılarını sessizce seyretti. Hatta İsrail'in kendini savunma hakkı diyenleri gördük." dedi.
20.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz girişiminin canlandırılması için çalışmalarımız sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz girişiminin canlandırılması için çalışmalarımız sürüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunun yeniden canlandırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bu süreçte Karadeniz'de gerilimi artıracak adımlardan uzak durulmasını isteyen Erdoğan, Türkiye'nin Kırım dahil Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne desteğini yineledi.
23.08.2023 Gündem
Dünyanın gözü Türkiye-Ukrayna zirvesinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor
Dünyanın gözü Türkiye-Ukrayna zirvesinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şüphesiz Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor. Her zaman ısrarla savunduğum bir hususu tekrar vurgulamak istiyorum. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Taraflar arasındaki anlayış farklılıklarına rağmen barış arayışlarına bir an evvel geri dönülmesi en samimi arzumuzdur. Ukrayna'nın yeniden ayağa kaldırılmasında her türlü desteği vereceğiz" dedi.
7.07.2023 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım Tatarları hakkında açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım Tatarları hakkında açıklama Dışişleri Bakanlığınca, mahkum edilen Kırım Tatarları hakkında açıklama yapılarak olayın endişeyle karşılandığı bildirildi.
11.01.2023 Gündem
Dışişleri Bakanlığı: Kırım Tatar soydaşlarımız hakkında verilen mahkumiyet siyasidir
Dışişleri Bakanlığı: Kırım Tatar soydaşlarımız hakkında verilen mahkumiyet siyasidir Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal ile Asan Ahmetov ve Aziz Ahmetov hakkında mahkumiyet kararı verilmesini kınadı.
21.09.2022 Siyaset
Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Cabbarova: Savaş nedeniyle 6 milyondan fazla insan artık Ukrayna'da yaşamıyor
Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Cabbarova: Savaş nedeniyle 6 milyondan fazla insan artık Ukrayna'da yaşamıyor Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Cabbarova, Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’nın çok zor durumda olduğunu ifade ederek, "Ukrayna çok zor bir durumda. 6 milyondan fazla insan artık Ukrayna’da yaşamıyor. Türkiye’nin Ukrayna’ya verdiği destek için de teşekkür ederim. Umarım Ukrayna başarılı olacak" dedi.
6.09.2022 Dünya
Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde dünya liderleri Kırım’ın ilhakına karşı çıktı
Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde dünya liderleri Kırım’ın ilhakına karşı çıktı Rusya’nın 2014’de Kırım’ı ilhak etmesinin ardından Ukrayna’nın uluslararası kamuoyu oluşturmak için başlattığı Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere dünya liderleri Kırım’ın Ukrayna’ya iadesinden yana tavır koydu.
23.08.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışın tesisi için gayretlerimizi yılmadan sürdürmeye kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışın tesisi için gayretlerimizi yılmadan sürdürmeye kararlıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kırım’ın yerli halklarından olan Kırım Tatar soydaşlarımızın güvenlik ve esenliğinin temini de Türkiye’nin öncelikleri arasındadır" dedi.
23.08.2022 Siyaset
Türkiye'den Ukrayna'ya kritik ziyaret! Sözcü Kalın Zelenskiy ile görüştü
Türkiye'den Ukrayna'ya kritik ziyaret! Sözcü Kalın Zelenskiy ile görüştü Türkiye'nin Ukrayna Rusya savaşında barış için diplomasi trafiği sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ziyaret gerçekleştirdi.
30.04.2022 Gündem
Türkiye'den Kırım açıklaması: Yakından izleyeceğiz
Türkiye'den Kırım açıklaması: Yakından izleyeceğiz Dışişleri Bakanlığından Kırım’ın yasadışı ilhakının sekizinci yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, “Kırım Tatar Türklerinin durumu başta olmak üzere, Kırım’daki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdüreceğiz” denildi.
16.03.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bugün ya da yarın güzel haberler bekliyoruz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bugün ya da yarın güzel haberler bekliyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ukrayna'dan 14 bin 800'den fazla vatandaşımızı tahliye ettik. 300-350 civarında vatandaşımız olduğunu biliyoruz. Mariupol'da 100'den fazla vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Ukrayna'da kalıcı ateşkes ve sürdürülebilir olması için temaslarımızı ara vermeden devam ettiriyoruz" dedi.
15.03.2022 Siyaset
Bakan Koca: 209 Kırım Tatar Türkü'ne acil sağlık hizmeti verildi
Bakan Koca: 209 Kırım Tatar Türkü'ne acil sağlık hizmeti verildi Ukrayna'dan tahliye edilen Türklere yurda girdiklerinde sağlık hizmeti veriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 209 Kırım Tatar Türkü'ne acil sağlık hizmeti verildiğini söyledi.
4.03.2022 Gündem
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak...
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak... Rusya'nın Ukrayna işgalinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ukrayna lideri Zelenski Kiev'deki gizli sığınağının kapılarını yabancı gazetecilere açtı. Burada CNN International'a konuşan Zelenski ateşkes için şartını açıkladı. Belarus Ukrayna sınırındaki birlik miktarını iki katına çıkarmaya karar verdi ABD Başkanı Biden ise, ülkesinin hava sahasını Rus uçaklarına kapattı. Rus ordusu bu sabah Harkov'u cehenneme çevirdi. Top mermisi düşmeyen yerin bulunmadığı şehirde üniversite de vuruldu; en az 21 kişi öldü, 112 yaralı var. Bugün ikincisinin yapılması planlanan Ukrayna-Rusya müzakereleri ertelendi. Lavrov "Üçüncü Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak." ifadelerini kullandı.
2.03.2022 Dünya
Türkiye boğazları kapatacak mı?
Türkiye boğazları kapatacak mı? Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, savaş hali nedeniyle Türkiye'den boğazları kapatmasını talep etmişti.Bodnar "Türk yönetimine sesleniyorum; Ukrayna'ya yardım ediniz. Çanakkale Boğazı'nın kapatılması için talepte bulunuyoruz" demişti. Peki Türkiye boğazları kapatacak mı?
25.02.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili flaş açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili flaş açıklama! Elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili son dakika açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Ukrayna ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz doğalgazda ve elektrikte zaten bu süreç içerisinde ciddi manada sübvansiyon yaptık. Avrupa ile mukayese edilmeyecek derecede bir sübvanse yaptık. Şu an Avrupa’nın en ucuz doğalgazı bizde. Geçen yıl elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gaz faturalarında yüzde 75 oranında devlet olarak sübvansiyon sağladık. Tarifelere yansıtılmayan toplam sübvansiyon tutarı 100 milyar lirayı buldu. 2022 yılında da doğalgazın 4’te 3’ü hala sübvanse ediliyor. Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye’deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız." dedi.
4.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiev’de Kırım Tatar heyetini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiev’de Kırım Tatar heyetini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüş için geldiği Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Boryspil Uluslararası Havaalanı’nda Kırım Tatar heyetini kabul etti.
3.02.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, Ukrayna’da Türkçe Sesli Rehber Projesi Açılış Programı’na katıldı
Emine Erdoğan, Ukrayna’da Türkçe Sesli Rehber Projesi Açılış Programı’na katıldı Ukrayna resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana eşlik eden Emine Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskynin eşi Olena Zelensky ile baş başa görüştü. Öte yandan Emine Erdoğan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kayıtlı eserlerden biri olan Kiev’in önemli sembollerinden Aziz Sofya Katedrali’nin Türkçe Sesli Rehber Projesi Açılış Programı’na katıldı.
3.02.2022 Siyaset
Ukrayna duyurdu! Kırım'da 50'den fazla kişi gözaltına  alındı
Ukrayna duyurdu! Kırım'da 50'den fazla kişi gözaltına alındı Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'da 50'den fazla kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
4.09.2021 Dünya
Türkiye'den Neriman Celal'in gözaltına alınmasına tepki
Türkiye'den Neriman Celal'in gözaltına alınmasına tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'da, Rus güvenlik güçlerinin Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Neriman Celal'i gözaltına almasına ilişkin gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini bildirdi.
4.09.2021 Gündem
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal'i gözaltına aldı
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal'i gözaltına aldı Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'da Rus güvenlik güçleri Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Neriman Celal'i gözaltına aldı.
4.09.2021 Dünya
TBMM Başkanı Şentop, AKPM Ukrayna Delegasyonu Başkanı ile görüştü
TBMM Başkanı Şentop, AKPM Ukrayna Delegasyonu Başkanı ile görüştü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Ukrayna Delegasyonu Başkanı Maria Mezentseva ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
8.06.2021 Siyaset
Dışişleri Bakanlığı: Kırım'da gözaltı kararlarını endişeyle karşılıyoruz
Dışişleri Bakanlığı: Kırım'da gözaltı kararlarını endişeyle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı'nca, Kırım'da Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınlar ve alınan gözaltı kararlarının endişeyle karşılandığı bildirildi.
18.02.2021 Dünya
Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı: Kırım'daki işgalin sona erdirilmesi nihai amacımız
Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı: Kırım'daki işgalin sona erdirilmesi nihai amacımız Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Rusya'nın Kırım'da uluslararası hukuku ihlal ettiğini, bu nedenle Kırım'ın uluslararası gündeme daha fazla getirilmesi gerektiğini vurguladı.
21.12.2020 Dünya
Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna'ya gidiyor
Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna'ya gidiyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, '2+2' formatındaki toplantıya katılmak amacıyla Ukrayna'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek.
17.12.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kırım Tatar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kırım tatar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.