Kilo Alımı

Kilo Alımı

Son dakika kilo alımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kilo alımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kilo alımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kilo Alımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kilo alımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 769 kilo alımı haberi bulunmuştur. Tüm kilo alımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Patlamış Mısır Kaç Kalori? Patlamış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Patlamış Mısır Kaç Kalori? Patlamış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Patlamış mısır denildiği zaman insanların her birinin iştahı açılmaktadır. Zaten patlamış mısırı sevmeyen kişi sayısı neredeyse hiç yoktur. Özellikle film izlerken veya evde dinlenirken patlamış mısırı zevkle yemek mümkündür. Ayrıca kalabalık ortamların vazgeçilmez atıştırmalığı patlamış mısır olarak bilinmektedir. Tabi patlamış mısırın kalorisi ve besin değerleri sıkça merak edilir. 
3.07.2023 Sağlık
Simit Kaç Kalori? Simit Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Simit Kaç Kalori? Simit Besin Değerleri Ve Kalorisi... Severek tüketilen birçok yiyecek ve içecek vardır. Ancak sağlığımız için bunları doğru oranda ve doğru zamanda, aşırıya kaçmadan tüketmek gerekir. Aksi takdirde başta kilo alımı ile ortaya çıkan obezite ve beraberinde çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkar. Bu yüzden yediğimiz ve özellikle sık tükettiğimiz yiyeceklerin kalorilerini ve besin değerlerini öğrenmekte fayda olacaktır.
23.06.2023 Sağlık
Yarım Ekmek Kaç Kalori? Yarım Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Yarım Ekmek Kaç Kalori? Yarım Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ülkemizde ekmek tüketiminde dünya birincisi olduğumuz bilinmektedir. Bu gıda tüketimin asıl nedenine bakıldığında, araştırmalara göre Türk misafirperverliğinden ileri gelmektedir. Çünkü yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye'de yaşayan pek çok aile belki anı bir misafir gelir düşüncesi ile her daim fazla ekmek almaktadır. Ancak son dönemlerde önceki yıllara nazaran daha az ekmek tüketildiği görülmektedir. Bu da sağlıklı beslenme trendini akıllara getirmektedir. 
18.06.2023 Sağlık
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor Bahar depresyonunun yorgunluk belirtileriyle ortaya çıktığını söyleyen Psikolog Dilara Dalyan, “Kişiler çok belirgin bir şekilde dikkat ve konsantrasyon güçlüğü yaşar. Kişi eskiden mutlu olduğu şeylere ilgi duymaz, hatta hiçbir şey yapmak istemez. Yorgunluk, bitkinlik, enerji kaybı, motivasyon kaybı, cinsel isteksizlik, uyku bozukluğu, aşırı alınganlık, duygusallık, sabırsızlık, iştah kaybı, kilo verme ya da aşırı iştahla kilo alımı görülebilir. Bazen de bahar yorgunluğu kişilerde saldırganlık, yaşamı değersiz bulma ve intihar düşüncelerine yol açabilir” dedi.
25.04.2023 Sağlık
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir Hamilelik her kadında farklı fiziksel ve hormonal etkilere neden olan özel bir dönemdir. Bu süreçte oruç tutmak isteyen anne adaylarının ortak endişesi ise uzun süreli yaşanacak açlığın bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz bir durum oluşturmamasıdır. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar, “Anne adayının kronik bir rahatsızlığı varsa, zor bir gebelik geçiriyorsa, düzenli olarak ilaç kullanması gerekiyorsa, erken doğum riski görülüyorsa, oruç tutulması önerilmemektedir” dedi.
22.03.2023 Ramazan
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat Kış geldi çattı. Soğuk havaların etkisiyle insanların davranışları da değişmeye başladı. Toplumda birçok kişiyi etkileyen bu durum 'kış depresyonu' olarak da biliniyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2020’ye kadarki 11 yılda antidepresan kullanım oranı yaklaşık yüzde 70 arttı. Bakanlığın, 2020 yılına ait son sağlık istatistiklerine göre, 2009 yılında 1000 kişi başına günlük 29 antideprasan ilacı düşerken, bu oran 2020’de 49’a çıktı.2021 yılında yaklaşık 5 milyon kutu artışla 59 milyon 641 bin 14'e yükseldi. Peki bu depresyon ile nasıl başa çıkarız? Hangi noktada doktora başvurmamız gerekiyor? İşte detaylar...
4.12.2022 Sağlık
Kilo veremeyenler dikkat! Leptin direnci doyma hissini ortadan kaldırıyor
Kilo veremeyenler dikkat! Leptin direnci doyma hissini ortadan kaldırıyor Kilo fazlası olanların diyet yaparken en çok zorlandıkları konuların başında iştahın kontrol edilememesi geliyor. Özellikle kilo verme sürecine girildikten bir süre sonra gelen sürekli yeme isteği ile birlikte kilo kontrolünün giderek zorlaştığını söyleyen Uzm. Dyt. Buket Ertaş Sefer, bu durumun ortaya çıkmasına hormonlardaki değişimin neden olduğunu anlattı. Özellikle fazla kilo alımı sonrasında oluşan leptin direncinin doyma hissini ortadan kaldırdığına dikkat çekti.
27.10.2022 Sağlık
Çöp evde bulunan Cem Muhammet'ten iyi haber var! Güzel gelişmeyi doktoru duyurdu
Çöp evde bulunan Cem Muhammet'ten iyi haber var! Güzel gelişmeyi doktoru duyurdu Bursa'da çöp evden kurtarıldıktan sonra Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde tedavi gören Cem Muhammet A.'nın (9) son durumu ile ilgili bilgi veren AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Kilo alımı gayet iyi durumda. Travmayı atlatabilmesi için psikolojik destek devam ediyor. Yakın zamanda taburcu edilecek duruma geldi" dedi.
10.08.2022 Gündem
Deri yaşlanmasının önüne geçmek mümkün
Deri yaşlanmasının önüne geçmek mümkün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ersoy Acer, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ile birlikte deri yaşlanma belirtilerini geciktirmenin mümkün olduğunu belirterek, “Özellikle karbonhidrat, şeker içerikli diyetlerden uzak durmalı, bol sebze ve meyve tüketilmelidir” dedi.
12.04.2022 Sağlık
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır?
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? Ramazan ayı ile birlikte beslenme öne plana çıkıyor. Özenle kurulan sofralar da sevdikleriniz ile bu ayı geçirmek her zamankinden daha da önemli. İftar ve sahur için geleneksel yemeklerin yapıldığı bu ayda kilo kontrolü de önem taşıyor. Ramazan ayının kilo kontrolünü yönetmek ve sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy Ramazan ayında beslenme ve kilo alımı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Peki, Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? İşte detaylar…
2.04.2022 Ramazan
Oruç tutarken kilo verilir mi? Oruç zayıflatır mı? Kilo almamak için ne yemeli?
Oruç tutarken kilo verilir mi? Oruç zayıflatır mı? Kilo almamak için ne yemeli? Ramazan’da oruç tutmanın vücut sağlığı için faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Ancak birkaç kilo vermek için orucu fırsata çevirmek mümkün. Pek çok kişi Ramazan ayı ile birlikte oruç tutarken kilo vermenin yollarını araştırıyor. Peki, Oruç tutarken kilo verilir mi? Oruç zayıflatır mı? Kilo almamak için ne yemeli? İşte oruç tutarken kilo vermenin 8 yolu…
2.04.2022 Ramazan
Çene hattının belirginleşmesi için çene yapınıza zarar vermeyin!
Çene hattının belirginleşmesi için çene yapınıza zarar vermeyin! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, son zamanlarda popüler olan çene güçlendirme aletleri çene yapısına zarar verdiğini ve en doğru uygulamanın estetik işlemler olduğuna parmak basıyor.
21.03.2022 Sağlık
Bir lokmayı 20 kez çiğneyemiyorsanız dikkat! Kilo almanıza yol açabilir!
Bir lokmayı 20 kez çiğneyemiyorsanız dikkat! Kilo almanıza yol açabilir! Salata yerine makarnayı tercih ediyorsanız dikkat! Çürük dişler fazla kilo almanıza yol açabilir! Bazı hastalıklar, beslenme ve hareket etme alışkanlıklarımız gibi nedenler, kilo almamıza yol açıyor. Bu nedenlerin arasında çoğumuzun çok da farkında olmadığı ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar da bulunuyor. Çürük dişten ağız içindeki iltihaplara kadar farklı durumlar, kilo almamıza yol açabiliyor. Diş Hekimi Hatice Ağan, fazla kilo almamızın ya da obezitenin ağız ve diş sağlığı ile yakından ilişkisini anlattı.
20.03.2022 Sağlık
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri!
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri! Genetik, yaşam tarzı ve beslenme hataları, vücuttaki aşırı yağıın nerede depoladığını belirler. Bazı kişilerde yağ kaybının en son gerçekleştiği bölge üst karın bölgesidir. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da, göbekteki yağdan birkaç adımda kurtulmak mümkün. Birçok sağlık sorununa neden olan göbek yağlanması ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Betül Merd, göbek eritme yöntemlerini anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Ramazan ayında nasıl kilo alınır? Kilo almak için yapılması gerekenler ile iftar ve sahurda kilo almak için öneriler
Ramazan ayında nasıl kilo alınır? Kilo almak için yapılması gerekenler ile iftar ve sahurda kilo almak için öneriler Ramazan ayında vücut uzun saatler aç kalır. Bundan dolayı da kilo kaybı yaşanabiliyor. Ramazan ayında kilo kaybetmek istemeyenlerin dikkat etmesi gereken ise bazı durumlar vardır. Bu durumlara dikkat edilmesi takdirde ramazan ayında kilo kaybının önüne geçilir ve kilo alımı gerçekleşir. İftar ve sahurlarda tüketeceğiniz gıdalar ile birlikte ramazan ayında kilo alabilmek için nelere dikkat edilmeli...
1.04.2022 Ramazan
Ramazan'da protein ağırlıklı sporcu beslenmesi nasıl olmalı? Kilo almamak ve kas kaybetmemek için öneriler
Ramazan'da protein ağırlıklı sporcu beslenmesi nasıl olmalı? Kilo almamak ve kas kaybetmemek için öneriler Ramazan ayı tüm Müslüman aleminde olduğu gibi ülkemizde de büyük bir sevinçle karşılanır. Ramazan ayında oruç başta olmak üzere ibadetlerin ve iyi davranışların çoğaltıldığı bir aydır. Oruçlu olan kişiler sabah ezanı ile akşam ezanı arasında gün boyunca yemeyi içmeyi ibadetleri gereği terk eder. Oruç ibadeti ile tok olanın aç olanı anlaması, nefsini ve bedenini terbiye etmesi sağlanır. Ramazan'da protein ağırlıklı sporcu beslenmesi nasıl olmalı? Kilo almamak ve kas kaybetmemek için öneriler
1.04.2022 Ramazan
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun!
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun! Kadınların sık yaşadığı problemler arasında, pelvik ağrılar, vajinal akındı, adet düzensizliği ve cinsel sorunlar başta geliyor. Türkiye'de her 10 kadından 1'i ise cinsel ilişkiye girememe, orgazm olamama sorunu yaşıyor. Ancak kadınların pek çoğu tarafından ihmal edilen bu sorunlar, yıllar geçtikçe içinden daha da çıkılamaz bir probleme dönüşebilir. Kaç yaşında olursanız olun hem cinsel hayatı etkileyen hem de genel sağlık durumunu etkileyen jinekolojik problemler için mutlaka uzman desteği almak önemli. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer kadınlarda sık görülen jinekolojik sorunları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
22.01.2022 Sağlık
Kilo alma diyeti nedir, nasıl yapılır? Kilo alma diyet listesi!
Kilo alma diyeti nedir, nasıl yapılır? Kilo alma diyet listesi! Birçok insan için kilo alma bir sorun iken bazı insanlar ise kilo alamamaktan şikayetçi olmaktadır. Kilo alamama problemi aynı zamanda kilo alma problemi kadar etkileyici ve insanın moralini bozucu bir rahatsızlıktır. Kilo alamama birden fazla nedene bağlı olabildiği gibi yapılan araştırmalar ile beraber uygulanan kilo alma diyetleri sayesinde çözümlenebilmektedir. Kilo alma diyeti nedir ve nasıl yapılır? İşte sağlıklı kilo almanın yolları…
19.01.2022 Sağlık
Gebelik döneminde varis oluşumuna dikkat!
Gebelik döneminde varis oluşumuna dikkat! Toplardamar sistemindeki değişikliklere bağlı olarak gebelerin yaklaşık yüzde 15’inde bacaklarda varis oluşumu görülebileceğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Sıdıka Altop, gebelikte oluşan varislerin daha çok gebeliğin üçüncü ayından itibaren artma eğiliminde bulunduğunu ifade etti.
2.12.2021 Sağlık
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat!
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat! Bebeğin oluşması ve gelişmesi için gebelerin düzenli, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gerekiyor. Gebelik sürecinde sıvı ihtiyacının da arttığını belirten uzmanlar, bu sebeple su, ayran, meyve suyu gibi sıvı içecekler tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar; gebelikte tüketilen yeşil yapraklı sebzelerin, portakal suyu, fındık ve fasulye gibi folik asitten zengin besinlerin tüketilmesinin artan gereksinimi karşılamaya yetmediğini ifade ederek ilk 3 ayda folik asit ve 12’nci haftadan itibaren ise D vitamini desteğine başlanmasını öneriyor. Uzmanlar ayrıca pastorize edilmemiş süt ve süt ürünleri, çiğ ya da az pişmiş yumurta ve işlenmiş et ürünleri gibi besinlerin gebelik süresince tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.
27.10.2021 Sağlık
Nasıl kilo alınır? Çabuk ve sağlıklı kilo alma yöntemleri nelerdir?
Nasıl kilo alınır? Çabuk ve sağlıklı kilo alma yöntemleri nelerdir? Obezitenin giderek bir halk sağlığı sorunu haline geldiği bir dünyada, sağlıklı bir şekilde kilo alma konusunda pek fazla tartışılmıyor. Kilo vermeye odaklanılsa bile, zayıf olmanın kendi sağlık sorunları olduğunu hatırlamak önemlidir. Genel olarak, vücudun yaktığı miktara kıyasla daha fazla kalori almak kilo alımına neden olur. Bununla birlikte, kalori alım seviyeleri bir kişiden diğerine değişir.
16.02.2022 Gündem
Karında sıvı birikimine dikkat!
Karında sıvı birikimine dikkat! Nadir görülen karın zarı kanseri genellikle ileri dönemde belirti veriyor. Çoğunlukla kadınlarda görülen karın zarı kanserinde ilk belirti, karın içinde sıvı birikimi. Bu da karın veya ayak bileklerinin şişmesine, solunum problemlerine, aşırı yorgunluğa, iştah kaybına, sıvı birikiminden dolayı olağan dışı kilo alımına yol açıyor. İşte karın zarı kanseri hakkında bilinmesi gerekenler...
22.09.2021 Sağlık
Karın zarı kanserinin habercisi olabilir!
Karın zarı kanserinin habercisi olabilir! Nadir görülen karın zarı kanserinin genellikle ileri dönemde belirti verdiğine dikkati çeken Prof. Dr. Esin Korkut “Birincil karın zarı kanseri neredeyse her zaman kadınlarda olur. Karın zarı kanseri karın içinde sıvı birikimine yol açabilir. Bu da karın veya ayak bileklerinin şişmesi, solunum problemleri, aşırı yorgunluk, iştah kaybı, sıvı birikiminden dolayı olağan dışı kilo alımı ve bel ağrısına neden olabilir” dedi.
21.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kilo Alımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kilo alımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.