Kharkiv

Kharkiv

Son dakika Kharkiv haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kharkiv ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kharkiv haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kharkiv

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kharkiv gelişmeleri de dahil olmak üzere 334 kharkiv haberi bulunmuştur. Tüm kharkiv haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi üçlü zirve sonrası ilk açıklama: Ara bulucu rolü oynamaya hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi üçlü zirve sonrası ilk açıklama: Ara bulucu rolü oynamaya hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin davetine icabetle günübirlik çalışma ziyareti için Ukrayna'ya gitti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir araya gelen Erdoğan daha sonra BM Genel Sekreteri Guterres'in de yer alacağı üçlü zirveye katıldı. Yaklaşık 40 dakika süren zirve sona erdi. Görüşmenin ardından Zelenski, Erdoğan'ın Lviv'i ziyareti için 'güçlü bir destek mesajı' dedi. Öte yandan Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı. Erdoğan görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "Şahsen savaşın en nihayetinde müzakere masasında sonuçlanacağına olan inancımı muhafaza ediyorum. Tüm mesele müzakere masasına giden en kısa ve adil yolu tespit etmektir. Mart ayında İstanbul'da şekillenen parametreler üzerinden müzakerelerin canlandırılmasının imkan dahilinde olduğuna inanıyorum. Bu hedefe yönelik olarak her türlü desteği vermeyi tekrar kolaylaştırıcı veya ara bulucu rolü oynamaya hazırız." dedi.
18.08.2022 Dünya
Brezilyalı model, Rus füzesiyle öldürüldü! Thalita do Valle Ukrayna ordusuna katıldığını açıklamıştı
Brezilyalı model, Rus füzesiyle öldürüldü! Thalita do Valle Ukrayna ordusuna katıldığını açıklamıştı Ukrayna ordusuna keskin nişancı olarak katılan Brezilyalı model Thalita do Valle, bir Rus füzesinin bulunduğu askeri sığınağı yerle bir etmesi sonucu hayatını kaybetti.
6.07.2022 Dünya
Antalya'da iki çocuğunu öldürmüştü! O baba eski milletvekili çıktı
Antalya'da iki çocuğunu öldürmüştü! O baba eski milletvekili çıktı Antalya'nın Alanya ilçesindeki çocuğunu bıçaklayarak öldüren ve eski milletvekili olduğu öğrenilen Ukraynalı baba Oleksiy Navrotskyy (38), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Katil baba ülkesindeki savaşın psikolojini etkilediğini ve bu yüzden olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Oleksiy Navrotskyy'nin en son Kasım 2015'te, 7. toplantının Kharkiv Kent Konseyi'ne milletvekili seçildiği öğrenildi
21.05.2022 Gündem
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ölümünü dünyaya duyurdu: Rusya bedelini ödeyecek...
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ölümünü dünyaya duyurdu: Rusya bedelini ödeyecek... Rus ordusunun işgal ettiği Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından mesleğini bırakarak orduya katılan gazeteci Oleksandr Makhov’un hayatını kaybettiğini açıkladı. Zelenski 'kahraman' ilan ettiği gazetecinin 'en cesurlar arasında her zaman ilk sırada' olduğunu vurguladı.
5.05.2022 Dünya
Milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabını Ukraynalı bir doktora verdi
Milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabını Ukraynalı bir doktora verdi İngiliz Futbolcu David Beckham, Ukrayna'daki savaşın ağır sonuçlarına dikkat çekebilmek için milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabının kullanımını Harkov Perinatal Merkezi Müdürü Doktor Irina Kondratova'ya verdi.
21.03.2022 Magazin
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Dünyaya duyurdular, savaş bitiyor mu? Müzakerelerle ilgili flaş açıklama...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Dünyaya duyurdular, savaş bitiyor mu? Müzakerelerle ilgili flaş açıklama... Rusya-Ukrayna savaşında bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus işgalciler, bu sabah Polonya sınırının dibindeki bir Ukrayna askeri üssüne füzeler ateşledi. Polonya sınırına yalnızca 10 kilometre mesafedeki üste NATO tarafından Ukraynalılara eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyordu. Ukraynalı yetkililer NATO'nun kullandığı eğitim üssünün vurulduğunu doğruladı, yerel yöneticiler can kaybının 35'e yükseldiğini bildiriyor. Savaşı durdurmak için masaya oturan Kiev ve Moskova yönetimlerinden gün içinde arka arkaya açıklamalar geldi. ABD ise yaptığı açıklamada Rusya'ya uyarıda bulundu ve NATO'nun 5’inci maddesini hatırlattı. İşte Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri...
13.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya
ABD’nin tehlikeli Ukrayna planı sızdı! Dünya endişe ile izliyor, şehir savaşı...
ABD’nin tehlikeli Ukrayna planı sızdı! Dünya endişe ile izliyor, şehir savaşı... Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası tüm dünya ülkedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. ABD ve Avrupa’dan Moskova yönetimine art arda sert yaptırımlar uygulanırken, savaşla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Amerika'nın Ukrayna'ya gönderdiği silah listesi sızdı. Belgeye göre; Pentagon aralık ayından itibaren uçaklara karşı roketler ve çok sayıda piyade tüfeğini Kiev yönetimine teslim etti. Ortaya çıkan belgelerden sonra çatışmaların şehir savaşına dönüşeceğinden endişe ediliyor.
5.03.2022 Dünya
Annesi tuvalete sığındı! Ukraynalı Yulia gözyaşlarına boğuldu... 'Cehennem gibi bir şey'
Annesi tuvalete sığındı! Ukraynalı Yulia gözyaşlarına boğuldu... 'Cehennem gibi bir şey' Ukrayna'dan 3 yıl önce Ankara'ya gelen İngilizce öğretmeni Yulia Hubina Kutlu (24), ülkesindeki savaş mağdurlarına gönderilmek üzere topladığı yardım malzemelerini Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'ne teslim etti. Yulia, bombardıman altındaki Kharkiv'de 6 gündür evinin tuvaletinden çıkamayan annesi İnna Hubina (47) ile telefonda görüntülü konuşurken gözyaşlarına boğuldu.
2.03.2022 Gündem
Kiev'e 30 km kala Rus güçleri Ukrayna birlikleri tarafından yavaşlatıldı
Kiev'e 30 km kala Rus güçleri Ukrayna birlikleri tarafından yavaşlatıldı  İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da devam eden savaşla ilgili paylaştığı istihbarat raporuna göre, Rus kara birlikleri Kiev'in kuzeyine 30 km kala Ukrayna kuvvetleri tarafından yavaşlatıldığı belirtildi.
28.02.2022 Dünya
Ukrayna'ya transfer için giden gurbetçi futbolcu, Abdullah Doğan sığınakta mahsur kaldı
Ukrayna'ya transfer için giden gurbetçi futbolcu, Abdullah Doğan sığınakta mahsur kaldı Bir dönem Werder Bremen II kadrosunda yer alan ve son olarak Almanya Oberliga ekiplerinden TB Uphusen forması giyen gurbetçi oyuncu Abdullah Doğan, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına transferini tamamlamak ve resmi imzaları atmak için Ukrayna'nın Kharkov kentine gitti. Doğan'ın havalimanına inmesinin ardından Rusya'nın Ukrayna'ya harekat başlamasından dolayı gurbetçi oyuncu, ülkede mahsur kaldı. İlk günlerde metro istasyonunda hayatta kalma mücadelesi veren Doğan, şu sıralar kentteki 18 katlı bir binanın içerisinde yer alan sığınakta savaşın bitmesini bekliyor.
28.02.2022 Spor
Transfer için Ukrayna'ya giden gurbetçi futbolcu, sığınakta mahsur kaldı! "Dışarıya çıkanı vuruyorlar"
Transfer için Ukrayna'ya giden gurbetçi futbolcu, sığınakta mahsur kaldı! "Dışarıya çıkanı vuruyorlar" Gurbetçi futbolcu Ukrayna-Rusya savaşının ortasında kaldı. Bir dönem Werder Bremen II kadrosunda yer alan ve son olarak Almanya Oberliga ekiplerinden TB Uphusen forması giyen gurbetçi oyuncu Abdullah Doğan, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına transferini tamamlamak ve resmi imzaları atmak için Ukrayna'nın Kharkov kentine gitti. Doğan'ın havalimanına inmesinin ardından Rusya'nın Ukrayna'ya harekat başlamasından dolayı gurbetçi oyuncu, ülkede mahsur kaldı. İlk günlerde metro istasyonunda hayatta kalma mücadelesi veren Doğan, şu sıralar kentteki 18 katlı bir binanın içerisinde yer alan sığınakta savaşın bitmesini bekliyor. 
28.02.2022 Futbol
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Resmen açıkladı, zaferi ilan ettiler! Putin'den 'nükleer' tehdit...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Resmen açıkladı, zaferi ilan ettiler! Putin'den 'nükleer' tehdit... Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Rus askerleri Harkov'dan geri püskürtüldü ve kent tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçti. Ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar devam ederken Kremlin'den 'Rusya konuşmaya hazır, Moskova Ukraynalıları bekliyor' açıklaması geldi. Ukrayna lideri Zelenski dakikalar içinde bu çağrıya olumsuz yanıt verdi. Ancak ilerleyen saatlerde Rusya, Ukrayna heyetinin görüşmeler için yola çıktığını duyurdu. Putin ise NATO'nun agresif açıklamaları üzerine 'Rus Nükleer Caydırıcı Kuvvetleri'ne 'yüksek alarma' geçme emri verdi. Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba "Rus ordusu peş peşe mağlubiyet yaşadıktan sonra bize ön şartsız görüşme yapabileceklerini bildirdiler. Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
27.02.2022 Dünya
SWIFT hamlesi sonrası Rusya'da panik başladı! Ödemeleri erkenden istediler...
SWIFT hamlesi sonrası Rusya'da panik başladı! Ödemeleri erkenden istediler... Ukrayna'ya başlattığı saldırılar ile dünyanın hedefi haline gelen Rusya'ya karşı en önemli yaptırım adımı atılmak üzere. Rusya SWIFT sisteminden çıkarılabilir. Ülkede bulunan kurumlar da söz konusu ihtimalin ortaya çıkmasının ardından müşterilerinden alacakları ödemeleri erkenden istemeye başladı.
27.02.2022 Dünya
Zelenskiy'den müzakereler için İstanbul önerisi
Zelenskiy'den müzakereler için İstanbul önerisi Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakerelere ilişkin, "Biz savaşı bitirmek istiyoruz. Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul, Bakü, bunların hepsini teklif ettik Rusya tarafına. Roketlerin üzerimize yağmadığı herhangi bir ülkenin herhangi bir şehrinde olabilir. Ancak o zaman görüşmeler dürüst geçebilir ve savaşı bitirebilir" dedi.
27.02.2022 Dünya
Google'dan Rusya kararı! Engellendi
Google'dan Rusya kararı! Engellendi Google'ın sahip olduğu YouTube, Russia Today (RT) ve Rus devletinin desteklediği diğer medya kuruluşlarının kanalları üzerinden reklam satışına yasak getirdi. Google Sözcüsü Michael Aciman yeni gelişmeler karşısında ek adımlar atabileceklerini duyurdu.
27.02.2022 Ekonomi
Ukrayna: Rus birlikleri Kharkiv'e girdi
Ukrayna: Rus birlikleri Kharkiv'e girdi Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, Rus birliklerinin Kharkiv 'e girdiklerini açıkladı.
27.02.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında...
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında... Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Rus askerleri Harkov'dan geri püskürtüldü ve kent tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçti. Bununla birlikte Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti ve İstanbul da dahil olmak üzere başka şehirlerde müzakereler için açık kapı bıraktı. Rusya ise Ukrayna'ya müzakere görüşmeleri için süre verdi. Müzakere için verilen sürenin dolmasının ardından Rusya'dan flaş açıklama geldi. Rus Medyası, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Belarus Gobel kentine müzakereleri kabul ettiğini iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" açıklamasını yaptı.
27.02.2022 Dünya
CNN Türk muhabiri Kiev'de son durumu aktardı: Yaşanamaz hale geldi
CNN Türk muhabiri Kiev'de son durumu aktardı: Yaşanamaz hale geldi Dünyanın gözü Rusya - Ukrayna krizinde. Gelen son bilgilere göre Kiev'de peş peşe patlamalar meydana geldi. CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu Kiev'den son durumu aktardı.
25.02.2022 Dünya
Dolar, euro, ruble, doğal gaz, petrol fiyatlarında flaş gelişme!
Dolar, euro, ruble, doğal gaz, petrol fiyatlarında flaş gelişme! Dolar, euro, ruble, doğal gaz ve petrol fiyatlarıyla son dakika gelişmesi! Piyasalar Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonuyla altüst oldu. Borsalar düştü, altın ve petrol tırmandı. Rus borsasıyla rublede tarihi kayıplar görüldü. Avrupa'da doğal gaz fiyatı hızla artarken Gazprom hisselerinin çakılması da dikkat çekti. Döviz piyasasında euronun dolar karşısındaki kaybı yüzde 1'i aştı. Ancak asıl kayıp Rus rublesinde oldu. Ruble yüzde 6'nın üzerinde değer yitirdi. Döviz yurt içi piyasada da hareketli bir gün geçirdi. Dün gün içinde 14.65 TL'yi gören dolar yeni güne 14 TL'nin altında başladı. Dün 16.60 TL'ye kadar yükselen euro da güne 15.70 TL seviyesinden açılış yaptı.
25.02.2022 Ekonomi
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyanın korktuğu oldu, Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Dün başlayan savaş ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Ukrayna ordusu direniyor ama Rus ordusu Kiev bölgesine kadar ilerledi. Çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rus ordusu uçaklarla ve füzelerle vuruyor. Ukrayna'da yaşananlarla ilgili ABD, NATO ve Batılı devletlerden Rusya'ya karşı art arda yaptırım kararları alınmaya başladı. Ukrayna'da halk daha güvenli bölgelere kaçıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuluyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ise acı tabloyu paylaşarak ilk günde hayatını kaybeden insanların sayısını açıkladı. İşte dakika dakika Rusya Ukrayna savaşında yaşananlar...
25.02.2022 Dünya
Ukrayna'nın Kharkiv şehirde şiddetli patlama!
Ukrayna'nın Kharkiv şehirde şiddetli patlama! Ukrayna'da Rusya'nın harekatına devam ettiği Kharkiv kentinde şiddetli bir patlama meydana geldi.
24.02.2022 Dünya
Kharkiv kenti yakınlarındaki çatışmalar kamerada
Kharkiv kenti yakınlarındaki çatışmalar kamerada Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı harekatın ilk saatlerinde, Rus sınırına yakın olan Kharkiv kentindeki çatışmalar güvenlik kamerasınca kaydedildi. Rusya’nın dün gece saatlerinde Ukrayna’ya yönelik başlattığı harekat, Rus sınırına yakın olan Kharkiv kentinden de görüntülendi. Güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, Kharkiv kenti yakınlarında çatışmalar ve meydana gelen patlamalar görüldü.
24.02.2022 Dünya
Ukrayna, Rusya'nın Belarus sınırı tarafından da saldırdığını açıkladı
Ukrayna, Rusya'nın Belarus sınırı tarafından da saldırdığını açıkladı Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın, Rusya ve Belarus sınırı tarafından Rusya'nın saldırısına uğradığı belirtildi.
24.02.2022 Dünya
THY'den flaş Ukrayna açıklaması! İptal edildi
THY'den flaş Ukrayna açıklaması! İptal edildi Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi "Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebi ile bugünkü tüm Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir" açıklamasında bulundu.
24.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kharkiv ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kharkiv haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.