Kemal Memişoğlu

Kemal Memişoğlu

Son dakika Kemal Memişoğlu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kemal Memişoğlu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kemal Memişoğlu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kemal Memişoğlu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kemal memişoğlu gelişmeleri de dahil olmak üzere 90 kemal memişoğlu haberi bulunmuştur. Tüm kemal memişoğlu haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'a getirilen yaralılar ile ilgili açıklama
İstanbul'a getirilen yaralılar ile ilgili açıklama İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki yıkıcı depremin ardından, İstanbul'a getirilen yüzlerce yaralı ve yakınları için yapılan planlamaları anlattı. Valilikle koordineli şekilde, yaralıların sadece tıbbi tedavilerinin değil, giyimden sosyal desteğe ve barınma ihtiyaçlarına kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. İstanbul'a getirilen yaralıların tedavi sonrası otellerde ve uygun tesislerde ağırlanacaklarını da duyurdu.
9.02.2023 Gündem
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek İstanbul nüfusu yaşlanıyor. İstanbul’un doğurganlık oranlarında tehlike çanları çalıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da doğurganlık oranlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' diyerek tehlikeyi duyurdu. İşte haberin detayları...
2.11.2022 Gündem
İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu: 2 yaralının durumu kritik
İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu: 2 yaralının durumu kritik İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavileri devam eden madencileri ziyaret etti. Memişoğlu, "İlk müdahaleleri çok iyi yapılmış, şu anda da hastalarımız kritik durumda olmalarına rağmen her türlü tedavi uygulanıyor. Bir süreç bu. Özellikle iki hastamızın durumları kritik, inşallah onlar da toparlayacak" dedi.
19.10.2022 Gündem
İstanbul'dan güzel haber! İl Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: En düşük vaka sayısına ulaşıldı
İstanbul'dan güzel haber! İl Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: En düşük vaka sayısına ulaşıldı İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu pandeminin başından beri vaka sayılarında İstanbul'da düşük seviyeye ulaşıldığını açıkladı. Memişoğlu, "Son olarak Ocak ayında yaşadığımız 4'ncü ve son pikte vaka sayıları, şimdiye kadar ki dalgaların en yükseğiydi" dedi. "Salgın artık gündemimizden çıkıyor diyebiliriz" diyen Memişoğlu, "Birkaç ay içinde de artık pandemi değil, mevsimsel hastalık olarak değerlendirileceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.
14.04.2022 Gündem
İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu'ndan sağlıkçılara şiddete sert tepki
İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu'ndan sağlıkçılara şiddete sert tepki İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddete tepki göstererek, “Ben kabullenemiyorum sağlıktaki şiddeti. Sağlık ordumuza en küçük bir şiddeti sıfır toleransla karşılamamız gerekiyor. Bunu sadece sağlıkçılar olarak başaramayız, sağlık çalışanlarına tüm vatandaşlarımız sahip çıksın” dedi.
22.01.2022 Gündem
İstanbul'da koronavirüs salgını ne zaman bitecek? İl Sağlık Müdürü tarih verdi!
İstanbul'da koronavirüs salgını ne zaman bitecek? İl Sağlık Müdürü tarih verdi! Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Omicron varyantı ve mega kentteki son duruma ilişkin konuştu. Memişoğlu, “Şu anda hastanelerimizde hasta sayımız yönetilebilir halde hiçbir sıkıntımız yok. Yükseliş trendinden sonra düşer mi düşmez mi onu bu hafta göreceğiz. Önümüzdeki 1 hafta salgının seyrini daha netleştirecektir. Ocak sonu itibariyle en geç aşağı doğru bir seyir seyredeceğini öngörüyoruz. Şubat ayında biraz daha rahatlayacağımız konusunda bir öngörümüz var” dedi.
13.01.2022 Gündem
Avrupa'nın en kapsamlı ve en büyük fizik tedavi hastanesi İstanbul'da açılıyor
Avrupa'nın en kapsamlı ve en büyük fizik tedavi hastanesi İstanbul'da açılıyor Arupa'nın en büyük fizik tedavi hastanesi Mart ayında İstanbul Bahçelievler'de açılıyor. 102 bin metrekare alanda, 650 yatak kapasitesi ile kurulan devasa merkezde, inme kliniğinden ameliyathanelere, uzuv kayıplarında kişiye özel protez ve ortez üretmeye yönelik atölyelere, konuşma terapileri ve hidroterapiye kadar, sadece “fiziki" tedavi değil, A'dan Z'ye her şeyin bir arada olduğu bir yapı ile hizmet verilecek. Yeni hastanenin açılışının Mart ayında gerçekleşeceğini söyleyen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yenilenen merkezin son durumuyla ilgili ilk kez Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.
3.01.2022 Gündem
Yılbaşında yasak olacak mı? Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 31 Aralık sokağa çıkma yasağı açıklaması!
Yılbaşında yasak olacak mı? Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 31 Aralık sokağa çıkma yasağı açıklaması! Yılbaşında yasak var mı, yarın sokağa çıkma yasağı olacak? 31 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı için açıklama gelip gelmediği merak ediliyor. Pandemi nedeniyle geçen yıl 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanınca gözler, artan omicron varyantı nedeniyle bu yıl kutlanacak yılbaşına çevrildi. Omicron varyantı nedeniyle Avrupa’da birçok ülke yeni tedbirleri hayata geçirdi, yasak kararları aldı. Türkiye'de yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, sorusunun yanıtı ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan geldi. Peki, yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı, yılbaşında yasak var mı? İşte 31 aralık sokağa çıkma yasağı son dakika açıklamaları…
30.12.2021 Gündem
Yılbaşında yasak var mı, 31 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yılbaşı yasağı son dakika haberleri!
Yılbaşında yasak var mı, 31 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yılbaşı yasağı son dakika haberleri! Yılbaşında sokağa çıkmak yasağı olacak mı, 31 Aralık Cuma yasak var mı? Yeni yıl bu sene de koronavirüs gölgesinde geçecek. Omicron varyantı dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tedirginliğe sebep oldu. Bazı ülkeler Omicron varyantı sebebiyle kapanmaya giderken Türkiye’de son durum sorgulanmaya başlandı. İstanbul il Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu yılbaşı gecesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki  31 Aralık 2021 ile 1 Ocak 2022’de sokağa çıkma yasağı var mı, yılbaşında Türkiye’de de kısıtlama olacak mı?
30.12.2021 Gündem
Yılbaşında yasak var mı, yeni yılda sokağa çıkma yasağı olacak mı? 31 Aralık 1 Ocak sokağa çıkma yasağı açıklaması!
Yılbaşında yasak var mı, yeni yılda sokağa çıkma yasağı olacak mı? 31 Aralık 1 Ocak sokağa çıkma yasağı açıklaması! Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı, 31 Aralık-1 Ocak yılbaşında kapanma var mı? Dünya bu yıl da Omicron varyantına karşı alarma geçti. Yayılma hızının yüksek olduğu omicron varyantına karşı bazı ülkeler yılbaşı etkinleri askıya aldı. Türkiye’nin yılbaşında kapanma kararı alıp almayacağı ise merak konusu oldu. Peki 31 Aralık'ta yasak var mı? 31 Aralık ve 1 Ocak yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?
30.12.2021 Yaşam
Yılbaşında flaş yasak ve kısıtlama kararı! Resmen açıkladılar, hepsini kapsıyor! 31 Aralık 2021 ve...
Yılbaşında flaş yasak ve kısıtlama kararı! Resmen açıkladılar, hepsini kapsıyor! 31 Aralık 2021 ve... Yılbaşına sayılı günler kala 'yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı' sorusu merak ediliyor. yeni yıl öncesi öne çıkan konulardan oldu. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle gözler bu sene alınacak karara çevrildi. Omicron varyantı nedeniyle tüm dünya alarma geçerken Türkiye'de vaka sayısına paralel olarak yılbaşında kısıtlama olup olmayacağı araştırılıyor. Öte yandan dünyanın birçok ülkesinde yılbaşıyla ilgili son dakika yasak ve kısıtlama kararları verildi. Peki Yılbaşı sokağa çıkma yasağı olacak mı? 31 Aralık-1 Ocak Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, kısıtlama var mı? İşte Türkiye'den ve dünyadan son bilgiler…
29.12.2021 Gündem
Yılbaşı tatilinde yasak var mı? 31 Aralık-1 Ocak sokağa çıkma yasağı var mı?
Yılbaşı tatilinde yasak var mı? 31 Aralık-1 Ocak sokağa çıkma yasağı var mı? Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle yaklaşık 2 yıl kapanmalar ve kısıtlamalarla geçti. Geçen yıl yılbaşı gecesi kısıtlamaları devreye alınmıştı. Koronavirüs ve varyantlar etkisini sürdürürken yeni yıl gecesi kısıtlamaların yeniden uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Peki, Yılbaşı tatilinde yasak var mı? 31 Aralık-1 Ocak sokağa çıkma yasağı var mı? İşte detaylar...
29.12.2021 Gündem
Hastanelerle ilgili son dakika açıklaması! Randevu alma...
Hastanelerle ilgili son dakika açıklaması! Randevu alma... İstanbul'da çift doz aşılanma oranının yüzde 74'ü geçtiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Demirören Haber Ajansı'na önemli değerlendirmelerde bulundu. Memişoğlu, birkaç hafta içinde aşı haritasında İstanbul'un da "maviye" döneceğini söyledi. Son zamanlarda yaşanan randevu alma sıkıntısına da değinen Prof. Dr. Memişoğlu, iki yıldır pandemi dolayısıyla ertelenen tedavilerin yoğunluk kazanması nedeniyle oluşan yığılmadan kaynaklandığını belirterek vatandaşlardan sağlık çalışanlarına karşı sabırlı ve anlayışlı olmalarını talep etti. İstanbul'da yoğun bakımlarda artış yaşandığını ama bunun da artan "Kovid dışı" vakaların, ameliyat ve tedavileri nedeniyle oluştuğunu söyledi.
27.11.2021 Yaşam
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması! 'Karar alındı' dedi ve resmen duyurdu
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması! 'Karar alındı' dedi ve resmen duyurdu Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması. Resmen açıkladı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında koronavirüs salgın sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, "20 ile 40 arasındaki pozitif vaka oranı olarak onlarda yükseldi biraz geçmişe göre" dedi. Memişoğlu, "Şu anda biz 20 milyon doz aşı yaptık ve 2. dozlarını tamamlayan oranı yüzde 69. Tek doz aşı oranımız da yüzde 80 bandına yaklaşmış durumda. Bu iyi bir rakam. Daha iyi olacak inşallah. İnsanlar tedirgin olmasınlar. Kovid'le ilgili korku ve tedirginlik yaşamalarını istemiyoruz. Uyumsuzluk göstermelerini de istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
7.10.2021 Gündem
'Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır'
'Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır' Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan Kırali, " Aşı olmayanlar, korkunç bir akciğer yetmezliği ile karşı karşıya kalıyor. Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır. Kalp krizi olması için, damarlarınızda belli bir tıkanıklığın olması ve o tıkanıklığın da artması ya da yırtılarak bir pıhtılaşmaya yol açması gerekir" dedi.
29.09.2021 Sağlık
Okullar kapanıyor mu? Okullarda Covid-19 vakası görüldüğünde ne yapılacak?
Okullar kapanıyor mu? Okullarda Covid-19 vakası görüldüğünde ne yapılacak? Okullarda Covid-19 vakası durumunda yapılacaklara ilişkin soru ve cevaplar MEB tarafından açıklandı. Pozitif vaka olan öğretmen sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okulda eğitime devam etmez. Bu sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilir ve okula devam eder. Diğer öğretmenler temaslı kabul edilir ve çalışmaya devam eder. Temaslı öğretmenler ve pozitif öğretmenin derse girdiği sınıftaki öğrencilerin, okul girişinde 14 gün boyunca, günde en az iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Peki, Okullar kapanıyor mu? Okullarda Covid-19 vakası görüldüğünde ne yapılacak?
9.09.2021 Eğitim
Tam kapanma geri mi geliyor?
Tam kapanma geri mi geliyor? Tam kapanma ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs salgınında yeni varyatların görülmesi ve vaka sayılarının yukarı yönlü hareket etmesi 'Tam kapanma yeniden mi gelecek?' sorularını akıllara getirdi. Tam kapanma ile ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da vaka sayılarında son haftalarda bir durgunluğa girildiğini, Ekim-Kasım aylarında vaka sayılarında bir artış yaşansa da aşılamalar sayesinde, bu artışın önceki piklerdeki kadar hastanelere yansıyacağını düşünmediğini söyledi. Prof. Dr. Memişoğlu, yeni bir kapanmanın gündeme geleceğini düşünmediğini de belirleterek "Zaten dünyada da gösterildi ki okullar ya da hareketli yaşamda kapanmalara gittiğinizde, ev içi bulaşlar artıyor. Ben, aşılanma oranlarımızın artması ve insanlarımızın da uyumu ile yeni bir kapanmaya gitmeden bu süreci aşacağımızı düşünüyorum" dedi.
5.09.2021 Sağlık
İstanbul için kritik rapor! Tek tek açıklandı! Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy...
İstanbul için kritik rapor! Tek tek açıklandı! Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy... Koronavirüsle mücadelede aşı hala en güçlü silah olmaya devam ediyor. Bazı vatandaşlar aşı olmak istemese de nüfusun büyük çoğunluğu salgını yenmenin yolunun bundan geçtiğinin farkında. Pandeminin en fazla vurduğu illerin başında gelen İstanbul’da ise en fazla ve en az aşının yapıldığı ilçeler belli oldu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hedef nüfusta çift doz aşılanmanın yüzde 60'lara ulaştığını duyurdu.
3.09.2021 Gündem
Maskelerle ilgili canlı yayında son dakika açıklaması!
Maskelerle ilgili canlı yayında son dakika açıklaması! Son dakika haberine göre; İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, CNN TÜRK yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Memişoğlu, 'Maskeler ne zaman çıkar?' sorusuna "Dünyada bitmediği sürece bitmez. Azalabilir, artabilir. Dünyada bitmedi, bitmiyor. Maskeyi kullanmaya devam edeceğiz. Havalandırması iyi olan alanlarda maskeyi çıkarabilirsiniz. Düğünde dernekte önce maske takılıyor, sonra herkes çıkarıyor. Bunu yapmasınlar" yanıtını verdi.
14.07.2021 Gündem
Böbrek nakli merkezi birinci yılında; pandemiye rağmen 22 nakil yapıldı
Böbrek nakli merkezi birinci yılında; pandemiye rağmen 22 nakil yapıldı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi "Böbrek Nakli Merkezi" birinci yılını kutladı. Hastanenin Böbrek Nakli Sorumlusu Doç. Dr. Melih Kara, "Bugün bizim doğum günümüz, ilk naklimizi geçen temmuzda yaptık. Şu ana kadar 21 canlı, 1 kadavra 22 nakil gerçekleştirdik. Böyle bir dönemde kamu için ciddi bir rakam" dedi.
18.06.2021 Gündem
Maskeler hayatımızdan ne zaman çıkacak, maskeler kalkacak mı?
Maskeler hayatımızdan ne zaman çıkacak, maskeler kalkacak mı? Maskeler çıkacak mı, Maskeler hayatımızdan ne zaman çıkacak? İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, nüfusa göre İstanbul'da 9,5 milyon insanın aşılanması gerektiğini söyleyerek, "Şu ana kadar 6,5 milyon aşıladık, 3 milyonu kaldı. Bunu da Temmuz'un ilk haftasına doğru bitirmiş olacağız" dedi. Memişoğlu maskelerin ne zaman çıkacağına da yanıt verdi. Açık havada mesafenin korunduğu sürece maske kullanımının kalkabileceğini vurgulayan Memişoğlu, müjdeyi, "Bayramı bayram gibi yaşayacağız inşallah" diyerek verdi.
18.06.2021 Gündem
Vali Yerlikaya, İstanbul'da aşı rekoru kırıldığını açıkladı
Vali Yerlikaya, İstanbul'da aşı rekoru kırıldığını açıkladı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla, "16 Haziran günü İstanbul'da aşı olanların sayısı 324 bin 456 oldu. Bu bir rekor ama şimdilik. Çünkü bugün yeni bir rekor geliyor. Hedefimiz; 35 yaş üstü nüfusumuzu en geç 3 hafta içinde aşılamak" dedi.
17.06.2021 Gündem
İstanbul için flaş açıklama! Haziran, temmuz ve ağustosta...
İstanbul için flaş açıklama! Haziran, temmuz ve ağustosta... Türkiye’nin sağlık alanında dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu söyleyen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, pandemi sürecini büyük bir özveriyle yürüttüklerini dile getirdi. İstanbul'da aşıya olan talebin artığına dikkat çeken Prof. Dr. Memişoğlu, "Şu anda vaka sayılarımız çok azaldı. Hastanelerimizde de sorun yok. Haziranda aşılamayı büyük oranda sağlamış olacağız. Böylece, haziran, temmuz ve ağustos aylarının daha rahat geçeceğini düşünüyorum" dedi.
28.05.2021 Gündem
İstanbul'da sevindiren gelişme! Son bir haftada büyük düşüş
İstanbul'da sevindiren gelişme! Son bir haftada büyük düşüş İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, vaka, yatan hasta ve yoğun bakım hastalarında önemli bir azalma kaydedildiğini bildirdi.
9.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kemal Memişoğlu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kemal memişoğlu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.