Kas Ağrısı

Kas Ağrısı

Son dakika kas ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kas ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kas ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kas Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kas ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.041 kas ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm kas ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkat
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkat Havaların ısınmasıyla birçok ilde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşandığını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, kırsal alanlarda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Delibalta, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan keneler kırsal kesimlerde daha fazla risk oluşturuyor" dedi.
3.05.2024 Gündem
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi... Magnezyum içeren besinlerin başında avokado gelirken muz, ıspanak, kuru baklagiller ve bitter çikolata da eşlik eder. Magnezyum vücut tarafından üretilmediği için mutlaka takviye olarak alınmalıdır.
27.01.2024 Yaşam
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi...
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi... Fosfor, vücutta normal işleyişin devam etmesi için gerekli olan mineraller arasındadır. Kas gelişimi, doku gelişimi, kemik gelişimi ve doku gelişimi için fosfor önemlidir.
25.01.2024 Sağlık
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kas ağrısı birçok faktöre bağlı olarak gelişebilen bir ağrıdır. Kas ağrısı yaşayan kişiler ağrı kesici ya da kas gevşetici kullanarak ağrıyı hafifletebilir.
3.01.2024 Sağlık
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bit kan emen parazit bir böcektir ve bulaşıcı olduğundan insandan insana bulaşabilir. Genellikle saç ve kafa bölgesinde olan bit kaşıntıya neden olur. 
28.12.2023 Sağlık
Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Fıtık yaşa ya da fiziksel hareketsizlikten dolayı meydana gelebilecek bir rahatsızlıktır. Her yaş grubunda farklı şekilde görülebilir. Sıklıkla beden işçilerinde fıtık görülür. Fıtık oluştuğu bölgenin hareket alanını kısıtlayan ve ağrı yapan bir rahatsızlıktır.
28.12.2023 Sağlık
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Zlatko Dalic, Livakovic'i savundu: Sorgulamak istemiyorum
Zlatko Dalic, Livakovic'i savundu: Sorgulamak istemiyorum Hırvatistan teknik direktörü Zlatko Dalic, Letonya ve Ermenistan ile oynayacakları maçlar öncesinde Fenerbahçe forması giyen Livakovic hakkında açıklamalarda bulundu.
14.11.2023 Fenerbahçe
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar, artan sıcaklıklarda ev, iş yeri ve araçlarda daha uzun süre kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların düşük sıcaklıklarda, uzun süre ve kontrolsüz kullanılması ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
21.07.2023 Yaşam
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023 Yaşam
Kulak ağrısıyla hastaneye gitti, korkunç gerçek ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Artarak devam edecek
Kulak ağrısıyla hastaneye gitti, korkunç gerçek ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Artarak devam edecek Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış başladı. Kentte son 1 haftadır 5 kene şüphesiyle hastaneye giderken 2 kişiye KKKA tanısı koyularak tedaviye alındı. Bir kişinin ise kulak ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kulağından kene çıktı.
12.05.2023 Yaşam
Kalbi durduruyor! Kritik uyarı geldi
Kalbi durduruyor! Kritik uyarı geldi Doç. Dr. Önder Doksöz, kalp kası iltihaplanmasına (miyokardit) en sık virüse bağlı enfeksiyonların yol açtığını söyledi. Soğuk algınlığı gibi viral enfeksiyon vakalarındaki artışa dikkat çeken Doç. Dr. Doksöz, “Hastalıkların hastalık doğurmaması için enfeksiyonlardan korunmak zorundayız. Virüs salgınlarında miyokardite dikkat” dedi.
12.01.2023 Sağlık
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı!
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı! Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeniden artması üzerine alarma geçti. DSÖ maske kararını açıkladı.
11.01.2023 Gündem
Uzman isimlerden dikkat çeken uyarı geldi!
Uzman isimlerden dikkat çeken uyarı geldi! Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, son günlerde üst solunum yolu hastalıklarında görülen artışa dikkat çekti. Influenza, RSV ve Covid 19 salgınlarının bir arada görülmeye başlandığını belirten Dr. Karakan, maske kullanımına ve el hijyenine dikkat etmenin en etkin koruyucu önlem olduğunu söyledi.
29.12.2022 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Uzmanından 'Zatürre' uyarısı geldi
Uzmanından 'Zatürre' uyarısı geldi Doktor Neslihan Taş, viral kaynaklı zatürrelerde antibiyotiklerin işe yaramadığını söyledi.
10.11.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı sivrisinek rehberi! Sivrisinekten nasıl korunulur? Sivrisinek ısırıkları nasıl geçer?
Sağlık Bakanlığı sivrisinek rehberi! Sivrisinekten nasıl korunulur? Sivrisinek ısırıkları nasıl geçer? Sağlık Bakanlığı sivrisinekten korunma rehberi yayınladı. İstanbul’da hastaneye başvuru oranlarını artıran sivrisineklere karşı hazırlanan rehberde, Batı Nil Virüsü gibi farklı virüslerin yayılımından korunmak için alınabilecek önlemler anlatıldı. Peki, Sivrisinekten nasıl korunulur? Sivrisinek ısırıkları nasıl geçer? İşte detaylar…
20.09.2022 Sağlık
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi Bilinçsiz klima kullanımının birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Dr. Hatice Seda Kuz, ani ısı değişimlerine bağlı olarak gelişen hastalıklar konusunda uyardı. Kas ve iskelet hastalıkları, enfeksiyon ve alerjik hastalıklar konusunda dikkatli olunması çağrısında bulunan Kuz, alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.  
29.08.2022 Sağlık
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir Covid-19 salgını bitmeyen başlayan Maymun Çiçeği hastalığı yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum' ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Bilim insanları hastalık için korkutan bir senaryonun gerçek olması durumunda Maymun Çiçeği'nin sonsuza kadar bizimle kalabileceğini belirtiyor. Peki bu korkutan senaryo ne? İşte dikkat çeken detaylar...
2.08.2022 Dünya
Maymun çiçeğinde DSÖ kararı tartışılıyor: Ne değişti de ‘kırmızı alarm’ verildi
Maymun çiçeğinde DSÖ kararı tartışılıyor: Ne değişti de ‘kırmızı alarm’ verildi İngiltere’de geçen mayıs ayında ilk vakayla başlayan maymun virüsü çiçeği için DSÖ ‘kırmızı alarm’ verdi. Bugüne kadar ‘salgın beklenmiyor ve çok yakın temasla bulaşıyor’ açıklamaları yapılırken şimdi neden bu uyarının verildiği ise tartışma konusu oldu.
25.07.2022 Dünya
Maymun çiçeği salgını ile ilgili son dakika gelişmesi! Küresel acil durum ilan edildi
Maymun çiçeği salgını ile ilgili son dakika gelişmesi! Küresel acil durum ilan edildi Koronavirüs pandemisi ile mücadele devam ederken patlak veren yeni virüs ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgınını "küresel acil durum" ilan etti.
23.07.2022 Dünya
Maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi
Maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi Maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi. Maske yasağı ile ilgili tarih verildi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Covid-19 vaka sayısındaki artışlara ilişkin önemli bilgiler verdi. Almanya'da sonbaharda maske kullanımına başlanacağını söyleyen Özkan, Türkiye'ye de dikkat çekti. Peki Türkiye'de maske zorunluluğu geri gelir mi? İşte Özkan'ın açıklamaları...
23.07.2022 Yaşam
Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken Marburg kabusu başladı!  Tedavi yok, insanları hayalete çeviriyor...
Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken Marburg kabusu başladı! Tedavi yok, insanları hayalete çeviriyor... Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken şimdi de Marburg kabusu başladı. İki yılı aşkın süredir pandemi ile mücadele eden dünyaya bir kötü haber de Gana'dan geldi. DSÖ'nün Gana'da Marburg salgını olduğunu duyurmasının ardından virüsün semptomları netlik kazandı. Peki Marburg nedir? Marburg semptomları nelerdir? İşte detaylar...
19.07.2022 Dünya
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı Koronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kas Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kas ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.