Karma Eğitim

Karma Eğitim

Son dakika karma eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karma eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karma eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karma Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karma eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 445 karma eğitim haberi bulunmuştur. Tüm karma eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
İmam Hatip ne demek, İmam-Hatip Lisesi nedir?
İmam Hatip ne demek, İmam-Hatip Lisesi nedir? İmam Hatip nedir, ne demek? Verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlatılan Gülşen tutuklanınca “İmam Hatip” kavramı merak edilemeye başlandı. Peki, İmam Hatip nedir, ne demek, İmam-Hatip Lisesi nedir?
27.08.2022 Gündem
Afganistan'da Taliban'dan flaş 'karma eğitim' kararı
Afganistan'da Taliban'dan flaş 'karma eğitim' kararı Afganistan'da üniversitelerdeki karma eğitim sistemi sona eriyor. Taliban geçici hükümetinin Yüksek Öğretim Bakan Vekili Şeyh Abdulbaki Hakkani, üniversitelerdeki karma eğitim sisteminin en yakın zamanda sona ereceğini söyledi.
12.09.2021 Dünya
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı Özvar resmen açıkladı, artık öğrenciler...
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı Özvar resmen açıkladı, artık öğrenciler... Üniversitelerde yeni dönem... Okulların yüz yüze eğitim 6 Eylül'de başlama kararının ardından gözler üniversitelere çevrildi. Detaylar belli oldu. Bilim Kurulu toplantısı sonrası YÖK Başkanı Erol Özvar açıklamalarda bulundu. Erol Özvar üniversitelerde yüz yüze eğitime dikkat çekerken harmanlanmış, hibrit ya da karma eğitim modellerini de belirtti. Peki ama harmanlanmış eğitim nedir?
2.09.2021 Eğitim
Uzaktan eğitimle ilgili son dakika kararı! Derslerin yüzde 40'ı...
Uzaktan eğitimle ilgili son dakika kararı! Derslerin yüzde 40'ı... Uzaktan eğitim ile ilgili flaş karar! Belli oldu. Açıklamalar peş peşe geliyor. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Derslerin yüzde 40'ı uzaktan yapılacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağını, salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modelinin de örgün programlarda uygulanabileceğini açıklamıştı. Üniversite senatolarının duyurularıyla eğitimin nasıl olacağı da şekillenmeye başladı.
29.08.2021 Eğitim
YÖK Başkanı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması!
YÖK Başkanı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir." dedi.
26.08.2021 Eğitim
Adım adım LGS tercihinde dikkat edilmesi gerekenler!
Adım adım LGS tercihinde dikkat edilmesi gerekenler! LGS tercih süreci başladı. Adaylar 16 Temmuz’a kadar tercih yapabilecek. Uzmanlar ise öğrencileri lise tercihlerini yaparken açıkta kalmamaları konusunda uyarıyor. Doğru tercih yapmanın yollarını eğitim uzmanı Salim Ünsal ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz anlattı. Peki, LGS tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli? LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte LGS tercihi yapacak adaylara öneriler...
5.07.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu son dakika LGS kararı...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu son dakika LGS kararı... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milyonlarca kişinin beklediği kararı resmen duyurdu. MEB, LGS ile ilgili çok önemli açıklama yaptı. LGS 6 Haziran tarihinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS için şu anda ertelemenin gündemde olmadığını, sınavın belirlenen tarihte yapılacağını belirtti. Bakan Selçuk "LGS'de bu seneye has olmak üzere dil bilgisinden soru sorulmayacak. Daha çok akıl yürütme, muhakeme olacak” dedi.
14.05.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu 16 Nisan cuma...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu 16 Nisan cuma... Milli Eğitim Bakanlığı binlerce kişinin beklediği tarihi resmen duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre son tarih ise 16 Nisan cuma. Milli Eğitim Bakanlığı'nın müdür, müdür yardımcısı yeniden yönetici görevlendirme takvimine göre başvurular 16 Nisan tarihinde bitecek. 20 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında ise değerlendirmeler yapılacak. Başvurular ve yeniden görevlendirilecek yöneticilerin göreve başlaması haziran ayı içerisinde olacak. 2021 Yılı MEB'e bağlı okullara ilk defa yönetici görevlendirme takvimi ise 21 Haziran'dan başladıktan sonra 1 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek.
12.04.2021 Eğitim
Gümüşhane Üniversitesi bahar döneminde karma eğitim kararı aldı
Gümüşhane Üniversitesi bahar döneminde karma eğitim kararı aldı Gümüşhane Üniversitesinde senato kararı gereğince bahar yarıyılında hibrit (karma) eğitim modeline geçiş yapma kararı alındığı bildirildi.
24.02.2021 Eğitim
Okullar açılabilir! Bilim kurulu üyesi duyurdu
Okullar açılabilir! Bilim kurulu üyesi duyurdu Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgının düşük olduğu bölgelerde okulların kademeli olarak açılabileceğini belirterek, “Kurallara uygun olursa, çok yoğun olmazsa, tedbirli olarak süreç yönetilebilirse, özellikle salgının düşük olduğu, çok fazla vaka sayısının olmadığı yerlerde okullar kademeli, hibrit eğitime başlayabilir” dedi.
22.02.2021 Eğitim
Eğitimde hibrit sistem nedir? Bahar dönemi üniversitelerde hibrit eğitim nasıl uygulanacak, hibrit eğitim verecek üniversiteler belli oldu mu?
Eğitimde hibrit sistem nedir? Bahar dönemi üniversitelerde hibrit eğitim nasıl uygulanacak, hibrit eğitim verecek üniversiteler belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın açıklamaları kapsamında, 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için bazı üniversitelerde hibrit (karma) eğitim modeli kararı alındı. Bu kararın açıklanmasının ardından üniversitelerde hibrit eğitime dair sorular gündeme geldi. Peki, hibrit eğitim nedir? Üniversitelerde hibrit eğitim modeli nasıl olacak? Hibrit eğitimde okula gidilir mi, hibrit eğitime geçen üniversiteler belli mi?
17.02.2021 Eğitim
Üniversitelerden flaş karar! 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi başlıyor...
Üniversitelerden flaş karar! 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi başlıyor... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın açıklamaları kapsamında, 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için bazı üniversitelerde hibrit (karma) eğitim modeli kararı alındı.
16.02.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve değişti! 14 Mart...
MEB harekete geçti ve değişti! 14 Mart... Milli Eğitim Bakanlığı on binlerce kişinin beklediği düzenlemeyi yaptı. MEB tarafından yapılan değişiklik ile artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 81 ilde uygulanacak. İlkokul, ortaokul, lise, imam hatip lisesi, spor liselerinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumları yöneticiliklerini ikinci görev olarak yürüteceklerin görevlendirilmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlendi. Müdür olmak için kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya toplam en az bir yıl görev yapmış olmak şartı getirildi. Müdür baş yardımcısı için ise adaylık dâhil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak yetecek. Öte yandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2021 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavının (MEB-EKYS), 14 Mart'ta yapılacağını açıkladı.
5.02.2021 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı!
Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Corona virüsün ortaya çıktığı Mart ayından bu yana üniversitelerde eğitim uzaktan yapılıyor. YÖK, 2020-2021 eğitim öğretim yılında da eğitimin uzaktan devam edeceğini açıklamıştı. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, bu hafta itibarıyla hazırlık ve birinci sınıf dışındaki sınıfların da eğitime başladığını belirterek 'Diğer sınıflar ve üniversitelerin açılması da gündeme gelebilir' açıklamasında bulundu. Peki, Üniversiteler açılacak mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? İşte Bilim Kurulu Üyesi'nin açıklamaları...
14.10.2020 Eğitim
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Diğer sınıflar ve üniversitelerin açılması...
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Diğer sınıflar ve üniversitelerin açılması... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, bu hafta itibarıyla hazırlık ve birinci sınıf dışındaki sınıfların da eğitime başladığını belirterek, "Ümit ediyorum ki vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanmaz, okullarda da kontrollü bir şekilde eğitimi sürdürebiliriz ve diğer sınıflar, ardından da üniversitelerin de açılması gündeme gelebilir" dedi.
14.10.2020 Gündem
Hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti? İşte uzaktan eğitim kararı alan üniversiteler!
Hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti? İşte uzaktan eğitim kararı alan üniversiteler! Sağlık Bakanlığı'nın YÖK’e güz döneminde uzaktan eğitim tavsiyesi üzerine üniversiteler tek tek uzaktan eğitim kararını açıklıyor. Son olarak 3 üniversite de uzaktan eğitim kararı aldı. Peki, Hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti? Üniversiteler açılacak mı? İşte uzaktan eğitim kararı alan üniversiteler!
8.09.2020 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Uzaktan eğitim geçen üniversiteler hangileri?
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Uzaktan eğitim geçen üniversiteler hangileri? Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK’e güz döneminde uzaktan eğitim tavsiyesi geldi. Bu haberin ardından üniversite öğrencileri internette 'Üniversiteler ne zaman açılıyor? Uzaktan eğitim geçen üniversiteler hangileri? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçti?' sorularını araştırıyor. İşte YÖK'ün açıklaması ve uzaktan eğitime geçen üniversiteler ile ilgili bilgiler...
5.09.2020 Eğitim
Okulların açılması ertelendi mi? Okullar açılacak mı?
Okulların açılması ertelendi mi? Okullar açılacak mı? Okulların açılış tarihi hakkındaki aramalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020 2021 eğitim öğretim takviminde okulların açılış tarihi için 31 Ağustos olarak belirledi. Ağustos ayının ilk haftasını geride bırakırken okulların açılıp, açılmaması üzerine tartışmalar devam ediyor. Corona virüsü salgınının Türkiye’de yeniden artması okulların açılış tarihi ile ilgili yapılan tartışmaları alevlendiriyor. Okulların açılması ertelendi mi? Okullar açılacak mı, sorularına yanıt aranırken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan okulların açılmasıyla ilgili yeni bir öneri geldi. İşte detaylar…
7.08.2020 Eğitim
'İleride daha iyi olacağının garantisi yok'
'İleride daha iyi olacağının garantisi yok' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, dünyayı saran pandemi ile mücadele sürerken Türkiye dahil tüm ülkelerde okulların açılmasına yönelik uygulamaların en zor karar olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ceyhan, "Okullar için açılış tarihi olarak açıklanan tarih konusunda erken diyemiyoruz çünkü geç dediğiniz bir tarihte bundan daha iyi olacağının garantisi yok" dedi.
4.08.2020 Gündem
Vaka artışları yaklaşık 15 gün sonra yansıyacak
Vaka artışları yaklaşık 15 gün sonra yansıyacak Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirlerine, Kurban Bayramı süresince istenilen düzeyde uyum gösterilmediğini, bunun 10-15 gün sonraki tabloya, artış olarak yansıyabileceğini belirtti.
3.08.2020 Sağlık
Bakan Koca'dan bayram öncesi önemli açıklamalar
Bakan Koca'dan bayram öncesi önemli açıklamalar Bilim Kurulu Toplantısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında haftalık olarak gerçekleşti. Bakan Koca Kurban Bayramı'nda kısıtlama olmayacağını belirterek uyulması gereken kuralları madde madde açıkladı. Okulların 31 Ağustos'ta açılacağını söyleyen Sağlık Bakanı Koca, 'Eğitimin nasıl yapılacağı önümüzdeki 1-2 hafta içinde belirlenecek' dedi.
29.07.2020 Gündem
Eğitimin yol haritası 15 Ekim’de
Eğitimin yol haritası 15 Ekim’de Dün yeni eğitim öğretim yılı başladı. Sistemi iyileştirmesi konusunda büyük umutlar bağlanan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 15 Ekim’de bir vizyon belgesi açıklayacaklarını ve bu belgenin yol haritasını ortaya koyacağını söyledi...
17.09.2018 Gündem
Milli Eğitim Bakanı: 15 Ekim'de vizyon belgesini açıklayacağız
Milli Eğitim Bakanı: 15 Ekim'de vizyon belgesini açıklayacağız Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, iki ay bir haftadır, birçok kişinin kendisinden icraat beklediğini belirterek, "Artık bir şey yapması lazım Ziya hocanın diyorlar. Sosyal medyada özellikle bunu fark ediyorum. Ben bir bilim insanıyım, veriyi görmeden bir planlama yapmam." dedi.
17.09.2018 Gündem
MEB'den karma eğitim açıklaması
MEB'den karma eğitim açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada karma eğitimin sonlandırılması veya böyle bir duruma zemin hazırlanmasının kesinlikle söz konusu olmadığı kaydedildi.
12.09.2018 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Karma Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karma eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.