Karınca

Karınca

Son dakika karınca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karınca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karınca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karınca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karınca gelişmeleri de dahil olmak üzere 441 karınca haberi bulunmuştur. Tüm karınca haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı tüm Türkiye salgın zamanlarındaki açıklamaları ile tanıyor.
27.03.2024 Gündem
Evi yuvası yapan karıncalara zarar vermeden kovun: Her mutfağa uygun bu yöntemi deneyin
Evi yuvası yapan karıncalara zarar vermeden kovun: Her mutfağa uygun bu yöntemi deneyin Evin pek çok yerinde pek çok nedenden dolayı görülebilen karıncaları kovmak oldukça zordur. Onlara zarar vermeden kovmak için de sorunun kaynağını bulmak gerekir. Bu baharat karıncaları oldukları yerden uzaklaştırıyor.
19.03.2024 Yaşam
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: Kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı bırakmayacağız
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: Kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı bırakmayacağız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Tuzla Kentsel Dönüşüm Temel Atma ve Yıkım Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Kurum, "İnsanımızın hayatını huzura, refaha ve güvene kavuşturacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarımızdan bir yenisini daha başlatmak için buradayız. Hep birlikte 5187 kentsel dönüşüm konutunun bir kısmının temellerini atacak, bir kısmının ise yıkım törenlerini yapacağız." dedi.
9.02.2024 Gündem
Beşiktaş'ta yeniden Sergen Yalçın dönemi! Şenol Güneş sonrası Burak Yılmaz'a şok
Beşiktaş'ta yeniden Sergen Yalçın dönemi! Şenol Güneş sonrası Burak Yılmaz'a şok Süper Lig'de üst üste alınan kötü sonuçlar sonrasında Şenol Güneş istifa etti ve yönetim seçim kararı aldı. Burak Yılmaz ile yola devam siyah beyazlılarda ortaya çıkan yeni başkan adayı Sergen Yalçın ile anlaştı. İşte detaylar...
4.11.2023 Beşiktaş
(3 KASIM CUMA HUTBESİ 2023) Bugünkü cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki (3 Kasım) Cuma hutbesi konusu ve içeriği
(3 KASIM CUMA HUTBESİ 2023) Bugünkü cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki (3 Kasım) Cuma hutbesi konusu ve içeriği Cuma hutbesi her hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanıyor. Bu haftaki Cuma hutbesinin konusu 'Zulme Rıza Göstermek Zulümdür' olarak belirlendi. İşte 3 Kasım Cuma hutbesi tam metni...
3.11.2023 Gündem
Büyük Filistin Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için kıyamdayız
Büyük Filistin Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için kıyamdayız Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail tam 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. Şimdi İsrail, biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz ve şimdi bunun hazırlığı içindeyiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız" dedi.
28.10.2023 Gündem
Alparslan Türkeş Karaduman hayatını kaybetti
Alparslan Türkeş Karaduman hayatını kaybetti Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından, koreograf, dansçı, oyuncu ve oyun yazarı Alparslan Türkeş Karaduman, vefat etti.
3.10.2023 Kültür Sanat
Falda Karınca Görmek Ne Demek? Kahve Falında Karınca Nasıl Yorumlanır?
Falda Karınca Görmek Ne Demek? Kahve Falında Karınca Nasıl Yorumlanır? Falda karınca görmek huzur anlamına gelir. Özellikle fal sahibinin sıkıntı ve sorunlarından yakın zaman içinde kurtulabileceği üzerine delalet eder. Ancak bunu gerçekleştirmesi için kişinin çok çalışması gerektiğini anlatan bir yorumdur. Önüne bazı fırsatların çıkacağı bu fırsatları doğru değerlendirilmesi gerektiğine yönelik uyarı niteliği taşır. Başka fal yorumcularına göre ise kişinin kendi hayatında bazı ufak tefek değişiklikler yapabileceği yönünde yorulur.
3.08.2023 Gündem
Evde karınca bırakmıyor! Karıncayı öldürmeden kaçıran en iyi 4 doğal yöntem
Evde karınca bırakmıyor! Karıncayı öldürmeden kaçıran en iyi 4 doğal yöntem Karınca neden kaçar? Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte karıncalar da evleri ziyarete başladı. Evde karınca kovmak için kimyasal madde kullanmak istemeyenler bunun yerine doğal yöntemler denemeye başladı. Onları öldürmek evden kovmak için her türlü deneyi yapanlara özel bir yol hazırladık. İşte evde bir tane bile karınca bırakmayan en iyi 4 doğal yöntem...
16.07.2023 Sağlık
Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Kullanılır? Karınca Yumurtası Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Kullanılır? Karınca Yumurtası Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Asya ile Ortadoğu ülkelerinde yüzyıllardır kullanılan faydalı ve organik madde karınca yumurtası yağı olarak ifade edilmektedir. Büyük karınca yuvalarından alınan yumurtaların işlenmesi ve hazırlanması üzerinden elde edilmektedir. Günümüzde genel olarak İran'ın çorak topraklarında yer alan büyük karıncaların yumurtalarından ele alınmaktadır.
11.07.2023 Sağlık
Bakan Varank: Doğru netice sandıktan da çıkacak
Bakan Varank: Doğru netice sandıktan da çıkacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yolumuza devam edeceğiz. Ama bunun yolu 28 Mayıs'tan geçiyor. İnşallah Rabbim her bir vatandaşımıza 28 Mayıs'ta da ferasetle karar vermeyi nasip etsin. İnşallah doğru netice sandıktan da çıkacak, diyoruz” dedi.
21.05.2023 Gündem
Depremde hayat kurtaracak cihaz tasarlandı! En ufak sesi bile tespit ediyor
Depremde hayat kurtaracak cihaz tasarlandı! En ufak sesi bile tespit ediyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci ve Ar-Ge Bilişim Uzmanı Emrah Bekçi, binalarda insan sayısını bildirecek, deprem anında sesli uyarı, deprem sonrası ise hassas dinleme ve canlı tespiti yapacak cihaz tasarladı. Deprem Acil Müdahale Ağı Sistemi (DAMAS) olarak adlandırılan cihaz için patent başvurusu yapıldı.
9.05.2023 Gündem
Görenleri şaşkına çevirdi! Boş arsa üstünde oluşmuş, yüzlerce var
Görenleri şaşkına çevirdi! Boş arsa üstünde oluşmuş, yüzlerce var İstanbul Arnavutköy'de mahalle arasında bulunan boş arsa üzerinde oluşan yüzlerce karınca yuvası görenleri şaşkına çevirdi.
22.03.2023 Yaşam
Erzurum'da sığınmacılar, depremzedelere kan vermek için sıraya girdi
Erzurum'da sığınmacılar, depremzedelere kan vermek için sıraya girdi  Erzurum'da yaşayan Afganistan uyruklu sığınmacılar, depremzedelere kan vermek için Türk Kızılay önünde vatandaşlarla birlikte kuyruğa girdi. Sığınmacılardan Mohammad Kerim Haydari, "13 senedir Türk milleti bize sahip çıktı. Biz de şimdi elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
8.02.2023 Gündem
Galatasaray'ın yeni Melo'su Lucas Torreira!
Galatasaray'ın yeni Melo'su Lucas Torreira! Galatasaray'ın 'Atom Karınca' lakaplı yıldız futbolcusu Lucas Torreira'nın performansı Sarı Kırmızılı camiada alkış topladı.
3.02.2023 Galatasaray
Ayşe Tuba Arslan cinayetinde, sanık eski eşe bu kez ağırlaştırılmış müebbet hapis
Ayşe Tuba Arslan cinayetinde, sanık eski eşe bu kez ağırlaştırılmış müebbet hapis Eskişehir'de eski eşi Ayşe Tuba Arslan'ı (45) satırla öldüren Yalçın Özalpay'a (52) 'haksız tahrik' gerekçesiyle 24 yıla düşüren istinaf mahkemesinin kararı Yargıtay’da bozuldu. Ankara İstinaf Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’nde yeniden görülen davada mahkeme heyeti sanık Özalpay’ı ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
23.12.2022 Yaşam
Scooter’la seyahat 'kabus' oldu! ‘Karıncalarda saklı’ deyip çözümü açıkladı
Scooter’la seyahat 'kabus' oldu! ‘Karıncalarda saklı’ deyip çözümü açıkladı Hızlı bir şekilde yaygınlaşan elektrikli scooter’lar, ulaşımda kolaylığın yanı sıra pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Art arda yaşanan ölümlü kazalardan sonra denetimler artarken, bakanlık yeni tedbirlerin sinyalini verdi. Scooter kazasında yaralanan vatandaşlar ise; ‘önlem alınmalı’ çağrısında bulunurken, Uluslararası Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe’den dikkat çeken çözüm önerileri geldi.
29.10.2022 Gündem
Okan Buruk'un yeni prensini açıkladı! Atom karınca gibi Galatasaray'ın sigortası...
Okan Buruk'un yeni prensini açıkladı! Atom karınca gibi Galatasaray'ın sigortası... Dün akşam Adana Demirspor'la karşı karşıya gelen ve kritik deplasmandan 1 puanla dönen Galatasaray'da Okan Buruk'un 10 kişi kalan rakibi karşısında oyuna müdahalelerde geç kaldığı gözlemlenirken, Sarı Kırmızılı futbolcuların Montella duvarını aşamaması ise büyük dikkat çekti. İşte 0-0 biten karşılaşmanın ardından spor yazarlarının yorumları...
2.10.2022 Galatasaray
Bebeğini karınca zehri ile öldürmeye çalışmıştı! Tahliye talebine ret kararı
Bebeğini karınca zehri ile öldürmeye çalışmıştı! Tahliye talebine ret kararı Yalova'da 13 günlük bebeğinin mamasına karınca zehri katarak öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle Serhat Oskan’ın (41) tutuklu yargılanmasına devam edildi. 'Tasarlayarak alt soya, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıl hapsi istenen Oskan, cezaevinde mağdur olduğunu söyleyip, tahliyesini istedi. Mahkeme, Oskan’ın talebini reddetti.
14.09.2022 Yaşam
Gürcistan'dan Artvin'e akın! Ayçiçek yağı ve toz şeker için geliyorlar
Gürcistan'dan Artvin'e akın! Ayçiçek yağı ve toz şeker için geliyorlar Artvin'in Kemalpaşa ilçesine günübirlik gelen Gürcüler, zincir marketlerin önünde uzun kuyruklar oluşturup, özellikle koli koli sıvı yağ alarak kendi ülkelerine dönüyor. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, "Bu yoğunluğun asıl sebebi; Gürcistan tarafının alım gücünün yükselmiş olması, bizim ürünlerimizin fiyatlarının onlara daha cazip gelmesi. Ağırlıklı olarak sıvı yağ ve toz şekere talep çok dikkat çekiyor. Karınca ticareti yapıyorlar" dedi.
21.08.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ırkçı ve mezhepçi' zihniyete sert tepki: Müsaade etmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ırkçı ve mezhepçi' zihniyete sert tepki: Müsaade etmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti 21. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda konuştu. 2023 mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnancımızın ve insanlığımızın gereği olarak yürüttüğümüz kutlu mücadeleyi 2023 seçimlerini kazanarak inşallah taçlandıracağız." açıklamasında bulundu. Erdoğan altılı masaya ilişkin ise "Şahsi hırslarının ürünü ajandaları sebebiyle bunların kurdukları masaya payanda olanlara acıyoruz." dedi. Birlik vurgusu yapan Erdoğan, "Son günlerde ne idiği belirsiz tiplerce körüklenmek istenen ırkçı, mezhepçi nefretin, milletimizin birliğini, kardeşliğini zedelemesine müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
15.08.2022 Siyaset
Bakan Kurum’dan Başkan Şahin’e ’Atom Karınca’ benzetmesi
Bakan Kurum’dan Başkan Şahin’e ’Atom Karınca’ benzetmesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Büsem ve Fıstıkçılar Sitesi inşaat alanlarında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, inceleme sırasında projeyle ilgili bilgi aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin için, "Atom Karınca'nın kadın versiyonu" ifadesini kullandı.
12.08.2022 Siyaset
Antalya'da insan yüzlü örümcek görenleri şaşkına çevirdi
Antalya'da insan yüzlü örümcek görenleri şaşkına çevirdi Antalya'nın Serik ilçesinde insan yüzlü örümcek görenleri şaşırttı. Örümceği bulan vatandaş, sahiplendiği hayvanı karınca ile beslediğini söyledi.
31.07.2022 Yaşam
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı Dar gelirliler için konut müjdesi geldi. Teslim tarihi belli oldu. Isparta'da temel atma ve açılış törenlerine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Isparta’dan milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar; konutlar inşa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularımızı mutlu etmeye; aşkla, şevkle, azimle devam edeceğiz" dedi.
24.06.2022 Siyaset
Diyarbakır’da başlayıp, 13 kente yayılan atık projesi, Amerikan online platformun belgeselinde
Diyarbakır’da başlayıp, 13 kente yayılan atık projesi, Amerikan online platformun belgeselinde Diyarbakır'da geçen yıl şef Ebru Baybara Demir tarafından gerçekleştirilen, daha sonra 13 şehir ve 52 belediyenin hayata geçirdiği 'Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi' projesi, Amerikan online iletişim platformu HBO Max'ın Zero Waste Chef (Sıfır Atık Şefi) belgeseline konu oldu. Program sunucusu ekolojist ve bilim insanı Diego Garci Vega ve ekibi, Diyarbakır ve Mardin'de projenin mimarı Ebru Baybara Demir ile belgeselin çekimlerini gerçekleştirdi.
10.06.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Karınca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karınca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.