Kardeş kıskançlığı ile başa çıkma yolları
Kardeş kıskançlığı ile başa çıkma yolları Çocuklukta ortaya çıkan kıskançlığın çeşitli sebepleri olabileceğini ve her çocuğun farklı tepkiler verebileceğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım, “Çocuğunuz kardeşini kıskanırsa, kendinizi onun yerine koyarak anlayış göstermeniz gerekir. Çocuğunuzun duygularını ifade etmesine fırsat verin. Kıskançlık ile ilgili olduğunu düşündüğünüz davranışlarını kınamayın, ayıplamayın veya çocuğunuzu cezalandırmayın” dedi.
31.08.2020 Sağlık
Çocuktur kıskanır
Çocuktur kıskanır 'Yeni’ kardeş gelince 'eski’ kardeşin pabucu dama mı atılır? Herkes onunla ilgileniyor. Büyük kardeş, hem kardeşi olduğu için seviniyor hem de onu kıskanıyor. Çok da normal! Kardeş kıskançlıklarının her ailede yaşanabileceğini belirten uzmanlar, ailelerin bu konuda doğru adımları attığı zaman bu süreyi kolay atlatabileceklerini belirtiyor.
18.02.2013 Arşiv
Çocuktur kıskanır
Çocuktur kıskanır 'Yeni’ kardeş gelince 'eski’ kardeşin pabucu dama mı atılır?Herkes onunla ilgileniyor. Büyük kardeş, hem kardeşi olduğu için seviniyor hem de onu kıskanıyor. Çok da normal! Kardeş kıskançlıklarının her ailede yaşanabileceğini belirten uzmanlar, ailelerin bu konuda doğru adımları attığı zaman bu süreyi kolay atlatabileceklerini belirtiyor.
11.01.2013 Arşiv