Kan Verme

Kan Verme

Son dakika kan verme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kan verme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kan verme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kan Verme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kan verme gelişmeleri de dahil olmak üzere 554 kan verme haberi bulunmuştur. Tüm kan verme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Selülit, cilt altında yer alan yağ ve bağ dokusunda meydana gelen komplikasyonlar sonucu, deri görünümünün çukurlu görünmesine sebep olan bir problemdir. Genellikle kilo varlığı, genetik ve hareketsizlik gibi etmenlerin sebep olduğu selülit, zayıf insanlarda da gözlemlenmektedir. Tedavisi, selülitin derecelerine bağlı olarak azaltılabilir.
16.01.2024 Yaşam
Uzman isimden HIV uyarısı
Uzman isimden HIV uyarısı HIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
1.12.2023 Sağlık
Cumhuriyet'in 100’üncü yılında 100’üncü kan bağışını yaptı
Cumhuriyet'in 100’üncü yılında 100’üncü kan bağışını yaptı Diyarbakır'da Aydoğan Eğin (48), Cumhuriyet'in 100’üncü yılında 100’üncü kan bağışını yaptı. 30 yıldır kan bağışı yapan Eğin, “Bu memleket kolay kurulmadı, kanlarımızla kuruldu. O yüzden de kanın bir önemi var hepimiz için. Kanımızla işlenmiş bir bayrağımız var. O yüzden bunu da 100’üncü yıla dokunduralım dedik” dedi.
28.10.2023 Gündem
Kızılay kan bağışında bulunma şartları nelerdir? Kızılay kan bağışı nasıl ve nereden yapılır?
Kızılay kan bağışında bulunma şartları nelerdir? Kızılay kan bağışı nasıl ve nereden yapılır? Türkiye deprem felaketi yaşıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremle 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Her geçen saat can kaybı artıyor. Kızılay'dan yaralılar için gelen kan bağışı çağrısı sonrası milyonlarca vatandaş, "Kızılay kan bağışı nasıl yapılır? Kan bağışında bulunma şartları nelerdir" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...
8.02.2023 Gündem
Halil Sezai takipçilerini kan vermeye davet etti!
Halil Sezai takipçilerini kan vermeye davet etti! Kahramanmaraş'ta ilk olarak sabah saatlerinde 7.7 ve son olarak öğle saatlerinde meydana gelen 7,5 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Vatandaşlar Kızılay'a kan bağışında bulmak için belirlenen noktalarda uzun kuyruklar oluşturdu. Şarkıcı Halil Sezai de takipçilerini kan vermeye davet etti.
6.02.2023 Magazin
Pandemi tembelliğe itti
Pandemi tembelliğe itti Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, organ ve kan bağışı çağrısı yaptı. Türkiye'de şu an 27 bine yakın organ nakli bekleyen olduğunu belirten Yiyit, "Pandemi bazı konularda bizi tembelliğe itti. Kan bağışı anlamında bir unutkanlığımız başladı. Kızılay stoklarımız erimeye başladı. Hastanelerde ameliyat anlamında kan ihtiyacı doğmaya başladı. Biz de kan verme konusunda tekrar eski günlere dönme ve o bizim kan verme konusundaki arzulu vatandaşlarımızın arzusunu alevlendirmek istiyoruz" dedi.
9.09.2022 Yaşam
Hastasını önce ameliyat etti, sonra kendi kanıyla hayat verdi
Hastasını önce ameliyat etti, sonra kendi kanıyla hayat verdi Kocaeli'de dış gebeliğe bağlı olarak kan ve bilinç kaybıyla hastaneye gelen kadını Op. Dr. Bülent Serdar San önce ameliyat etti, sonrasında kendi kanını vererek hayata tutundurdu.
30.01.2022 Sağlık
"Pandemi kan stoklarını olumsuz etkiledi"
"Pandemi kan stoklarını olumsuz etkiledi" Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ve Ramazan ayının, kan stoklarını olumsuz etkilediğini belirten Öğr. Gör. Özlem Demir, yaşanan bu düşüşü önlemek için kan bağışının bir sosyal sorumluluk haline geldiğini vurguladı.
13.05.2021 Sağlık
Kızılay vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu
Kızılay vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu Türk Kızılay, ramazan ve salgın dolayısıyla stoklarda yaşanan azalma üzerine vatandaşların, kendilerine en yakın kan merkezine giderek bağışta bulunmalarını istedi.
23.04.2021 Sağlık
Kan bağışında bulunanlar kısıtlamadan muaf
Kan bağışında bulunanlar kısıtlamadan muaf Ramazan ayı ile kan ve plazma bağışında yaşanan azalma nedeniyle Kızılay, vatandaşlara çağrıda bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatler ve hafta sonunda bağışçıların kısıtlamalardan muaf olduğunu vurgulayan Kızılay, vatandaşları kan merkezlerine davet etti.
23.04.2021 Yaşam
Sokağa çıkma kısıtlaması kan verme alışkanlıklarını değiştirmedi
Sokağa çıkma kısıtlaması kan verme alışkanlıklarını değiştirmedi Kovid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yerlerden biri de kan bağışı noktaları oldu
6.12.2020 Sağlık
Türk Kızılayı'na tam destek verdiler!
Türk Kızılayı'na tam destek verdiler! Edirne Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Türk Kızılayı'nın kan bağışı çağrısını kayıtsız bırakmadı. Göç İdaresi Müdürlüğü yöneticileri ve personelleri uzun kuyruklar oluşturarak, kan vermek için adeta birbirleri ile yarıştı.
9.11.2020 Sağlık
Kan bağışlayana 5 litre yağ
Kan bağışlayana 5 litre yağ Edirne’nin Keşan ilçesinde kurulan Kızılay çadırında kan bağışı yapan ilk 300 kişiye 5 litre sıvı yağ hediye edildi. Sıvı yağ verileceğini duyan kampanya vatandaşlar saatler öncesinde bağış çadırı önünde toplanırken, sıraya ilk giren bağışçı ise formu evinde doldurdu.
25.10.2020 Sağlık
Rh uyumsuzluğu bebeği nasıl etkiler? Bebeğe neden kan nakli yapılır?
Rh uyumsuzluğu bebeği nasıl etkiler? Bebeğe neden kan nakli yapılır? Anne karnındaki bebeğe kan verme konusu, bebek için bazı durumlarda hayati önem taşıyan ve birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Anne karnındaki bebekteki Rh uyumsuzluğu bebekte bağışıklığı etkileyen önemli durumların başında geliyor. Peki, Kan Uyuşmazlığı Testi (İndirekt Coombs) nedir? Rh uyumsuzluğu bebeği nasıl etkiler? Rh uyumsuzluğu gebeliği nasıl etkiler? Bebeğe neden kan nakli (kan transfüzyonu) yapılır? Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Ekiz kan verme işlemi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
26.06.2020 Sağlık
Kan stokları kritik seviyenin altına düştü
Kan stokları kritik seviyenin altına düştü Türk Kızılay Adana İl Başkanı Ramazan Saygılı, corona virüs salgının ardından azalan kan stoklarının, vatandaşlar kan bağışı yapmayınca kritik seviyenin de altına düştüğünü belirterek, "Bölgede günde 10 bin ünite kan alırken, bu sayı 3 binin altına düşüp, yüzde 70 azaldı" dedi.
30.04.2020 Sağlık
Kan stokları kritik seviyenin altına düştü
Kan stokları kritik seviyenin altına düştü Türk Kızılay Adana İl Başkanı Ramazan Saygılı, koronavirüs salgının ardından azalan kan stoklarının, vatandaşlar kan bağışı yapmayınca kritik seviyenin de altına düştüğünü belirterek, "Bölgede günde 10 bin ünite kan alırken, bu sayı 3 binin altına düşüp, yüzde 70 azaldı" dedi.
30.04.2020 Gündem
İmmün plazma yöntemiyle tedavi dönemi başladı!
İmmün plazma yöntemiyle tedavi dönemi başladı! Sağlık Bakanlığının koordinasyonu ve Türk Kızılayın yürütücülüğünde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı başlatılan "immün plazma" tedavisi için ilk gönüllü plazma bağışçısı, koronavirüsü yenen Dr. Kürşat Demir oldu. İnönü Üniversitesi de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı immün plazma yöntemiyle tedaviye başladı. Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık yeni başlanan tedavi yöntemi ile ilgili yaptığı açıklamada, "immün plazma" tedavisi için günde 750 bağışçıdan plazma alabilecek kapasitede olduklarını bildirdi.
7.04.2020 Gündem
Çin'den sonra dünyada ilk plazma tedavisi Malatya'da yapıldı
Çin'den sonra dünyada ilk plazma tedavisi Malatya'da yapıldı Çin'den sonra yeni tip corona virüse karşı plazma tedavisi dünyada Çin'in ardından ilk kez Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde başladı. Virüse karşı yüzde 80 başarı elde edilen tedavi için corona virüs bulaşması nedeni ile tedavi görerek taburcu edilen kişilerden, tedavisi devam eden hastalara plazma bağışlaması isteniyor.
6.04.2020 Sağlık
Kızılay Başkanı Kınık açıkladı: 10 gün sonra 10 ilde başlıyor
Kızılay Başkanı Kınık açıkladı: 10 gün sonra 10 ilde başlıyor Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık müjdeyi verdi. Pasif antikor tedavisi için iyileşmiş hastalardan kan bağışı alımlarının 10 gün sonra 10 ilde başlanacağını açıkladı.
2.04.2020 Gündem
Türkiye corona virüsü son durum: Corona virüsü Türkiye’de kaç kişide var, hangi illerde belli mi? Türkiye corona virüsü vaka sayısı (İletişim Başkanlığı açıkladı)
Türkiye corona virüsü son durum: Corona virüsü Türkiye’de kaç kişide var, hangi illerde belli mi? Türkiye corona virüsü vaka sayısı (İletişim Başkanlığı açıkladı) İletişim Başkanlığı, dünya genelindeki corona virüsü vaka durumunu açıkladı. İletişim Başkanlığı, dünya genelinde yeni tip corona virüsü (Kovid-19) görüldüğü ülkelerdeki vaka, ölüm ve taburcu sayılarını açıkladı. Corona virüsü Türkiye’de kaç kişide var? Türkiye corona virüsü vaka sayısı kaç oldu? İşte Türkiye corona virüsü son durum...
26.03.2020 Corona Virüsü
Stoklar azaldı Kızılay'dan 'kan bağışı' çağrısı geldi
Stoklar azaldı Kızılay'dan 'kan bağışı' çağrısı geldi Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık vatandaşlara kan vermeleri konusunda çağrıda bulundu.
26.03.2020 Gündem
Kan vermek ve kan almak orucu bozar mı?
Kan vermek ve kan almak orucu bozar mı? Ramazan ayında oruçlu iken kan vermek ve vücuda kan almak orucu bozar mı? merak konusu oldu. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen o yanıt...
8.05.2019 Ramazan
Kadıköy'de önce gündüz sonra gece
Kadıköy'de önce gündüz sonra gece Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta kapanış maçında Ersun Yanal'ın ilk maçında Fenerbahçe evinde BB Erzurumspor ile 2-2 berabere kaldı.
17.12.2018 Fenerbahçe
770 ünite kan bağışı ile rekor kırdılar
770 ünite kan bağışı ile rekor kırdılar Samsun’da, İlkadım Baruthane Ortaokulu öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında buldukları kan bağışçılarından bir günde, Kızılay'a 770 ünite kan bağışı toplayarak Türkiye rekorunu kırdı.
11.11.2018 Gündem
Beyda’ya hayat kuyruğu
Beyda’ya hayat kuyruğu Van Erciş’in Van Yolu Caddesi üzerinde yaşayan ve lise son sınıf öğrencisi olan 18 yaşındaki Beyda Müftüoğlu, 8 ay önce hastalanınca baba Yalvaç Müftüoğlu kızını tedavi için hemen Ankara’ya götürdü.
8.12.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kan Verme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kan verme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.