Kalp Ve Damar Cerrahisi

Kalp Ve Damar Cerrahisi

Son dakika kalp ve damar cerrahisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp ve damar cerrahisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp ve damar cerrahisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Ve Damar Cerrahisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp ve damar cerrahisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 728 kalp ve damar cerrahisi haberi bulunmuştur. Tüm kalp ve damar cerrahisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaşlı adam Türkiye'de 3. kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu
Yaşlı adam Türkiye'de 3. kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu Adana’da karın damarında balonlaşma şikayetiyle hastaneye başvuran yaşlı adam, Türkiye’de üçüncü kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
16.02.2024 Adana
Milyonda bir görülüyor! Türk doktorlar sayesinde hayata tutundu
Milyonda bir görülüyor! Türk doktorlar sayesinde hayata tutundu Kahramanmaraş'ta milyondan bir görülen, kirli ve temiz kanı kalbinde birbirine karışan Hasan Hüseyin Daşçı (19), kalp zarından yapılan tünelle sağlığına kavuştu. 4 saat süren operasyonu gerçekleştiren Sütçü İmam Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Kirişci, normalde bu tür hastalıklarda kalpte delik olması gerektiğini, delik olmamasının milyonda bir görüldüğü ama yapılan müdahale ile hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.
15.10.2023 Yaşam
Prof. Dr. Gökçen Orhan neden öldü? Kalp Damar cerrahisi Dr. Gökçen Orhan kimdir, kaç yaşında, evli mi? Doktor Gökçen Orhan eşi kimdir, neden öldü?
Prof. Dr. Gökçen Orhan neden öldü? Kalp Damar cerrahisi Dr. Gökçen Orhan kimdir, kaç yaşında, evli mi? Doktor Gökçen Orhan eşi kimdir, neden öldü? Dr. Gökçen Orhan kimdir, neden öldü, Gökçen Orhan’ın eşi kimdir? İstanbul Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan, çalışma odasında ölü bulundu. Prof. Dr. Orhan'ın ölüm nedeni sorgulanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da paylaşım geldi. Bakan Koca, "Prof. Dr. Gökçen Orhan hocamızı, görevli olduğu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum" dedi. Peki, Prof. Dr. Gökçen Orhan neden öldü? Kalp Damar cerrahisi Dr. Gökçen Orhan kimdir, kaç yaşında, evli mi? Doktor Gökçen Orhan eşi kimdir, neden öldü?
18.08.2023 Gündem
Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu
Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu Üsküdar’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan’dan (56), odasında ölü bulundu. 
18.08.2023 Gündem
Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir?
Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP'nin belediye başkanları ile yaptığı 'yerel seçimler' konulu toplantıda yaşananları katıldığı televizyon programında anlattı. İmamoğlu'nun 'sokağa çıkamıyor' diyerek hedef aldığı Kerimoğlu, İmamoğlu'nu eleştirdi. "Bakırköy'de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden kürsü veriyorsunuz diye bir ifadesi oldu. Bu sorunları çözemediğimiz için de ben sokağa çıkmakta zorlanıyorum, çok haklı" dedi. Yapılan açıklamaların ardından Bülent Kerimoğlu kimdir, hangi partili, nereli? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Peki, Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi parti, nerelidir?
25.07.2023 Gündem
Yaptığı ameliyatla tıp literatürüne giren profesör, hasta yakınları tarafından darbedildi
Yaptığı ameliyatla tıp literatürüne giren profesör, hasta yakınları tarafından darbedildi Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, evine giderken hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Silahın kabzasıyla darbedilen Prof. Dr. Biçer tedaviye alınırken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Prof. Dr. Biçer, 2020 yılında yaptığı aort damarı ameliyatıyla dünya tıp literatürüne girmişti.
4.05.2023 Yaşam
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor!
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor! Her yıl sadece Amerika’da 15 binden fazla insanı ölümüne neden olan Aort Anevrizması, daha çok sigara içen erkekler ve yüksek tansiyon hastalarında görülüyor. Hastalık tanısı sıklıkla başka bir sebeple yapılan tetkikler sırasında şans eseri konuluyor. Bu ölümcül hastalık hakkında merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir anlattı.
4.10.2022 Sağlık
Bacaklarda ağrı, şişlik ve huzursuzluk varsa dikkat
Bacaklarda ağrı, şişlik ve huzursuzluk varsa dikkat Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Burak Erdolu, varis hastalığına ilişkin önemli bilgiler verdi.
10.06.2022 Sağlık
Kalp hastaları oruç tutabilir mi? İşte Kalp hastaları için Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolları!
Kalp hastaları oruç tutabilir mi? İşte Kalp hastaları için Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolları! Ramazan ile birlikte kronik hastalığı olanlar için uzmanlar sık sık uyarılarda bulunuyor. Bunların başında da kalp hastaları geliyor. Uzmanlar kalp hastalarının kontrol altında oruç tutabileceğini belirtiyor. Kalp hastalarının doktorları ile görüşerek onay almaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Barış Çaynak, kalp hastaları için Ramazan önerileri verdi.
2.04.2022 Sağlık
Kavga eden doktorlar hakkında flaş karar! Görevleri askıya alındı
Kavga eden doktorlar hakkında flaş karar! Görevleri askıya alındı Amasya'da Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ ile Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Ercan Kahraman arasında tıbbi sarf malzemesi alımı nedeniyle çıkan kavgaya ilişkin rektörlükçe başlatılan idari inceleme sürerken, Başbuğun geçici görevle çalıştığı Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilişiğinin askıya alındığı belirtildi. Soruşturma kapsamında üniversitedeki akademik görevine devam edecek olan Prof. Dr. Başbuğun, hastanedeki muayene görevinin askıya alındığı öğrenildi.
1.04.2022 Gündem
Doktorların kavgasına ilişkin rektörlük inceleme başlattı
Doktorların kavgasına ilişkin rektörlük inceleme başlattı Amasya Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ ile Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Ercan Kahraman arasında tıbbi sarf malzemesi alımı nedeniyle yaşanan kavgaya ilişkin idari inceleme başlattı.
1.04.2022 Yaşam
Doktor, meslektaşı doktoru  darbederek ağır yaraladı!
Doktor, meslektaşı doktoru darbederek ağır yaraladı! Amasya’da tıp fakültesi dekanlık binasında bir doktor tartıştığı meslektaşını darbederek ağır yaraladı.
30.03.2022 Gündem
Aziz dizisinin yıldızı hastanelik oldu! Sette fenalaştı...
Aziz dizisinin yıldızı hastanelik oldu! Sette fenalaştı... Murat Yıldırım, Damla Sönmez ve Simay Barlas'ın başrollerinde yer aldığı Aziz dizisinin Kenan’ı Eren Hacısalihoğlu, dün akşam sette fenalaştı. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan başarılı oyuncunun yarın sabah kalbinden operasyon geçireceği öğrenildi.
30.03.2022 Magazin
Doktor, hemşire, ebe... Sağlık çalışanları hakkında 172 milyon liralık tazminat kararı...
Doktor, hemşire, ebe... Sağlık çalışanları hakkında 172 milyon liralık tazminat kararı... TBMM'de açıklanan istatistikler, doktorlar başta olmak üzere sağlıkçılar aleyhine açılan tazminat davalarının ulaştığı boyutu ortaya koydu. 10 yılda 4067 doktor, 517 hemşire, 147 ebe, 391 diğer personel kusurlu olduğu iddiasıyla suçlandı. Mahkemelerce vatandaşa 172 milyon TL tazminat ödemelerine karar verildi.
24.03.2022 Yaşam
Ayak yaralarından korunmak için 6 öneri! Diyabet hastaları dikkat
Ayak yaralarından korunmak için 6 öneri! Diyabet hastaları dikkat Farklı sebeplerle oluşabilen ayak yaraları pratik tedavilerle iyileştirilebilirken, kişinin diyabet veya damar sertliği gibi altta yatan hastalıklarının bulunması, bu tedavi sürecini daha karmaşık hale getirebiliyor. Bu hastalarda iyileşme süreci zor, uzun ve zahmetli bir şekilde ilerlerken, bazı durumlarda ayak yarası uzuv kaybına da neden olabiliyor. Ayak yaralarının zamanında teşhis ve tedavi edilmesi uzuv kaybının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Teşhis ve tedavi ise Kalp ve Damar Cerrahisi, Plastik Cerrahi, Ortopedi, Endokrinoloji, Enfeksiyon Hastalıkları ve Dermatoloji gibi farklı bölümlerin ortak ekip çalışması ile gerçekleştiriliyor. Hayati risk yaratabilecek durumlarla karşılaşmamak için ayak yara bakımının ciddiye alınması ve tedavinin aksatılmaması gerekiyor. Memorial Ankara Memorial Ankara Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Fatih Tanzer Serter, ayak yara bakım ünitesinde uygulanan ayak yara tedavileri ile ilgili bilgi verdi.
23.03.2022 Sağlık
Hazırlıksız yapılan spor kalbi yoruyor, krize neden oluyor!
Hazırlıksız yapılan spor kalbi yoruyor, krize neden oluyor! Haftada 4 gün, en az yarım saat yapılan egzersiz kalp sağlığı açısından önem taşıyor. Ancak, hazırlıksız ve bilinçsizce yapılan spor, kalp sağlığı açısından ağır sonuçlara neden olabilir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, spor yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
27.02.2022 Sağlık
Hazırlıksız yapılan spor kalbi yorar
Hazırlıksız yapılan spor kalbi yorar Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, haftada 4 gün, en az yarım saat yapılan egzersiz kalp sağlığı için faydalı ancak bu sınırları aşmanın bedeli ağır sonuçlar doğurabiliyor. Ayrıca spor yapmadan önce ısınmadan aşırı aktivitede bulunmak kalbi yoran ve kalp krizi riskini artıran bir durumdur. Ani efor harcamak, kalbe yük bindirmek, kalp duvarlarının kalınlaşmasına yol açarak kalbi besleyen damarların sıkışmasına neden olabilir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, spor yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı…
26.02.2022 Sağlık
Uzun yolculuklarda sinsi tehlike
Uzun yolculuklarda sinsi tehlike Bir toplardamarın kan pıhtısı nedeniyle tıkanmasının, sıklıkla bacaklarda ortaya çıktığını belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Taner Şaşırtan, “Erken tanı konulamayan ve uygun tedavi edilemeyen hastaların yüzde 50’sinde ölümcül bir sorun olan akciğer embolisi yani pıhtı atması gelişebiliyor” dedi.
15.02.2022 Sağlık
Halil Falyalı kimdir? Halil Falyalı öldü mü?
Halil Falyalı kimdir? Halil Falyalı öldü mü? KKTC'de otel sahibi Halil Falyalı ve şoförü uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Falyalı'nın ağır yaralı olarak hastanesine kaldırıldığı, ancak kurtatılamadığı bildirildi. Falyalı'nın şoförü olay yerinde yaşamını yitirdi. Peki, Halil Falyalı kimdir? Halil Falyalı neden öldürüldü? İşte Halil Falyalı hakkında merak edilenler...
9.02.2022 Gündem
Halil Falyalı silahlı saldırı sonucu öldürüldü!
Halil Falyalı silahlı saldırı sonucu öldürüldü! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
8.02.2022 Gündem
Dilara Şahin Hollanda’da ölüme terk edilmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş talimat
Dilara Şahin Hollanda’da ölüme terk edilmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş talimat Hollanda'da yaşayan ve lösemi tedavisi nedeniyle kaldırıldığı hastanede ölüm kalım savaşı verirken hastane yönetiminin yaşam fişini çekmeye karar verdiği 24 yaşındaki Dilara Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye'ye getirildi. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline getirilen Şahin, daha sonra tedavisine devam edileceği Siyami Ersek Hastanesi'ne nakledildi.
1.02.2022 Gündem
Varisli anne adaylarına uyarı!
Varisli anne adaylarına uyarı! Varisin her yaşta görülebilen yaygın bir hastalıkken, özellikle hamilelik dönemindeki kadınlarda varis oluşumuna yatkınlık olduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bora Farsak anne adaylarına, “Çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atmamak açısından variste kozmetik tedavi için bebeğinizi sütten kesmeyi bekleyin ve öyle tedavi olun. Aksi takdirde tedavi süreci sütünüze zarar vererek bebeğinizi etkileyebilir” uyarısında bulundu.
29.01.2022 Sağlık
Kalp hastaları Covid ve influenza açısından yüksek risk altında!
Kalp hastaları Covid ve influenza açısından yüksek risk altında! Covid’le beraber pıhtılaşmanın artması ve akciğerlerin kalbi zorlaması sonucu kalp krizi ile hastanelere başvurular arttı. Kalp hastalarının Covid ve influenza açısından yüksek risk altında söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak uyarılarda bulundu. Peki, Covid influenza salgınında kalp hastaları ne yapmalı? İşte merak edilenler...
8.01.2022 Sağlık
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun!
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun! Siz kalbinizi terk edemezsiniz ama maalesef o sizi terk edebilir. ‘Kendiniz için’, kalbiniz ve tüm sağlığınız için stresi yönetmenin zamanı geldi! 2022’de spora başlayın, olumlu düşünün ve aşık olun! Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak kalp sağlığını iyileştirmenin yollarını anlattı.
4.01.2022 Sağlık
Sinsice ilerliyor! Ömür boyu sakatlıklara neden oluyor!
Sinsice ilerliyor! Ömür boyu sakatlıklara neden oluyor! İnmenin sonuçları hayat boyu sakat kalmanıza sebep olacak sinsi bir hastalık olduğunu dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, inme gelişmeden kolay tanı konulabileceğini belirtiyor. Ameliyatla sakat kalma ihtimalinin de ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Çaynak, inme hakkında merak edilenleri anlattı.
14.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Ve Damar Cerrahisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp ve damar cerrahisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.