Kadın İstihdamı

Kadın İstihdamı

Son dakika kadın istihdamı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kadın istihdamı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kadın istihdamı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın İstihdamı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın istihdamı gelişmeleri de dahil olmak üzere 363 kadın istihdamı haberi bulunmuştur. Tüm kadın istihdamı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İŞKUR'dan 25 bin TL destek! Aylık 3 bin lira verilecek
İŞKUR'dan 25 bin TL destek! Aylık 3 bin lira verilecek İŞKUR, kadın istihdamı yapan şirketlere 25 bin lira destek vereceğini açıkladı. İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep edebilmektedir. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.
14.03.2024 Ekonomi
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2024 Çalışma Hayatı
Dr. Gökhan Gündoğdu "Kadınlarımıza desteğimiz sürecek"
Dr. Gökhan Gündoğdu "Kadınlarımıza desteğimiz sürecek" Gündoğdu Vakfı; Habitat işbirliğiyle "Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Kadına İstihdam Ulusal Destek Programı"na başladı. Projede köylerimizdeki, ilçelerimizdeki ve şehrimizdeki kadınlarımızla bir araya geliniyor.
11.02.2024 Adana
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından, yerli ve milli imkanlarla geliştirilerek Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) teslim edilen ve 'Nefes' adı verilen T-70 yangın söndürme helikopterinin 2'ncisinin yapımı da tamamlandı. T-70'in başmühendisi Dr. Duygu Barın, "2'nci helikopteri de haziran ayı içerisinde Orman Genel Müdürlüğümüze teslim edeceğiz" dedi.
10.06.2023 Bilim ve Teknoloji
161 fabrika 55 bin gence ekmek kapısı olacak
161 fabrika 55 bin gence ekmek kapısı olacak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, emek yoğun sektörlerde gençlerin istihdamını sağlamak amacıyla özel sektörü, kullanıma hazır üretim tesisleri ile destekliyor. 33 ilde uygulanan Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 161 fabrika toplamda 55 bin gence ekmek kapısı olacak.
3.05.2023 Ekonomi
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün sabah İstanbul’da eğitim editörleri ile bir araya geldi. Deprem bölgesindeki eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili önemli kararlar aldıklarını söyleyen Bakan Özer, 10 ilde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı.
29.04.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ın sloganını duyurdu: Doğru adımlarla yola devam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ın sloganını duyurdu: Doğru adımlarla yola devam Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Seçim kampanyasındaki sloganlarını 'Doğru adımlarla yola devam' olarak belirlediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem şahsım, hem teşkilat olarak seçim kampanyamızı yüz yüze yürüteceğiz. Siyasette, 'Erdoğan stili' olarak kabul edilen bir tarz var. Nedir o? Yüz yüze, gönül gönüle ilişki" dedi. Deprem bölgesinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete tepki göstererek, "Hayatında inşaat nedir görmemiş, kalkmış bizi eleştiriyor, temele çukur diyor" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kentsel dönüşümle ilgili olarak ise "Biz hocalarımızla beraber çalışıyoruz, yeni dönemde daha detaylı bir şekilde ele alıp yasal çerçevelerde de bir adımı atabiliriz. Artık imar affı düşünemeyiz. Düşünme vakti yok" dedi.
29.03.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Karadeniz gazında çalışmak için ülkesine dönen birçok vatandaşımız var
Bakan Dönmez: Karadeniz gazında çalışmak için ülkesine dönen birçok vatandaşımız var Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Birçok vatandaşımız Karadeniz gazında çalışmak için ülkesine döndü. Burada yeni bir hayat kuran vatandaşlarımız var. Hepsinin tek bir motivasyonu var. Ülkelerine, doğduğu topraklara, Türkiye’ye hizmet etmek. Ülkemizin büyümesine, gelişmesine katkı sağlamak. İnşallah buradaki hikâyeleri seri haline getireceğimiz bir çalışmamız da olacak. Belki ilerleyen dönemde bunları kitap haline de getirebiliriz" dedi.
30.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadın istihdamı açıklaması: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadın istihdamı açıklaması: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de düzenlenen "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programına katıldı. Kadınların işgücüne katılımında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstihdamdaki kadın sayısını da 10,5 milyona yaklaştırdık" ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında 'Türkiye Yüzyılı’nın siyasi değil, milli bir proje' olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sizlerden de Türkiye Yüzyılı mücadelemize emeğinizle, fikrinizle, tercihinizle katkıda bulunmanızı özellikle istirham ediyorum. Ülkemizi 2023’e nasıl birlikte getirdiysek, inşallah Cumhuriyetimizin yeni yüzyılındaki hedeflerine de yine sizlerle birlikte ulaşacağız" dedi.
30.01.2023 Gündem
Faizsiz 100.000 TL kredi! 2 yıl geri ödemesiz, başvurular başladı
Faizsiz 100.000 TL kredi! 2 yıl geri ödemesiz, başvurular başladı Son dakika kredi kararı! Sıfır faizli kredi kullanım imkanı sunuluyor. 100 bin TL kredi limiti bulunuyor. Faizsiz kredide geri ödeme süreci ise 2 yıl sonra başlıyor. Başvurular başladı. Sıfır faizli, iki yıl geri ödemesiz kredi imkanı 10 Ağustos'a kadar devam edecek. İşletmelerin gençleri işe almasını kolaylaştıran ‘Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın 4’üncü dönem başvuruları başladı. Yeni mezunun istihdamında 100 bin lira, kadın istihdamında ise 110 bin lira faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi desteği için son tarih 10 Ağustos. Kimler yararlanabilir? Nereye başvurabilirsiniz? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...
6.07.2022 Ekonomi
İBB kent lokantası nerede, ne zaman açılacak? Kent Lokantası nedir, Kent Lokantası menü fiyatları ne kadar, kaç çeşit yemek olacak?
İBB kent lokantası nerede, ne zaman açılacak? Kent Lokantası nedir, Kent Lokantası menü fiyatları ne kadar, kaç çeşit yemek olacak? İBB, başta öğrenciler ve dar gelirli çalışanlar olmak üzere İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemeğe ulaşması için kent lokantaları açıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerinden biri olan kent lokantalarının ilki Çapa’da hizmete girecek. Peki, İBB kent lokantası nerede, ne zaman açılacak? Kent Lokantası nedir, Kent Lokantası menü fiyatları ne kadar, belli mi?
15.06.2022 Gündem
Faizsiz ve 2 yıl ödemesiz kredi veriliyor! Bakan son dakika duyurdu, ödemeler...
Faizsiz ve 2 yıl ödemesiz kredi veriliyor! Bakan son dakika duyurdu, ödemeler... Faizsiz kredi desteği ile ilgili son dakika açıklaması! En az 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor; 2 yıl geri ödeme yok. Ödemeler yapılmaya başlandı. KOSGEB tarafından sağlanan kredide mikro ve küçük işletmelere alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin lira kredi desteği verilecek. Kadın istihdamında ise destek daha fazla. Her yeni mezun istihdamı için 100 bin lira verilirken, kadın istihdamında ise 110 bin lira ödeme yapılacak. Destek ödemesi 6’şar ay aylık 2 taksit şeklinde olacak. İşe alınan personelin işten ayrılması durumunda ise şartlara uygun yeni bir personel istihdam edilebilecek. Sıfır faizli krediye ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan da yeni bir açıklama geldi. Bakan Varank, 18 bin işletmeye 1 milyar 650 milyon lira ödeme yapıldığını duyurdu.
7.04.2022 Ekonomi
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, zorunluluk kaldırıldı, 11 Nisan...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, zorunluluk kaldırıldı, 11 Nisan... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer canlı yayında duyurdu. Yüz binlerce kişi bekliyordu ve belli oldu. Bakan Özer "Öğretmenlerin 11-15 Nisan tarihlerindeki seminerlere online olarak katılacağını açıkladı. Öncelikle ortaokul ve lisede Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri'nde yaklaşık 4,5 milyon öğrenciye öğrenme kayıpları ile ilgili ders verdiklerini belirten Mahmut Özer, öğrencilerin çekingenlik, okula gitmeme, her gün problem çıkarma gibi reflekslerinin de zamanla yavaş yavaş evrilerek çok daha iyi noktalara geldiğini dile getirdi.
31.03.2022 Eğitim
Kredi müjdesi! Son fırsat! Sıfır faiz iki yıl geri ödemesiz!
Kredi müjdesi! Son fırsat! Sıfır faiz iki yıl geri ödemesiz! Kredi ile ilgili son dakika açıklaması! Faizsiz kredi desteği. Faizsiz kredi desteğine başvuran alıyor. Faizsiz kredi desteği için son gün 31 Mart olarak belirlendi. Detaylar belli oldu. KOSGEB sıfır faizli, iki yıl geri ödemesiz kredi imkanı sağlıyor. Son 12 aydaki ortalama istihdamını koruyan işletmeler, 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdü verdiği her bir personel için faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz destek alacak. Sonraki 24 ayda (2 yıl) eşit taksitlerle (4 ayda bir 6 eşit taksit) faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB’e ödeme yapılacak. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu fırsattan yararlanabilecek. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla pandemiden olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere; alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin lira, kadın istihdamında ise 110 bin lira kredi desteği sağlanıyor. 100 bin lira faizsiz kredi desteğinden kimler yararlanabilir? KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar...
25.03.2022 Ekonomi
AK Parti'li Keşir: Büyük Türkiye hedefimizi kadın-erkek omuz omuza gerçekleştireceğiz
AK Parti'li Keşir: Büyük Türkiye hedefimizi kadın-erkek omuz omuza gerçekleştireceğiz AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, "Büyük Türkiye hedefimizi kadın-erkek omuz omuza gerçekleştireceğiz. Bu hayalimizi, beşeri sermayenin önemli bir parçası olan; fabrika işçisinden ev kadınlarına, beyaz yakalıdan mavi yakalıya, kırdan kente kadar tüm kadınların emeğiyle gerçekleştireceğiz" dedi.
8.03.2022 Siyaset
SGK duyurdu! 3 bin 984 lira hibe desteği! İl il resmen ilan edildi! İstanbul, Ankara, Samsun...
SGK duyurdu! 3 bin 984 lira hibe desteği! İl il resmen ilan edildi! İstanbul, Ankara, Samsun... SGK'dan son dakika açıklaması! 3 bin 984 lira hibe desteği sağlanacak! Resmen açıklandı. İl il belli oldu. SGK Başkanı Cevdet Ceylan, 7 ilde uygulanan 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' kapsamında küçük ölçekli işletmelerde kadın istihdamı sağlayan işverenlere 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği verileceğini duyurdu. Proje kapsamında, özellikle küçük ölçekli, işçi sayısı 9 ve daha aşağıda olan işverenler ilave kadın istihdamı sağlamak koşulu ile projeden faydalanacaktır. Proje, Ankara, İstanbul, Samsun, Aydın, Denizli, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde uygulanacaktır. Projenin hibe başvuruları 21 Şubat 2022 tarihinde başlamış olup bu tarihten itibaren ilave istihdam sağlayan işverenlerimiz projeden faydalanabilecektir. Yine proje kapsamında 4 bin kadın işveren projeden fayda sağlayacak olup yanlarında çalıştıracakları 4 bin kadın işçi de istihdam edilmiş olacaktır. Proje için gerekli şartları sağlayan işverenlerimize 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği sağlanacaktır.
1.03.2022 Ekonomi
Hibe müjdesi, binlerce kadın girişimciye güzel haber geldi! Asgari ücretin yüzde 65'i kadar...
Hibe müjdesi, binlerce kadın girişimciye güzel haber geldi! Asgari ücretin yüzde 65'i kadar... Para veriliyor, SGK resmen duyurdu! Kadın girişimcilere müjde geldi, çok sayıda ilde başladı. Şartlar belli oldu, 4 bin kadın işveren yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, AB destekli 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' ile yanlarında kadın istihdam edecek 4 bin kadın girişimciye, asgari ücretin yüzde 65'i kadar hibe desteği sağlayacak. Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, projenin 7 ilde uygulanacağını ve başvuruların başladığını söyledi.
24.02.2022 Ekonomi
SGK'dan hibe desteği! Aylık 3.984,44 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan hibe desteği! Aylık 3.984,44 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Son dakika hibe açıklaması! Hem çalışanlar hem de işverenler yararlanacak. Mali destek 20 ay sürecek. Ödemeler 3.984,44 lira olarak belirlendi. Hibe desteği SGK tarafından devreye alındı. Karşılıksız para desteği ile ilgili detaylar netleşti. Başvuru süreci başlıyor. Aylık 3.984,44 TL destek ödemesi ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşlar ile paylaşılmaya devam edecek. Hibe desteği başvurularının en geç mart ayı başında başlayacak. e-Devlet üzerinden alınacak başvurular değerlendirilip uygun olan kişilere karşılıksız para ödemesi yapılacak. SGK Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesini başlatıyor. İşte SGK hibe desteği ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
13.02.2022 Çalışan Hakları
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bir araya gelip helalleşmemiz lazım
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bir araya gelip helalleşmemiz lazım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben helalleşme kavramından söz ettim. Helalleşmemiz lazım. Bir araya gelip helalleşmemiz lazım. Tarlada çalışan, yıllarını veren bir kişinin eğer sosyal güvenliği sağlanmıyorsa; bu kadar emek harcadığı halde hastaneye düştüğünde sahipsiz kalıyorsa, devletin onunla helalleşmesi lazım" dedi.
3.02.2022 Siyaset
Faizsiz 100 bin TL! Başvurular e-Devlet'ten, son gün...
Faizsiz 100 bin TL! Başvurular e-Devlet'ten, son gün... Faizsiz kredi fırsatı! Üst limit 100 bin TL. Başvuran sıfır faiz ile kredi kullanabiliyor. 24 ayda geri ödeniyor Kredi geri ödemelerinde hiçbir faiz ve komisyon ödemesi yapılmıyor. 31 Mart tarihine kadar başvuru süreci devam edecek. İsteyenler internet üzerinden müracaatlarını yapabilecekler. KOSGEB, gençlerin istihdama katılmalarını kolaylaştıracak önemli bir hamle yaptı. Mikro ve küçük işletmelere alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin lira, kadın istihdamında ise 110 bin lira faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi desteği sağlanacak.
27.01.2022 Ekonomi
Domates ile ilgili flaş açıklama! Virüs domates fiyatlarını vuracak
Domates ile ilgili flaş açıklama! Virüs domates fiyatlarını vuracak Domates ile ilgili son dakika açıklaması! Domates fiyatlarını virüs vurdu. Son yıllarda domates üretimini tehdit eden virüs, Antalya ve civarında azalma gösterse de Türkiye genelinde sorun olmaya devam ediyor. Sorun devam ederse önümüzdeki günlerde domates fiyatlarının yükselişe geçmesi kaçınılmaz olarak görülüyor.
25.12.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor, flaş karar...
Kamuda yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor, flaş karar... Kamuda çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren karar geldi. AYM, çalışanın "keyfi" olarak başka birimde görevlendirilmesini hak ihlali saydı. Karar gerekçesinde Kararın gerekçesinden "Keyfiliğe yol açan ve hiçbir gereklilik ortaya konulmadan tesis edilen işlemler, işlemin muhataplarının temel haklarına ağır bir müdahale olarak kabul edilebilir" denildi.
20.11.2021 Çalışan Hakları
İŞKUR alımlarında işten çıkarmak zorlaşıyor! Kadın istihdamı artırılacak...
İŞKUR alımlarında işten çıkarmak zorlaşıyor! Kadın istihdamı artırılacak... İŞKUR ile yapılan işçilerin, işten çıkarılmaları zorlaşıyor. İşveren işçiyi 3 aylık talep etmişse 6 ay, 6 aylık talep etmişse 12 ay ve 9 aylık talep etmişse 18 ay çalıştırmak zorunda kalacak. Öte yandan İŞKUR, 2022 yılında kadın istihdamının artmasına yönelik çalışmasını artıracak.
20.11.2021 Çalışma Hayatı
Bakan Yanık duyurdu: Kadının iş gücüne katılma oranı yüzde 33,8'e yükseldi
Bakan Yanık duyurdu: Kadının iş gücüne katılma oranı yüzde 33,8'e yükseldi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, KAGİDER işbirliğinde düzenlenen Girişimci Kadınlar Birliği'nin (FCEM) 68'inci Dünya Kongresi'nde konuştu. Bakan Yanık, “2004 yılında yüzde 20,8 olan kadın istihdam oranı 2021 Ağustos ayı itibarıyla yüzde 28,4'e, kadının iş gücüne katılma oranı yüzde 23,3 'ten yüzde 33,8'e yükseldi. 2023 hedefimiz kadının iş gücüne katılma oranı yüzde 38,5 belirlenmiş durumda" dedi.
4.11.2021 Ekonomi
SGK AB projesi kapsamında 45 personel istihdam edecek!
SGK AB projesi kapsamında 45 personel istihdam edecek! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı, sözleşmeli personel seçme sınavı ilanı yayınladı. Avrupa Birliği projeleri kapsamında "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Projesi" bünyesinde 45 sözleşmeli personel alınacak. Peki, SGK sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte SGK sözleşmeli personel alımı başvuru şartları...
10.07.2021 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Kadın İstihdamı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın istihdamı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.