Kosgeb

Kosgeb

Son dakika KOSGEB haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KOSGEB ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KOSGEB haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kosgeb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kosgeb gelişmeleri de dahil olmak üzere 439 kosgeb haberi bulunmuştur. Tüm kosgeb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sundukları destekleri artıracaklarını söyledi. Bakan Kacır, “Türkiye ekonomisinin geleceğini, Ar-Ge, inovasyon ve ihracat belirleyecek. Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda destek limitlerimizi yeniden belirliyoruz. Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi'ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” dedi.
27.01.2024 Ekonomi
Depremden etkilenen işletmelere can suyu! '10 günde binin üzerinde talebi onayladık'
Depremden etkilenen işletmelere can suyu! '10 günde binin üzerinde talebi onayladık' KOSGEB Başkanı A. Serdar İbrahimcioğlu, deprem bölgesindeki saha ziyaretlerine devam ediyor. Geçen hafta Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da KOBİ’lerle buluşarak Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi’ni tanıtan KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, Adana, Osmaniye, Kilis ve Gaziantep’te de sanayi ve ticaret odalarında projenin ayrıntılarını anlattı.
12.11.2023 Ekonomi
Depremden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek
Depremden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi’ni başlattıklarını açıklamasının ardından KOSGEB Başkanı A. Serdar İbrahimcioğlu, sahaya indi. KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, depremden en çok etkilenen iller olan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da KOBİ’ler ve esnafla buluşarak işletme başına 750 bin TL’ye kadar olan projenin ayrıntılarını anlattı.
5.11.2023 Ekonomi
Bakan Kacır duyurdu! KOSGEB borçları silindi
Bakan Kacır duyurdu! KOSGEB borçları silindi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
9.08.2023 Gündem
KOBİ'lere 450 milyon dolarlık destek yolda! Bakan Kacır duyurdu
KOBİ'lere 450 milyon dolarlık destek yolda! Bakan Kacır duyurdu KOBİ'lerin beklediği haber geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Dünya bankası ile 450 milyon dolarlık bir desteği önümüzdeki haftalardan itibaren yine KOBİ’lerimizin toparlanması adına bölgedeki KOBİ’lere sunuyor olacağız. Bu program kapsamında 11 ilimizdeki küçük ve orta ölçekli büyüklükteki işletmelerimize 120 bin ila 500 bin TL’lik bir desteği sağlıyor olacağız’’ dedi.
14.07.2023 Gündem
Bakan Kacır açıkladı! KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman imkanı
Bakan Kacır açıkladı! KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman imkanı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Bankası ile hayata geçirilen 450 milyon dolarlık finansman projesi kapsamında; depremde işletmeleri hasar gören küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) 120 bin ile 500 bin lira arasında 3 yıl geri ödemesiz, sıfır faizli ve 36 ay vadeli kredi sağlanacağını açıkladı.
13.07.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Kacır "Sel bölgesinde KOBİ'lere 1 yıl ödemesiz 3 yıl ödemeli 300 bin lira kredi sunduk" dedi. Bakan Kacır "Önümüzdeki 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz. İki aşamalı proje olacak. Sert iniş ilki, insansız roket göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
7.06.2023 Ekonomi
Geri ödemesiz destek verilecek! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor, tek tek açıklandı
Geri ödemesiz destek verilecek! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor, tek tek açıklandı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 3 destek programı açıkladı. Bir kısmı geri ödemeli olan desteklerde üst limit 10 milyon TL’ye kadar çıkıyor. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor.
17.05.2023 Ekonomi
Faizsiz, 1 yıl ödemesiz 75 bin lira kredi! Başvuran alacak, Bakan Varank yeni desteği duyurdu
Faizsiz, 1 yıl ödemesiz 75 bin lira kredi! Başvuran alacak, Bakan Varank yeni desteği duyurdu KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.
7.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmak için her alanda çalıştık
Bakan Kurum: Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmak için her alanda çalıştık Üsküdar’da düzenlenen programlarla ilk defa oy kullanacak gençler ve kadınlarla bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Gençler ülkemiz, İstanbul’umuz, geleceğimiz için çok güzel hayaller kuruyorlar. İnşallah o hayalleri gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz. Biz buna yürekten inanıyoruz. Bütün mücadelemiz siz gençler içindir. 21 yılda hem çalışma hayatında hem de aile hayatında her zaman kadınlara destek olduk. İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 10 buçuk milyona çıkardık. Ülkemizi kadına şiddet noktasında bu ayıptan kurtarmak için eğitimden istihdama kadar her alanda birlikte çalıştık. Ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen kardeşlerimizin primlerinin üçte birini devletimiz karşılıyor” dedi. 
27.04.2023 Gündem
Bakan Varank: Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız
Bakan Varank: Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg’u aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e Togg heyeti ile birlikte teslim eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Özbek öğrencilerle buluştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Taşkent’teki Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) kampüsünü ziyaret eden Bakan Varank, “Türkiye’nin kabiliyetlerini tüm dünyaya yansıtan bir proje. Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız” dedi.
13.04.2023 Ekonomi
6 ay ana para ödemesiz kredi fırsatı! Faiz avantajı sağlanıyor
6 ay ana para ödemesiz kredi fırsatı! Faiz avantajı sağlanıyor Yüz binlerce genç için kredi desteği sağlanıyor. Faiz avantajının da sonulduğu destek paketinde 6 ay ana para ödemesi de yapılmıyor. İşte KOSGEB destekleri ile ilgili detaylar...
10.04.2023 Ekonomi
Kendi işine kurana geri ödemesiz destek! Şartlar ve oran açıklandı
Kendi işine kurana geri ödemesiz destek! Şartlar ve oran açıklandı Kendi işini kurmak isteyenlere kredi desteği müjdesi! KOSGEB, sıfırdan kendi işini kurmak isteyenlere makine teçhizat alımına kadar koşulsuz destek sağlıyor. Şartlar tek tek açıklandı. Peki geleneksel girişimci destek programına kimler, nasıl başvuru yapabiliyor? İşte detaylar...
5.04.2023 Çalışma Hayatı
Yıldırım: "KOSGEB deprem acil destek kredi programında NACE çerçevesi genişletilmeli"
Yıldırım: "KOSGEB deprem acil destek kredi programında NACE çerçevesi genişletilmeli" KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlattı. Programa ilişkin bir değerlendirme yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım programın sektörel çerçevesinin genişletilmesi gerektiğini söyledi.
29.03.2023 Kobi
KOSGEB'den KOBİ'lere yaşam alanı desteği
KOSGEB'den KOBİ'lere yaşam alanı desteği KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
27.03.2023 Ekonomi
Devlet desteği ile kendi işini kurdu, şimdi ise yurt dışına ihraç ediyor
Devlet desteği ile kendi işini kurdu, şimdi ise yurt dışına ihraç ediyor Şırnak'ta KOSGEB desteği alan girişimci, kısa süre içinde kendi çikolata atölyesini kurdu. Girişimci Ata Bilen, tencerede başladığı üretime şimdi ise açtığı işletmede devam ederek 20 kişiye de istihdam sağladı.
9.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan yeni kararları açıkladı. Deprem konutlarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Amacımız 2 ay içerinde 244 bin konutun inşasına başlamaktır. Bugün kadar 22 binin inşasına başlanmıştır. Toplamda 488 bin yeni hane yaparak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." dedi. Vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı yapan Erdoğan, "Bir kez daha vatandaşlarıma 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sunmalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde toplamda 46 bin 104 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.
6.03.2023 Gündem
2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu yayımlandı
2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu yayımlandı Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından yayımlanan Küresel İnovasyon Endeksi’ne göre Türkiye, 2022’de 37. sıraya yükseldi. Dört basamaklık ilerlemeyle ilk kez 40 ülke arasında yer alan Türkiye’deki Ar-Ge ve inovasyon ortamına ilişkin yeni bir rapor yayımlandı. Ser Danışmanlık tarafından hazırlanan ve Ar-Ge’de insan kaynağı, harcamalar, üretim kapasitesi, patent, faydalı model ve tasarım tescilleri, inovasyon faaliyetleri gibi başlıkları içeren 2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu’nda, 2021 ve daha öncesinde yayımlanan veriler analiz edildi. Rapora göre Türkiye’de Ar-Ge harcamalarının 10 yıldır artış eğilimi gösterdiği, 2021’deki artışın ise yüzde 49 olduğu tespit edildi.  
27.12.2022 Kobi
Hibe desteği! Çok sayıda girişimci ve sektörü kapsıyor
Hibe desteği! Çok sayıda girişimci ve sektörü kapsıyor Devlet tarafından hibe ve destek veriliyor. Bilişim, gayrimenkul, sağlık turizmi, ihracat başta olmak üzere birçok şirket ya da girişimcinin hakkı var ama bilgileri olmadığı için bu hibelerden faydalanamıyor. Geri ödemesiz milyonlarca liralık teşvik ve hibe alınabiliyor. İşte detaylar...
26.12.2022 Ekonomi
EYT'de yaş sınırı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz
EYT'de yaş sınırı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi açıklama yaptı. EYT ile ilgili konuşan Erdoğan, "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız." ifadeleri kullandı.
13.12.2022 Siyaset
’Temizlikçi’ olarak girdiği işletmenin patronu oldu, 320 kişi çalıştırıyor
’Temizlikçi’ olarak girdiği işletmenin patronu oldu, 320 kişi çalıştırıyor Samsun’da temizlikçi olarak başladığı tekstil sektöründe çalıştığı işletmenin patronu olan kadın, şimdi 320 kişiyi istihdam ediyor.
3.12.2022 Yaşam
Devletten 155 bin lira destek aldı! Engelli genç şimdi kendi işinin patronu
Devletten 155 bin lira destek aldı! Engelli genç şimdi kendi işinin patronu Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 34 yaşındaki 3 çocuk babası engelli Erhan Uslu, 155 bin liralık hibe desteğiyle iş yeri açtı.
20.10.2022 Ekonomi
Bakan Varank'tan e-Devlet açıklaması: Türkiye’deki farkındalığı görebiliyorsunuz
Bakan Varank'tan e-Devlet açıklaması: Türkiye’deki farkındalığı görebiliyorsunuz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Teknoloji Geliştirme Merkezi açılış törenine katıldı. Burada konuşan Varank "60 milyon kullanıcısıyla, binlerce hizmetle E-Devlet uygulaması dünyadaki kime anlatırsanız ilgisini çeken bir uygulama. Geçenlerde Almanya’da bir tartışma vardı. Almanya vatandaşlarına enerji krizinde para göndermek istemiş ama vatandaşlarının vergi numaralarıyla, hesap numaralarını eşleştirmek 18 ay sürdüğü için bunu şu anda yoluna koyamamışlar. İşte böyle bir dijital altyapıya bakıyorsunuz, bir de 60 milyon kullanıcısı olan E-Devlet uygulamasına bakıyorsunuz, Türkiye’deki farkındalığı görebiliyorsunuz" dedi. 
14.09.2022 Ekonomi
250 bin lira hibe desteği! Paralar hesaba yatacak, başvurular bugün başlıyor
250 bin lira hibe desteği! Paralar hesaba yatacak, başvurular bugün başlıyor KOSGEB'den işletmelere güzel haber geldi. KOSGEB işletmeler için düğmeye bastı. KOSGEB'den 250 bin liraya kadar hibe desteği bugün başlıyor. Yüz binlerce işletmeyi ilgilendiren detaylar belli oldu. KOSGEB tarafından yürütülecek olan programa 800 işletmeden 602 tanesinin ön başvurusu kabul edildi. Programa başvurarak desteklerden yararlanmak isteyen işletmeler 30 Eylül’e kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırabilecekler.
1.09.2022 Ekonomi
Faizsiz, geri ödemesiz kredi fırsatı! 55 bin TL'den başlıyor, işte başvuru şartları
Faizsiz, geri ödemesiz kredi fırsatı! 55 bin TL'den başlıyor, işte başvuru şartları Faizsiz kredi fırsatını duyurdular. İş kurmak isteyenler için sevindiren gelişme. Asgari ücretin artmasıyla birlikte özel sektörde de maaş düzenlemeleri yapıldı, fakat kendi işini yapmak isteyenlerin sayısı da bir hayli arttı. Kendi işini yapmak isteyenler için faizsiz kredi fırsatı detayları açıklandı. İşte son dakika haberinin detayları...
26.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kosgeb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kosgeb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.