Kabız

Kabız

Son dakika kabız haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kabız ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kabız haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kabız

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kabız gelişmeleri de dahil olmak üzere 79 kabız haberi bulunmuştur. Tüm kabız haberleri aşağıda listelenmiştir.
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Haşlanmış mısır uzun süre tok tutan bir besin olduğu için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo yapmaz. Haşlanmış mısırın 100 gramı 96 kaloridir. 
17.12.2023 Sağlık
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi Birçok insan, tuvalette uzun süre oturma alışkanlığı nedeniyle sağlığını riske atıyor. Sağlık uzmanları, uzun süreli tuvalet molalarının sağlığınıza riske atabileceği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle tuvalette uzun süre vakit geçirmenin, önemli sağlık sorunlarına zemin hazırladığı, tuvalette uzun süre kalma sonucunda rektum ve anüs içinde basınç oluşmasına neden olarak basur olarak da bilinen hemoroid riskini arttırdığı belirtiliyor.
9.10.2023 Sağlık
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir?
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir? Damar otu, çok uzun zamandır öksürük ve kabız gibi rahatsızlıklarda kullanılır. Özellikle Amerika, Asya ve Avrupa'da 4000 yıldır olduğu düşünülmektedir. 
8.07.2023 Sağlık
Bebeklerde bağırsak felcine dikkat! ‘Ölüyor zannettim’
Bebeklerde bağırsak felcine dikkat! ‘Ölüyor zannettim’ Çocuklarda doğumsal rahatsızlıklar arasında yer alan bağırsak felci olarak bilinen “hirschsprung”un çoğu zaman kabızlık ile karıştırıldığını anlatan uzmanlar uyarıyor. Bağırsak felci nedeniyle zor günler geçirdiklerini anlatan anne Çiler Doğan, “Kabızlık dedim, ilaçla geçer sanıyordum ilk defa duydum böyle bir hastalığı, çok şaşırdım. Çok sıkıntı yaşadım artık ölüyor zannettim, düşünün, çocuğun bağırsakları taş gibi, kilo da almıyor, gelişmiyordu, şu an iyi” dedi.
24.01.2023 Yaşam
Esra Ezmeci ‘sonuçları ağır’ deyip uyardı! İnsanı yiyip bitiriyor, vaktinde tedbir alınmazsa...
Esra Ezmeci ‘sonuçları ağır’ deyip uyardı! İnsanı yiyip bitiriyor, vaktinde tedbir alınmazsa... Belirtisini hemen göstermiyor, sonuçları ağır oluyor. Aşırı yorgun hissettiriyor, kalp çarpıntıları ve mide problemleri baş gösteriyor. Sürekli kabız olma veya sürekli olarak hastalanmak da önemli bir gösterge olarak öne çıkıyor. Uyku problemleri, uykuya dalmada veya uyanmakta zorluk yaşanıyor. Geleceğe dair sürekli olarak umutsuz hissetme, kendine güvenle ilgili problemler yaşama eksik hissetme, sürekli olarak hayal kırıklığına uğramak, yoğun kaygı duygusuna eşlik eden huzursuzluk duygularına sahip olmak da belirtileri arasında. Hemen hemen herkesin iş ya da özel hayatındaki sorunlar sebebiyle stresi var. Ancak doz artınca, insan hiç fark etmeden kendini kaybedebiliyor. Vaktinde tedbir alınmazsa bu rahatsızlık, insanı çıkmaza sürükleyebilir. Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, sorunun sebep ve çözümlerini tek tek anlattı.
23.07.2022 Sağlık
Tüp bebek transferi sonrası dikkat edilmesi gerekenler! 10 altın kurala dikkat!
Tüp bebek transferi sonrası dikkat edilmesi gerekenler! 10 altın kurala dikkat! Tüp bebek tedavisi sonrası anne adaylarınıın bazı kurallara uyması gerekiyor. Transfer sonrası verilen tüm ilaçları dikkatli ve düzenli kullanmak sürecin en önemli parçası. Tüp bebek transferi sonrasında pek çok kişinin aklında günlük yaşam alışkanlıklarının bu süreçte nasıl devam etmesi gerektiği soruları var. Peki, Tüp bebek transfer sonrası neler yapmalı? Tüp bebek tedavisinden sonra kaç gün dinlenmeli? Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner tüp bebek tranferi ile ilgili merak edilenleri anlattı. İşte Tüp bebek transfer sonrası dikkat edilmesi gerekenler!
14.05.2022 Sağlık
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır?
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır? Çocuk hastalıkları söz konusu olduğunda hızlı müdahale kadar, doğru branşa gitmek etkili tedavi için çok önemlidir. Genelde ‘Çocuk hastalıkları’ bölümü ile ‘Çocuk Cerrahisi’ bölümünün karıştırılması hastalık teşhisi için zaman kaybı olabileceğinden ebeveynlere doğru yönlendirici bilgi vermek çok değerli. Çocuk Cerrahisi bölümünden Op. Dr. Mustafa Okumuş ‘Çocuk cerrahisi bölümünün uzmanlık alanları’ hakkında merak edilenleri cevapladı.
16.03.2022 Sağlık
Yalnız Kurt oyuncuları kimler? Komutan, Altay, Esra, Nizam, Viking, Ahmet, Akif karakterleri ve Yalnız Kurt dizisinin oyuncu kadrosu ile isimleri…
Yalnız Kurt oyuncuları kimler? Komutan, Altay, Esra, Nizam, Viking, Ahmet, Akif karakterleri ve Yalnız Kurt dizisinin oyuncu kadrosu ile isimleri… Yalnız Kurt dizisinin oyuncuları kimdir? Yalnız Kurt oyuncu kadrosu merak ediliyor. ATV'nin yeni dizisi Yalnız Kurt bu akşam başlıyor. İlk bölümüyle ekranlara gelen Yalnız Kurt dizisinin oyuncu kadrosu merak konusu oldu. Yönetmen koltuğunda Çağatay Tosun'un oturduğu Yalnız Kurt dizisi Osman Sınav imzasıyla izleyiciyle buluşuyor. İşte Yalnız Kurt oyuncuları ve karakterleri…
4.02.2022 Televizyon
Huzursuz bağırsak sendromu yaşam kalitesini etkiliyor
Huzursuz bağırsak sendromu yaşam kalitesini etkiliyor Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Köroğlu, "Huzursuz bağırsak sendromu olarak da bilinen ve toplumda özellikle 18-30 yaş arasındaki genç nüfusta daha yaygın görülen IBS, inflamatuar bağırsak hastalığı ya da bağırsak kanseri gibi daha ciddi olabilen bağırsak sorunlarıyla bağlantılı olmasa da yarattığı stres ve psikolojik sorunlar nedeniyle kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyen önemli bir sorun oluşturuyor." ifadesini kullandı.
3.11.2021 Sağlık
Haftada en az bir kez karın ağrısı çekiyorsanız dikkat
Haftada en az bir kez karın ağrısı çekiyorsanız dikkat Huzursuz Bağırsak Sendromu olarak da bilinen IBS, toplumda oldukça yaygın görülmesine karşın yeterince tanınmaması nedeniyle hastalar tedavi için zaman kaybedebiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Köroğlu, IBS’in kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyen, iş gücü kaybına neden olan ve hatta tedavi edilmediği taktirde psikolojik sorunlara neden olabilen fonksiyonel bir hastalık olduğunu söyledi.
3.11.2021 Sağlık
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı?
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı? İnsanın hayat ve akademik başarısında önemli bir yeri ve katkısı olan mükemmelliyetçilik, kişiye ne zaman zarar veriyor? Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sağlıksız olan ve denge gözetilmeyen mükemmelliyetçiliğin kişide başta sağlık problemleri olmak üzere hayatının diğer alanlarında da pek çok olumsuzluğa davetiye çıkardığına dikkat çekti. Prof. Dr. Tarhan’a göre, sağlıklı mükemmelliyetçilikte kişi olumluya odaklanırken; sağlıksız olanda kendisini suçlar, utanç duyar ve kendini değersiz görür. Tarhan, sağlıksız mükemmelliyetçiliğin modern yaşamın yan etkilerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.
24.10.2021 Sağlık
Kegel egzersizi yapmak mesane sarkmasını önlüyor!
Kegel egzersizi yapmak mesane sarkmasını önlüyor! Kadınların doğumdan sonra pelvik kaslarını güçlendirici egzersiz yapmaları mesane sarkmasını önlüyor. Vajinadan dışarıya sarkan ve ele gelen kitlelerin büyük çoğunluğunun mesane sarkması olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Dr. Elnur Allahverdiyev, “Kadınlarda mesane sarkmasının görülmesinin en büyük nedenleri arasında normal doğum sonrasındaki pelvik taban kas yetersizliği yer alıyor. Özellikle doğum sonrası pelvik bölgedeki (Karnın altı kısmı) kasları geliştirmek için kegel egzersizi yapmak mesane sarkmasını önlüyor” açıklamasında bulundu.
5.10.2021 Sağlık
“Kovid-19’un zihinsel fonksiyonları gerilettiğine yönelik veriler var”
“Kovid-19’un zihinsel fonksiyonları gerilettiğine yönelik veriler var” Kovid-19 enfeksiyonunun olası etkilerinin tüm bireylerde olduğu gibi ileri yaş grubundakiler için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Nöroloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üy. Emir Ruşen, Kovid-19’un Alzheimer üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Ruşen, “Kovid-19’un zihinsel fonksiyonları çok hızlı gerilettiğine yönelik veriler var” dedi.
21.09.2021 Sağlık
Kantaron yağının faydaları nelerdir? Kantaron yağı nasıl kullanılır, zararı var mı?
Kantaron yağının faydaları nelerdir? Kantaron yağı nasıl kullanılır, zararı var mı? Cilt bakımı başta olmak üzere pek çok konuda en doğal ürünler arasında yer alan ürünlerin başında kantaron yağı yer alır. Sarı kantaron yağı, ozonlu kantaron yağı, kırmızı kantaron yağı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Kantaron yağı, cilt bakımı başta olmak üzere çok sayıda faydası ile dikkat çekiyor.
16.02.2022 Sağlık
Kronik kabızlık fıtığa neden olabilir!
Kronik kabızlık fıtığa neden olabilir! Tüm yaşam boyunca erkeklerin yüzde 27’si, kadınların yüzde 3’ünde kasık fıtığı görülüyor. Bazen tedavi edilmeyen bir fıtık, potansiyel olarak ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Şişlik ve ağrı ile kendini belli eden kasık fıtığının tek tedavisi cerrahi müdahaledir. Eğer tedavi edilmezse fıtığınız büyüyebilir ve daha fazla belirtiye neden olabilir. Bu da dayanılmaz ağrılara, kusmaya veya şişliğe neden olur ve yaşam kalitesini düşürür. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Uzer kasık fıtıkları ve tedavi yöntemleri anlattı.
6.05.2021 Sağlık
Kabızlık problemine karşı karnıyarık otu tavsiyesi
Kabızlık problemine karşı karnıyarık otu tavsiyesi Kabızlık sorunu olan kişilerin Ramazan'da sıvı alımını iftardan sahura yaymasını öneren Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kürşat Poyrazoğlu, "Özellikle tokluk hissi ve gün içerisindeki şeker düzeninin sağlanması açısından; kabızlıkla ilgili şikâyeti olanların iftar ve sahurda su ile birlikte 5’er gram karnıyarık otu (pysyllium) alması faydalı olur" dedi.
20.04.2021 Sağlık
Cinsel problemlere yol açıyor! Erkeklerde...
Cinsel problemlere yol açıyor! Erkeklerde... Prostat hastalıklarının orta yaş ve üzeri erkeklerin karşılaştığı sağlık sorunları arasında olduğunu kaydeden Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Pek çok erkek gerek prostat hastalıkları gerekse uygulanan tedaviler nedeniyle cinsel problemler yaşıyor. Prostat hastalıklarında en sık görülen yakınma idrar problemleri” dedi. Hattat, prostat hastalıklarının ve tedavilerinin cinsel sorunlar üzerindeki etkisini de anlattı.
30.03.2021 Sağlık
Stresli dönemlerde daha da artıyor
Stresli dönemlerde daha da artıyor Ankara'da Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Muharrem Taşkoparan, huzursuz bağırsak sendromu rahatsızlığının nedeninin tam olarak bilinmediğini söyleyerek, "Araştırmalar, huzursuz bağırsak sendromu şikâyetlerinin, hastaların stresli oldukları dönemlerde daha da arttığını göstermektedir" dedi.
27.02.2021 Sağlık
“Bebeklerdeki kabızlık anneden kaynaklanabilir”
“Bebeklerdeki kabızlık anneden kaynaklanabilir” Okul öncesi çocukların yüzde 3’ünde kabızlık görüldüğünü belirten Uzm. Dr. Ayşegül Parlak “Bebeklerde en sık nedenler arasında annenin kabız olması ve az su tüketimi, ek gıdaya başlandığı dönem, tuvalet alışkanlığı kazandırılması aşamasında, fazla inek sütü tüketmesi, kan ilacı kullandığı dönemde görebiliyoruz” dedi.
21.12.2020 Sağlık
“Kabızlık çocuğun büyümesini engelleyebilir”
“Kabızlık çocuğun büyümesini engelleyebilir” Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevlit Korkmaz, çocukların yüzde 30’unda görülen kabızlık tedavisinin ertelenmesinin, makatta yara ve kanama, hatta büyüme gelişiminde duraksama gibi komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi.
18.11.2020 Sağlık
Yıllarca sinüzit ve alerji sanıldı ama aslında...
Yıllarca sinüzit ve alerji sanıldı ama aslında... Yıllarca sinüzit ve alerji zannedilerek tedavi gören hastaya beyin omurilik sıvısı kaçağı tanısı kondu, hasta “Endoskopik Beyin Omurilik Sıvısı kaçağı Tamiri’’ ameliyatı ile sağlığına kavuştu.
28.09.2020 Sağlık
Bu meyvenin azı yarar, fazlası zarar
Bu meyvenin azı yarar, fazlası zarar Doğada kendiliğinden yetişen Çördük meyvesinin insan vücuduna faydası olmasının yanı sıra, fazla ve aç karnına tüketildiğinde ise kabızlığa ve kalp sıkışmasına neden oluyor.
8.09.2020 Sağlık
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? İşte erken hamilelik belirtileri!
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? İşte erken hamilelik belirtileri! Hamile olup olmadığınızı gebelik testi veya ultrasonla muayeneden önce anlamanın yollarından biri de kendinizi gözlemlemekten geçiyor. Bazı hamilelik belirtileri ve bulgularını takip ederek hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Peki, Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Erken hamilelik belirtileri nelerdir? İşte hamilelik belirtileri ile ilgili bilmeniz gerekenler...
17.03.2021 Sağlık
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamile olduğunuzu anlamanın yolları ve hamilelik belirtileri
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamile olduğunuzu anlamanın yolları ve hamilelik belirtileri Hamilelik testi yapmadan önce bazı erken hamilelik belirtileri ve semptomları fark edebilirsiniz. Hamile olduğunuzdan şüpheleniyor, 'hamile miyim acaba' diyorsanız erken hamilelik belirtileri ile ilgili mutlaka bir uzmana danışın. Peki, hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamile olduğunuzu nasıl anlarsınız? İşte erken hamilelik belirtileri...
17.03.2021 Sağlık
Hareketsizlik kabızlığa sebep oluyor
Hareketsizlik kabızlığa sebep oluyor Corona virüs salgını ile birlikte insanların sokağa çıkmadığını veya kısıtlamalarla evlerinde hareketsiz kaldığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Gökpınar, hareketsizliğe bağlı olarak sık kabızlığın yaşanabileceğini söyledi.
16.05.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kabız ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kabız haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.