Japonca

Japonca

Son dakika japonca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan japonca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını japonca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Japonca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan japonca gelişmeleri de dahil olmak üzere 304 japonca haberi bulunmuştur. Tüm japonca haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tekerleme Örnekleri... En Zor Tekerlemeler... Diksiyon Geliştiren Tekerleme Örnekleri...
Tekerleme Örnekleri... En Zor Tekerlemeler... Diksiyon Geliştiren Tekerleme Örnekleri... Düzgün bir diksiyona sahip olmak, birçok iş alanı için önemli bir kriterdir. Sunuculuk, oyunculuk, yöneticilik ya da hitabet sanatıyla uğraşan her insanın düzgün bir diksiyona sahip olması beklenir. Bununla birlikte, daha düzgün konuşmak, söylemlerini daha anlamlı cümlelerle ifade etmek isteyen insanlar da özel diksiyon kurslarında eğitim alırlar. 
4.02.2024 Gündem
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncay Dilci, dijitanaliz tekniği ile 2 bin 300 çocuk üzerinde yapılan araştırmada, çocukların yüzde 28'inin 'içeri çekilme, hapsedilmiş olma' anlamına gelen ve Japonca bir terim olan 'hikikomori' sendromuna maruz kaldığını söyledi. Prof. Dr. Dilci, "Çocuklar genelde videolu oyunlar oynayarak, odalarında vakit geçiriyor. Dış dünyadan zevk alamama gibi davranışlara yöneliyorlar. Bu olayın yaşam boyu devam etme riski var" dedi.
26.12.2023 Sağlık
Dilan Polat gibi Seçil Erzan da “Enerji” dedi! Seçil Erzan’ın çekmecesinden aşk tılsımı çıktı! Mesajlarda Terim ayrıntısı
Dilan Polat gibi Seçil Erzan da “Enerji” dedi! Seçil Erzan’ın çekmecesinden aşk tılsımı çıktı! Mesajlarda Terim ayrıntısı Ünlü isimleri özel fon vurgunu yalanıyla milyonlarca dolar dolandıran Seçil Erzan'ın, "kara para aklamak" ve "vergi kaçırmak" gibi suçlardan tutuklanan Dilan Polat gibi "Enerji"ye büyük önem verdiği ortaya çıktı. Erzan'ın makam odasındaki çekmecesinden çıkanlar, Erzan'ın işlerini ve Avukat Candaş Gürol'la geçtiğimiz yıl yaşadığı aşk hayatını koruyabilmek ve rayına sokmak için Japonca'da "Evrensel yaşam enerjisi" anlamına geren ve evrene yollanan enerjiyle sorunlarının çözüldüğüne inanılan Reiki felsefesine sarıldığını ortaya koydu. Çekmeceden, 14 sayfa "Tutkulu aşk güçlendirmesini aktif ediyorum Candaş Gürol" ve 1 sayfalık, "Ben Seçil Erzan, Mehmet Aslan hocanın bana gönderdiği tutkulu aşk güçlendirmesini aktif ediyorum Candaş Gürol" yazılı evraklar çıktı. Çekmeceden çıkanların listesi dava dosyasında kendisine yer buldu.
8.12.2023 Gündem
Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu
Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu Usta sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde yaşamını yitirmişti. Barış Manço'nun seneler önce Osaka'da verdiği konserde Türkiye ve 2023 yılı için söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada gündem olan video ile ilgili “Oğlu yerine getirmeli” yorumları geldi.
29.10.2023 Magazin
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
Buji Nedir, Ne İşe Yarar? Buji Arızası Neden Olur?
Buji Nedir, Ne İşe Yarar? Buji Arızası Neden Olur? Motorların yapısında bulunan parçalar birbirini tamamlamaktadır. Bu parçaların kullanılmasıyla birlikte motorların rahat bir şekilde çalışması amaçlanır. Buji de motorda bulunan önemli parçalardan bir tanesidir. Buji, içten yanmalı motorlarda kullanılır.
3.06.2023 Eğitim
40 yabancı dilde adli sicil belgesi alınabilecek: Bakanlık duyurdu
40 yabancı dilde adli sicil belgesi alınabilecek: Bakanlık duyurdu Adalet Bakanlığı'nın yeni 'Adli Sicil Bilgi Sistemi' (ASBS) ile 28 yabancı dilde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilmesi hizmetine 12 yeni yabancı dil daha eklendi. Böylelikle 40 dilde adli sicil belgesi alınabiliyor.
5.05.2023 Gündem
Al Sancak dizisinde Nadia'yı oynayan Gülsüm Ali İlhan kimdir, kaç yaşında?
Al Sancak dizisinde Nadia'yı oynayan Gülsüm Ali İlhan kimdir, kaç yaşında? TRT 1'in yeni dizisi Al Sancak ilk bölümüyle ekrana geliyor. Nadia İvanova karakteriyle hayranlarının karşısına çıkacak olan Gülsüm Ali İlhan'ın da performansı merakla bekleniyor. Son olarak Gönül Dağı'nda rol alan başarılı oyuncu Gülsim Ali İlhan kimdir, kaç yaşında? Gülsüm Ali İlhan hangi dizilerde rol aldı?
19.01.2023 Televizyon
Barış Manço'nun 2023 yılı için söyledikleri gündem oldu!
Barış Manço'nun 2023 yılı için söyledikleri gündem oldu! Usta sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde yaşamını yitirmişti. Barış Manço'nun seneler önce Osaka'da verdiği konserde Türkiye ve 2023 yılı için söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. 1995 yılında çekilen videoda Manço "Osaka'da tekrar bu şarkıyı çalmak istiyorum" cümlesiyle herkesi duygulandırdı.
8.01.2023 Magazin
Adli sicil kaydı ile ilgili son dakika açıklaması: E-devlet başvurusuyla hepsi silindi
Adli sicil kaydı ile ilgili son dakika açıklaması: E-devlet başvurusuyla hepsi silindi Adalet Bakanlığı’nın dijital dönüşüm çalışmaları çerçevesinde başlatmış olduğu adli sicil kaydı düzeltme ve silme taleplerinin e-Devlet’ten alınması uygulamasında 320 bin 775 adli sicil kaydı silindi.
6.01.2023 Gündem
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir Şimdiki aşk ve cinsel hayatınız, hayatınızın sonu için ne anlama gelebilir? Libidoya ilişkin 20 bin kişi üzerinde araştırma yapıldı. Düşük libido ile erken ölüm arasındaki bağlantıda dikkat çeken sonuçlara yer verildi. Araştırmaya göre cinsel ilginin erken ölümle ilgisi bulunuyor...
30.12.2022 Sağlık
THY, Avrupa'nın en iyisi seçildi
THY, Avrupa'nın en iyisi seçildi  Türk Hava Yolları (THY), 2022 Skytrax  Dünya Havayolları ödül töreninde  Avrupanın En iyi Hava Yolu, Dünyanın En iyi Business Class İkram Servisi ve Güney Avrupanın En İyi Hava Yolu ödüllerini almaya hak kazandı
23.09.2022 Ekonomi
KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kaç net kaç puan getirir? Netlere göre KPSS puan hesaplama formülü!
KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kaç net kaç puan getirir? Netlere göre KPSS puan hesaplama formülü! KPSS sınavları ile birlikte adaylar netlerine göre hesaplama ve değerlendirme formüllerini araştırıyor. KPSS 2022 kılavuzunda hesaplama ile ilgili olarak formüller verildi. KPSS’de 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Çıkan net sayısı ve ağırlıklı standat puan hesaplanacak. Peki, KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kaç net kaç puan getirir? Netlere göre KPSS puan hesaplama formülü!
18.09.2022 Eğitim
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu Mesleki eğitimler, el sanatları ve zanaat, güzel sanatlar ve kişisel gelişim olmak üzere 4 dalda, bin 300 eğitim veren İSMEK’te yeni dönem kayıtları başladı. 24 saatte yüz yüze 79 bin 999, uzaktan eğitimlere 37 bin 789 olmak üzere toplam 117 bin 788 kişi başvuruda bulundu. En çok başvuru yapılan eğitim programları ise belli oldu.
5.09.2022 Çalışma Hayatı
Ajda Pekkan’ın sağlık durumu nasıl? İşte Ajda Pekkan’ın son durumu!
Ajda Pekkan’ın sağlık durumu nasıl? İşte Ajda Pekkan’ın son durumu! Corona virüse yakalanan Ajda Pekkan, konserlerine ara verdi. Medyada çıkan haberler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Ajda Pekkan sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Ajda Pekkan’ın sağlık durumu nasıl? Ajda Pekkan’ın son durumu ne? Ajda Pekkan kaç yaşında? İşte Ajda Pekkan’ın açıklaması!
Gönüllü Turizm Elçileri Projesi gençler için bir fırsat
Gönüllü Turizm Elçileri Projesi gençler için bir fırsat Fatih Belediyesi’nin bu yıl 12’inci kez hayata geçirilecek olan Gönüllü Turizm Elçileri projesi için başlattığı başvurular devam ediyor.
26.05.2022 Yaşam
BTS konseri ne zaman? BTS konseri nasıl izlenir?
BTS konseri ne zaman? BTS konseri nasıl izlenir? K-pop grubu BTS, iki yıl sonra Seul'deki ilk canlı yüz yüze konserleriyle hayranlarını eğlendirmeye hazırlanıyor. 'BTS Permission to Dance On Stage Concert: Seoul', 10-13 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğin ardından, Nisan ayında Las Vegas'ta yapılacak dört günlük Canlı Oyun etkinliği yapılacak. Peki, BTS konseri ne zaman 2022? BTS konseri online nasıl izlenir?
10.03.2022 Kültür Sanat
Zoom’a Türkçe dil desteği eklendi
Zoom’a Türkçe dil desteği eklendi Zoom Video Communications, tümleşik iletişim platformuna Türkçe dil desteği eklediğini duyurdu.
16.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Sabıka kaydı ile ilgili flaş karar! Bakan duyurdu...
Sabıka kaydı ile ilgili flaş karar! Bakan duyurdu... Sabıka kaydı ile ilgili yeni uygulamayı bakan resmen duyurdu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dünyanın dört bir yanında yaşayan, çalışan vatandaşlarımız bugün itibarıyla Arapçanın da eklenmesi ile e-Devlet üzerinden 19 dilde adli sicil belgesinin tercümesini alabiliyor. Güven veren ve erişilebilir adalet vizyonuyla çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
8.12.2021 Yaşam
Sudoku nasıl oynanır, püf noktaları nelerdir? Sudoku oyun kuralları nelerdir?
Sudoku nasıl oynanır, püf noktaları nelerdir? Sudoku oyun kuralları nelerdir? Akıl ve zeka geliştirici bir çok oyunun bulunduğu bilinmektedir. Zeka oyunları içerisinde en fazla bilinen ve oynanan oyunlardan birisi de sudoku olarak ifade edilebilir. Sudoku oyunu tüm zamanlarda olduğu gibi son zamanlarda da yine en popüler bulmaca oyunları arasında bulunmaktadır. Sudoku temel olarak sayı tabanlı bir zekâ oyunu olarak ifade edilebilir.
16.02.2022 Gündem
Bülent Serttaş, Elazığ'a gelip böyle özür diledi: Sugu ni genkininaru nakama
Bülent Serttaş, Elazığ'a gelip böyle özür diledi: Sugu ni genkininaru nakama Elazığ'da 5 gün önce Sivrice ilçesinde bıçaklanan Japon turist Shogan Kameda'yı (45), şarkıcı Bülent Serttaş, kaldığı evde ziyaret etti. Serttaş, Elazığlılar adına Kameda'dan özür diledi.
16.09.2021 Yaşam
KPSS sonuçları e devletten nasıl öğrenilir? KPSS lisans sınav sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? KPSS sınav sonucu sorgulama
KPSS sonuçları e devletten nasıl öğrenilir? KPSS lisans sınav sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? KPSS sınav sonucu sorgulama 2021 KPSS sonuçları 2021 açıklandı. Sınav maratonunu geçtiğimiz günlerde atlatan memur adaylar, ÖSYM'den gelecek olan "KPSS sınav sonuçları açıklandı" duyurusunu merakla bekliyordu. KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla memur olma hakkı elde edenler de netleşti. Peki, KPSS sonuçları nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir? İşte, ÖSYM AİS ve e devletten KPSS lisans sonuçları sorgulama ekranı…
16.09.2021 Eğitim
2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanıyor, lisans sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuçları için gözler ÖSYM’de!
2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanıyor, lisans sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuçları için gözler ÖSYM’de! KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, KPSS lisans sonuçları nasıl öğrenilir? Kamu Personel Seçme Sınavı oturumlarının tamamlanmasıyla merakla tercih sonuçları takip edilmeye başlandı. ÖSYM 2021 takvimine göre; KPSS sonuçları için tarih belli, bu hafta açıklanacak. KPSS sınav sonuçlarını adaylar ÖSYM AİS ekranı üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile görebilecek. İşte detaylar…
14.09.2021 Eğitim
Üniversitelerde en gözde bölümler boş kaldı! İşte o bölümler!
Üniversitelerde en gözde bölümler boş kaldı! İşte o bölümler! Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Gözler şimdi ek yerleştirmelere çevrildi. Yerleştirme sonuçlarına göre, sıralama barajı olan en gözde programlarda bu yıl 13 binden fazla boş kontenjan oluştu. Tıpta 288, hukukta 508, mühendislik fakültelerinde ise toplam 9 bin 726 boş kontenjan var. Normal kayıtlar 10 Eylül'e kadar sürerken elektronik kayıtlar için son gün bugün. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal sınav puanlarına göre üniversite tercihleri ve gözde bölümlerdeki boş kontenjanlarla ilgili bilgi verdi.
8.09.2021 Eğitim
Yeni ipad pro 2021! İpad pro fiyatı ne kadar? iPad Pro ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nelerdir?
Yeni ipad pro 2021! İpad pro fiyatı ne kadar? iPad Pro ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nelerdir? iPad Pro 2021 tanıtıldı. Teknoloji devi Apple devrim yaratacak iPad Pro serisinin yeni üyesini tanıttı. iPad Pro 2021, özellikler ile PC’nin yerini almayı hedefliyor. Güçlü işlemcisi, şık tasarımı ve efektif kullanımı ile dikkatleri üzerine çeken iPad Pro ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nelerdir?
21.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Japonca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki japonca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.