İyon Denizi

İyon Denizi

Son dakika İyon Denizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İyon Denizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İyon Denizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İyon Denizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iyon denizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 58 iyon denizi haberi bulunmuştur. Tüm iyon denizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Bölgesel savaş istiyorlar
Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Bölgesel savaş istiyorlar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail ve İran arasındaki gerilime değinen Çelik, "Biz bu gelişmelerin Filistin'deki asıl meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Acil olarak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüm uygulanmalıdır." ifadelerini kullandı. Ekonomi programı hakkında konuşan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın ekonomi programına desteği tamdır" şeklinde konuştu.
17.04.2024 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde ilan edeceğini duyurduğu 'deniz parkı' hakkında açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde ilan edeceğini duyurduğu 'deniz parkı' hakkında açıklama Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde ilan edeceğini duyurduğu 'deniz parkı' hakkında açıklamada bulundu.
9.04.2024 Gündem
Yunanistan'da göçmen teknesi faciası: 59 ölü
Yunanistan'da göçmen teknesi faciası: 59 ölü Yunanistan 59 kişinin öldüğünü ve 100 kadar kişinin sağ salim kurtarıldığını dünyaya duyurdu. Yerel medya, yüzlerce kayıp olmasından korkulduğunu bildiriyor.
14.06.2023 Dünya
Yunan savaş uçağı denize düştü
Yunan savaş uçağı denize düştü Genelkurmay Başkanlığı, F-4 jetinin eğitim uçuşu sırasında saat 10.30 sularında denize çakıldığını, kaza bölgesinin Andarvida üssüne yaklaşık 40 kilometre olduğunu açıkladı.
30.01.2023 Dünya
Son dakika deprem uyarısı! Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla...
Son dakika deprem uyarısı! Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla... Girit'te, geçtiğimiz günlerde 6.3'lük deprem meydana geldi. Deprem; Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla'da da hissedildi. Deprem profesörü Hasan Sözbilir ise Helen yayının önemine dikkat çekti. Tsunami oluşabilecek kentleri şöyle listeledi.
14.10.2021 Yaşam
Helen Yayı nedir, nereleri etkiler? Helen Yayı deprem uyarısı!
Helen Yayı nedir, nereleri etkiler? Helen Yayı deprem uyarısı! Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege ve Akdeniz kıyıları için tehlike oluşturan fay hattı Helen Yayı'nda 100 veya 140 yıl arayla 7 büyüklüğünü aşan depremler meydana geldiğini ve yakın zamanda yeniden harekete geçebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Sözbilir’in açıklaması sonrası, Helen Yayı ile ilgili yapılan aramalar da arttı. Helen Yayı nedir, nereleri etkiler? Helen Yayı nereden geçiyor, İzmir’i etkiler mi? İşte Heşlen yayı fay hattı hakkında merak edilenler…
9.10.2021 Gündem
Prof. Dr. Sözbilir illeri tek tek sıraladı ve uyardı! Deprem ve tsunami...
Prof. Dr. Sözbilir illeri tek tek sıraladı ve uyardı! Deprem ve tsunami... Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege ve Akdeniz kıyıları için tehlike oluşturan fay hattı Helen Yayı'nda 100 veya 140 yıl arayla 7 büyüklüğünü aşan deprem meydana geldiğini belirterek, yakın bir gelecekte yayın harekete geçeceğine dair uyarıda bulundu. Prof. Dr. Sözbilir, "Bu fay hattının deprem üretmesi durumunda özellikle İzmir, Aydın, Muğla, Antalya bölgeleri büyük zarar görebilir. Kayadaki etkinin yanı sıra bu bölgelerde tsunami oluşabilir" dedi.
8.10.2021 Gündem
Türkiye'den Yunanistan'ın kararına sert tepki!
Türkiye'den Yunanistan'ın kararına sert tepki! Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan'ın İyon Denizi'nde karasularını 12 deniz miline çıkarmaya yönelik tasarrufunun, Mora Yarımadası'nın güneyinde sona erdiğini ve Ege Denizi'ni hiçbir şekilde etkilemediğini bildirdi.
20.01.2021 Gündem
Yunanistan'dan açıklama: Hazırız!
Yunanistan'dan açıklama: Hazırız! Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs meselesi için yaptığı gayriresmi 5'li konferans teklifine, Atina ve Kıbrıs Rum kesiminin "hazır olduğunu" bildirdi.
10.01.2021 Dünya
Yunanistan'dan skandal hamle! 12  mili resmen ilan etti
Yunanistan'dan skandal hamle! 12 mili resmen ilan etti Yunanistan'da, İyon Denizi'nde kara sularının 6 milden 12 mile çıkarılmasıyla ilgili kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
27.12.2020 Dünya
İyon Denizi nerede? İyon Denizi’nin hangi ülkelere kıyısı vardır?
İyon Denizi nerede? İyon Denizi’nin hangi ülkelere kıyısı vardır? Yunanistan’ın İyon Denizi’nde karasularını 6 milden 12 mile çıkarmasıyla ilgili kararnamenin Yunan Danıştay Mahkemesince onaylandığı bildirildi. İyon denizi nerede? İyon Denizi’nin hangi ülkelere kıyısı vardır?
25.12.2020 Gündem
Yunanistan skandal kararı onayladı
Yunanistan skandal kararı onayladı Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükselten ve gerilim artıran adımlar atan Yunanistan’ın İyon Denizi’nde karasularını 6 milden 12 mile çıkarmasıyla ilgili kararnamenin Yunan Danıştay Mahkemesince onaylandığı bildirildi.
25.12.2020 Dünya
Meteoroloji'den tüm yurda kritik uyarı: Cuma gününe dikkat!
Meteoroloji'den tüm yurda kritik uyarı: Cuma gününe dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, yaptığı son dakika açıklamasında "Cuma günü yurdumuz yağışlı bir havanın etkisine giriyor. Hava sıcaklığının da hafta sonunda yağışla beraber azalarak mevsim normallerine düşmesini bekliyoruz" dedi. Akdeniz ve Ege’de ise görülmemiş meteorolojik hareketlilik nedeniyle kasırga bekleniyor. Kasırganın saatteki hızı 100 kilometre ve 200 kilometre arasında olabilir.
15.09.2020 Gündem
Çavuşoğlu'ndan flaş Doğu Akdeniz açıklaması: Oruç Reis 90 gün daha sahada olacak
Çavuşoğlu'ndan flaş Doğu Akdeniz açıklaması: Oruç Reis 90 gün daha sahada olacak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Navtex'lerin devam edeceği sinyalini veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Açıktan karaya gelerek çalışmaları, araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Oruç Reis bölgede 90 gün daha çalışmaya devam edecek" dedi.
29.08.2020 Gündem
Yunanistan Parlamentosu skandal anlaşmayı onayladı
Yunanistan Parlamentosu skandal anlaşmayı onayladı Yunanistan Parlamentosu, Mısır ile Doğu Akdeniz için imzalanan Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmasını onayladı.
27.08.2020 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Bu şımarıklıktan vazgeçin
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Bu şımarıklıktan vazgeçin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanyalı mevkidaşıyla ortak açıklama yaptı. Yunanistan'ın şımarıklıklarına tepki gösteren Çavuşoğlu, "Hele hele bazı ülkelerin dolduruşuna gelerek kendinizi riske atmayın. Yok işte hakkımızı savunacağız, tatbikat yapacağız gibi açıklamalarda bulunursanız bu sefer elimizden bir kaza çıkmaz, gereği neyse onu tereddütsüz bir şekilde yaparız" ifadelerini kullandı.
25.08.2020 Gündem
Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem!
Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem! Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, Datça'ya 195 kilometre uzaklıkta gerçekleşti.
14.08.2020 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Ayasofya ulusal egemenlik konusudur
Bakan Çavuşoğlu: Ayasofya ulusal egemenlik konusudur Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Ayasofya ile ilgili raporuna tepki göstererek, "Kesinlikle uluslararası bir konu değildir, bu ulusal egemenlik konusudur. Kimse Türkiye'deki dini özgürlükleri tartışmaya açmasın" dedi.
11.06.2020 Siyaset
Akdeniz'de şiddetli deprem!
Akdeniz'de şiddetli deprem! Akdeniz'de Girit'in güneydoğusu açıklarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
9.05.2020 Yaşam
Akdeniz'de şiddetli deprem! İlk bilgiler...
Akdeniz'de şiddetli deprem! İlk bilgiler... Akdeniz'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde 6.4'lük sarsıntının ardından aynı noktada birçok deprem gerçekleşmeye devam ediyor.
4.05.2020 Gündem
En son deprem nerede oldu? Deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli son depremler listesi
En son deprem nerede oldu? Deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli son depremler listesi Gelen bir son dakika haberine göre Akdeniz'de Girit'in güneyinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 15.51'de gerçekleşen deprem, Girit Adası'nda şiddetli bir şekilde hissedildi. AFAD'ın geçtiği verilere göre depremin derinliği 6.65 kilometre olarak ölçüldü. Bu haberin ardından 'En son deprem nerede oldu? Deprem Türkiye'de hissedildi mi?' sorusu internette araştırılıyor. İşte 2 Mayıs AFAD ve Kandilli son depremler listesi...
2.05.2020 Gündem
Akdeniz'de şiddetli deprem!
Akdeniz'de şiddetli deprem! Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Akdeniz'de Girit Adası açıklarında saat 15.51'de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Uzmanlardan korkutan açıklama geldi.
2.05.2020 Yaşam
Milli Savunma Bakanlığı: Türkiye ve İtalya çalışma başlattı
Milli Savunma Bakanlığı: Türkiye ve İtalya çalışma başlattı Milli Savunma Bakanlığı, İyon Denizi'nde düşen Kanada helikopterinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "NATO SNMG-2’de görevli Kanada’ya ait Fredericton Fırkateyni’nin helikopteri dün akşam saat 20.00‘de İyon Denizi'ne düştü. SNMG-2’de görevli bulunan TCG Salihreis Fırkateynimiz ile İtalyan FASAN Fırkateyni, düşen helikopteri ve mürettebatını arama-kurtarma çalışması başlattı." denildi.
30.04.2020 Gündem
Korkutan deprem haritası! 'Döngü süresini tamamladı'
Korkutan deprem haritası! 'Döngü süresini tamamladı' Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi İkinci Başkanı Atakan Yüklü, tarihsel dönemde depremler yüzünden Antalya'nın çevresindeki antik kentlerde felaketler yaşadığını belirterek, "Şu an bu bölgede hareketlilik bizi endişelendirmektedir. Tarihsel döngü süresini çoktan doldurmuş bulunmaktayız" dedi.
13.02.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İyon Denizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iyon denizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.