İstanbul Başkonsolosluğu

İstanbul Başkonsolosluğu

Son dakika İstanbul Başkonsolosluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul Başkonsolosluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul Başkonsolosluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Başkonsolosluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul başkonsolosluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 913 istanbul başkonsolosluğu haberi bulunmuştur. Tüm istanbul başkonsolosluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
TFF'den Türk vatandaşlarına Schengen uyarısı
TFF'den Türk vatandaşlarına Schengen uyarısı Türkiye Futbol Federasyonu, Almanya'da yapılacak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı yerinde takip etmek isteyen Türk vatandaşları için Schengen vizesi gerektiğini açıkladı.
25.04.2024 Süper Lig
İstanbul'da Moskova'daki saldırıda ölenler anısına konsolosluk önüne çiçek bırakıldı
İstanbul'da Moskova'daki saldırıda ölenler anısına konsolosluk önüne çiçek bırakıldı Rusya’nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne çiçek ve oyuncak bırakıldı.
23.03.2024 Gündem
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı!
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı! İsrail'in Gazze'de sivilleri öldürmesine ABD ve Avrupa sessiz kalırken, İsrail savaş uçaklarının bir hastaneyi bombalaması dünyayı şok etti. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği ve 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı lanetledi. ABD'nin Kürecik Radar Üssü önünde de toplanan vatandaşlar saldırıya tepki gösterdi. İstanbul Valiliği dün akşam İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan protesto eylemleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada protesto eylemleri sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kaybettiği, olaylarda taşkınlık çıkaran 5 kişinin ise gözaltına alındığı ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca 43'ü polis 63 kişinin de yaralandığı belirtildi.
18.10.2023 Gündem
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var?
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var? 14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşan Bakan Soylu, 'Oy ve Ötesi' derneğinin sandıklarda anarşizme yol açtığını belirterek İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı.
19.05.2023 Gündem
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı Gaziantep'te, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 8, CHP 3, MHP 1, Yeşil Sol Parti 1 ve İYİ Parti 1 milletvekilliği kazandı.
15.05.2023 Gündem
Japon mühendisin Tuzla'da feci ölümü! Soruşturma başlatıldı
Japon mühendisin Tuzla'da feci ölümü! Soruşturma başlatıldı Tuzla'da Panama bayraklı Chmical Explorer adlı geminin sorumlu mühendisi Tatsuo Ozaki (59) vincin çarpması sonucu hayatını kaybetti.  Ozaki'ye çarpan vinç operatörü Tevrat Ç. (55) gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
22.04.2023 Yaşam
9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı
9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.
2.02.2023 Gündem
Konsolosluklar neden kapatılıyor? Nihat Uludağ detayları anlattı
Konsolosluklar neden kapatılıyor? Nihat Uludağ detayları anlattı Hollanda Başkonsolosluğu'nun ardından sırasıyla Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere Başkonsolosluğu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bu duruma yönelik bir açıklama yaptı ve 'Türkiye'ya karşı psikolojik bir harp yürütülmektedir.' diyerek 15 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 5'inin tutuklandığını açıkladı. Peki konsoloslukların kapanmasının ardında ne var? Ayrıntıları CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.
2.02.2023 Gündem
İstanbul'daki 5 konsolosluk bugün de kapalı
İstanbul'daki 5 konsolosluk bugün de kapalı Hollanda Başkonsolosluğu'nun ardından Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere Başkonsolosluğu da kapatıldı. Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, bugün de güvenlik gerekçesiyle halka kapalı olacağını duyurdu. Beyoğlu'ndaki Almanya Başkonsolosluğu'nda önlem olarak, zırhlı polis aracı bekletildiği olduğu görüldü. Kapıda "Konsolosluk bugün kapalıdır. Tüm randevular iptal edilmiştir. Güncel gelişmelere internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz" yazılı bir kağıt asıldı.
2.02.2023 Gündem
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da...
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Yunanistan ziyareti Avrupa'da geniş yankı buldu. Dört yıllık tecritin ardından ilk kez bir AB üyesine ayak basan Muhammed bin Selman, atılan imzaları 'tarihi bir fırsat' olarak niteleyip tüm bölgede oyunun kurallarını değiştirmekten söz etti. Yunan medyası 'Suudi Prens'in büyük planı', 'Yunanistan enerji merkezi' gibi başlıklar atarken, Alman gazetesi Atina'nın adımlarını Türkiye'nin belirlediğini yazdı.
27.07.2022 Dünya
Yeni parti kurmuştu! Parti lideri ABD vatandaşlığı almak isterken dolandırıldı
Yeni parti kurmuştu! Parti lideri ABD vatandaşlığı almak isterken dolandırıldı Türkiye Yaşam Partisi (TYP) Genel Başkanı Deniz Özçelik büyük bir dolandırıcılık tezgahının ortasına düştü. Kendisini 'Elujah Etham' adıyla Birleşmiş Milletler'de diplomat olarak tanıtan Ümit A.'nın 38 bin dolar karşılığında Amerikan vatandaşlığı aldırma vaadine kanan parti lideri, yaklaşık 8 bin 800 dolarından (130 bin lira) oldu. Özçelik, kalan 30 bin doları ABD İstanbul Başkonolosluğu'nda teslim edeceğini söyledi ancak Ümit A. gelmeyince soluğu emniyette aldı.
6.05.2022 Gündem
Cemal Kaşıkçı kararına itiraz!
Cemal Kaşıkçı kararına itiraz! Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi davasının durmasına ve Suudi Arabistan'a devredilmesine ilişkin karara Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in avukatı tarafından itiraz edildi.
14.04.2022 Gündem
CHP'li Öztrak: Adayın ismi değil nitelikleri önemli
CHP'li Öztrak: Adayın ismi değil nitelikleri önemli CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, ''Bizim için adayın ismi değil adayın nitelikleri önemli. Vakti geldiğinde masanın etrafındaki 6 siyasi partinin genel başkanları, Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı seçilecek ismi açıklayacak'' dedi.
11.04.2022 Siyaset
Cemal Kaşıkçı kimdir? Cemal Kaşıkçı nerede ve nasıl öldü? İşte Cemal Kaşıkçı davasında son durum!
Cemal Kaşıkçı kimdir? Cemal Kaşıkçı nerede ve nasıl öldü? İşte Cemal Kaşıkçı davasında son durum! Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi davasında durdurma kararı verildi. Dosya, Adalet Bakanlığı'nın olumlu görüşü üzerine Suudi Arabistan'a gönderildi. Cemal Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a devredilmesiyle birlikte pek çok kişi Cemal Kaşıkçı’nın hayatını, cinayeti ile ilgili detayları ve dava sürecini merak ediyor. Peki, Cemal Kaşıkçı kimdir? Cemal Kaşıkçı nasıl öldü? Cemal Kaşıkçı neden öldürüldü? İşte Cemal Kaşıkçı davasında son durum!
7.04.2022 Dünya
Cemal Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a devredildi!  Adalet Bakanlığı duyurdu
Cemal Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a devredildi! Adalet Bakanlığı duyurdu Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018'de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesine ilişkin 26 sanıklı davada, Adalet Bakanlığı'nın olumlu görüşü üzerine dosyanın Suudi Arabistan'a devrine karar verildi.
7.04.2022 Gündem
Semra Güzel firar mı etti? Bakan Bozdağ'dan son dakika açıklaması...
Semra Güzel firar mı etti? Bakan Bozdağ'dan son dakika açıklaması... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'e ulaşılamadığını belirterek, "Şu anda nerede olduğuna dair elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Resmi kanallardan yurt dışına çıkış gözükmüyor" dedi.
1.04.2022 Gündem
Türkiye ile Yunanistan arasında bahar havası! Alınan kararlar belli oldu...
Türkiye ile Yunanistan arasında bahar havası! Alınan kararlar belli oldu... Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde yeni dönem başladı. Türkiye ile sorun yaşadığı bazı ülkeler arasında 2022'nin baharında ilişkilerin düzelmesi diplomasisi çerçevesinde, iki tarihi komşu olan Ermenistan ve Yunanistan ile önemli ilk adımlar atıldı.
15.03.2022 Siyaset
Cemal Kaşıkçı cinayetinde son dakika gelişmesi!
Cemal Kaşıkçı cinayetinde son dakika gelişmesi! Son dakika haberi... Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldüren 15 kişilik suikast timinde yer alan 1 şüpheli, Fransa'nın başkenti Paris'teki Charles-de-Gaulle Havaalanında gözaltına alındı.
7.12.2021 Dünya
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye iki devletli çözüme tam destek veriyor
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye iki devletli çözüme tam destek veriyor Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin, Kıbrıs'ta egemen eşitliğe dayalı ve iki devletli bir çözüm arayışına tam destek verdiğini söyledi.
7.11.2021 Gündem
Mossad casuslarına kritik operasyon! Gizli serveis elemanından itiraf: Bilgileri Zürih’te verdim...
Mossad casuslarına kritik operasyon! Gizli serveis elemanından itiraf: Bilgileri Zürih’te verdim... Türkiye gündemine bomba gibi düşen, “Mossad casuslarına MİT operasyonu”nda ayrıntılar ortaya çıktı. Türkiye’deki Filistinliler’le ilgili bilgiler topladığını, çeşitli fişleme dosyaları karşılığında binlerce euro aldığını anlatan M.A.S., “Mossad yetkilisiyle İsviçre’de yüz yüze görüştüm. Bana dizüstü bilgisayarda dosya şifrelemeyi öğretti” dedi
22.10.2021 Gündem
Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, Türkiye ile ilişkilerin gelişme  kaydettiğini söyledi
Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, Türkiye ile ilişkilerin gelişme kaydettiğini söyledi Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin gelişme gösterdiğini bildirdi.
5.10.2021 Dünya
ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan 11 bin 153 dolarlık iş ilanı! Sosyal medyada olay oldu: Gerçek ortaya çıktı...
ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan 11 bin 153 dolarlık iş ilanı! Sosyal medyada olay oldu: Gerçek ortaya çıktı... Son dakika haberi... ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan yapılan 11 bin 153 dolarlık iş ilanı kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Haftalık çalışma saatinin 40 saat olarak belirtildiği ilan ile ilgili gerçek ise ortaya çıktı.
28.09.2021 Gündem
İsrail kökenli casus yazılım 'Pegasus' Türkiye’ye de sızmış
İsrail kökenli casus yazılım 'Pegasus' Türkiye’ye de sızmış Son dakika haberine göre; İsrailli teknoloji şirketi NSO Group’un geliştirdiği “Pegasus” adlı casus yazılımının hükümetler tarafından aktivistler, gazeteciler, iş insanları ve siyasetçileri izlemek için kullanıldığı öne sürüldü.
20.07.2021 Dünya
Mısır Dışişleri Bakanı'ndan "Türkiye ile ilişkileri normalleştirme" açıklaması
Mısır Dışişleri Bakanı'ndan "Türkiye ile ilişkileri normalleştirme" açıklaması Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkileri değerlendiren Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türk tarafıyla temaslarının devam ettiğini söyledi.
4.07.2021 Gündem
Türk heyeti, Mısır'ın başkenti Kahire'de 5-6 Mayıs'ta temaslarda bulunacak!
Türk heyeti, Mısır'ın başkenti Kahire'de 5-6 Mayıs'ta temaslarda bulunacak! Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Mısır arasındaki siyasi istişarelerin, iki ülkenin dışişleri bakan yardımcıları arasında 5- 6 Mayıs'ta Kahire'de gerçekleştirileceğini duyurdu.
4.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Başkonsolosluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul başkonsolosluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.