Isırma

Isırma

Son dakika ısırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ısırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ısırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Isırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ısırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 131 ısırma haberi bulunmuştur. Tüm ısırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana sokaklarında yaklaşık 200 bin köpek var! Uyarı yapıldı
Adana sokaklarında yaklaşık 200 bin köpek var! Uyarı yapıldı Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Dünya Sağlık Örgütü hesaplamalarına göre Adana sokaklarında yaklaşık 200 bin köpek olduğunu belirterek, "Sokakta köpek olduğu sürece ısırma vakaları olacaktır. Çünkü köpek saldırgan bir hayvandır. Gerek kendini koruma iç dürtüsü gerekse tehlike olduğunu düşünerek saldırıp insanları ısırabilir. Bu nedenle sokaklardaki hayvan sayısını azaltmamız gerekiyor" dedi.
6.05.2024 Adana
Kadınları tacizciden kurtaran köpeğe kurşun tartışması
Kadınları tacizciden kurtaran köpeğe kurşun tartışması Çekmeköy'de evinde beslediği 2 köpeğini kız kardeşiyle sokakta gezdiren Seda Nur Koca, iddiaya göre alkollü bir kişi tarafından sözlü tacize uğradı. Şüphelinin elindeki kalasla genç kızların üzerine yürümesi sonrası Bobi isimli sokak köpeği, şüphelinin montunu çekiştirdi. Genç kızlar şüpheliden şikayetçi olurken, olay yerine gelen bekçilerden biri üzerine doğru geldiği gerekçesiyle sokak köpeğine silahla ateş etti. Bekçi hakkında işlem başlatılırken Seda Nur Koca hakkında ise görevli memura hakaretten işlem yapıldı.
21.03.2024 Gündem
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Demir ‘Sarıkız’ olarak bilinen ve yaz aylarında ortaya çıkan örümceğin zehirsiz olduğunu açıkladı.
21.07.2023 Yaşam
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek!
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı ve sonrasında kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu, temmuz sonuna kadar artması muhtemel kene yapışmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve hastalığın ağır seyredebileceğini bildirdi. Acil Servis Uzmanı Yavuz Özmen de çocuklarda KKKA hastalığının daha ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine dikkat çekerek ebeveynleri piknik yerlerinde ve açık yeşillik alanlarda çocukları çıplak ayakla dolaşmasına izin vermemesi konusunda uyardı.
9.07.2023 Sağlık
‘Sarıkız’ örümceği paniği! Oldukça zehirli, 1 metreye kadar zıplayabiliyor
‘Sarıkız’ örümceği paniği! Oldukça zehirli, 1 metreye kadar zıplayabiliyor Batman’ın Kozluk ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan ‘Sarıkız’ örümceği paniğe neden oldu.
20.06.2023 Yaşam
Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin ölümüyle ilgili kan donduran ifadeler!
Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin ölümüyle ilgili kan donduran ifadeler! Gaziantep’te darp edilerek öldürüldüğü tespit edilen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay’ın katil zanlıları ilk defa SEGBİS ile hakim karşısına çıktı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 19 Eylül'e erteledi.
9.06.2023 Yaşam
Yılan ve akrep uyarısı! Gün yüzüne çıktılar: 'Acil yardım isteyin'
Yılan ve akrep uyarısı! Gün yüzüne çıktılar: 'Acil yardım isteyin' Doğada, bağda, bahçede ve üretim yapılan sera ve camekanlarda yılan ve akrepler gün yüzüne çıktı. Gazipaşa Devlet Hastanesi, yılan ve akrep ısırma ve sokmalarına karşı vatandaşları uyardı.
26.04.2023 Sağlık
Kuduz olan insan sudan neden korkar? Kuduz belirtileri nelerdir, kuduz su ilişkisi bir belirti mi?
Kuduz olan insan sudan neden korkar? Kuduz belirtileri nelerdir, kuduz su ilişkisi bir belirti mi? Bitlis'in Adlicevaz ilçesinde 5 hafta önce başıboş köpek tarafından ısırılan iki çocuktan birinde kuduz virüsü tespit edildi. İlk testi negatif çıktıktan sonra kuduz virüsüne rastlanan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Durumu ağır olan Erçetin yoğun bakıma kaldırılırken, hırçın davranışlar ve anlamsız konuşmalar sergilediği, sudan korktuğu belirtildi. Bitlis’teki kuduz vakasının ardından Kuduz olan insan sudan neden korkar, kuduz belirtileri nelerdir? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
5.11.2022 Sağlık
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat!
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat! Koruyucu ve önleyici tedaviyle önüne geçilebilen kötü ve zararlı ağız alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunan Pedodonti Uzmanı Dt. Zeynep Başak Yılmaz, “Çocuklar, dişlerine ve ağız içi yumuşak dokularına kalıcı ya da geçici zararlar verebilecek bir takım kötü alışkanlıklara sahip olabilirler. Özellikle bebeklikte parmak emme, tırnak yeme, biberon ve emziğin uzun süre kullanımı, ileride büyük sorunlara yol açabilecek ortodontik problemleri beraberinde getirebilir” dedi.
30.08.2022 Sağlık
Antalya’da balık ısırma şikayetleri arttı, uzman isim açıklama yaptı
Antalya’da balık ısırma şikayetleri arttı, uzman isim açıklama yaptı Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde son zamanlarda balık ısırma şikayetlerinin arttığını belirten Akdeniz Üniversitesinden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “İnsanlara biz videolarımızı çektik. O ısıran balıklar, ayaklarda bulunan yaralara vuruyorlar. Kalkmış derilere dokunuyorlar. Ayaklarda bulunan ölü dokuları ayıklıyorlar. Bir bakıma ayak sağlığı açısından ayak bakımı yapıyorlar. Bunu yapan balıklar sargoz, yaladerma gibi ufak balıklar. Korkulacak bir durum yok” açıklamasında bulundu.
15.08.2022 Yaşam
Gülüş tasarımı hangi tedavileri içermektedir?
Gülüş tasarımı hangi tedavileri içermektedir? Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, ağız sağlığına ve güzel bir gülümsemeye nasıl kavuşulacağını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Pitbull ile şaka basketbol sahasındaki çocuklara dehşeti yaşattı
Pitbull ile şaka basketbol sahasındaki çocuklara dehşeti yaşattı Ümraniye'de çocukların oyun oynadığı sırada elinde pitbull cinsi köpeğiyle basketbol sahasına giren bir kişi, şaka yapmak isterken çocuklara korku dolu dakikalar yaşattı. Tasmanın kopması ile harekete geçen pitbull'dan kaçan çocuklar, sahanın tellerine ve potaya tırmandı. Köpeğin son anda yakalanması olası faciayı önlerken, o anlar bir vatandaşın cep telefonu kayıtlarına yansıdı.
17.04.2022 Gündem
Gaziantep'te ikinci pitbull vakası! 14 ayrı yerinde ısırdı
Gaziantep'te ikinci pitbull vakası! 14 ayrı yerinde ısırdı Gaziantep'te yolda yürüdüğü sırada pitbull cinsi köpeğin saldırdığı Ufuk Göçmen (34), yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
1.01.2022 Yaşam
Pitbull saldırısı bitmek bilmiyor! 13 yaşındaki çocuğa zarar verdi!
Pitbull saldırısı bitmek bilmiyor! 13 yaşındaki çocuğa zarar verdi! Denizli’nin Pamukkale ilçesinde sahibi olan ancak başıboş bırakılan pitbull, sokaktan geçen İran uyruklu Armin Darban Jafeti'ye (13) saldırdı. Çocuk hastaneye kaldırılırken, olay anı ise kameralara yansıdı.
26.12.2021 Gündem
Modern çağın hastalığı: Bruksizm
Modern çağın hastalığı: Bruksizm Toplumun yüzde 70’inin yani her 10 kişiden 7’sinin dişlerini sıktığını ya da gıcırdattığını biliyor musunuz? Diş Hekimi Emek Külür, bruksizm hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlatıyor.
9.11.2021 Sağlık
Bruksizm hastaları 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip
Bruksizm hastaları 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip Halk arasında diş gıcırdatma olarak tabir edilen bruksizm hastalığının görülme sıklığı, pandeminin de etkisiyle yaşanan kaygı ve strese bağlı olarak tırmanışa geçti. Ağız, Diş Sağlığı ve Estetik Diş Hekimi İlayda Dal, "Normal bir birey istemli olarak en fazla 70 kilogram ısırma gücüne sahipken, bruksizm hastalığı olan kişiler 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip olabiliyor" dedi.
20.10.2021 Sağlık
Diş estetiği ağız sağlığına da katkı sağlar
Diş estetiği ağız sağlığına da katkı sağlar Msc. Dt. Mikail Ömergil, diş estetiği uygulamalarının sadece diş ve ağız yapısının görünümüne yönelik olduğu şeklinde bir algı olduğunu fakat diş estetiği uygulamalarının sadece görünüme değil ağız sağlığına da katkı sağladığını belirtti.
16.10.2021 Sağlık
Sürekli epilepsi nöbeti, beynin yapısını bozabilir!
Sürekli epilepsi nöbeti, beynin yapısını bozabilir! Bir yıl boyunca ilaç kullanımına rağmen hala nöbetlerin olmasının “dirençli epilepsi” olarak kabul edildiğini belirten Prof. Dr. Sultan Tarlacı, epilepsi hastalarının yüzde 70’inin ilaç ile tedaviye olumlu cevap verdiğini söyledi. Epilepside erken müdahalenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Erken tedavi edilmediği zaman sürekli ve tekrarlı nöbet geçiren bireyin beyninde sık elektrik kaçakları olur ve beynin yapısı da zamanla bozulabilir.” uyarısında bulundu.,
1.10.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı: Ağızdaki yaralar dil kanseri işareti olabilir
Uzmanı uyardı: Ağızdaki yaralar dil kanseri işareti olabilir Sürekli aynı bölgede görülen, kolay kanayabilen ve tekrarlayan ağız yaralarının dil kanseri belirtisi olabileceğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ela Araz Server, “Ağız yarası; sıcak yanığı, ısırma, batma gibi travmatik ve basit nedenlerle oluşmadıysa, tekrarlıyorsa ve uzun süre geçmiyorsa ciddiye alınmalı, doktora başvurulmalıdır” dedi.
27.08.2021 Sağlık
Böcek ısırması sonrası görülüyor! Hayati risklere neden oluyor!
Böcek ısırması sonrası görülüyor! Hayati risklere neden oluyor! Anafilaksinin hayati risklere neden olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Taner Has, yaşanabilecek tehlikeli durumlara karşı zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi.
22.08.2021 Sağlık
Akrep sokmalarında ağız ve boğaz bölgesi uyarısı
Akrep sokmalarında ağız ve boğaz bölgesi uyarısı Yazın artış gösteren akrep sokmalarında ağız ve boğaz bölgesinin tehlikeli olduğunu belirten Öğr. Gör. Özlem Karagöl, “Ağız ve boğaz bölgesindeki ısırık veya sokmalar, oluşabilecek şişlik nedeniyle tehlikelidir ve hayatı tehdit edebilir. Tüm vücudu ilgilendiren bir alerjik reaksiyon potansiyel olarak hayatı tehdit edebileceğinden acil tıbbi müdahale gerektirir” dedi.
14.07.2021 Sağlık
Isırma problemi diş görünümünü bozuyor!
Isırma problemi diş görünümünü bozuyor! Diş sağlığı, yaşam kalitesini etkileyen en önemli konulardan biridir. Ağız ve diş sağlığını korumak için çeşitli önlemler alıyor ve oluşan sorunları gidermek adına tedavilere başvuruyoruz. Peki, Ortognatik tedavi nedir? Kimlere uygulanır? Ortognatik Cerrahi konusunun detaylarını, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın anlattı.
21.06.2021 Sağlık
ABD Başkanı Biden, köpekleri "Champ"ın öldüğünü duyurdu
ABD Başkanı Biden, köpekleri "Champ"ın öldüğünü duyurdu ABD Başkanı Joe Biden, "Champ" adlı köpeklerinin öldüğünü açıkladı.
19.06.2021 Dünya
“Diş çıkarma süreci bebekten bebeğe değişebilir”
“Diş çıkarma süreci bebekten bebeğe değişebilir” Bebeklerde ilk diş çıkışının, gelişimi için önemli ve aynı zamanda zorlu bir adım olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Özdemir, “Sağlıklı bebeklerde yaklaşık olarak 6 ve 7’nci aylarda ilk dişler çıkar. Fakat dişlerin çıkış zamanı bebekten bebeğe değişebilir. Bazı bebeklerde 3’üncü ayda çıkan ilk diş, bazı bebeklerde 12’nci aya kadar gecikebilir” dedi.
25.11.2020 Sağlık
“Ağız ve diş sağlığı, psikolojiyi de etkiliyor”
“Ağız ve diş sağlığı, psikolojiyi de etkiliyor” Ağız ve diş sağlığının kişinin psikolojisini de etkilediğini söyleyen Diş Hekimi Gülcan Bahadırlı, ''Psikolojik olarak etkileyip, sosyal açıdan kişinin kendini izole etmesine bile neden olabilir'' dedi.
22.11.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Isırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ısırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.