Isırık

Isırık

Son dakika ısırık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ısırık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ısırık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Isırık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ısırık gelişmeleri de dahil olmak üzere 152 ısırık haberi bulunmuştur. Tüm ısırık haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Cenin olacaksın, sen de esne...' Hepsini unutun, işte köpek saldırısına karşı tek çözüm
'Cenin olacaksın, sen de esne...' Hepsini unutun, işte köpek saldırısına karşı tek çözüm Köpekler kimi zaman çevresel etkiler, verilen eğitim hataları veya fiziksel ve ruhsal travmaları nedeniyle sinirli olabiliyor. Bu durumda daha saldırganlaşarak insanlara zarar verebiliyorlar. Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, günde 800 kişinin kuduz şüpheli ısırık vakalarıyla hastanelere müracaat ettiğini belirterek köpek görünce yapılması ve yapılmaması gerekenleri tek tek açıkladı. İşte detaylar...
15.11.2023 Yaşam
Sivrisinek ısırığıyla bulaşıyor! Tedavisi yok, vaka sayısı artıyor
Sivrisinek ısırığıyla bulaşıyor! Tedavisi yok, vaka sayısı artıyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Tropikal Hastalıklar Birim Başkanı Dr. Raman Velayudhan, 2000-2022 yılları arasında tespit edilen dang virüsü vaka sayısının 8 kat artış gösterdiği açıkladı. Sivrisinek ısırığıyla bulaşan virüsün tedavisi yok. Dünya genelinde vaka sayısı hızla artıyor. İşte tehlike altındaki bölgeler...
22.07.2023 Sağlık
Cips Kaç Kalori? Cips Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Cips Kaç Kalori? Cips Besin Değerleri Ve Kalorisi... Dünyanın bazı yerlerinde patates cipsi olarak da bilinen cipsler, bir çeşit atıştırmalık yiyecektir. Dilimlenmiş, kızartılmış ve tuzlanmış patateslerden yapılırlar. Lezzetli bir tedavi olabilseler de sağlıklı yiyecekler olarak kabul edilmezler.
7.07.2023 Sağlık
Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin ölümüyle ilgili kan donduran ifadeler!
Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin ölümüyle ilgili kan donduran ifadeler! Gaziantep’te darp edilerek öldürüldüğü tespit edilen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay’ın katil zanlıları ilk defa SEGBİS ile hakim karşısına çıktı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 19 Eylül'e erteledi.
9.06.2023 Yaşam
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı'
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı' Denizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı. İlerleyen hastalığı nedeniyle 9 yıldır insan içine çıkamayan güvenlik görevlisi, enfeksiyonun çürümeye neden olmasından dolayı çoklu organ yetmezliği riskiyle karşı karşıya kaldı.
17.04.2023 Yaşam
Çocukların ağlama sesine uyandılar! Odaya giren çifti şoke eden görüntü
Çocukların ağlama sesine uyandılar! Odaya giren çifti şoke eden görüntü Iğdır'da çocuklarının ağlama sesine uyanan aile, odaya girdiklerinde karşılaştıkları manzara ile şok oldu. Eve giren yarasa, küçük iki çocuğun kulağını ısırdı.
14.03.2023 Yaşam
Yavru kediyi sevdi hastanelik oldu! Aylar sonra acı haber geldi
Yavru kediyi sevdi hastanelik oldu! Aylar sonra acı haber geldi Danimarka'da yaşayan 33 yaşındaki Henrik Kriegbaum Plettner'ın hayatı bir yavru kedinin ısırığı sonrası kabusa döndü. Hastaneye yatırılıp 15 kez ameliyat edilen ve bir parmağı kesilen adam yapılan tüm müdahalelere rağmen Ekim ayında hayatını kaybetti.
17.12.2022 Dünya
Kadınları otel odasında öldürdü! Evli ve 3 çocuk babası seri katilden kan donduran itiraf
Kadınları otel odasında öldürdü! Evli ve 3 çocuk babası seri katilden kan donduran itiraf ABD'de seri katil, kadınları otele götürerek odada öldürüyordu. Kurbanlarına uyguladığı işkenceler ve kestiği uzuvlar sebebiyle 'Gövde Katili' ismini almıştı. 13 yıl boyunca dehşet saçan evli ve 3 çocuk babası seri katilin 100'e yakın kadını katlettiği düşünülüyor. Yıllar sonra yaptığı itiraflar ile korkunç detaylar ortaya çıktı.
6.12.2022 Dünya
Deniz Uğur 'Neler Oluyor Hayatta'ya konuştu! 'Psikolojik bir durumla karşı karşıyayız'
Deniz Uğur 'Neler Oluyor Hayatta'ya konuştu! 'Psikolojik bir durumla karşı karşıyayız' Ünlü oyuncu Deniz Uğur, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına telefonla bağlanarak eski eşi Reha Muhtar’ın 13 yaşındaki kızlarına şiddet uyguladı iddialarına yanıt verdi.
19.09.2022 Televizyon
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat!
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat! Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek kâbusunun yeniden başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, “Sivrisinek ısırığı sonrası ateş, halsizlik gibi bulgular görülürse, sivrisinek ile bulaşan hastalıklar akla getirilerek en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır” dedi.
9.08.2022 Sağlık
AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne?
AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne? İstanbul'da son günlerde ZİKA virüsü taşıyabilen AEDES sineklerinde artış yaşanıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli, insanlara hastalık bulaştırma ihtimali yüksek olan AEDES sinekleri ile ilgili uyarılarda bulunarak bu sinekler için ilaçlamanın da çözüm olmadığı dile getirdi. Peki, AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne?
3.08.2022 Sağlık
Genç pilotun kahreden sonu! Sivrisinek ısırığı hayatının sonu oldu
Genç pilotun kahreden sonu! Sivrisinek ısırığı hayatının sonu oldu 21 yaşındaki bir stajyer pilot ani ve akılalmaz ölümüyle bir anda dünya medyasında manşet oldu. Uçmak en büyük hayali olan genç kadın bir sivrisinek ısırığı yüzünden hayatını kaybedince herkesi yasa boğdu…
7.07.2022 Dünya
Kreşte dehşet şok eden anlar! Soruşturma başlatıldı
Kreşte dehşet şok eden anlar! Soruşturma başlatıldı İstanbul Bayrampaşa'da özel bir kreşe ailesi tarafından bırakılan 17 aylık bebek, 2,5 yaşındaki diğer bir çocuk tarafından darp edildi. Minik Süleyman'ın yüzündeki darp izleri üzerine, aile oğullarının darp anına ilişkin kurumdaki görüntüleri izlediğinde ise büyük bir dehşete kapıldı. Aile şikâyetçi olurken soruşturma başlatıldı.
24.06.2022 Yaşam
Tilkiler ne yer, ne ile beslenir? Tilkiler en çok neyi sever?
Tilkiler ne yer, ne ile beslenir? Tilkiler en çok neyi sever? Tilkilerin nasıl beslendiği merak edilmektedir. Hayvanların beslenme alışkanlıkları birbirinden farklı olmaktadır. Tabiatta kurnazlıkları ile anılan bu hayvanlarında beslenme şekilleri merak edilmektedir. Vahşi bir hayvan olarak bilinen tilkilerin insanlara saldırma ihtimalleri bile araştırılmaktadır. Bu hayvanların tabiatta pek çok gıdayı tükettiği bilinmektedir.
26.11.2021 Gündem
Bir ilde alarm! Karantinaya alındı
Bir ilde alarm! Karantinaya alındı Bir ilde karantina alarmı! Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı 200 nüfuslu Çavlum Mahallesi'nde kuduz olduğu tespit edilen bir köpek silahla vurularak öldürüldü. Hayvanın temas ettiği 5'i sahipli 17 köpek ise kuduz şüphesiyle uyutulup kireçlendikten sonra gömüldü. 27 köpeğe kuduz aşısı yapılırken, mahalleye hayvan giriş ve çıkışı da yasaklandı.
4.11.2021 Yaşam
Yediği hamburgerden insan parmağı çıktı! Ülkede büyük tartışma yarattı
Yediği hamburgerden insan parmağı çıktı! Ülkede büyük tartışma yarattı Bolivya’nın Santa Cruz kentinde bir kadının başına son derece tatsız bir olay geldi. Hot Burger adlı fast-food zincirinin bölgede şubesinde yemek yiyen kadın, hamburgerinden bir ısırık aldıktan sonra ağzında sert bir şey hissetti, ardından bunun bir insan parmağı olduğunu anlayınca polise şikayette bulundu. Olaya ilişkin açılan dava ülkede büyük tartışmalara neden oldu.
15.09.2021 Dünya
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat!
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat! Böcekler, keneler, arılar, sivrisinekler... Yaz mevsiminde doğada daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Türleri, zehirli olup olmadıkları ve bireyde alerjik reaksiyon gelişip gelişmediği, böcek sokması sonrasında ortaya çıkan semptomların türü ile şiddetini belirliyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor.
28.08.2021 Sağlık
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın Sivrisinek alerjisi olan kişilerde ve çocuklarda sinek kovucu ürünler kullanılırken dikkatli olunması gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Doruk, “Çocuklar ellerini ağızlarına ve gözlerine sık götürdüklerinden dolayı bu ürünlerde dikkatli olunması gerekmektedir. Sinek kovucunun etiketinde çocuklara uygulanabilir olduğu yazmalı ve mutlaka EPA (Çevre Koruma Ajansı) onaylı olmalı. 3 yaşın altındaki çocuklara Limon okaliptüs yağı çeşitleri kullanılmamalı” dedi.
25.08.2021 Sağlık
Böcek ısırması sonrası görülüyor! Hayati risklere neden oluyor!
Böcek ısırması sonrası görülüyor! Hayati risklere neden oluyor! Anafilaksinin hayati risklere neden olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Taner Has, yaşanabilecek tehlikeli durumlara karşı zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi.
22.08.2021 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir!
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir! Yaz aylarında böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Veysel Balcı, yaz aylarında en sık görülen böcek sokmalarını anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
10.08.2021 Sağlık
Alerjiye karşı alınabilecek 8 yaz önlemi!
Alerjiye karşı alınabilecek 8 yaz önlemi! Burun akıntısı, burunda kaşıntı, gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, sık hapşırmak ve öksürmek… Ciltte oluşan kaşıntı, kızarıklık, şişlik ve döküntüler… Bu yakınmalar yaz mevsiminde çoğumuzun sorunu olan alerjik reaksiyonun tipik belirtilerini oluşturuyor. Yaz aylarında güneş, arı, ev tozu akarları, meyveler, en çok da polenler alerjik etki oluşturarak yaşam kalitemizi düşürüyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Esin Özlem Atmış, güçlü bir bağışıklık sistemiyle alerjik hastalıkların oluşmasının veya mevcut alerjenlere karşı vücudun aşırı tepki vermesinin büyük oranda önlenebildiğini belirtti. Dr. Esin Özlem Atmış yaz aylarında daha sık görülen alerjenlerden korunmanın yollarını anlattı.
6.08.2021 Sağlık
Akrep sokmalarında ağız ve boğaz bölgesi uyarısı
Akrep sokmalarında ağız ve boğaz bölgesi uyarısı Yazın artış gösteren akrep sokmalarında ağız ve boğaz bölgesinin tehlikeli olduğunu belirten Öğr. Gör. Özlem Karagöl, “Ağız ve boğaz bölgesindeki ısırık veya sokmalar, oluşabilecek şişlik nedeniyle tehlikelidir ve hayatı tehdit edebilir. Tüm vücudu ilgilendiren bir alerjik reaksiyon potansiyel olarak hayatı tehdit edebileceğinden acil tıbbi müdahale gerektirir” dedi.
14.07.2021 Sağlık
‘Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları daha sık görülebiliyor’
‘Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları daha sık görülebiliyor’ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Kaya Kılınç, çocukların güneş çarpmasından, havuz enfeksiyonlarından, yaz ishallerinden ve sıcaklığın yükselmesiyle ortaya çıkan hastalıklardan korunması için anne ve babaların bazı önlemler alması gerektiğini söyledi. Kılınç, “Sıcaklığın yükselmesiyle birlikte mikroplar, yüzeylerde ve besinlerde daha kolay çoğalıyor. Bu durum çocuklarda ishal ve kusmaya neden olan enfeksiyon hastalıklarının yaz mevsiminde daha sık görülmesine sebep olur. Bu etkilere karşı daha dikkatli davranılmalıdır” dedi.
29.06.2021 Sağlık
50 kat daha acı! Rakip çıktı, kilosu 10 liradan başlıyor...
50 kat daha acı! Rakip çıktı, kilosu 10 liradan başlıyor... Türkiye'de ilk olarak Antalya'da piyasaya sürülen ve yılda 72 bin ton üretilen 'Şili biber', Şanlıurfa'nın isot biberine rakip. Çalışmaları sonucu biberi üreten kimya mühendisi Hasan Ünal, Şili biberin isottan 50 kat daha acı olduğunu belirlediklerini söyledi.
25.02.2021 Ekonomi
2030'a kadar sıfır kuduz hedefleniyor!
2030'a kadar sıfır kuduz hedefleniyor! Tüm dünya koronavirüs aşısını tartışırken insanoğlunun hayatını kurtaran aşılardan biri de kuduz aşısıydı. 1885 yılında Louis Pasteur'un kuduz aşısını bulmasıyla birlikte yeryüzünde bir tehlike olmaktan çıkan kuduz hastalığı vahşi hayvanların ısırmasıyla insanlara geçiyor. Ancak en önemlisi vahşi hayvanların aşılanması ve kedi, köpekleri ısırmasının önlenmesi. Böylece kedi ve köpeklerden temas ile insanlara da kuduz geçişi azalıyor.
27.09.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Isırık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ısırık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.