İranlılar

İranlılar

Son dakika iranlılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iranlılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iranlılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İranlılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iranlılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 578 iranlılar haberi bulunmuştur. Tüm iranlılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek"
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek" Turizm sektörü 2024 yaz sezonuna üç bayramla giriyor. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı ile İran'dan turistlerin akın ettiği Antalya, 31 Mart Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa'dan yoğun turist bekliyor. Turizmde, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi de yoğun iç pazar hareketliliği yaşanacak.
25.03.2024 Ekonomi
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder ABD Suriye’den çekilecek mi? Çekilirse sonuçları ne olacak? Türkiye'nin Suriye sınırı nasıl etkilenecek? Eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, CNN TÜRK Dış Haberler Muhabiri Elif Zeynep Özipekçi'ye değerlendirdi ve ‘Washington, Ankara ile ilişkilerini bozmak istemiyor’ dedi. Türkiyesiz bir Suriye çözümünün mümkün olmadığını açıkladı.
27.02.2024 Dünya
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
Van'da İranlı turistler yeni yıla eğlenerek girdi
Van'da İranlı turistler yeni yıla eğlenerek girdi İranlı turistler, yeni yıl dolayısıyla geldikleri Van'da eğlence mekanlarını doldurdu. Müzikler eşliğinde doyasıya eğlenen İranlılar, 'mutlu yıllar' diyerek yeni yılı karşıladı.
31.12.2023 Gündem
Arapçası Mağrip İngilizcesi Morocco! Peki neden Fas diye çevrildi? İşte Fas'ın bilinmeyen yönü
Arapçası Mağrip İngilizcesi Morocco! Peki neden Fas diye çevrildi? İşte Fas'ın bilinmeyen yönü Morocco neden Fas diye çevrilir? Kuzey Afrika'da bulunan ve Araplara göre El-Mağrip bölgesinde yer alan ülkenin Avrupa'daki ismi Morocco'dur. Latince Morroch kelimesinden türemiştir. İranlılar ise Marrakech derler. Peki Morocco Fas aynı mıdır?
20.07.2023 Yaşam
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya, mayıs ayında 1245 konutla yabancılara en fazla konut satışı yapılan il oldu. Ruslar başta olmak üzere Ukrayna, Kazakistan gibi ülke vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği Antalya, 5 aylık dönemde ise 6 bin 446 konut satışıyla yabancıların en çok tercih ettiği kent oldu. 
15.06.2023 Ekonomi
İranlı turistler 3 günlük tatil için Van'a akın etti
İranlı turistler 3 günlük tatil için Van'a akın etti Ülkelerindeki 3 günlük resmi tatili değerlendirmek için Van'ı tercih eden İranlı turistler, şehrin cadde ve sokaklarını şenlendirdi.
3.06.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu: Ben 85 milyonun huzuru için mücadele ediyorum
Kılıçdaroğlu: Ben 85 milyonun huzuru için mücadele ediyorum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün çabamız bu ülkede yaşayan herkes bu ülkenin sokaklarında, meydanlarında, kahvelerinde huzur içinde oturabilsin, konuşabilsin, tartışabilirsin. Her evin huzura ihtiyacı var, her kentin huzura ihtiyacı var. Bütün mücadele bunun için. Ben 85 milyon insanın huzuru için mücadele ediyorum" dedi.
1.11.2022 Siyaset
Ruslar ile Ukraynalılar aynı sınıfta Türkçe öğreniyor
Ruslar ile Ukraynalılar aynı sınıfta Türkçe öğreniyor Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Antalya'ya yerleşen iki ülkenin vatandaşları, Türkçe konuşmak ve yazabilmek için kursa kaydoldu. Haftanın 5 günü kursa katılan Ukraynalı ve Ruslar, aynı sıralarda oturup Türkçe öğreniyor.
26.10.2022 Yaşam
Her emlakçıyım diyene kanmayın! Yabancı ve kayıt dışı emlakçılar yüzünden sahte satışlar ve mağduriyetler arttı!
Her emlakçıyım diyene kanmayın! Yabancı ve kayıt dışı emlakçılar yüzünden sahte satışlar ve mağduriyetler arttı! İstanbul’da ev fiyatları ve kiralar artarken yabancı ve kayıt dışı emlakçılar ile ilgili sorunlar da başladı. Kendilerini sözde emlakçı diye tanıtanlar hem yüksek hizmet bedeli alıyor hem de sahte satış yapıyor. En büyük problem ise büyük projelerden yapılan satışlar. Ev satın almak isteyenlerin düştüğü tuzakları anlatan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan yetki belgesiz aracılık faaliyetleri yapan yabancı emlakçılara karşı uyardı.
16.10.2022 Ekonomi
İran'da Mahsa Amini'nin ölümü sonrası korkunç olay! Nika Şakarami'nin başı ezildi, cesedi çalındı
İran'da Mahsa Amini'nin ölümü sonrası korkunç olay! Nika Şakarami'nin başı ezildi, cesedi çalındı İran’da Mahsa Amini'nin işkence sonucu yaşamını yitirmesiyle tüm İran'a yayılan rejim karşıtı protestolara lise öğrencileri de dahil oldu. Öğrenciler, sansasyonel paylaşımlarda bulunurken, 10 gündür kayıp olan Nika Şakarami'nin cesedinin başına gelenler ise ülkeyi iyice karıştırdı.
5.10.2022 Dünya
ABD, İran'daki internet yaptırımlarını gevşetiyor
ABD, İran'daki internet yaptırımlarını gevşetiyor ABD hükümeti, İran'daki internet hizmetlerine yönelik yaptırımları gevşetmek için bir lisans yayınlayarak, ülkede devam eden hükümet karşıtı protestolarda İranlılar için serbest bilgi akışını desteklemeyi hedeflediğini söyledi.
23.09.2022 Dünya
İsrail Başbakanı Lapid’den İsrail-Filistin ihtilafında iki devletli çözüm çıkışı
İsrail Başbakanı Lapid’den İsrail-Filistin ihtilafında iki devletli çözüm çıkışı İsrail Başbakanı Yair Lapid, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu'nda yaptığı hitabında, İsrail-Filistin ihtilafında iki devletli çözüme değinerek, “Filistinlilerle iki halk için iki devlet temelinde bir anlaşma, İsrail'in güvenliği, İsrail ekonomisi ve çocuklarımızın geleceği için doğru olandır" dedi.
22.09.2022 Dünya
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer müzakerelerde çözülemeyen konularda ciddiyiz
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer müzakerelerde çözülemeyen konularda ciddiyiz İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin 2015 nükleer anlaşmasına ilişkin İran'a gönderdiği yanıtın değerlendirme sürecinde olduğunu belirterek, "ABD ile İran arasında henüz çözülemeyen ve nükleer tesislerimizin denetimine ilişkin kalan konular hakkında ciddiyiz. ABD'nin İran'a yanıt olarak gönderdiği metin üzerinde dikkatle çalışıyoruz" dedi.
25.08.2022 Dünya
İranlı suikast timinin planı Taksim'de böyle engellendi: Burası Türkiye İsraillilere hiç bir zarar gelmez!
İranlı suikast timinin planı Taksim'de böyle engellendi: Burası Türkiye İsraillilere hiç bir zarar gelmez! İstanbul'da İsrailli turistlere suikast planı yapan İranlıların planı deşifre oldu. Yosef Levi Sfari'nin Beyoğlu İlçesi'nde konakladığı otele yerleşen İranlı "Suikast Hücresi" üyelerinin İsrail İstanbul Eski Başkonsolosu Sfari'yi kaçırarak infaz etmeyi planladıkları, ardından da İsrail uyruklu turistlere yönelik saldırı planladıkları ortaya çıktı. Casusluk faaliyetine ilişkin yürütülen soruşturmanın detayları ortaya çıktı...
10.07.2022 Gündem
İranlılar o ile akın etti! Oteller doldu taştı
İranlılar o ile akın etti! Oteller doldu taştı Ülkelerindeki 3 günlük resmi tatili değerlendirmek için Van'ı tercih eden İranlı turistler, kentteki otelleri doldurdu. Van Otelciler ve Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, İranlı turistlerin gelişiyle kentte ciddi bir hareketlilik yaşandığını, bunun esnafa da büyük oranda yansıdığını belirterek, "İlk gün itibariyle yaklaşık 5 bin kişi geçiş yaptı. Geçişler devam ediyor" dedi.
5.06.2022 Gündem
Türkiye'ye karşı kirli ittifak! Eski düşmanlar iş birliği yapıyor
Türkiye'ye karşı kirli ittifak! Eski düşmanlar iş birliği yapıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın girebiliriz" söylemi ile Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali vermesinin ardından operasyonun yapılacağı tahmin edilen bölgelerde hareketlilik devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatı, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü ve destekçilerince kurulmaya çalışılan "terör koridoruna" set çekti. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'ye karşı ABD ile İran'ın ittifak yapabileceği ifade edildi.
4.06.2022 Gündem
Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 20 arttı! Son fırsatlar
Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 20 arttı! Son fırsatlar Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşa uyarı geldi. Ev almak isteyenler elini çabuk tutmak zorunda. Türkiye genelinde konut satışları, geçen yılın şubat ayına göre yüzde 20,1 arttı. Uzmanlar, yabancı yatırımcıların akın ettiği Türkiye'de emlak piyasasında ilerleyen günlerde yeni bir hareketlenme olabileceğini belirtiyor. Bu hareketlenmenin fiyatlara yansıyacağı da belirtiliyor.
18.03.2022 Ekonomi
Yılbaşı tatili için Van'a gelen İranlılar, yılbaşını kutlamaya başladı
Yılbaşı tatili için Van'a gelen İranlılar, yılbaşını kutlamaya başladı Van'da oteller, yılbaşı için gelen İranlı turistlerle tamamen doldu. Yeni yıl kutlamasına erken başlayan İranlılar, otellerin eğlence salonlarında müzik eşliğinde sabaha kadar eğlendi.
31.12.2021 Yaşam
10 dolara otelde bir gece konaklama! Akın ediyorlar
10 dolara otelde bir gece konaklama! Akın ediyorlar Van'daki oteller, yılbaşı için İranlı turistlerin yaptığı 3 günlük rezervasyonla tamamen doldu. Van Otelciler ve Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, İranlı turistlerin gelişiyle birlikte kentte ciddi bir hareketlilik yaşandığını, bunun esnafa da yansıdığını söyledi.
14.12.2021 Yaşam
Akın akın Van'a geliyorlar! Sınır kapısında 'Muhteşem Cuma' yoğunluğu
Akın akın Van'a geliyorlar! Sınır kapısında 'Muhteşem Cuma' yoğunluğu Van'ın Saray ilçesindeki İran’a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı'nda, Black Friday (Muhteşem Cuma) yoğunluğu yaşanıyor. İranlı turistler, ünlü markaların indirimlerinden yararlanmak için Van’a akın ediyor.
25.11.2021 Gündem
İranlı turistler Van'a akın etti
İranlı turistler Van'a akın etti Van'ın Saray ilçesindeki, pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla kente akın eden İranlı turistler, gündüzleri alışveriş yapıp kentin tarihi ve turistik yerlerini geziyor, geceleri de eğlence mekanlarında şarkılara eşlik edip müzik eşliğinde eğleniyor. Van Otelciler ve Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, "Umudumuz; pandeminin bir an önce bitmesi. Hem ülkemiz hem İran için aşılama oranının çok daha fazla olması" dedi.
8.11.2021 Yaşam
Yabancıya konut satış verileri belli oldu
Yabancıya konut satış verileri belli oldu Eylül ayında yabancılar konut alımında tüm zamanların rekorunu kırdılar. 6630 adet konut yabancılara satıldı. Yıl sonuna kadar 50 bin konut satışı hedefinin yakalanacağı bekleniyor.
13.10.2021 Ekonomi
Gürbulak Gümrük Kapısı yeniden yaya geçişlerine açıldı
Gürbulak Gümrük Kapısı yeniden yaya geçişlerine açıldı Türkiye'yi İran'a bağlayan en önemli sınır kapılarından olan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 20 aydır yaya yolcu geçişine kapalı olan Gürbulak Gümrük Kapısı'nda yaya geçişleri yeniden başladı.
8.10.2021 Gündem
İsrail'den İran'a Karabağ tepkisi: Marslıların da orada bulunduğunu söyleyebilirler
İsrail'den İran'a Karabağ tepkisi: Marslıların da orada bulunduğunu söyleyebilirler İsrail'in Moskova Büyükelçisi Aleksandr Ben Zvi, ülkesine ait askerlerin Karabağ'da bulunduğu yönündeki iddiaların "aptalca" olduğunu söyledi. Zvi açıklamasında, "İranlılar fantezi yaptığında Marslıların da orada bulunduğunu söyleyebilirler." ifadelerini kullandı.
5.10.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İranlılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iranlılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.