Irak Güçleri

Irak Güçleri

Son dakika Irak güçleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Irak güçleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Irak güçleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak Güçleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak güçleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.658 ırak güçleri haberi bulunmuştur. Tüm ırak güçleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin haleflerinden Kardaş yakalandı
DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin haleflerinden Kardaş yakalandı Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın öldürülen elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin halefleri arasında ismi geçen Abdulnasır Kardaş'ın yakalandığını duyuruldu.
21.05.2020 Dünya
Terörist elebaşı Bağdadi'ye yakın sözde emir yakalandı
Terörist elebaşı Bağdadi'ye yakın sözde emir yakalandı Irak'ta terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir Bağdadi'ye yakın örgütün sözde emirlerinden birinin yakalandığı duyuruldu.
19.08.2019 Dünya
Kerkük'te DEAŞ'a bilgi sızdıran 4 kişi gözaltına alındı
Kerkük'te DEAŞ'a bilgi sızdıran 4 kişi gözaltına alındı Irak polisi, Kerkük'te düzenlediği baskında, bölgedeki güvenlik güçleri ile ilgili terör örgütü DEAŞ'a bilgi sızdırdıkları tespit edilen 4 kişiyi gözaltına aldı.
19.01.2019 Dünya
İbadi'den "DEAŞ'ın yurt dışında da peşinden gideceğiz" açıklaması
İbadi'den "DEAŞ'ın yurt dışında da peşinden gideceğiz" açıklaması Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının yıl dönümünde, örgütün yurt dışında da peşinden gideceklerini söyledi.
10.07.2018 Dünya
Erdoğan açıklayınca ortaya çıktı! Gece haber gönderip...
Erdoğan açıklayınca ortaya çıktı! Gece haber gönderip... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan PKK'nın ikinci Kandil'i olarak adlandırılan Sincar'a operasyon başlatıldığını açıkladı. Irak Başbakanı İbadi, güvenliğin sağlanması için askeri güç gönderdiklerini ve ilçede ülke bayrağı dışında hiçbir yabancı bayrağın asılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Irak istihbarat başkanının sessiz sedasız gelip Hakan Fidan'la görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmeyi Erdoğan açıkladı.
28.03.2018 Gündem
İbadi'den kritik Sincar açıklaması: İzin vermeyiz
İbadi'den kritik Sincar açıklaması: İzin vermeyiz Irak Başbakanı İbadi yaptığı açıklamada, "Orada (Sincar'da) ülke bayrağımız dışında hiçbir yabancı bayrağın asılmasına ve Irak güçleri dışında kimsenin silah taşımasına izin vermeyiz. Kimsenin de topraklarımızı kullanarak komşu ülkelere saldırıda bulunmasına anayasamız gereği müsamaha göstermeyiz" dedi.
27.03.2018 Dünya
Kerkük'te karakola saldıran 8 DEAŞ militanı öldürüldü
Kerkük'te karakola saldıran 8 DEAŞ militanı öldürüldü Irak'ın Kerkük kentine bağlı Havice ilçesi kırsalında polis karakoluna saldıran DEAŞ'lı 8 teröristin öldürüldüğü belirtildi.
5.03.2018 Dünya
Barzani: Büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız
Barzani: Büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Süleymaniye'deki hükümet karşıtı gösterilerin zamanlamasına dikkati çekti ve büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını belirtti.
21.12.2017 Dünya
Son dakika... Son operasyon haberi geldi! Bertaraf edilecek
Son dakika... Son operasyon haberi geldi! Bertaraf edilecek Son dakika haberi... Irak Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü IŞİD'i Irak'tan bertaraf etmek için son operasyonlarını başlattı.
8.12.2017 Dünya
Bağdat açıkladı: "DEAŞ bitti!"
Bağdat açıkladı: "DEAŞ bitti!" Irak İçişleri Bakanı Kasım el-Araci, DEAŞ'ın ülkede askeri olarak bittiğini belirtti.
17.11.2017 Dünya
Barzani ABD'yle neden anlaşamadığını açıkladı
Barzani ABD'yle neden anlaşamadığını açıkladı Eski IKBY lideri Mesud Barzani, ABD'nin bağımsızlık referandumunun ertelenmesi için sunduğu öneriyi neden kabul etmediğini açıkladı.
11.11.2017 Dünya
'Bağdadi taksiyle Irak'tan Suriye'ye geçti!'
'Bağdadi taksiyle Irak'tan Suriye'ye geçti!' Irak basını, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin bir taksiyle Irak'tan Suriye'ye gittiği iddia etti.
6.11.2017 Dünya
DEAŞ'ın son kalesine, İbadi kendi elleriyle bayrak dikti!
DEAŞ'ın son kalesine, İbadi kendi elleriyle bayrak dikti! Irak Başbakanı İbadi, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Kaim ilçesi ile Husaybe Sınır Kapısı'na Irak bayrağı astı
5.11.2017 Dünya
Ve geri alındı! Irak güçleri son kaleye girdi!
Ve geri alındı! Irak güçleri son kaleye girdi! Irak güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın ülkedeki son kalesi durumundaki Suriye sınırında bulunan Enbar'a bağlı Kaim ilçesine girdiği bildirildi.
3.11.2017 Dünya
Irak'tan petrol açıklaması: "Türk hükümetiyle görüşüyoruz"
Irak'tan petrol açıklaması: "Türk hükümetiyle görüşüyoruz" Irak Petrol Bakanı Laıbi, "Kerkük sahasından çıkarılan petrolün Ceyhan Limanı üzerinden ihracatı konusunda Türk hükümetiyle görüşmeler yapıyoruz" dedi.
1.11.2017 Dünya
Irak’ın petrol ihracı arttı
Irak’ın petrol ihracı arttı Irak Petrol Bakanlığı, ülkenin güney bölgesinden yapılan petrol ihracatının günlük 4 milyon varilin üzerine çıktığını duyurdu
29.10.2017 Dünya
Irak'ta DEAŞ’ın son kalesine operasyon
Irak'ta DEAŞ’ın son kalesine operasyon Enbar ilinde 5 köy ile stratejik önemi olan mekanlar DEAŞ'tan geri alındı
28.10.2017 Dünya
Irak güçleri, 40 petrol kuyusunda denetimi sağladı
Irak güçleri, 40 petrol kuyusunda denetimi sağladı Irak güçleri, Musul'un kuzeybatısındaki Zummar nahiyesinde daha önce Peşmerge'nin denetiminde bulunan 40 petrol kuyusunu ele geçirdi
28.10.2017 Dünya
Irak ordusu ve Peşmerge arasında ateşkes sağlandı
Irak ordusu ve Peşmerge arasında ateşkes sağlandı Irak güçleri ile Peşmerge arasında Kerkük’ün ele geçirilmesinin ardından şiddetli çatışmalar yaşanırken, Irak güçlerinin Erbil-Dahok sınırı arasındaki Ninova’ya üç yeni askeri birlik ve savaş helikopteri gönderdiği belirtildi. İlerleyen saatlerde ise Irak ordusu ile Peşmerge ateşkes konusunda anlaştı. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Ryan Dillon ise, Irak güçleri ile Peşmerge arasında ateşkes sağlandığı yönündeki açıklamayı "yanlışlıkla" yaptığını, taraflar arasında görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
27.10.2017 Dünya
‘Dondurmakla olmaz kökten iptal edilsin!’
‘Dondurmakla olmaz kökten iptal edilsin!’ Kürt Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’deki referandumun sonuçlarının ‘dondurulması’ karşılığında diyalog ve ateşkes teklifini reddetti ve “Referandumun iptalinden başka bir şeyi kabul edemeyiz” dedi
26.10.2017 Dünya
DEAŞ operasyonunda peşmergeye saldırı!
DEAŞ operasyonunda peşmergeye saldırı! IKBY, Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin DEAŞ operasyonu adı altında peşmergeye saldırdığını iddia etti. Sosyal medyada da esir alınan peşmerge görüntüleri yayınlandı
26.10.2017 Dünya
Irak güçleri ile Peşmerge arasındaki çatışmalar sürüyor
Irak güçleri ile Peşmerge arasındaki çatışmalar sürüyor Irak güçleri ile Peşmerge arasında Musul'un kuzeybatısı ve güneyinde şiddetli çatışmaların sürdüğü belirtildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Irak güçleri ve onlara destek veren Haşdi Şabi'nin Musul'un kuzeybatısında 4 koldan saldırıya devam ettiği öne sürüldü.
26.10.2017 Dünya
Irak güçleri DEAŞ'ın son kalesini geri aldı
Irak güçleri DEAŞ'ın son kalesini geri aldı Irak güçlerinin, Enbar ilindeki Saad Askeri Üssü’nü terör örgütü DEAŞ’tan geri aldığı bildirildi.
26.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Irak Güçleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak güçleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.