İnanç

İnanç

Son dakika inanç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan inanç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını inanç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnanç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan inanç gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.620 inanç haberi bulunmuştur. Tüm inanç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, “İzmir için güzel hedeflerimiz, hayallerimiz vardı. İzmir'i yerel yönetimlerde yeni bir noktaya taşımalı. Gerçek belediyecilikle tanıştırma noktasında hayallerimiz vardı. Halkımızın iradesi farklı yönde gerçekleşti. Ama hayallerimizde ısrarcıyız. Hayallerimizin, inançlarımızın peşinden yürümeye devam edeceğiz" dedi.
30.04.2024 Gündem
Kuşadası’nda kruvaziyer hareketliliği esnafı mutlu etti
Kuşadası’nda kruvaziyer hareketliliği esnafı mutlu etti Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, kruvaziyer turizminde yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz yıl 531 gemi seferiyle 785 bin yolcu ağırlayan kente, 2024’te 625 seferle denizden 1 milyonun üzerinde turistin gelmesi bekleniyor.
21.04.2024 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapıyor.
16.04.2024 Gündem
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasının simge isimlerinden olan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti.İnanoğlu için Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendikten sonra naaşı defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı’na götürüldü.
4.04.2024 Gündem
Edirne ve ilçelerde hangi parti kazandı? 31 Mart yerel seçim: Edirne Büyükşehir ve ilçe belediyelerde kazanan partiler ve isimleri...
Edirne ve ilçelerde hangi parti kazandı? 31 Mart yerel seçim: Edirne Büyükşehir ve ilçe belediyelerde kazanan partiler ve isimleri... 31 Mart 2024 yerel seçimleri geride kaldı. Milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yerel yöneticiler bu seçimle 5 yıl görevlerine devam edecek. En çok merak edilen illerin başında Edirne geliyor. Edirne Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini hangi partilerin kazandığı oldu. CHP ve AK Parti'nin başa baş gittiği şehirde Edirne Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'li Filiz Gencan Akın kazandı. Peki Edirne ilçe belediyelerini hangi partiler ve isimler kazandı?
3.04.2024 Gündem
Uzman uyardı! Çocuklarda iştahsızlığa yol açıyor
Uzman uyardı! Çocuklarda iştahsızlığa yol açıyor İştahsızlığın çocuklarda sık görülen bir semptom olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rıza İnanç, çocuklarda iştahsızlık konusunda ailenin ve çevresel faktörlerin sıraladı. Uzman İnanç, “Öğün aralarında verilen meyve suları, süt gibi gıdalar çocuğun çabuk doymasına ve öğün atlamalarına neden olur. Abur cubur, asitli içecekler ve paketlenmiş ürünlerden uzak durulmalıdır" dedi.
2.04.2024 Gündem
Bakan Ersoy: Belediyecilik sosyal medya ile yapılmaz
Bakan Ersoy: Belediyecilik sosyal medya ile yapılmaz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Reklamla, afişle, imajla bir yere kadar yol alabilirsiniz. Vatandaş çöpü toplanıyor mu ona bakar. Belediyecilik reklam ajanslarıyla, sosyal medya aparatlarıyla yapılmaz, hizmet ve eserle yapılır” dedi.
29.03.2024 Gündem
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız'
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız' AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece’de düzenlenen Caferiler ile Sahur programına katıldı.
29.03.2024 Gündem
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi!
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi! Pek çok hayvan Türk kültüründe kutsaldır. Örneğin kurtla ilgili Anadolu’da birçok inanç bulunmaktadır. Türkler, bu hayvanı kendilerine kapalı kaldıkları dağların arasından çıkmalarında kılavuzluk ettiği için de kutlu sayarlarmış. Adana'da ise hayvanlarla ilgili inançlar duyanları şaşırtıyor. Mesela eşekten düşenin iflah olmayacağından tutun da kedi öldürenin bağışlanması için 7 cami yaptırması gerektiğine inanmak gibi... Gelin Adana'da on yıllardır süren bu inanışlara birlikte bakalım.
25.03.2024 Adana
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi!
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi! Pek çok hayvan Türk kültüründe kutsaldır. Örneğin kurtla ilgili Anadolu’da birçok inanç bulunmaktadır. Türkler, bu hayvanı kendilerine kapalı kaldıkları dağların arasından çıkmalarında kılavuzluk ettiği için de kutlu sayarlarmış. Adana'da ise hayvanlarla ilgili inançlar duyanları şaşırtıyor. Mesela eşekten düşenin iflah olmayacağından tutun da kedi öldürenin bağışlanması için 7 cami yaptırması gerektiğine inanmak gibi... Gelin Adana'da on yıllardır süren bu inanışlara birlikte bakalım.
24.03.2024 Adana
Acun Ilıcalı'dan Ali Koç'a tam destek
Acun Ilıcalı'dan Ali Koç'a tam destek Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a tam destek geldi. Bu sezon sonunda Başkanlığı bırakacağını açıklayan Ali Koç için "Fenerbahçe'deki hikayesi daha bitmedi" diyen Acun Ilıcalı "Başkanımın arkasındayım onu kalmaya ikna etmek için elimden gelen her şeyi yaparım" şeklinde konuştu.
23.03.2024 Şampiy10
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor Adana, sahip olduğu coğrafi konum ve kültürel yapısıyla birçok halka ev sahipliği yapan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zengin bir kültürel altyapıya sahip olan Adana'da birçok efsane ve mitolojik hikaye geçmişten günümüze aktarılmaya devam ediliyor.
24.03.2024 Adana
Bakan Kacır resmen açıkladı! İşte Hürjet'in üretileceği yer
Bakan Kacır resmen açıkladı! İşte Hürjet'in üretileceği yer Kayserili sanayici ve işadamlarıyla iftar programında bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır, "100 yılın ardından TOMTAŞ Kayseri'de vücut buluyor. İşte Türkiye'nin iftihar vesilelerinden Hürjet inşallah bu yıl sonundan itibaren Kayseri'de üretiliyor" dedi.
23.03.2024 Ekonomi
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Gündem
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yaynlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olmuştur." dedi.
18.03.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü'nde İslam karşıtlığının dünya genelinde rahatsız edici tırmanışına tanıklık edildiğini söyledi.
15.03.2024 Gündem
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir?
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir? İslam alimlerine göre ikindi ve akşam vakitleri arasında uyumak mekruh sayılmıştır. Peki, Kerahat vakti neden uyunmaz?
15.03.2024 Dini Bilgiler
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin"
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin" Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, kadınlara hayatlarını güzelleştirecek önerilerde bulunarak, “Güçlü ve zayıf yönlerinizle cesursa yüzleşin” dedi.
7.03.2024 Adana
Kedi tüyü batıl inancı: Boğazınıza kaçınca 1 hafta içerisinde ölür müsünüz?
Kedi tüyü batıl inancı: Boğazınıza kaçınca 1 hafta içerisinde ölür müsünüz? Evcil hayvanların tüy dökme mevsiminde evler adeta tüy yumağı haline gelir. Bu durumdan endişe duyuyorsanız yapmanız gereken birkaç şey var. Boğazınıza kedi tüyü kaçması durumunda yapmanız gerekenler basittir. Ancak kedi tüyüyle ilgili birçok batıl inanç da vardır.
26.02.2024 Yaşam
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne katıldı. Açılışı yapılan millet bahçesinin merhum Necmettin Erbakan ve 200 arkadaşının hatıralarıyla dolu olduğunu belirten Kurum, ‘’Buradan ilk kez açıklıyorum. Muhteşem millet bahçemizin ismi Necmettin Erbakan Millet Bahçesi olmuştur. Hocamızın ismini sonsuza kadar yaşatacaktır." dedi
24.02.2024 Gündem
Suudi Arabistan bayrağında ne yazıyor? Tevhid bayrağı nedir, Suudi Arabistan güzeli kaçıncı oldu?
Suudi Arabistan bayrağında ne yazıyor? Tevhid bayrağı nedir, Suudi Arabistan güzeli kaçıncı oldu? Suudi Arabistan’ın Miss Asia 2024 isimli güzellik yarışmasına gönderdiği Rumi Al-Qahtani'nin vücuda sardığı bayrak sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu fotoğrafların ardından “Suudi Arabistan güzeli kaçıncı oldu?” sorusuna yanıt ararken Suudi Arabistan bayrağı ile tevhid bayrağı aynı mı, Suudi Arabistan bayrağında ne yazıyor? Sorusunun yanıtı da gündem oldu. Peki, Tevhid bayrağı nedir?
22.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Devlet Bahçeli: Devletimiz kısa süre içinde muazzam işler yaptı
Devlet Bahçeli: Devletimiz kısa süre içinde muazzam işler yaptı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni”nde konuştu. Bahçeli, "Zor şartları milli beraberlik şuuru ile aştık. Türkiye’nin toprak altında kalmasını dileyenleri hayal kırıklığına uğrattık. Başaramazlar diyen kimler varsa, kızarmayan yüzleriyle deşifre oldular ve mahşeri vicdan tarafından mahkûm edildiler. Hiçbir felakete teslim olmayız. Devletimiz çok kısa sürede içerisinde muazzam işler yaptı" dedi.
6.02.2024 Gündem
Tasavvufi Kavramlar Nelerdir? Tasavvuftaki Kavramlar Ve Anlamları...
Tasavvufi Kavramlar Nelerdir? Tasavvuftaki Kavramlar Ve Anlamları... Tasavvuf 12. yüzyıldan günümüze değin etkisini sürdürmüş olan dini bir ekoldür. Tasavvufun ortaya çıktığı ve Anadolu'da yayılmaya başladığı ilk yıllardan itibaren, birçok kelime ve kavram terim anlamında kullanılmıştır. Bazı terimler ise doğrudan doğruya birer sembol ya da mazmun olarak şiirlerde ve metinlerde yer almıştır. 
4.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnanç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki inanç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.