İmmün Plazma

İmmün Plazma

Son dakika immün plazma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan immün plazma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını immün plazma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İmmün Plazma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan immün plazma gelişmeleri de dahil olmak üzere 76 immün plazma haberi bulunmuştur. Tüm immün plazma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kızılay vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu
Kızılay vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu Türk Kızılay, ramazan ve salgın dolayısıyla stoklarda yaşanan azalma üzerine vatandaşların, kendilerine en yakın kan merkezine giderek bağışta bulunmalarını istedi.
23.04.2021 Sağlık
Kan bağışında bulunanlar kısıtlamadan muaf
Kan bağışında bulunanlar kısıtlamadan muaf Ramazan ayı ile kan ve plazma bağışında yaşanan azalma nedeniyle Kızılay, vatandaşlara çağrıda bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatler ve hafta sonunda bağışçıların kısıtlamalardan muaf olduğunu vurgulayan Kızılay, vatandaşları kan merkezlerine davet etti.
23.04.2021 Yaşam
1000 hastaya şifa oldu! Türkiye'de ilk kez...
1000 hastaya şifa oldu! Türkiye'de ilk kez... Dünyada Çin'den sonra immün plazma tedavisinin ilk uygulandığı merkezlerin başında gelen İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Kovid-19 hastalarının umudu olmaya devam ediyor.
3.02.2021 Sağlık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu immün plazma bağışçısı oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu immün plazma bağışçısı oldu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüsü yendikten sonra Türk Kızılay'a immün plazma bağışladı. Soylu, "Çok tehlikeli ve sinsi bir salgınla karşı karşıyayız. Bu hastalığı hafife almak belki de salgından daha büyük bir tehlike. Hiç vitesi boşa almamak lazım, hep tedbirli olmak gerekir" dedi.
15.12.2020 Gündem
Plazma bağışında yeterli sayıya ulaşılamıyor
Plazma bağışında yeterli sayıya ulaşılamıyor Mardin'in Artuklu Türk Kızılay Şubesi yönetim kurulu üyesi Şehmus Arı, immun plazma bağışında yeterli sayıya ulaşamadıklarını söyledi.
12.12.2020 Sağlık
Sokağa çıkma kısıtlaması kan verme alışkanlıklarını değiştirmedi
Sokağa çıkma kısıtlaması kan verme alışkanlıklarını değiştirmedi Kovid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yerlerden biri de kan bağışı noktaları oldu
6.12.2020 Sağlık
Kovid-19'u yenen doktor immün plazma bağışıyla umut  oluyor
Kovid-19'u yenen doktor immün plazma bağışıyla umut oluyor Gaziantep'te Kovid-19'a yakalanan ve tedavi sürecinin ardından immün plazma bağışçısı olan Aile Hekimi Salman Koçakgöl, Kovid-19'u atlatmış herkesi, derman bekleyen hastalara umut olmak için bağışçı olmaya davet etti Salman Koçakgöl konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kriterlere uyan kişilerin hastalara şifa olmak ya da tedavilerine katkıda bulunmak amacıyla immün plazma bağışında bulunmaları çok önemli. Bu konuda ayrı bir hassasiyet gösterilmesini ben bir doktor olarak rica ediyorum" dedi.
5.12.2020 Sağlık
Bursa Büyükşehir "immün plazma bağış seferberliği"  başlattı
Bursa Büyükşehir "immün plazma bağış seferberliği" başlattı Bursa Büyükşehir Belediyesi, hastanelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi görenlerin hayata tutunmaları için immün plazma bağış seferberliği başlattı.
5.12.2020 Sağlık
Sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar! Yeni açıklama...
Sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar! Yeni açıklama... Koronavirüs pandemisi nedeniyle hafta sonu alınan sokağa çıkma kısıtlamasından kan bağışçıları muaf tutuldu. Kızılay’ın sitesinden randevu oluşturan vatandaşlar kan bağışı için Kızılay Kan Bağış Merkezlerine gidebilecek.
4.12.2020 Gündem
Kızılay Başkanı Kınık: Zorlu bir 3 ay geçireceğiz, alarm verebiliriz
Kızılay Başkanı Kınık: Zorlu bir 3 ay geçireceğiz, alarm verebiliriz Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zorlu bir 3 ay geçirileceğini belirterek, "Bu sürede stoklarımızın sürekli asgari stok seviyesinin üstünde seyretmesi ve plazma ihtiyacını da günlük karşılayabilecek bir şekilde donasyon (bağış) almamız gerekiyor. Eğer kan ve immün plazma bağışı artmazsa alarm vermek durumunda kalabiliriz, bunu istemiyoruz" dedi.
20.11.2020 Gündem
Belediye başkanı 'immün plazma' bağışı için evleri dolaşıyor
Belediye başkanı 'immün plazma' bağışı için evleri dolaşıyor Van'ın Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) atlatan hastaları evlerinde ziyaret ederek "immün plazma" bağışında bulunmalarını istiyor.
11.11.2020 Sağlık
Koronavirüsü yenen cerrah, immün plazma bağışladı
Koronavirüsü yenen cerrah, immün plazma bağışladı Koronavirüs salgınıyla mücadelede, hastalığı atlatanların yaptıkları immün plazma bağışı ile durumu ağır olanlar, hayata tutunuyor.
27.10.2020 Sağlık
Covid-19’da hastalık gidiyor etkiler kalıyor
Covid-19’da hastalık gidiyor etkiler kalıyor Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Covid-19 hastalığını atlatan kişilerde bazı etkilerin hastalık sonrasında da devam ettiğini belirtti.
3.10.2020 Sağlık
4 ay sonra yoğun bakımdan çıkan corona hastası: Neden herkes maskeli?
4 ay sonra yoğun bakımdan çıkan corona hastası: Neden herkes maskeli? Ülkemizde corona virüse ilk yakalanan hastalardan, 73 yaşındaki Oğuz Peker... 4 ay boyunca kesintisiz kaldığı yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Peker, çok zorlu tedavi sürecini geride bırakıp yaklaşık 5,5 ay sonra taburcu olmanın mutluluğunu yaşıyor. 23 Mart'ta hastalanan Oğuz Peker, 4 ay sonra kendine geldiğinde "Trafik kazası mı geçirdim? Neden herkes maskeli?" diye sordu. Herkesin maskeli olduğu 'bambaşka' bir dünyaya uyanan Oğuz Peker, pandemi nedeniyle yaşananları idrak etmekte hayli zorlandığını söylüyor.
17.09.2020 Yaşam
'Saç telinizden iliklerinize kadar ağrılar başlıyor'
'Saç telinizden iliklerinize kadar ağrılar başlıyor' Konya'da yaklaşık 3 hafta Kovid-19 tedavisi gören inşaat mühendisi Hakkı Agah Ermumcu, "İnsanlara bir kelime bile cevap verecek gücünüz kalmıyor. Saç telinizin ucundan kemiklerinize, iliklerinize kadar ağrılar başlıyor." dedi.
10.09.2020 Sağlık
Covid-19 hastası hamile kadın tedavinin ardından bebeğine kavuştu
Covid-19 hastası hamile kadın tedavinin ardından bebeğine kavuştu Covid-19 hastası olan hamile Elif Özdemir, doğumun ardından durumu ağırlaşarak yoğun bakıma alındı. 10 günlük tedavi sürecinin ardından servise çıkarılan Özdemir, Hiranur adını verdikleri bebeğine kavuştu.
5.09.2020 Sağlık
Virüsü yenen hastalar ‘immun plazma’ çağrısı yaptı
Virüsü yenen hastalar ‘immun plazma’ çağrısı yaptı Gaziantep’te, yeni tip corona virüs tedavisinin ardından iyileşen ve immun plazma bağışçısı olanlar ile plazma bağışıyla hayata yeniden tutunanlar bir araya gelerek bağış çağrısı yaptı.
17.08.2020 Sağlık
'İmmün plazma bağışı organ bağışı kadar önemli'
'İmmün plazma bağışı organ bağışı kadar önemli' Sivas'ta, yeni tip corona virüs tedavisinin ardından iyileşen ve immün plazma bağışçısı olan hemşire, hastalığı yenenleri bağışta bulunmaya davet etti.
31.07.2020 Sağlık
Asker adayı corona virüsü yendi, plazma bağışçısı oldu
Asker adayı corona virüsü yendi, plazma bağışçısı oldu Samsun'da, askere gitmek için sağlık kontrolünden geçerken Covid-19 testi pozitif çıkan Arif Koral (20), tedavisinin ardından sağlığına kavuştuktan sonra immün plazma bağışında bulundu.
24.07.2020 Sağlık
İyileşen Kovid hastasından, eksi 40 derecedeki biyobankaya uzanan 'immün plazma'nın yolculuğu
İyileşen Kovid hastasından, eksi 40 derecedeki biyobankaya uzanan 'immün plazma'nın yolculuğu Koronavirüsle mücadelede halen tıp dünyasının elindeki en iyi seçenek olan immün plazma konusunda Türkiye'de artık bir sıkıntı yaşanmıyor. Çünkü ülkemizde, iyileşen Kovid-19 hastalarından tıbben bağışçı olmaya uygun olanların yüzde 95'i, seve seve bağış yapıyor. Günlük ihtiyacın haricinde 5 bin ünite immün plazma, Kızılay'ın Türkiye genelindeki 18 biyobankasında eksi 40 derecedeki özel depolarda saklanıyor ve 3 yıl boyunca da kullanılabiliyor. Dondurulmuş immün plazmaların gönüllü bağışçıdan, biyobankaya kadar uzanan yolculuğunun tüm detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı tarafından görüntülendi.
20.07.2020 Sağlık
PCR ve Antikor testlerinin farkları nelerdir? PCR ve Antikor testleri hangi sonuçları veriyor?
PCR ve Antikor testlerinin farkları nelerdir? PCR ve Antikor testleri hangi sonuçları veriyor? Corona virüs ile ilgili en çok merak edilen konuların başında PCR ve Antikor testlerinin arasındaki farklar geliyor. Toplumda hala bu testlerin hangi durumlarda kimlere yapılması gerektiği tam olarak bilinemiyor. Antikor testinin atlatılmış enfeksiyonu gösterdiğini, bireyin o anda enfeksiyonlu olup olmadığına dair bilgi vermediğini belirten uzmanlar, virüs kapıldığı yönünde şüphe ve belirtiler var ise PCR testi yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Peki, Antikor testi nedir? Antikor testi ne için yapılır? PCR ve Antikor Testlerinin farkları nelerdir? PCR ve Antikor testleri hangi sonuçları veriyor? İşte PCR ve antikor testleri hakkında bilmeniz gerekenler...
1.07.2020 Sağlık
Yeni dalga olursa 5 bin ünite plazma hazır
Yeni dalga olursa 5 bin ünite plazma hazır Corona virüse tedavisinde kullanılan immün plazma tedavisiyle ilgili konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 15 Mart’tan beri Türkiye genelinde 236 hastaneye 5 bin ünite plazma dağıttıklarını söyledi.
21.06.2020 Gündem
"İyileşen hastaların kanı tedavi için öneriliyor"
"İyileşen hastaların kanı tedavi için öneriliyor" Koronavirüs (Covid-19) pandemisinde kan bağışının öneminin daha da arttığına dikkat çeken Dr. Necmi Namal, "Covid-19 hastalığından iyileşmiş bireylerin kanından elde edilecek immün plazma tedavisinin bu hastalık için önerilmesi nedeniyle de günümüzde kan bağışı ayrı bir önem kazanmıştır'' dedi.
14.06.2020 Sağlık
'Kovid-19'u yenen 190 kişi 'immün plazma' bağışladı
'Kovid-19'u yenen 190 kişi 'immün plazma' bağışladı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğünde corona virüsü (Kovid-19) hastaları için toplam 190 'immün plazma' bağışında bulunuldu.
11.06.2020 Sağlık
Bakan Varank : Teslimatlar yapıldı
Bakan Varank : Teslimatlar yapıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Aşı ve ilaç alanındaki projelerimizle de insanlığa umut olmak istiyoruz. Brezilya'ya şimdiye kadar bin 500'den fazla yoğun bakım solunum cihazının teslimatı yapıldı. Böylece yaklaşık 2 bin yoğun bakım solunum cihazını yurt dışına göndermiş olduk" dedi.
8.06.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İmmün Plazma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki immün plazma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.