İkinci Çocuk

İkinci Çocuk

Son dakika ikinci çocuk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ikinci çocuk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ikinci çocuk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İkinci Çocuk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ikinci çocuk gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.561 ikinci çocuk haberi bulunmuştur. Tüm ikinci çocuk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Azra Akın ikinci bebeğinin cinsiyetini doğumda öğrendi! İsmi de belli oldu
Azra Akın ikinci bebeğinin cinsiyetini doğumda öğrendi! İsmi de belli oldu Hem Türkiye güzeli hem de Miss World'de Dünya Güzeli seçilen Azra Akın, ikinci kez anne oldu. Atakan Koru ile 2017 yılında hayatını birleştiren Azra Akın, 2018 yılında da oğulları Demir'i kucağına almıştı. Çift ikinci kez anne-baba olmanın heyecanını yaşadı.
18.04.2024 Magazin
Pelin Karahan evlilik hikayesini ilk kez anlattı
Pelin Karahan evlilik hikayesini ilk kez anlattı Kanal D'de 2007-2011 yılları arasında beş sezon süren 'Kavak Yelleri' dizisiyle kamera karşısına geçen Pelin Karahan 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Bir Zamanlar Kıbrıs' gibi başarılı yapımlarda da yer aldı. İş insanı Bedri Güntay'la evli olan Karahan evlilik hikayesini ilk kez anlattı.
15.11.2023 Magazin
Cansu Tosun'dan 'ikinci çocuk' açıklaması!
Cansu Tosun'dan 'ikinci çocuk' açıklaması! 2018 yılında nikâh masasına oturan Cansu Tosun ile meslektaşı Erkan Kolçak Köstendil'in oğulları iki yıl önce dünyaya gelmişti. Güzel oyuncu, 'ikinci çocuk'la ilgili açıklama yaptı.
19.12.2022 Magazin
Burcu Kara ikinci kez anne oldu!  Doğum süreci zorlu geçti
Burcu Kara ikinci kez anne oldu! Doğum süreci zorlu geçti İkinci çocuğunu geçtiğimiz gün dünyaya getiren Burcu Kara, ailesiyle hastaneden çıkış yaparken görüntülendi. Ünlü oyuncu doğumun zorlu geçtiğinden bahsetti.
5.12.2022 Magazin
Ceyda Ateş'ten ikinci çocuk açıklaması!
Ceyda Ateş'ten ikinci çocuk açıklaması! 2020'de kızı Talia'yı kucağına alan ve Buğra Toplusoy ile mutlu bir evlilik sürdüren Ceyda Ateş, ikinci çocuğu düşünüyor.
14.11.2022 Magazin
Hande Soral'dan 'ikinci çocuk' açıklaması!
Hande Soral'dan 'ikinci çocuk' açıklaması! Koronavirüs pandemisi nedeniyle vizyon tarihi ertelenen 'Müstakbel Damat', 11 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak. Geçtiğimiz mayıs ayında Ali adını verdikleri oğlunun dünyaya gelmesiyle ilk kez anne olma mutluluğu yaşayan Hande Soral, filmde başrolde yer alıyor. Meslektaşı İsmail Demirci ile mutlu bir evlilik sürdüren oyuncu, basın toplantısında 'ikinci çocuk' sözleriyle dikkat çekti.
13.10.2022 Magazin
Müge Boz hamile mi? Açıklama geldi
Müge Boz hamile mi? Açıklama geldi Caner Erdeniz ile mutlu bir evliliği olan Müge Boz'un ikinci bebeğine hamile olduğu ve bir kez daha anne olmaya hazırlandığı iddia edildi. 38 yaşındaki Boz, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.
22.08.2022 Magazin
Burak Özçivit'in 3.5 aylık hamile eşi Fahriye Evcen ve oğulları Karan'dan üzen haber!
Burak Özçivit'in 3.5 aylık hamile eşi Fahriye Evcen ve oğulları Karan'dan üzen haber! 2017 yılında nikah masasına oturan oyuncu çift Fahriye Evcen ile Burak Özçivit, mutlu evlilikleriyle magazin dünyasının gözde isimleri arasında yer alıyor. Evliliklerini Karan adını verdikleri oğullarıyla taçlandıran Özçivit ailesi, şimdilerde ikinci çocuk heyecanı yaşıyor. Burak Özçivit'in 3.5 aylık hamile eşi Fahriye Evcen ve oğulları Karan'dan üzen haber geldi. İşte detaylar...
2.08.2022 Magazin
Taban ücret değişti! Asgari ücretli çalışan 16.106 TL alacak
Taban ücret değişti! Asgari ücretli çalışan 16.106 TL alacak Temmuz ayı itibarı ile asgari ücrete ara zam yapıldı. Milyonlarca çalışanın maaşı atrttı. Sadece maaşlar değil ayrıca çalışanların aldığı bazı ödemeler de arrtı. Rapor parası, süt parası ve çocuk parası ödemeleri temmuz itibarı ile arttı.
17.07.2022 Çalışma Hayatı
Doğum parası hesaplama nasıl yapılır? 2022 doğum parası ne kadar? Doğum parası başvurusu nasıl yapılır?
Doğum parası hesaplama nasıl yapılır? 2022 doğum parası ne kadar? Doğum parası başvurusu nasıl yapılır? Devlet tarafından yeni doğum yapan annelere ödenen iki farklı doğum parası bulunuyor. İlki, her doğum yapan TC vatandaşına verilen yardım parası ikincisi ise, çalışan kişinin hamilelik nedeniyle çalışamadığı zaman dilimi için ödenen SGK tarafından verilen rapor parasıdır. Biribirinden farklı olan doğum parası alma şartları da farklı. Pek çok kişi 2022 doğum parası miktarı ve nasıl alınacağı ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Doğum parası hesaplama nasıl yapılır? 2022 doğum parası ne kadar? Doğum parası başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira...
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılıyor. Başvuran yararlanıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara bazı avantajlar sağlanıyor. Pek çok kadın annelik sürecinde iş hayatını bırakıyor. Anneliğin kadınların çalışma hayatını etkilememesi için doğum izni, doğum parası gibi imkanlar sağlanıyor. SGK tarafından yapılan bazı ödemeler ise pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Örneğin erken doğum durumunda doğum öncesi kullanılamayan izinler doğumdan sonra kullanılabiliyor. Doğum parası ödemesini alınan maaş miktarı belirliyor. 2022 yılında en düşük doğum parası, 12 bin 454 lira oldu. Ayrıca çalışmayan kadınlara da doğum yardımı yapılıyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
Kadınlar vedalı ve yaslı döngüler yaşıyor!
Kadınlar vedalı ve yaslı döngüler yaşıyor! Kadınlar yaşamları boyunca biyolojik yapılarından kaynaklanan ve erkeklerden farklı olarak hayatın akışını değiştiren çeşitli dönemler yaşıyor. Kadınların çocukluktan yetişkinliğe ilerlerken kaygı, korku, mutluluk ve coşkuyu da yaşadıklarını belirten uzmanlar, ergenlik döneminde gel-gitler yaşayan kadınların zaman geçtikçe içlerindeki yaratıcı enerjiyle bir canlıya hayat vermek isteyen kadına dönüştüklerini ifade ediyor. Uzmanlar, kadınların yaşadıkları döngülerin veda ve yaslar içerdiğini söylüyor. Kadınların bu değişim dönemlerinde ortaya çıkan sorunlarla baş etmek için hem psikolojik hem de biyolojik açıdan kendilerini tanımaları gerekiyor.
7.03.2022 Sağlık
İvana Sert'den şaşırtan cevaplar! "Sezer’e 10 tane çocuk veririm!"
İvana Sert'den şaşırtan cevaplar! "Sezer’e 10 tane çocuk veririm!" İvana Sert Best Of Europe Awards törenine katılanlar arasındaydı. Eski eşi Yurdal Sert'le evliliğinden Ateş adında bir oğlu olan, geçtiğimiz yıl turizmci Sezer Dermenci ile Maldivler'de nikah masasına oturan ünlü modacı, "Yeniden çocuk sahibi olmak ister misiniz?" sorusunu dikkat çeken bir cevap verdi.
2.03.2022 Magazin
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL...
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Zam geldi. Başvuranlar gerekli şartları taşıması durumunda her ay alıyor. Yeni yılla birlikte ödeme miktarı 2.354 TL'ye yükseldi. Yaşlı, engelli, hasta, çalışan pek çok kişi yararlanıyor. Devlet destekleri 2022'de artarak devam ediyor. Yüzde 33 zam yapıldı. İhtiyaç sahibi yaşlı, hasta, engelli, kadın çalışanlar talepte bulunmaları durumunda devlet tarafından destekleyici ödemeler alıyor. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşlardan hiçbir güvencesi olmayanlara yaşlılık aylığı bağlanıyor. Bu aylık yüzde 33 artarak 1084 liraya yükseldi.
9.02.2022 Ekonomi
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor Ocak 2022 itibarı ile zamlı olarak ödenmeye başlıyor. Birçok kişi bu destekten yararlanıyor. Ödemeler 2 yıl sürüyor: Toplam ödeme miktarı 22 bin lirayı buluyor. Başvurular internet aracılığı ile yapılıyor. Hükümet, bu yıl da doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği vermeye devam edecek. Emzirme ödeneği bu yıl için 316 liraya çıkarken iki yıl süresince verilecek tutar 7500 liraya ulaşacak. Bir çocuklu asgari ücretli bir anneye ödenen doğum (rapor) parası 12 bin 450 lira olacak. Doğum, kreş yardımıyla birlikte çalışan annelerin bu yıl alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek.
11.01.2022 Çalışan Hakları
Üç ay ömür biçilmişti, doktorlar gözlerine inanamadı! Gözyaşları sel olup aktı...
Üç ay ömür biçilmişti, doktorlar gözlerine inanamadı! Gözyaşları sel olup aktı... Antalya'da doktorların 3 ay ömür biçtiği doğuştan ağır epilepsi ve kesin tedavisi bulunmayan mikrosefali (baş küçüklüğü) hastası minik Ata, 4. yaş gününü ailesi ve sevenleriyle birlikte kutladı. Yaş gününde, Ata’nın hayatının slaytlarla anlatıldığı kısa film ise gözleri doldu.
26.12.2021 Gündem
İvana Sert'ten 'ikinci çocuk' açıklaması! 'Türkiye'nin stil ikonu olur'
İvana Sert'ten 'ikinci çocuk' açıklaması! 'Türkiye'nin stil ikonu olur' Oğlu Kayon Ateş'in babası Yurdal Sert'ten 2013 yılında boşanan İvana Sert, ikinci evliliğini 1.5 yıllık sevgilisi Sezer Dermenci ile geçtiğimiz hafta Maldivler'de yaptı. Önceki gün Türkiye'ye dönen çift, ayaklarının tozuyla Bülent Korkmaz’ın sahibi olduğu mekandaki yeni yıl partisine katıldı. İkinci çocuğa da sıcak baktığını böyle açıkladı...
24.12.2021 Magazin
Sinem Kobal bebeğinin cinsiyetini açıkladı!
Sinem Kobal bebeğinin cinsiyetini açıkladı! 2016 yılında nikah masasına oturan oyuncu çift, Sinem Kobal ile Kenan İmirzalıoğlu'nun mutlu evlilikleri devam ediyor. Şimdilerde ikinci çocuk heyecanı yaşayan ikili, önceki gün Emirgan’daki bir mekandan çıkarken görüntülendi. Muhabirlerin sorularını yanıtlayan çiftten Kobal, bebeğin cinsiyetini açıkladı.
3.12.2021 Magazin
Barış Falay'dan çocuk itirafı: 4-5 yılımız çocuk yasağıyla geçti
Barış Falay'dan çocuk itirafı: 4-5 yılımız çocuk yasağıyla geçti Meslektaşı Esra Ronabar ile mutlu bir evlilik sürdüren, 12 yaşında Rüzgar Mavi adında bir oğulları olan oyuncu Barış Falay, 2013 yılında eşinin geçirdiği trafik kazası ve 'ikinci çocuk' konusuyla ilgili konuştu.
25.11.2021 Magazin
Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu'nun ikinci çocuk heyecanı!
Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu'nun ikinci çocuk heyecanı! Kendisi gibi oyuncu Sinem Kobal'la mutlu evliliği devam eden Kenan İmirzalıoğlu, Emirgan'da görüntülendi. Şimdilerde ikinci kez anne-baba olacak olmanın heyecanını yaşayan çiftten yakışıklı oyuncu, "Bebeğin cinsiyeti belli oldu mu?" sorusuna yanıt verdi.
18.11.2021 Magazin
Zam yapıldı! Tavan ücret yüzde 40 aşıldı, fiyatlar 1.300 TL'ye çıktı
Zam yapıldı! Tavan ücret yüzde 40 aşıldı, fiyatlar 1.300 TL'ye çıktı Gizli zam yapıldı. Belirlenen sınır aşıldı. Vatandaşlar şikayetçi. En yüksek fiyat olarak 748 TL belirlendi. Ancak tavan ücret aşılarak 1.300 liraya çıkarıldı. Okullarda yüz yüze eğitim bugün itibarı ile başladı. Velilerin gündeminde ise servis ücretleri var. Servis ücreti konusunda bazı özel okul ve tur firmalarının, büyükşehir belediyeleri tarafından belirlenen tavan ücreti yüzde 40 aştığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Buna itiraz hakkınız var. Sözleşmeye de ‘UKOME ücretini ödeyeceğim’ diye madde ekletin.
6.09.2021 Ekonomi
Demet Akalın'dan 'ikinci çocuk' açıklaması! 'İstemiyor'
Demet Akalın'dan 'ikinci çocuk' açıklaması! 'İstemiyor' İş insanı Okan Kurt ile 2012 yılında evlenen, 2014'te ilk çocuğu Hira'yı dünyaya getiren şarkıcı Demet Akalın (49), "İkinci çocuğu düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt verdi.
21.08.2021 Magazin
600 TL ödeniyor! Çalışan, çalışmayan, işveren, memur... Hepsi alıyor
600 TL ödeniyor! Çalışan, çalışmayan, işveren, memur... Hepsi alıyor Yazılı olarak başvuruda bulunanlar yararlanıyor. 300, 400 ya da 600 TL ödeme yapılıyor. Çalışma şartı bulunmuyor. İşçi, memur ayrımı yapılmıyor. Bu destek tek sefere mahsus olarak veriliyor. Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlükleri'ne ya da Sosyal Hizmet Merkezleri'ne yapılıyor. Doğum yapan her kadın doğum yardımından yararlanıyor. Ödemeler çocuk sayısına göre değişiyor. İşte doğum parası ve devlet tarafından sağlanan diğer destekler ile ilgili detaylar...
19.08.2021 Ekonomi
300 ile 600 TL arasında para ödeniyor! Çalışan çalışmayan herkes alıyor, süresi var
300 ile 600 TL arasında para ödeniyor! Çalışan çalışmayan herkes alıyor, süresi var Başvuru yapanlara 300 lira ile 600 lira arasında ödeme yapılıyor. Tek sefere mahsus olarak yapılan para ödemeleri için başvuru yapılması gerekiyor. Bu destekten yararlanmak için çalışma şartı bulunmuyor. Kadının işgücüne katılımını desteklemek için devlet çeşitli isimler altında yardımda bulunuyor. Özellikle ilk çocuğu olan yeni anneye, doğum nedeniyle işini bırakmaması için ‘doğum+süt+çocuk parası’ olarak en az toplam 9 bin 436 lira ödeniyor. Ayrıca doğum yapan her kadına doğum parası ödeniyor. Doğum parası ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için ise 600 TL olarak ödeniyor.
10.08.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İkinci Çocuk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ikinci çocuk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.