İğneada

İğneada

Son dakika İğneada haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İğneada ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İğneada haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İğneada

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iğneada gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 iğneada haberi bulunmuştur. Tüm iğneada haberleri aşağıda listelenmiştir.
İğneada'da selde 6 kişinin öldüğü tesisin sahibine, 22,5 yıl hapis istemi
İğneada'da selde 6 kişinin öldüğü tesisin sahibine, 22,5 yıl hapis istemi Kırklareli’nin Demirköy ilçesi İğneada beldesindeki selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tutuklanan tesis sahibi Bülent Bayrak (53) ile tutuksuz 3 sanık hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçundan 3 yıldan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede ifadesine yer verilen selde ölen işletme müdürü Ümit Solmaz'ın ablası Yasemin Demir, olaydan birkaç gün önce telefonla kardeşiyle görüştüğünü belirterek, "Bana, sel uyarısı yapıldığını, işletmedeki müşterilerin paralarını iade edip göndermek istediğini, Bülent Bayrak ile görüştüğünü, Bülent Bey'in bağırıp çağırıp 'Şimdiye kadar bir şey olmadı' dediğini söyledi" dedi.
31.01.2024 Gündem
Kırklareli'de can kaybı 6'ya yükseldi
Kırklareli'de can kaybı 6'ya yükseldi Kırklareli’nde selde kayıp olarak aranan Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedenine ulaşılırken can kaybı sayısı 6'ya yükseldi.
7.09.2023 Gündem
Kırklareli'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi
Kırklareli'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi Kırklareli' de sel felaketinde kayıp olan 2 kişiden 1' inin cansız bedenine ulaşıldı. Ölü sayısı 5' e yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışması sürüyor.
6.09.2023 Gündem
Kırklareli'de sel felaketi! 2 can kaybı, yollar çöktü, kritik uyarı yapıldı
Kırklareli'de sel felaketi! 2 can kaybı, yollar çöktü, kritik uyarı yapıldı Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde etkili olan kuvvetli yağışta dereler taştı, bazı yollar kapandı. Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Turizm tesisinde kalan kampçıların kayıp olduğu söyleniyor. Onları aramaya devam ediyorlar. Şu an yol açılmak üzere. Sayı bilgisi ilk etapta 4 yetişkin, 1 çocuk olduğu söylendi ama net değil.' dedi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde kuvvetli yağışın ardından yaşanan selde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.
5.09.2023 Gündem
Kritik eşik aşıldı! Roketsan'ın geliştirdiği sonda roketi İğneada'dan başarıyla fırlatıldı
Kritik eşik aşıldı! Roketsan'ın geliştirdiği sonda roketi İğneada'dan başarıyla fırlatıldı Savunma Sanayii Başkanlığı, uzaya erişim çalışmaları kapsamında, tüm kritik alt sistemleri Roketsan tarafından geliştirilen yerli sonda roketinin fırlatma testini başarıyla geçtiğini duyurdu. Başkanlık, İğneada'da yapılan fırlatma testinden görüntüler paylaştı.
12.08.2023 Bilim ve Teknoloji
İstanbul'un arka bahçesi! Ege ve Akdeniz'e gidemeyenler akın etti
İstanbul'un arka bahçesi! Ege ve Akdeniz'e gidemeyenler akın etti Ege ve Akdeniz'e gidemeyenler, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Kırklareli sahillerine akın etti. İstanbul ve Tekirdağ'ın ilçelerinden gelen vatandaşlar, İğneada ve Kıyıköy sahillerini doldurdu.
1.07.2023 Yaşam
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den KAAN'ın uçuş tarihiyle ilgili açıklama
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den KAAN'ın uçuş tarihiyle ilgili açıklama Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, canlı yayında savaş uçağı KAAN ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demir KAAN'ın uçuş tarihiyle ilgili ipucu verdi.
18.05.2023 Gündem
Hamsi fiyatları düştü! '30 liraydı, 25 yaptık'
Hamsi fiyatları düştü! '30 liraydı, 25 yaptık' Marmara ve Karadeniz'i etkisi altına alan lodos sebebiyle balıkçı tekneleri denize açılamayınca balık fiyatları yükseldi. Tekirdağ'da hamsinin kilosu 25 liradan tezgahlarda yerini alırken, vatandaşların balığa talep göstermediği ifade edildi.
25.11.2022 Ekonomi
Güliz Ayla konseri yarıda kesmek zorunda kaldı!
Güliz Ayla konseri yarıda kesmek zorunda kaldı! Güliz Ayla, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Kırklareli İğneada Belediyesi'nin İğneada Meydanı’nda düzenlediği konserde sahneye çıktı.
31.08.2022 Magazin
Kırklareli'de Bizans dönemine ait değerli parçalar ele geçirildi
Kırklareli'de Bizans dönemine ait değerli parçalar ele geçirildi Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, jandarma ekiplerince bir eve düzenlenen perasyonda Bizans dönemine ait parçalar ile ruhsatsız tabanca ve kenevir ele geçirildi.
16.07.2022 Gündem
Mayınların imha edildikleri anların görüntüleri paylaşıldı
Mayınların imha edildikleri anların görüntüleri paylaşıldı İstanbul Boğazı açıkları ve İğneada açıklarında bulunan mayınların imha edilme anları Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.
3.04.2022 Galeri
İstanbul Boğazı'ndaki mayınlar böyle imha edildi! MSB paylaştı...
İstanbul Boğazı'ndaki mayınlar böyle imha edildi! MSB paylaştı... İstanbul Boğazı açıkları ve İğneada açıklarında bulunan mayınların imha edilme anları Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.
3.04.2022 Gündem
MSB'den Karadeniz'deki mayınlar ile ilgili açıklama! 'Yüksek hazırlık durumuna geçildi'
MSB'den Karadeniz'deki mayınlar ile ilgili açıklama! 'Yüksek hazırlık durumuna geçildi' Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Karadeniz'de sürüklenen mayınlarla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını duyurarak, "Söz konusu iki mayın SAS timleri tarafından imha edildi. Tespit edilen mayınlara yönelik incelemeler hiçbir ihtimal göz ardı edilmeksizin her yönüyle devam ediyor. Mayın tespiti halinde imha etmek üzere SAS timlerimiz yüksek hazırlık durumuna geçirilmiştir" dedi. 400 mayın iddiasıyla ilgili de "Bu konuda telaffuz edilen rakamlara çok itibar etmemek gerekir. Çünkü mevcut durum çerçevesinde sağlıklı bir rakama ulaşmak mümkün gözükmüyor." ifadeleri kullanıldı.
1.04.2022 Gündem
Balık fiyatları artacak mı? Balık avı yasaklandı mı? Balığın kilosu ne kadar oldu? İşte balık fiyatlarında son durum!
Balık fiyatları artacak mı? Balık avı yasaklandı mı? Balığın kilosu ne kadar oldu? İşte balık fiyatlarında son durum! Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle mayınların balık avlanma bölgelerine kadar geldi. İkinci mayının bulunduğu Kırklareli'nin İğneada beldesinde balık avlanması, ikinci duyuruya kadar yasaklandı. İğneada Limanı'na kayıtlı 200 tekne, mayın nedeniyle Karadeniz'e açılamadı. Mayınlar nedeniyle pek çok balıkçı mağdur oldu. Peki, Balık fiyatları artacak mı? Balık avı yasaklandı mı? Balığın kilosu ne kadar oldu? İşte detaylar…
29.03.2022 Ekonomi
Bakan Akar: Mayın avlama gemilerimiz teyakkuz halinde
Bakan Akar: Mayın avlama gemilerimiz teyakkuz halinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mayın avlama gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız hepsi teyakkuz halinde. Alınan her ihbar anında değerlendiriliyor ve gereği yapılıyor. Tespit edilen mayınlar emniyetli şekilde anında imha ediliyor" dedi.
29.03.2022 Gündem
İğneadalı balıkçılar, mayın mağduru
İğneadalı balıkçılar, mayın mağduru İstanbul Boğazı ve Bulgaristan sınırı yakınlarında 2 mayının bulunup, imha edilmesinin ardından Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde ikinci duyuruya kadar balık avlanması yasaklandı. İğneada Limanı'na kayıtlı tekneler, mayın nedeniyle Karadeniz'e açılamazken, paydos eden balıkçılar da Rusya-Ukrayna savaşında mayın mağduru olduklarını, zarara uğradıklarını ve avlanmak istediklerini söyledi.
29.03.2022 Yaşam
İğneada nerede, Karadeniz kıyısında mı? İğneada açıklarında bulunan deniz mayını etkisiz hale getirildi mi?
İğneada nerede, Karadeniz kıyısında mı? İğneada açıklarında bulunan deniz mayını etkisiz hale getirildi mi? Milli Savunma Bakanlığı, Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildiğini duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı, İğneada açıklarında tespit edilen mayına Sualtı Savunma Timlerince (SAS) etkisiz hale getirildi. Peki, İğneada nerede, Karadeniz kıyısında mı?
28.03.2022 Gündem
İğneada açıklarında mayın! Komandolar alarma geçti
İğneada açıklarında mayın! Komandolar alarma geçti MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, "28 Mart 2022 tarihi sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkine bölgede bulunan Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hale getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı. Yapılan son açıklamaya göre mayın imha edildi.
28.03.2022 Gündem
Balık fiyatları ikiye katlandı! Kilosu...
Balık fiyatları ikiye katlandı! Kilosu... Karadeniz’de bugünlerde avlanan balık çeşitlerinde önemli ölçüde azalma görülürken, daha önceleri tezgâhları bol bol süsleyen istavritte azalışa geçti. Yaklaşık iki hafta önce kilosu 15 TL’den satılan istavrit, bugünlerde azalmasıyla kilosu 30-35 TL’ye yükselirken, hamsi ise pek görülmedi.
28.02.2022 Ekonomi
Hamsi ortadan kayboldu! Kilosu fırladı
Hamsi ortadan kayboldu! Kilosu fırladı Karadeniz’de yaklaşık son 1 aydır İğneada taraflarında bol miktarda avlanarak tezgâhları süsleyen hamsi, bu defa üzdü. Trabzon’da son iki gündür tezgahlarda görülmeyen hamsi yerini ağırlıklı olarak kültür balıklarına bırakırken, hamsinin olmayışı balıkçıyı da vatandaşı üzdü.
14.02.2022 Ekonomi
Tezgahlar doldu taştı! Kilosu 20 lira
Tezgahlar doldu taştı! Kilosu 20 lira Hamsinin İğneada ve Doğu Karadeniz kıyılarında bol miktarda çıkması tezgahları şenlendirdi. Tezgahta 20 liradan yerini alan Karadeniz hamsisi hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürüyor.
19.11.2021 Ekonomi
Bilim insanlarından denizlerde araştırma! Korkutan sonuç
Bilim insanlarından denizlerde araştırma! Korkutan sonuç İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi'nde görev yapan 5 araştırmacı, Yunus-S araştırma gemisi Marmara, Ege ve Karadeniz'de 21 günlük seferini tamamladı. Araştırmanın ilk bulgularını anlatan İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, "Araştırmalarımız sonrası Ağustos ayında Batı Karadeniz'de gerçekleşen sel olaylarıyla birlikte karasal bütün çöplerin denize geldiğini gördük. Denizde en çok plastikle karşılaşmaktayız. Bu kirliliğin canlılar üzerinde de etkileri var. Biz bu süreci düzgün yönetemediğimiz takdirde balıkçılık kaynaklarımızı kaybedeceğiz." dedi. Araştırmanın  verileri Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü (FAO) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunacak.
18.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Lüferin kilosu ne kadar? Boğaz'da lüfer akını başladı!
Lüferin kilosu ne kadar? Boğaz'da lüfer akını başladı! Boğaz'da lüfer akını tezgahları şenlendirdi! Hem İstanbul'da hem de Karadeniz'de balıkçılar tarafından avlanan lüferdeki bolluk hem fiyatlara hem de tezgaha yansıdı. Peki, Lüferin kilosu ne kadar? Ekim'de hangi balıklar yenir? İşte detaylar...
6.10.2021 Gündem
Fiyatlar düşüşe geçti! Kilosu 30 lira oldu, daha da düşecek
Fiyatlar düşüşe geçti! Kilosu 30 lira oldu, daha da düşecek Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından bol miktarda avlanan hamsi ve istavrit tezgahları şenlendiriyor. Sezon başında 40-45 liradan satılan hamsi ve istavritin kilogram fiyatı düşüşe geçti. Kilosu 30 liradan satılıyor.
20.09.2021 Ekonomi
Fiyatlar düşüyor! Kilosu 20 TL'den satışta
Fiyatlar düşüyor! Kilosu 20 TL'den satışta Fiyatların düşmesi öngörülüyordu. Beklenen oldu. Kilogram fiyatı 20 liraya düştü. Denizlerin kuru fasulyesi olarak adlandırılan hamsinin bol yakalanmasıyla sezon başına göre balığın satış fiyatı yarı yarıya düştü.
13.09.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İğneada ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iğneada haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.