İfade Özgürlüğü

İfade Özgürlüğü

Son dakika ifade özgürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ifade özgürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ifade özgürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İfade Özgürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ifade özgürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.071 ifade özgürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm ifade özgürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
BM’den İsrail'e uyarı! Yasağı kaldırın..
BM’den İsrail'e uyarı! Yasağı kaldırın.. İsrail hükümetini Al Jazeera medya kuruluşunun yayın yapmasını yasaklama kararı vermesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, "İfade özgürlüğü temel bir insan hakkıdır, yasağı kaldırın" dedi.
6.05.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü'nde İslam karşıtlığının dünya genelinde rahatsız edici tırmanışına tanıklık edildiğini söyledi.
15.03.2024 Gündem
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 Viper alımı ile 79 adet modernizasyon kiti talebine ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatarak, "Başkan Biden, 'Bunu en kısa sürede kongreye iletme hazırlıklarını yaptım' diyerek ifade etmiş. Tedarik sürecinde en önemli husus müttefiklerin birbirine yaptırım uygulamamasıdır. Temenni ediyorum ki önümüzdeki süreçte somut gelişmeler olacaktır" dedi.
16.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek?
Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek? Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, kızını liseye ve üniversiteye gönderen ailelere 'Bir adamın kızını götürüp liseye, üniversiteye vermesi ne demek? Zerre kadar haysiyeti, şerefi olan adam kızını üniversiteye verebilir mi?' ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendi nedir, ne demek, Aczmendiler kimlerdir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
9.11.2023 Gündem
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Batı'ya sert tepki: Filistinlilere dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standart
Bakan Fidan'dan Batı'ya sert tepki: Filistinlilere dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standart Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Berlin'de 20 ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantının kapalı oturumunda, "Avrupa Birliği (AB) küresel oyuncu olmak istiyorsa genişlemeyi jeostratejik bir mesele olarak algılamalı. Filistinlilerle dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standart" dedi.
2.11.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Danimarkalı mevkidaşına: Terörle ilgili yorumlarımızda farklılık var
Bakan Fidan'dan Danimarkalı mevkidaşına: Terörle ilgili yorumlarımızda farklılık var Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ortak açıklama yaptığı Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen'in "Hamas terör örgütüdür" ifadesine, "Terörle ilgili yorumlarımızda farklılık var. Bizim terör örgütü olarak tanıdığımız YPG ve FETÖ’yü başka ülkeler terör örgütü olarak tanımamakta, aynı şekilde biz de Filistin devletinin bir parçası olan, devlet sisteminde siyasal parça olan Hamas’ı terör örgütü olarak tanımadığımızı kendilerine söyledik. Ama bu sivillerin öldürülmesini kabul ettiğimiz manasına gelmiyor, en başında kınadığımızı söyledik" karşılığını verdi.
27.10.2023 Gündem
Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara Dışişleri'nden tepki
Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara Dışişleri'nden tepki Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi bazı ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıları kınadı.
23.09.2023 Gündem
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etti. 'Teröre göz yumanlar var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye, Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizm, kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriliyor" ifadelerini kullandı. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek BM'deki reform çağrısını yineleyen Erdoğan, "Güvenlik Konseyi artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerin çarpışma haline gelmiştir" dedi. KKTC mesajı da veren Erdoğan, "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
19.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonla mücadele için yıl sonunu işaret etti: Olumlu neticeleri alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonla mücadele için yıl sonunu işaret etti: Olumlu neticeleri alacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta İletişim Başkanlığı SETA tarafından düzenlenen ABD’li bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısına katıldı. Erdoğan, "Gizli açık kısıtlamalara rağmen savunma sanayisinde küresel oyuncu haline geldik. 2023’ün ilk yarısında savunma ihracatı 2 milyar 400 milyon dolara ulaştı." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Concordia Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.
18.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur’an-ı Kerim’e saldırı nefret suçu ve barbarlıktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur’an-ı Kerim’e saldırı nefret suçu ve barbarlıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Müslüman Organizasyonları Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal ve heyetini kabul etti.
6.09.2023 Gündem
Baykar İHA'larıyla ilgili iddialara sert tepki: Verdikleri bütün rakamlar yanlış
Baykar İHA'larıyla ilgili iddialara sert tepki: Verdikleri bütün rakamlar yanlış AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, orman yangınlarında kullanılan İHA'lara dikkat çekerek, muhalefetten gelen açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, "Burada kullanılan diğer İHA/SİHA’lara ses çıkarılamazken BAYKAR’ın İHA’larına bir kara propagandanın yürütüldüğünü gördük. Verdikleri bütün rakamlar yanlış." ifadelerini kullandı.
10.08.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan AİHM'deki terör propagandasına tepki
Bakan Tunç'tan AİHM'deki terör propagandasına tepki Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fransa Strazburg'ta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) PKK propagandası yapılmasına tepki göstererek, "Avrupa Birliği başta olmak üzere Uluslararası kuruluşların terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın propagandasına izin verilmesi hukuksuzluktur" dedi.
3.08.2023 Gündem
Danimarka, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları engellemek için yasal yollar arayacak
Danimarka, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları engellemek için yasal yollar arayacak Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, Danimarka hükümetinin Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları önlemek için yasal yollar arayacağını aktardı.
30.07.2023 Dünya
Dışişleri Bakanı Fidan, İsveçli mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, İsveçli mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
30.07.2023 Gündem
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası AB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor. En kritik başlıklardan olan ‘terörle mücadele’ konusunda taviz verilmeden ifade özgürlüğü esnetilecek.
22.07.2023 Gündem
İsveç'e tepkiler çığ gibi büyüyor! Provokatörün ifadesi ortaya çıktı! Bir skandal daha
İsveç'e tepkiler çığ gibi büyüyor! Provokatörün ifadesi ortaya çıktı! Bir skandal daha İsveç'in başkenti Stockhlom’de bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemine izin veren İsveç'e tepkiler çığ gibi büyürken bugün, provokasyonu yapan sahsın ifadesi ortaya çıktı. Skandala NATO'dan yanıt geldi, İsveç ve dünya basını gelişme hakkındaki son detayları manşete taşıdı.
30.06.2023 Dünya
İsveç'in skandal 'Kuran yakma eylemi' kararına Türkiye'den peş peşe tepki
İsveç'in skandal 'Kuran yakma eylemi' kararına Türkiye'den peş peşe tepki İsveç bir skandala daha imza attı. Başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi yapılmasına izin verildi. Karara Türkiye'de bakan ve siyasilerden peş peşe tepki geldi.
28.06.2023 Gündem
İsveç'te Kurban Bayramı'nda skandal! Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin
İsveç'te Kurban Bayramı'nda skandal! Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin Erdoğan'ın maketinin asılması ve Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını izleyen Stockholm yönetimi, bugün yeni bir provokasyona imza attı.
28.06.2023 Dünya
WhatsApp’tan gönderilen hakaret içerikli ses kaydına hapis cezası
WhatsApp’tan gönderilen hakaret içerikli ses kaydına hapis cezası Konya’da, Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, WhatsApp’tan gönderdiği ses kaydında, barınakta hayvanlara kötü muamele iddiasıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile 3 ilçe belediye başkanına hakaret suçlamasıyla 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Bulan’ın cezasını daha önce de başka kişilere yönelik benzer suçlar işlediği gerekçesiyle ertelemedi.
22.06.2023 Yaşam
Almanya'daki Türklerin rüyası gerçek oluyor! Flaş hamle, çifte vatandaşlık geliyor
Almanya'daki Türklerin rüyası gerçek oluyor! Flaş hamle, çifte vatandaşlık geliyor Almanya'da yaşayan Türklerin yıllardır beklediği haber geldi. Milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. Koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP’nin Alman Vatandaşlık Yasası’nda reformda uzlaşmaya varmasıyla çifte vatandaşlık yolu açıldı
22.05.2023 Dünya
Charlie Hebdo’nun skandal kapağına peş peşe tepkiler: Milletimiz en güzel cevabı 28 Mayıs günü verecek
Charlie Hebdo’nun skandal kapağına peş peşe tepkiler: Milletimiz en güzel cevabı 28 Mayıs günü verecek Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun skandal karikatürüne siyasi isimlerden tepkiler peş peşe geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre… doğru yoldayız. Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek.' ifadelerini kullandı. Bakan Kurum ise, 'Cumhurbaşkanımıza ahlaksızca saldıran Fransız dergisini şiddetle kınıyorum.' dedi.
17.05.2023 Gündem
Danimarka Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı
Danimarka Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Danimarka'da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına bir kez daha saldırı gerçekleştirildiğini, Danimarka Büyükelçisi'nin Bakanlığa çağırıldığını açıkladı.
14.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İfade Özgürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ifade özgürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.