İçtüzük

İçtüzük

Son dakika İçtüzük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İçtüzük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İçtüzük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İçtüzük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan içtüzük gelişmeleri de dahil olmak üzere 506 içtüzük haberi bulunmuştur. Tüm içtüzük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meclis'teki yemin törenine damga vuran anlar! Erdoğan'ın dikkatle izlediği tablo
Meclis'teki yemin törenine damga vuran anlar! Erdoğan'ın dikkatle izlediği tablo En yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Geçici Meclis Başkanlığı yaptığı Genel Kurul’da milletvekilleri yemin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, töreni bir süre locadan izledi. Yemin töreni 10.5 saat sürdü​​​​​​​.
3.06.2023 Gündem
Yeni kabine yemin günü açıklanacak! Gözler cumaya çevrildi
Yeni kabine yemin günü açıklanacak! Gözler cumaya çevrildi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu cuma ya da haftaya salı günü Genel Kurul’da yemin etmesi bekleniyor. Kabine ile birlikte devletin zirve kadroları da şekillenerek iş başı yapacak.
30.05.2023 Gündem
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları Türkiye'yi derinden sarsan 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ yoluyla yıllarca istismar edilmesi günlerce konuşulmuştu. İstismar skandalda iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilirken, ilk duruşma tarihi ise 22 Mayıs 2023 olarak belirlenmişti. Kamuoyundaki tepkilerin ardından davanın ilk duruşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine 30 Ocak 2023 tarihine çekilmişti. Öte yandan 6 yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında istismara uğrayan H.K.G.’den güzel haberler var. 2020 yılında savcılığa başvurmasının ardından yüksek koruma altına alınan H.K.G, 23 yaşında yeni bir hayata başladı. Adı değişti, adresi gizli tutuluyor, okuma-yazma öğrendi, ilk ve ortaokul diploması aldı, aşçılık kursuna gidiyor. İşte haberin detayları...
27.01.2023 Gündem
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı! Flaş karar verildi
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı! Flaş karar verildi Türkiye'yi derinden sarsan 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ yoluyla yıllarca istismar edilmesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. İstismar skandalda iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilirken, ilk duruşma tarihi ise 22 Mayıs 2023 olarak belirlenmişti. Kamuoyundaki tepkilerin ardından davanın ilk duruşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine 30 Ocak 2023 tarihine çekildi. Öte yandan H.K.G.’nin çocuk yaşta ‘evlendirilmesi’ne dair ilk soruşturma 2012’de başlamış ve hastaneden alınan raporla bitirilmişti. Hâkimler ve Savcılar Kurulu, ‘çocuğa cinsel istismar’la suçlanan Kadir İstekli hakkında takipsizlik kararı veren savcıya soruşturma başlatmıştı. Olayla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...
6.01.2023 Gündem
HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği düşürüldü
HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği düşürüldü TBMM Genel Kurulunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliği "devamsızlık" gerekçesiyle düşürüldü. Güzel'in vekilliği 330 oyla düşürüldü.
22.12.2022 Gündem
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olurken, AK Parti'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi. Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor." dedi.
8.12.2022 Gündem
TBMM'de büyük gerilim! Ortalık birden karıştı
TBMM'de büyük gerilim! Ortalık birden karıştı TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, AK Parti ve MHP milletvekillerine yönelik 'vicdansızlar' sözü, gerginliğe yol açtı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, iç tüzük kitapçığını kürsüye fırlatarak tepki gösterdi.
21.10.2022 Yaşam
Şentop: 15 Temmuz Araştırma Komisyonu raporu TBMM Başkanlığına sunulmamıştır
Şentop: 15 Temmuz Araştırma Komisyonu raporu TBMM Başkanlığına sunulmamıştır TBMM Başkanı Mustafa Şentop, '15 Temmuz Araştırma Komisyonu' olarak bilinen Meclis Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapora ilişkin, 'İçtüzük hükümlerine uygun olarak tüm süreçleri tamamlanmış bir Meclis Araştırması Komisyonu raporu, TBMM Başkanlığı’na sunulmamıştır" dedi.
18.07.2022 Siyaset
Ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren yasa teklifi komisyonda kabul edildi
Ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren yasa teklifi komisyonda kabul edildi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 4 maddelik yasa teklifi kabul edildi.
17.01.2022 Siyaset
TBMM'den 'TÜGVA' açıklaması
TBMM'den 'TÜGVA' açıklaması TBMM Başkanlığı, ‘TÜGVA hakkında verilen bir soru önergesindeki 3 sorunun işleme alınmadığı' iddiasına ilişkin; söz konusu 3 sorunun, TBMM içtüzüğünün ilgili hükümlerine aykırılık taşıdığı için iade işlemine konu edildiğini açıkladı.
26.10.2021 Gündem
TBMM açılış tarihi! Meclis ne zaman açılıyor, ekimde mi?
TBMM açılış tarihi! Meclis ne zaman açılıyor, ekimde mi? Meclis ne zaman açılacak? 17 Temmuz’da Kanun tekliflerinin kabul edilmesinin ardından kapanan Meclis’in ne zaman açılacağı merak ediliyor. İşte TBMM açılış tarihi…
22.09.2021 Gündem
HSK adayları belli oldu
HSK adayları belli oldu TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, TBMM tarafından Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) seçilecek 7 üyenin üç katı adayı belirledi.
20.05.2021 Gündem
TBMM'de oylama gerilimi: Şentop'tan flaş açıklama
TBMM'de oylama gerilimi: Şentop'tan flaş açıklama TBMM Başkanı Mustafa Şentop, güvenlik soruşturması kanun teklifinin maddelerine geçilmesi oylamasıyla ilgili yapılan itirazın, Meclis Başkanlık Divanı toplantısında ele alındığını belirterek, "Karar, Başkanlık tezkeresiyle açıklanacak. Karar oy çokluğuyla. Oylamayla ilgili İçtüzük 13. maddeye göre önemli bir yanlışlık olduğu tespiti yönünde ve bunun Genel Kurulun oyuna sunulması. Genel Kurul, tekrarlanması yönünde bir irade ortaya koyarsa tekrarlanacak." dedi.
1.04.2021 Siyaset
TBMM Genel Kurulu, kanun teklifi görüşmelerine geçilmeden kapandı
TBMM Genel Kurulu, kanun teklifi görüşmelerine geçilmeden kapandı TBMM Genel Kurulu'nda, kamuya yeni alınacaklara ilişkin, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu'nun maddelerine geçilmesi, muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Teklifin görüşmelerine devam edilip edilmeyeceğine TBMM Başkanlık Divanı toplantısından sonra karar verilecek.
31.03.2021 Gündem
Fezlekelerle ilgili flaş açıklama! Bin 347 adet...
Fezlekelerle ilgili flaş açıklama! Bin 347 adet... TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyonun, bin 347 milletvekili fezlekesini tek tek incelemeye aldığını söyledi.
8.03.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan yeni anayasa açıklaması!
TBMM Başkanı Şentop'tan yeni anayasa açıklaması! TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye'nin ihtiyacı olan yeni Anayasa konusunda ortak bir niyet varsa ben TBMM Başkanı olarak üzerime düşen ne varsa yapmaya, elimi taşın altına koymaya hazırım. Yeni anayasanın hayata geçirilmesi, siyasetin omuzlarında uzun zamandır varlığını koruyan bir sorumluluktur" dedi.
2.03.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Artık iki devletli çözümden başka Kıbrıs'ta çözüm yolu kalmamıştır! Federasyonu geçin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Artık iki devletli çözümden başka Kıbrıs'ta çözüm yolu kalmamıştır! Federasyonu geçin... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "İstikşafi görüşmeler başlatılsın dedik, Miçotaki meydan okuyor. Sen şimdi bu meydanı okuduktan sonra biz eninle nasıl bir araya gelelim. Önce haddini bileceksin. Yunan tarafının son günlerdeki açıklamalarında Kıbrıs Türk'ünü yok sayıyorlar. Bu işin iki devletli çözümden başka çözümü yok. İster kabul edin ister etmeyin. Artık federasyon falan yok!" dedi.
10.02.2021 Siyaset
AK Parti ve MHP düğmeye bastı! Seçim ve siyasi partiler...
AK Parti ve MHP düğmeye bastı! Seçim ve siyasi partiler... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları ile birlikte siyasi partiler ve seçim yasalarında yapılacak değişiklik tekrar gündeme geldi. Bu kapsamda üstünde durulan en önemli konulardan biri ittifakların durumu. AK Parti, siyasi partiler ve seçim yasaları için değişiklikleri için bir komisyon oluşturmuştu. Komisyon çalışmalarını yaptı ve alternatifli bir taslak hazırladı.
15.01.2021 Gündem
Mehmet Uçum: Bir dizi reform gündeme gelecek!
Mehmet Uçum: Bir dizi reform gündeme gelecek! Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, 2021 yılının önemli gündem başlıklarının reformlar olduğunu söyledi. Yargı reformu, insan hakları eylem planı ve Meclis içtüzüğünün önemli reform adımları olacağına dikkat çekti. CNN TÜRK'e konuşan Mehmet Uçum reformlara ilişkin kırmızı çizgileri de açıkladı.
30.12.2020 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan idam cezası açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan idam cezası açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Taammüden adam öldürme suçları, küçüklere, kadınlara karşı işlenen cinsel suçlarla ilgili idam cezasının düşünülebileceği kanaatindeyim' dedi.
29.09.2020 Siyaset
HDP’li vekilden istismar skandalı
HDP’li vekilden istismar skandalı HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in seçim çalışmaları sırasında düzenlenen dernek toplantısına katılan bir kadına tecavüz ettiği ortaya çıktı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören dosyayı TBMM’ye gönderdi.
18.07.2020 Gündem
CHP, baro düzenlemesini AYM'ye götürdü
CHP, baro düzenlemesini AYM'ye götürdü CHP, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren çoklu baro düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
16.07.2020 Siyaset
AK Parti Grup Başkanvekili Turan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Dava açacağım
AK Parti Grup Başkanvekili Turan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Dava açacağım AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bugün grup toplantısında ismimizi de vererek, 'Bülent Turan, PKK ve FETÖ baro kurabilir. Ne var bunda dedi.' gibi hiç kimsenin kabul edemeyeceği, hiçbir siyasiye yakışmayan tarzda ifadeler kullandı. Sayın Kılıçdaroğlu'na bu yalan ve iftirasından dolayı dava açacağım." dedi.
14.07.2020 Siyaset
Mustafa Şentop yeniden Meclis Başkanı seçildi
Mustafa Şentop yeniden Meclis Başkanı seçildi TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanlığı seçimi için gizli yapılan 3'üncü tur oylaması sona erdi. AK Parti'nin adayı Mustafa Şentop 328 oy alarak, yeniden Meclis Başkanı seçildi. CHP'nin adayı Haluk Koç 134, HDP'nin adayı Erol Katırcıoğlu 51, İYİ Parti'nin adayı Hüseyin Filiz ise 37 oy aldı.
7.07.2020 Gündem
AK Parti'den Baro düzenlemesiyle ilgili açıklama
AK Parti'den Baro düzenlemesiyle ilgili açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşmeleri süren baro düzenlemesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Özkan, komisyonda teklifin görüşmeleri sırasında, muhalefet partilerinin düzenlemeye ilişkin, 'anayasaya aykırılık' tartışması başlattıklarını belirtti. Özkan, "Bu hususta komisyon, 'anayasaya aykırılık' iddiasını reddetti" dedi. Teklifin ilk 17 maddesinin komisyonda görüşüldüğünü belirten Özkan, teklifin bugün komisyonda kabul edilmesinin ardından Genel Kurul aşamasına geçileceğine inandığını kaydetti.
5.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İçtüzük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki içtüzük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.