Huzursuz Bağırsak Sendromu

Huzursuz Bağırsak Sendromu

Son dakika huzursuz bağırsak sendromu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan huzursuz bağırsak sendromu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını huzursuz bağırsak sendromu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Huzursuz Bağırsak Sendromu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan huzursuz bağırsak sendromu gelişmeleri de dahil olmak üzere 38 huzursuz bağırsak sendromu haberi bulunmuştur. Tüm huzursuz bağırsak sendromu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi...
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi... Glüten, bir tür protein grubudur ve genellikle çavdar, buğday ve arpa gibi tahıllarda yer alır. İnsan vücudu tarafından sindirilmesi zor bir besin olan glüten bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara ve semptomlara neden olabilir.
25.01.2024 Sağlık
10 kadından 1’inde görülüyor! Kısırlığa neden oluyor!
10 kadından 1’inde görülüyor! Kısırlığa neden oluyor! Her 10 kadından 1’inin mücadele ettiği pelvik ağrılarının tedavi edilmediği takdirde infertiliteye kadar varabilen sonuçları olabileceğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, ağrıların erken tanı konulmadığında kronikleşebildiğini ve merkezi sinir sistemini etkileyebileceğini söyledi.
13.12.2021 Sağlık
Huzursuz bağırsak sendromu yaşam kalitesini etkiliyor
Huzursuz bağırsak sendromu yaşam kalitesini etkiliyor Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Köroğlu, "Huzursuz bağırsak sendromu olarak da bilinen ve toplumda özellikle 18-30 yaş arasındaki genç nüfusta daha yaygın görülen IBS, inflamatuar bağırsak hastalığı ya da bağırsak kanseri gibi daha ciddi olabilen bağırsak sorunlarıyla bağlantılı olmasa da yarattığı stres ve psikolojik sorunlar nedeniyle kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyen önemli bir sorun oluşturuyor." ifadesini kullandı.
3.11.2021 Sağlık
Haftada en az bir kez karın ağrısı çekiyorsanız dikkat
Haftada en az bir kez karın ağrısı çekiyorsanız dikkat Huzursuz Bağırsak Sendromu olarak da bilinen IBS, toplumda oldukça yaygın görülmesine karşın yeterince tanınmaması nedeniyle hastalar tedavi için zaman kaybedebiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Köroğlu, IBS’in kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyen, iş gücü kaybına neden olan ve hatta tedavi edilmediği taktirde psikolojik sorunlara neden olabilen fonksiyonel bir hastalık olduğunu söyledi.
3.11.2021 Sağlık
Glütensiz beslenme trendindeki tehlikeye dikkat!
Glütensiz beslenme trendindeki tehlikeye dikkat! Son zamanlarda trend haline gelen glütensiz beslenmeye karşı uyaran Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Glütensiz beslenme herkes için uygun değildir. 2017 ve 2018’de yayınlanan 2 geniş katılımlı çalışmada glütensiz beslenen kişilerde koroner arter hastalığı ve tip 2 diyabet görülme sıklığında artış saptandı. Unutmamak gerekir ki glütensiz beslenme bir zayıflama diyeti değildir, tedavi amaçlı kullanılmalıdır” dedi.
25.07.2021 Sağlık
Aşırı geğirme depresyon habercisi olabilir
Aşırı geğirme depresyon habercisi olabilir Geçmeyen geğirmenin altında psikolojik rahatsızlıkların olabileceğini belirten Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Yüksek sesli, bazen dakikada 15-20 kereyi bulabilen yoğunluktaki geğirmeler mide kaynaklı değil, yemek borusuna yutulan fazla havanın çıkarılmasıdır ki bu hastaların büyük kısmında obsesif bozukluk, anksiyete veya depresyon gibi psikolojik hastalıklara rastlanır” dedi.
16.07.2021 Sağlık
Huzursuz bağırsak sendromunun nedeni geçmiş travmalar olabilir
Huzursuz bağırsak sendromunun nedeni geçmiş travmalar olabilir Huzursuz bağırsak sendromunun altında genelde stresin yattığına dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Stresin yarattığı olaylar, ikinci beyin olarak kabul edilen bağırsakları hemen olumsuz etkiler. Bazen erken yaşlarda yaşanan cinsel taciz, fiziksel veya duygusal olaylar, yaşanan büyük korkular, ileride huzursuz bağırsak hastalığına neden olabilir. Ayrıca buğday, ekmek, süt, soğan, kuru fasulye, nohut ve gazlı içecekler de bu hastalığı tetikleyebilir” dedi.
8.07.2021 Sağlık
Uykusuzluk bağırsak ve mideyi bozabilir
Uykusuzluk bağırsak ve mideyi bozabilir Uykusuzluğun birçok sindirim sistemi problemine yol açtığına dikkati çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Rahat bir sindirim rahat bir uyku getirir, rahat bir uyku da rahat bir sindirim işlevine neden olur. Yapılan çalışmalarda uyku bozukluklarının iltihabi bağırsak hastalığı, ülser, reflü, irritabl bağırsak sendromu, karında şişkinlik, gaz, obezite, uyku apnesi, Crohn hastalığı ve karaciğer yağlanması ile ilişkisi bulundu” dedi.
1.07.2021 Sağlık
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilir
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilir Glütenin başta çölyak olmak üzere birçok hastalıkla ilişkili olduğunu belirten Prof. Dr. Esin Korkut, “Çölyak dışı glüten duyarlılığının tek belirtisi olabilen ekstra-intestinal semptomlar baş ağrısı, migren, yorgunluk, fibromiyalji, eklem ve kas ağrısı, bacak veya kollarda uyuşma, karıncalanma, alerji, depresyon, kaygı, demir eksikliği anemisi, folat eksikliği, astım, rinit, yeme bozuklukları veya otoimmün hastalıklar şeklinde karşımıza çıkabilir” dedi.
9.06.2021 Sağlık
Öyle bir faydası var ki şaşıracaksınız! Susam yağı ile pişirirseniz...
Öyle bir faydası var ki şaşıracaksınız! Susam yağı ile pişirirseniz... Kendine has aromasıyla bahar sofralarının sağlık deposu bakla, Covid-19’dan korunmada büyük öneme sahip olan bağışıklık sistemini desteklemesiyle de öne çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Nadide Can, baklanın çok bilinmeyen 5 önemli faydasını sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
14.05.2021 Sağlık
Kabızlık problemine karşı karnıyarık otu tavsiyesi
Kabızlık problemine karşı karnıyarık otu tavsiyesi Kabızlık sorunu olan kişilerin Ramazan'da sıvı alımını iftardan sahura yaymasını öneren Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kürşat Poyrazoğlu, "Özellikle tokluk hissi ve gün içerisindeki şeker düzeninin sağlanması açısından; kabızlıkla ilgili şikâyeti olanların iftar ve sahurda su ile birlikte 5’er gram karnıyarık otu (pysyllium) alması faydalı olur" dedi.
20.04.2021 Sağlık
Stresli dönemlerde daha da artıyor
Stresli dönemlerde daha da artıyor Ankara'da Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Muharrem Taşkoparan, huzursuz bağırsak sendromu rahatsızlığının nedeninin tam olarak bilinmediğini söyleyerek, "Araştırmalar, huzursuz bağırsak sendromu şikâyetlerinin, hastaların stresli oldukları dönemlerde daha da arttığını göstermektedir" dedi.
27.02.2021 Sağlık
Kilo aldırmayan yedikçe mutluluk veren yiyecekler!
Kilo aldırmayan yedikçe mutluluk veren yiyecekler! Koronavirüs salgınıyla birlikteevde olduğumuz bu süreçte psikolojik durum beslenme alışkanlıklarına da yansıdı. Hareketsizlik ile birlikte fazla kilolarla pek çok kişinin başı dertte. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Fidan, gündemde olan diyetleri, sağlıklı beslenme ve yeme alışkanlıkları ile ilgili tüyolar verdi.
27.01.2021 Sağlık
Kolon kanserinin erken teşhisi mümkün
Kolon kanserinin erken teşhisi mümkün SAĞLIK teknolojileri alanında faaliyet gösteren yerli girişim ENBIOSIS, erken tanı teknolojilerine yönelik yürüttüğü çalışmalarda önemli bir başarı kaydetti. Girişim, kolon kanserini dışkı örneklerinden yüzde 89 doğruluk değeri ile tespit edebildiğini açıkladı.
8.01.2021 Sağlık
Huzursuz bağırsak sendromu tedavisinde yüzde 78 başarı
Huzursuz bağırsak sendromu tedavisinde yüzde 78 başarı Türkiye’de yaşayan insanların yaklaşık yüzde 15’inin muzdarip olduğu Hassas Bağırsak Sendromu’un tedavi desteğine yönelik yapılan klinik çalışmada önemli bir başarıya imza atıldığı duyuruldu. İnsan bağırsağındaki bakterileri mikrobiyom testleriyle analiz ederek kişisel beslenme programları geliştiren yerli biyoteknoloji girişimi ENBIOSIS’in yürüttüğü klinik çalışmada Huzursuz Bağırsak Sendromu hastalarının yüzde 78’inde semptomlarda iyileşme gözlemlendi.
2.12.2020 Sağlık
Besin alerjisini onunla karıştırmayın
Besin alerjisini onunla karıştırmayın Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, bebeklik ve çocukluk çağında en çok karşılaşılan alerjik besinlerin inek sütü, yumurta, deniz ürünleri ve buğday olduğunu belirtti.
12.04.2019 Sağlık
Her beş kişiden birinde görülüyor!
Her beş kişiden birinde görülüyor! En sık rastlanan sindirim sistemi hastalıklarından ‘huzursuz bağırsak sendromu’, sosyal ve ekonomik açıdan dünya çapında büyük bir tehdit oluşturuyor.
13.06.2018 Sağlık
Fazla kilonuzun nedeni bu sendromu olabilir
Fazla kilonuzun nedeni bu sendromu olabilir İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, akşam yemeğini yatmadan 3-4 saat önce yemenin bağırsak sendromuna iyi geldiğini söyledi. Yenilen besinlerin hafifliği ve yatmadan önce bağırsağın bunları sindirebilmesinin önemli olduğunu belirten Gümürdülü, birçok hastada uygun diyetin huzursuz bağırsak sendromu şikayetlerini azalttığını kaydetti.
6.05.2018 Sağlık
Huzursuz bağırsak sendromu baş ağrısı da yapıyor
Huzursuz bağırsak sendromu baş ağrısı da yapıyor Karın ağrısı, şişkinlik, dışkılama değişiklikleri, sırt ve baş ağrısından şikâyetçiyseniz ‘bağırsaklarınız huzursuz’ olabilir.
16.04.2018 Sağlık
Teşhis edilemeyen hastalıkların nedeni olabilir!
Teşhis edilemeyen hastalıkların nedeni olabilir! Bağırsaklardaki bakteri topluluğunun “bağırsak mikrobiyotası” olarak adlandırıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Filiz Sağlam, bir türlü teşhis konulamayan hastalıkların altında mikrobiyota olabileceğini söyledi, “Doktor doktor dolaşıp çare bulamamış insanların hastalıkları belki mikrobiyota yüzünden çözülememiştir" dedi.
8.01.2018 Sağlık
Kadınların kabusu: Huzursuz bağırsak sendromu!
Kadınların kabusu: Huzursuz bağırsak sendromu! Sindirim sorunları arasında en sık görülen hastalık huzursuz bağırsak sendromu. Tek bir nedenle izahı zor olan huzursuz bağırsak sendromu, kadınları daha çok etkiliyor ve zaman zaman hayatı kabusa çevirebiliyor.
24.11.2017 Sağlık
Huzursuz bağırsak kadınlarda 3 kat fazla
Huzursuz bağırsak kadınlarda 3 kat fazla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Uygun, huzursuz bağırsak sendromunun bütün sindirim bozuklukları arasında en sık görülen hastalık olduğunu, belirtti.
23.11.2017 Sağlık
Karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlık çekenler dikkat!
Karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlık çekenler dikkat! Huzursuz bağırsak sendromu olarak bilinen ve spastik kolon olarak da adlandırılan hastalık, toplumda en sık görülen sindirim sistemi hastalıkları arasında yer alıyor
23.12.2016 Sağlık
Karın ağrısına hipnoz!
Karın ağrısına hipnoz! Destekleyici tedavi yöntemlerinden hipnozun kulanım alanları her geçen gün artıyor...
25.12.2015 Sağlık
Huzursuz bağırsak sendromuna dikkat!
Huzursuz bağırsak sendromuna dikkat! Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Gastroenteroloji bölümünden Doç. Dr. Murat Akyıldız huzursuz bağırsak sendromunun kadınlarda görülme sıklığının erkeklere göre üç kat fazla olduğunu söylüyor.
6.08.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Huzursuz Bağırsak Sendromu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki huzursuz bağırsak sendromu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.