Hükumet Kurma

Hükumet Kurma

Son dakika hükumet kurma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hükumet kurma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hükumet kurma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hükumet Kurma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hükumet kurma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.105 hükumet kurma haberi bulunmuştur. Tüm hükumet kurma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yunanistan'da PASOK lideri Androulakis da hükümet kurma görevini reddetti
Yunanistan'da PASOK lideri Androulakis da hükümet kurma görevini reddetti Yunanistan’da geçtiğimiz pazar günü yapılan genel seçimi üçüncü sırada tamamlayan Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) Lideri Nikos Androulakis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından kendisine verilen hükümet kurma görevini kabul etmedi.
23.05.2023 Dünya
Yunanistan’da seçimin galibi Miçotakis hükümeti kurma görevini iade etti
Yunanistan’da seçimin galibi Miçotakis hükümeti kurma görevini iade etti Yunanistan’da dün düzenlenen genel seçimin galibi Yeni Demokrasi (ND) Partisi’nin lideri Başbakan Kiryakos Miçotakis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından kendisine verilen hükümeti kurma görevini iade etti.
22.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay çadır satışına giremez, bu beni üzdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay çadır satışına giremez, bu beni üzdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimi öncesi gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Meydanlar zaten konuşuyor. Anketlere falan pek inanmam. Meydanların dili neyse bizim için çok önemli." dedi. Erdoğan, Kızılay'ın çadır satışıyla da ilgili olarak, "Kızılay böyle bir çadır satma fiiline işine giremez ve süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir" açıklamasında bulundu.
11.05.2023 Gündem
Sunak, Kral Charles'tan hükümet kurma görevini aldı
Sunak, Kral Charles'tan hükümet kurma görevini aldı İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kral 3. Charlestan hükümet kurma görevini aldı.
25.10.2022 Dünya
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu Irak Meclisinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan Abdüllatif Reşit oldu.
13.10.2022 Dünya
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ulusal uzlaşı sağlandığı takdirde erken seçimin yapılmasının ülkedeki siyasi krize bir çözüm olacağına inandığın belirtti. Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçilerine Yeşil Bölge’den çekilmesi yönündeki çağrının ardından Koordinasyon Grubu destekçileri de bölgeden çekildi.
30.08.2022 Dünya
KKTC Başbakanı Sucuoğlu: Hükümet kurma görevi bizlere verilecek
KKTC Başbakanı Sucuoğlu: Hükümet kurma görevi bizlere verilecek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu, hükümetin istifasının ardından yaptığı açıklamada, “Hükümet kurma görevi bizlere verilecek” ifadelerini kullanarak, “Cumhurbaşkanı’na kırgınlığım yok, politikada kırgınlık olmaz ama fikir ayrılığı olur” dedi.
20.04.2022 Dünya
Necmettin Erbakan vefatının 11’inci yılında anılıyor!
Necmettin Erbakan vefatının 11’inci yılında anılıyor! Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının bugün 11’inci yıl dönümü! Necmettin Erbakan, Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı’nda kabri başında anıldı. Anma törenine Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul Erbakan Vakfı İl Başkanı Numan Balcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Peki, Necmettin Erbakan kimdir? Necmettin Erbakan ne zaman öldü? İşte detaylar...
27.02.2022 Gündem
Türkiye'den Bağdat'taki saldırılara ilişkin açıklama: Endişeyle karşılıyoruz
Türkiye'den Bağdat'taki saldırılara ilişkin açıklama: Endişeyle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı, Bağdat'ta meydana gelen saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bağdat’ta dün ve bugün muhtelif siyasi parti temsilciliklerini ve yabancı misyonların bulunduğu Yeşil Bölge’yi hedef alan saldırıları endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Saldırılarda yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.
14.01.2022 Gündem
Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP arasında koalisyon görüşmeleri  başladı
Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP arasında koalisyon görüşmeleri başladı Almanya'da 26 Eylül'de düzenlenen genel seçimlerin ardından Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) arasında yeni hükümeti kurma hedefiyle ön görüşmelere başlandı.
7.10.2021 Dünya
Almanya’da başbakan adayı Laschet yeni hükümeti kurmak istiyor
Almanya’da başbakan adayı Laschet yeni hükümeti kurmak istiyor Almanya'da Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başbakan adayı Armin Laschet, CDU/CSU'nun öncülüğünde bir koalisyon kurmak için elinden geleni yapacağını belirtti.
26.09.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan Kabil Havalimanı açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan Kabil Havalimanı açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Havaalanının işletilmesi konusunda Katar ve ABD ile birlikte çalışıyoruz iki aşamalı bir şekilde" dedi.
7.09.2021 Siyaset
İsveç Başbakanı Stefan Löfven görevinden istifa etti
İsveç Başbakanı Stefan Löfven görevinden istifa etti İsveç'te Başbakan Stefan Löfven, 21 Haziran'da parlamentoda güvenoyu alamadığını belirterek istifa ettiğini açıkladı.
28.06.2021 Dünya
Ses kaydı basına sızdı! Netanyahu’nun eski bakanı Ayelet Şaked:O diktatör ve zorba
Ses kaydı basına sızdı! Netanyahu’nun eski bakanı Ayelet Şaked:O diktatör ve zorba Son dakika haberine göre; İsrail’de hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Netanyahu'nun koalisyon hükümeti kurmak için görüştüğü, Yamina-Sağ’a partisi liderlerinden Ayelet Şaked’in gece yarısı basına sızdığı ses kaydında, ’Netanyahu ve eşi Sara ’iktidar şehvetinden gözleri dönmüş diktatör ve zorba’ olarak nitelendirildi.
5.05.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi için Yurttaşlar Partisi (GERB) Lideri ve müstafi Başbakan Boyko Borisov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
19.04.2021 Siyaset
Libya Başbakanı: Türkiye ile ilişkilerimiz ayrıcalıklı
Libya Başbakanı: Türkiye ile ilişkilerimiz ayrıcalıklı Libya Başbakanı Dibeybe, hükümet listesini güvenoyu için meclise sunduklarını açıkladı. Dibeybe, "Türkiye ile ilişkilerimiz ayrıcalıklı olacak. Türkiye ekonomik ortağımız ve biz bu ortaklığı destekliyoruz." ifadelerini kullandı
25.02.2021 Dünya
İtalya'da Mario Draghi yeni hükümeti kurdu
İtalya'da Mario Draghi yeni hükümeti kurdu İtalya'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Mario Draghi, 67. hükümette yer alacak bakanları açıkladı.
12.02.2021 Dünya
İtalya'da hükümet kurma görevi Eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'ye verildi
İtalya'da hükümet kurma görevi Eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'ye verildi İtalya'da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümeti kurma görevini teknokrat bir ismi tercih ederek eski Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'ye verdi.
3.02.2021 Dünya
İtalya Başbakanı Conte istifa etti
İtalya Başbakanı Conte istifa etti İtalya'da beklenen oldu. Başbakan Giuseppe Conte, koalisyon hükümetinin küçük ortaklarından birinin desteğini çekmesinin ardından istifa etti.
26.01.2021 Gündem
KKTC’de hükümet kurma görevi yeniden Saner'e verildi!
KKTC’de hükümet kurma görevi yeniden Saner'e verildi! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni hükümeti kurma görevini yeniden Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner'e verdi.
7.12.2020 Siyaset
KKTC'de hükümeti kuramayan UBP Başkanı Saner, görevi Cumhurbaşkanı Tatar'a iade etti...
KKTC'de hükümeti kuramayan UBP Başkanı Saner, görevi Cumhurbaşkanı Tatar'a iade etti... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner, görevi iade etti.
21.11.2020 Siyaset
Saad Hariri kimdir? Eski Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri yeniden görevlendirildi!
Saad Hariri kimdir? Eski Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri yeniden görevlendirildi! Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen patlamanın ardından istifa eden hükümetin ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ülkesinin ekonomik kriz yaşadığını ve buna daha fazla dayanamayacağını belirterek yeni hükümetin bir an evvel kurulması çağrısında bulunmuştu. Lübnan'da yeni hükümeti kurması için Saad Hariri görevlendirildi. Saad Hariri kimdir?
22.10.2020 Gündem
Beyrut patlaması soruşturmasına FBI dahil olacak
Beyrut patlaması soruşturmasına FBI dahil olacak Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçen hafta yaşanan büyük patlamayla ilgili soruşturmaya FBI'ın dahil olacağı bildirildi.
13.08.2020 Dünya
Bahçeli sert çıktı: 'Adalet çağrılarına inatla dudak bükülmekte'
Bahçeli sert çıktı: 'Adalet çağrılarına inatla dudak bükülmekte' MHP lideri Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaptı. "Türk milleti Türkmen kardeşlerinin sonuna kadar arkasındadır." diyen Bahçeli, "Maalesef Irak Türkmenlerinin meşru talepleriyle birlikte ısrarlı adalet çağrılarına inatla dudak bükülmekte, kulak tıkanmakta, duyarsız kalınmaktadır." ifadelerini kullandı.
10.06.2020 Gündem
Dışişleri Sözcüsü Aksoy'dan Irak açıklaması
Dışişleri Sözcüsü Aksoy'dan Irak açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Irak'ta hükümet kurma görevi verilen Ulusal İstihbarat Başkanı Mustafa Kazimi liderliğinde, bu ülkede istikrarlı bir hükümetin kurulmasının, hem Irak hem de bölge açısından yararlı olacağı değerlendirmesinde bulundu.
22.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hükumet Kurma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hükumet kurma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.