Hristiyan

Hristiyan

Son dakika hristiyan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hristiyan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hristiyan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hristiyan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hristiyan gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.248 hristiyan haberi bulunmuştur. Tüm hristiyan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lilith ne demek, efsaneye göre Lilith nedir ve kimdir? Kızıl saçlı kadın Lilith efsanesi…
Lilith ne demek, efsaneye göre Lilith nedir ve kimdir? Kızıl saçlı kadın Lilith efsanesi… Lilith; kızıl saçlı bir kadın olarak tasvir edilir. Lilith, mitolojilerin karanlık ve gizemli dünyasında önemli bir figür olarak varlığını sürdürüyor. İbrani mitolojisinde, Adem'in eşi olarak belirtilen ve ardından yaratılış hikayesindeki yerinden kovulan Lilith, zaman içinde çeşitli kültürel ve dini bağlamlarda farklı şekillerde tasvir edilmiştir. Bazı geleneğe göre, Lilith'in isyanı ve ayrılışı, insanlığın evriminde önemli bir rol oynar; diğerlerine göre ise, bir lanetlenmişlik hikayesi olarak anlatılır.
17.04.2024 Yaşam
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı Dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Bayramın 3'üncü günündeyiz. Müzemize akın akın ziyaretçi geliyor. Özellikle bayramın 2'nci gününde, dün 5 bin 660 ziyaretçiyi ağırladık. Zeugma Mozaik Müzesi'nin tüm zamanlardaki en büyük günlük ziyaretçi rekoruydu bu rakam. Bugün bu rakamları daha da artıracağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan bayram tatili dolayısıyla birçok tatil beldesinde yoğunluk yaşandı.
12.04.2024 Gündem
AK Parti İBB Adayı Kurum: 'Yetimin hakkıdır’ demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar
AK Parti İBB Adayı Kurum: 'Yetimin hakkıdır’ demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler'de düzenlenen sahur programında CHP'deki para sayma soruşturmasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul'la ilgili yapacakları adımlar paylaşarak, "Biz İstanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Milletimizin her anında hep yanında olacağız. Bu söz, onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez" ifadelerine yer verdi.
27.03.2024 Gündem
Almanya'dan Ukrayna'ya soğuk duş! Meclis Taurus füzesi sevkiyatını reddetti
Almanya'dan Ukrayna'ya soğuk duş! Meclis Taurus füzesi sevkiyatını reddetti Almanya Federal Meclisi’nde (Bundestag) bugün oylanan Ukrayna'ya Alman yapımı Taurus seyir füzeleri sevkiyatı önergesi, 690 milletvekilinden 495’inin aleyhte oyuyla reddedildi.
14.03.2024 Dünya
Roma'yı Kim Yaktı? Büyük Roma Yangını Ne Zaman, Sonuçları Nelerdir?
Roma'yı Kim Yaktı? Büyük Roma Yangını Ne Zaman, Sonuçları Nelerdir? Bir Hristiyan topluluğunun Roma imparatoru Nero’na karşı duymuş olduğu nefret sebebiyle ortaya çıkan bir yangındır. Özellikle bu yangın şehrin büyük bir oranını ateş altında bırakmış ve yakmıştır. Her ne kadar ilk başta İmparator Nero’nun bu yangını çıkardığı düşünülse bile, daha ileriki zamanlarda bunun öyle olmadığı ortaya çıkmıştır.
10.02.2024 Yaşam
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır?
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır? Hristiyanlar için kutsal bir işaret olarak haç işareti öne çıkmaktadır. Özellikle Hristiyanlıkta dua okunduktan sonra minnet duygusunu göstermek amaçlı yapılan bir işarettir. Genel çerçevede Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi üzerinden ortaya çıkan şeklin kullanımı olarak da ele almak mümkündür.
3.02.2024 Yaşam
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Dünyanın konuştuğu Filistinli Munzir İshak: Mesih İsa bugün doğsaydı Gazze'de enkaz altında olurdu
Dünyanın konuştuğu Filistinli Munzir İshak: Mesih İsa bugün doğsaydı Gazze'de enkaz altında olurdu Filistinli Hristiyan din adamı Munzir İshak’ın Noel için düzenlenen ayindeki “Mesih İsa enkaz altında. Gazze’deki soykırımdan sonra özrünüzü kabul etmeyeceğiz” sözleri dünyanın gündeminde. CNN Türk’ten Serdar Korucu’ya konuşan Munzir İshak, “Dünya umarım artık Filistinlilerin acısını fark eder” dedi.
28.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da "Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler" temasıyla gerçekleştirilen “TRT World Forum 2023” programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Küresel barışı ve güvenliği sağlamakla mükellef uluslararası kuruluşların sorun çözme kabiliyeti olmadığını bugün daha iyi anlıyoruz'' ifadelerini kullandı. Batı medyasına tepki gösteren Erdoğan, ''Gazze'de 70'i aşkın medya mensubu öldü. Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazetecileri nerede?'' açıklamasında bulundu.
8.12.2023 Gündem
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı Diyanet? Yılbaşında ağaç süsleme geleneği nereden geliyor, Türk geleneği'nde var mı?
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı Diyanet? Yılbaşında ağaç süsleme geleneği nereden geliyor, Türk geleneği'nde var mı? Yeni yılın yaklaşmasına az bir süre kala evde ve iş yerlerinde yeni yıla özel yılbaşı ağacı süsleme süreci de başladı. Yılbaşı süsleme her yılbaşında tartışma konusu oluyor, ağaç süslemenin günah olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Yılbaşı ağacı süslemek günah mı, haram mı, Yılbaşı ağacı süslemek nereden gelir, Türk geleneği mi, hangi dinden gelir?
4.12.2023 Gündem
G-20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Olanlar tahammül sınırını aştı
G-20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Olanlar tahammül sınırını aştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'de olanlar tahammül sınırını aştı. Burada savaş suçu, insanlığa karşı suç işlenmektedir. Biz hiçbir şekilde sivillere dönük eylemleri masum ve meşru görmüyoruz" ifadelerini kullandı.
22.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
Selahaddin Eyyubi hangi devlet? Eyyubiler Türk müydü, devlet ne zaman yıkıldı?
Selahaddin Eyyubi hangi devlet? Eyyubiler Türk müydü, devlet ne zaman yıkıldı? Kudüs Fatih Selahaddin Eyyubi dizisiyle birlikte büyük komutanın hayatı da merak konusu oldu. 1187 yılında Kudüs'ü 88 yıllık Hristiyan egemenliğinden kurtararak tarihe geçen Selahaddin Eyyubi'nin kurduğu devlet Eyyubiler'dir. Eyyubiler Devleti Mısır ve Suriye'de egemenlik kurmuştur. Peki Eyyubiler Türk devleti miydi? Detaylar haberimizde.
20.11.2023 Televizyon
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak amacımız; İsrailli ve Filistinlilerin yan yana, barış içinde yaşadığı, huzurun ve güvenin hâkim olduğu bir iklimin tesisidir. Bunu başarmamız lazım. Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barışın temini için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
17.11.2023 Gündem
Kudüs Fatihi ne demek? Selahaddin Eyyubi Türk mü, Kürt mü? Ünlü tarihçi son noktayı koydu!
Kudüs Fatihi ne demek? Selahaddin Eyyubi Türk mü, Kürt mü? Ünlü tarihçi son noktayı koydu! Selahaddin Eyyubi Türk mü Kürt mü tartışmaları hep olagelmiştir. Mukaddes şehir Kudüs'ü fethederek yüzlerce yıllık Hristiyan hakimiyetini sonlandıran komutan Selahaddin Eyyubi hakkında tarihçilerin de ortak bir görüşü yoktur. Bu akşam TRT 1'de başlayacak Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi de onun hayatına odaklanmaktadır. Kudüs 1187 yılında fethedilmiştir. Haçlı esareti de bu tarihte son bulmuştur. Peki Kudüs Fatihi ne demek? Detaylar haberimizde.
13.11.2023 Televizyon
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık dünya bugün geldiği noktada hem ekonomik dengesizlikler ve adaletsizlikler hem siyasi dengesizlikler ve hakkaniyetten uzak bir sistemin olması dolayısıyla daha büyük çatışmalara gebe hale gelmiştir. Dolayısıyla biz bu anlamda yeni bir küresel siyasal mimarinin de şart olduğunun altını çizmek durumundayız.” dedi.
11.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de önceliğimiz ateşkes
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de önceliğimiz ateşkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "7 Ekim'den beri yaşanan vahşeti anlatacak hiçbir kavram yok. 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor." dedi.
3.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey İsrail Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey İsrail Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin yok Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadele mesajı veren Erdoğan, "İstihdamı artırırken diğer yandan enflasyonla mücadele içindeyiz. Türkiye ne büyümesinden taviz verir ne de enflasyona teslim olur." dedi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok." dedi.
25.10.2023 Gündem
Linet tepkilere dayanamadı! Sosyal medyadan açıklama yaptı: İliklerime kadar yaşadım
Linet tepkilere dayanamadı! Sosyal medyadan açıklama yaptı: İliklerime kadar yaşadım İsrail'in abluka altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının ardından sanat dünyasından yapılan saldırya tepki yağmıştı. İsrail asıllı Türk şarkıcı Linet'in ise bu saldırıya sessiz kalması tepki çekmişti. Ünlü isim, sosyal medyadan gelen mesajların ardından Instagram sayfasından açıklama yaptı.
19.10.2023 Magazin
Kanye West'in Bianca Censori ile neden evlendiği ortaya çıktı
Kanye West'in Bianca Censori ile neden evlendiği ortaya çıktı Reality şov yıldızı Kim Kardashian'dan boşanmasının ardından sürpriz bir şekilde Bianca Censori ile evlenen Kanye West'in, 'dini nedenlerle' nikah masasına oturma kararı aldığı ortaya çıktı. Hristiyan olduğunu ve dini inançlarına olan bağlılığını sık sık dile getiren rapçinin eşi Censori'ye adadığı şarkısının sözleri, bu iddiayla birlikte gündeme geldi.
11.10.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın pek çok yerinde çatışmalar yaşanırken burada sergilediğimiz hoşgörü tablosunu anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye farklı kültürleri barış içinde yaşatmış bir birikime sahiptir. İnancımız bize herkesi adaletli davranmayı emrediyor. Adı, inancı ne olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında durmak bizim görevimizdir" dedi.
8.10.2023 Gündem
Vestfalya Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vestfalya Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Vestfalya Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vestfalya Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Avrupa tarihinde imzalanmış olan bir önemli antlaşmalardan biri de Vestfalya antlaşmasıdır. Avrupa tarihi kaynaklarında oldukça çok tartışılan Vestfalya antlaşması dini hükümler içeren bir anlaşma olması ile dikkat çekmektedir.
15.09.2023 Eğitim
Berlin Antlaşması Özeti Ve Önemi... Berlin Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Berlin Antlaşması Özeti Ve Önemi... Berlin Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin yapmış olduğu antlaşmalar içerisinde bazılarının olumsuz etkileri oldukça fazla olmuştur. Bu antlaşmalar içerisinde Berlin Antlaşması da yer almaktadır. Çünkü bu antlaşma neticesinde Osmanlı Devleti önemli derecede toprak kaybı yaşamıştır. Bunun yanında antlaşmaya imza atan devletlerin sayısı toplamda 7 olarak bilinir. Ayrıca Rusya Osmanlı'ya karşı önemli bir kazanç elde etmiştir.
4.09.2023 Eğitim
Omar Colley: Şenol Güneş futbolla alakalı olmayan şeylerde...
Omar Colley: Şenol Güneş futbolla alakalı olmayan şeylerde... Beşiktaş'ın 30 yaşındaki Gambiyalı stoperi Omar Colley, hocası Şenol Güneş hakkında "Sadece bir teknik adam değil bir psikolog, terapist" ifadelerini kullandı.
19.07.2023 Beşiktaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama paylaştı.
6.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hristiyan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hristiyan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.