Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi!
Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi! Prostat her erkekte bulunan bir organdır. Yaşla birlikte değişen oranlarda büyümeye başlamaktadır, özellikle 50 yaş üstü erkeklerin yarısında görülen bu durum, prostat kanserinden farklı olup, iyi huylu prostat büyümesi olarak adlandırılır. Prostat büyümesi hastaların yaşam kalitesini bozarak sosyal hayattan soyutlayabiliyor. Gece defalarca idrar çıkarak uykusuz kalan, sürekli olarak idrara çıkma ihtiyacı olan ve idrar kaçırma şikayeti olan hastaların normal yaşamı durma noktasına gelebiliyor. Ayrıca bu durum sıklıkla cinsel sorunları beraberinde getiriyor. Tüm bu sorunlar hastalarda içinden çıkılması zor bir psikolojik çöküntüye neden olabiliyor.
16.10.2021 Sağlık
Prostat büyümesinde HOLEP dönemi
Prostat büyümesinde HOLEP dönemi Prostat boyutu ne olursa olsun HOLEP yöntemiyle tedavinin mümkün olduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç, HOLEP hakkında detaylı bilgiler verdi.
9.09.2020 Sağlık
Prostat büyümesi tedavisinde ''HoLEP'' yöntemi
Prostat büyümesi tedavisinde ''HoLEP'' yöntemi İyi huylu prostat büyümesi, (BPH) yaşla birlikte büyüyen prostatın etrafını sardığı mesanenin (idrar torbası) çıkışını tıkaması ve idrar akımına engel olması durumudur. Bu durum 50 ve 60’lı yaşlardaki erkeklerin yaklaşık yarısında; daha ileri yaş grubundaki erkeklerin ise yüzde 90’ında idrar yapmakla ilgili problemlere yol açmaktadır.
16.01.2020 Sağlık